Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE (21u). Guardiola knipoogt: “Hopelijk eet en drinkt Haaland niet te veel tijdens WK-break” - Dwingt City groe...

HLN
LIVE (21u). Guardiola knipoogt: "Hopelijk eet en drinkt Haaland niet te veel tijdens WK-break" - Dwingt City groepswinst af tegen Dortmund?
• Signal Iduna Park • Ref: Davide Massa (ITA) • City heeft tien punten, Dortmund heeft er zeven • Meunier geblesseerd bij bezoekers, mag Thorgan Hazard nog eens spelen?
Lees verder

Rani De Coninck vertelt over 'brain fog': "Twee hersenschuddingen sinds vorige deelname"
Alert zijn, geestig, grappig en knap. Allemaal leuk om even van betekenis te zijn in 'De allerslimste mens ter wereld', maar niet om daar écht een rol van betekenis te spelen. Vraag het maar aan Rani De Coninck. Veruit de leukste van de drie dames, maar wel vooral door Merol en in de finale door Danira fijn gemalen. En terug richting JOE-radiostudio gestuurd. Want wie geen kauwgomballen kan blazen, die overleeft deze tv-quiz niet. Danira had min of meer een off-day, Merol een topavond. Zo scoorde ze in de vaak beslissende filmpjesronde liefst 290 van de 450 beschikbare seconden. Zo win je altijd.
Lees verder

Spectaculaire vondst: wrak ontdekt van Zweeds oorlogsschip uit 17de eeuw
Onderwaterarcheologen hebben in de buurt van de Zweedse hoofdstad Stockholm het wrak ontdekt van een gezonken Zweeds oorlogsschip uit de 17e eeuw. Deskundigen spreken over een spectaculaire vondst. Het schip werd door dezelfde Nederlandse scheepsbouwer gemaakt als de wereldberoemde Vasa. De Vasa kapseisde meteen op haar eerste reis en werd in 1961 geborgen uit de haven van Stockholm.
Lees verder

Eden Hazard over Rode Duivels: "Verdienen bijnaam 'Gouden Generatie' pas als we iets winnen"
Binnen minder dan een maand start het WK voetbal in Qatar. Eden Hazard, de aanvoerder van de Rode Duivels, blikt in een interview met de FIFA vooruit én terug. Hij toont zich enthousiast over bondscoach Roberto Martínez, maar iets minder over de bijnaam 'Gouden Generatie'.
Lees verder

Football Talk. Sobol verlengt bij Club tot 2025 - Dessers mist strafschop en verliest kelderkraker - Emery neemt over bij Aston Villa
Aston Villa, de club van Rode Duivel Leander Dendoncker, heeft de Unai Emery aangesteld als nieuwe trainer. Hij volgt er de vorige week ontslagen Steven Gerrard op. De 50-jarige Emery komt over van Villarreal, waarmee hij in 2021 de Europa League won. De Spanjaard zat eerder op de bank bij onder meer Arsenal, PSG, Sevilla, Spartak Moskou en Valencia. Hij begint op 1 november bij Aston Villa eens zijn werkvergunning is goedgekeurd.
Lees verder

Hoe Rusland vrouwelijke krijgsgevangenen aanpakt: "We werden geslagen met hamers en kregen kokend water over ons heen"
Een van de bevrijde Oekraïense soldates heeft getuigd wat zij als vrouwelijke krijgsgevangene moest doorstaan onder het Russische bewind. "We werden geslagen met hamers, geëlektrocuteerd en kregen zelfs kokend water over ons heen gegoten", stelt Hanna.
Lees verder

Familie van overleden Sanne weet niets van inzamelingsacties: "Wij kennen initiatiefnemers niet"
De familie en vrienden van de overleden Sanne weten niets van de inzamelingsacties die de afgelopen dagen voor de familie zijn gestart. "Geef geen geld", roept Mark Deckers op, