Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE (21u). Real Madrid nog zonder Courtois tegen Shakhtar, Ancelotti mikt op rentree in Clasico

HLN
LIVE (21u). Real Madrid nog zonder Courtois tegen Shakhtar, Ancelotti mikt op rentree in Clasico
• Champions League • Aftrap: 21u • Municipal Stadium • Shakhtar Donetsk-Real Madrid
Lees verder

LIVE (18u45). Neemt City ook nu makkelijk afstand van Kopenhagen?
• Champions League • Aftrap: 18u45 • Parken • FC Kopenhagen-Manchester City
Lees verder

Nieuwe aanslag in crimineel milieu? Auto ontploft in Edegem, 75 mensen uit voorzorg geëvacueerd
Aan de Hazelbos in Edegem is in de nacht van maandag op dinsdag een voertuig ontploft. De politie kwam ter plaatse en evacueerde 75 omwonenden. De politie sluit kwaad opzet niet uit, de burgemeester heeft het over "een onrustwekkende ontploffing". Intussen mocht iedereen opnieuw naar huis en is het onderzoek ter plekke afgerond. Er is momenteel geen sprake van gewonden.
Lees verder

Auto explodeert in Edegem, 75 mensen tijdelijk geëvacueerd: "Onrustwekkende ontploffing"
Aan de Hazelbos in Edegem is in de nacht van maandag op dinsdag een voertuig ontploft. Op het moment behandelt de politie de zaak als een onrustwekkende explosie en is de omgeving ontruimd. Er is momenteel geen sprake van gewonden.
Lees verder

Krijgt hij vandaag een nieuwe kans? De (valse) beloftes van Ancelotti aan Eden Hazard bij Real
Een voetballer leeft weer even in vreugde. Carlo Ancelotti heeft veel beloofd en hem weinig gegeven, maar wat doet hij met Eden Hazard (31) tegen Shakhtar Donetsk? "Misschien speelt hij, misschien speelt hij niet?" Een factcheck van de uitspraken van Ancelotti het afgelopen jaar: vindt u de constante?
Lees verder

"Sfeer zit onder nul": regering zit nog altijd samen voor begrotingsgesprekken, spanningen tussen PS en liberalen
De federale topministers zitten omstreeks vijf uur 's morgens nog altijd samen over de begroting. De gesprekken verlopen moeizaam, lijkt het. Het kernkabinet is al sinds vrijdagavond in begrotingsconclaaf. De regering wil een begroting opstellen voor volgend jaar en meteen ook voor 2024, omdat het in een verkiezingsjaar niet evident is om nog grote akkoorden te sluiten.
Lees verder

Acerta: aantal gewerkte uren in bedrijven benadert niveau van voor coronacrisis
Tijdens de eerste zes maanden van 2022 werd bijna 79 procent van alle werkbare uren in het Belgische bedrijfsleven effectief gepresteerd. Daarmee zitten we bijna weer aan het niveau van voor de coronacrisis, dat net boven de 80 procent lag, zo meldt het hr-dienstenbedrijf Acerta vandaag.
Lees verder

Nafi Thiam ambassadrice voor Lego-campagne 'Get Ready for Girls': "Trots om rolmodel te zijn voor kleine meisjes"
Veel succesvoller dan Nafi Thiam (28) kan een atlete niet zijn. Ze kan stilaan haar woning plaveien met de gouden medailles. Begrijpelijk dat Lego haar uitkoos als ambassadrice voor hun 'Get Ready for Girls' campagne. Thiam ging daar graag op in: "Als kind had ik niet veel voorbeelden met wie ik me kon identificeren, dus ik ben trots om nu zelf een rolmodel te zijn voor kleine meisjes."
Lees verder

Vindt André Hazes rust bij nieuwe liefde? "Ze is al goedgekeurd door mama Rachel"
"Nu durf ik te zeggen dat ik een f***ing groot probleem had." André Hazes (28) neemt geen blad voor de mond in z'n gelijknamige docureeks, waarvan maandag een eerste trailer is gelost. De Nederlander vertelt er onder meer over z'n verslavingen en z'n burn-out. Tegelijkertijd werd een ander nieuwtje gelanceerd: Hazes junior zou opnieuw van 't straat zijn. De gelukkige is naar verluidt Sarah Salah (26). Kan zij opnieuw voor rust zorgen in het woelige (liefdes)leven van de zanger? "Ik hoop dat hij van zich af heeft leren bijten."
Lees verder

COLUMN. De actrice Lauren Versnick lijdt aan het oplichterssyndroom. Dat pleit voor haar
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Lauren Versnick
Lees verder

K3'tjes Marthe & Julia gokken op babynaam Hanne: "Dit vinden we echt de beste keuze"
Voor de interviews moet de hoogzwangere Hanne even verstek geven, maar ze schittert wel met bolle buik in de nieuwe K3-clip 'Vleugels'. "En ook dat was best wel zwaar, maar Hanne heeft daar minder over geklaagd dan wij. Hoewel we elkaar bijna geslagen hebben met die vleugels, want die waren best wel groot", vertellen Marthe en Julia. Nu Jarne de twee in een onderonsje heeft, kan hij ook al eens polsen of zij al weten of de baby een jongen of een meisje wordt en of Hanne al een naam heeft gekozen. "Wij hebben wel een naam in gedachte", verklappen de twee. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.
Lees verder

Sergio en Kürt Rogiers komen naar Het Schlagerfestival 2023
Op 24, 25 en 26 maart 2023 vindt in Trixxo Arena Hasselt de zestiende editie van Het Schlagerfestival plaats, in het thema 'Glitter & Glamour'. Dertien jaar na zijn laatste doortocht zal Sergio (57) opnieuw van de partij zijn. Hij zorgt voor de muzikale deuntjes. Kürt Rogiers (51) is dan weer presentator van dienst.
Lees verder

Luide explosie in Edegem, 75 mensen tijdelijk geëvacueerd
In de gemeente Edegem, in de provincie Antwerpen, heeft zich dinsdagmorgen om 1.35 uur een luide explosie voorgedaan. Er werden uit voorzorg 75 mensen tijdelijk geëvacueerd, zo heeft burgemeester Koen Metsu (N-VA) meegedeeld op Twitter.
Lees verder

Waarom we de radio zachter zetten als we achteruit inparkeren
De radio zachter zetten als je verdwaald bent of achteruit inparkeert, lijkt misschien vreemd, maar is volkomen normaal. Het blijkt een natuurlijke reactie van je hersenen op de omstandigheden.
Lees verder

'Dolle Mina' Moniek getuigt in Canvas-docu 'Wij vrouwen': "Trots dat we Miss België saboteerden"
Hun actie haalde destijds alle voorpagina's. Feministenbeweging de Dolle Mina's saboteerde in 1971 'veewedstrijd' Miss België. Vrouwenvoorvechter Moniek Darge (70) was een van hen. "Een meisje uit mijn klas werd afgekeurd als airhostess omdat ze één centimeter borstomtrek te weinig had. Dat kan je je toch niet voorstellen?"
Lees verder

Wat een triatleet lijden kan, Kenneth Vandendriessche over zijn debuut op Hawaii: "Vijf kilogram verloren tussen start en aankomst"
Hawaii loopt langzaam weer leeg. De meest iconische Ironman van het jaar zit erop en voor de Belgische profs was het geen onverdeeld succes. Pieter Heemeryck gaf op met een geblokkeerde rug. Kenneth Vandendriessche deed er alles aan om te finishen en werd 37ste. Zijn relaas: "Ik heb twee keer moeten overgeven."
Lees verder

Meer dan 1.500 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen
De coronacijfers blijven verder stijgen. Er liggen opnieuw meer dan 1.500 mensen met of wegens een coronabesmetting in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt vandaag uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Van verkeerde medicijnen tot verkeerde dosis: ruim 1.200 Vlaamse rusthuisbewoners hadden in 2021 een "medicijnincident"
Net geen 2 procent van alle bewoners van de woonzorgcentra in Vlaanderen had in 2021 een geregistreerd "medicijnincident". Dat wil zeggen dat circa 1.269 mensen een verkeerde dosis innamen, de medicijnen op een verkeerd tijdstip namen, verkeerd toegediend kregen of zelfs de verkeerde medicijnen kregen. Dat blijkt uit een kwaliteitsrapport van het Agentschap Zorg en Gezondheid en het Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg (VIKZ).
Lees verder

IN BEELD. Las Tejerias, Venezolaanse stad in de modder
Minstens 25 mensen zijn gedood en 52 vermist nadat vijf kleinere rivieren in centraal-Venezuela zijn overstroomd door hevige regenval. Een stortbui zorgde zaterdagavond voor aardverschuivingen vanuit omliggende bergen richting Las Tejerias, een stad van ongeveer 73.000 inwoners op pakweg 70 kilometer ten zuidwesten van hoofdstad Caracas. Volgens de autoriteiten viel er in acht uur tijd een maandhoeveelheid regen. "We hebben jongens, meisjes verloren", zei vicepresident Delcy Rodriguez vanuit een ondergelopen straat. "Wat er in Las Tejerias is gebeurd, is een tragedie."
Lees verder

Wie besliste dat Verstappen wereldkampioen werd? De F1, haar scheidsrechters en de VAR uitgelegd
Max Verstappen werd in Japan wereldkampioen dankzij een beslissing van de 'stewards' of 'sportcommissarissen'. Maar wie zijn die kerels eigenlijk? De Formule 1, haar scheidsrechters en de VAR uitgelegd.
Lees verder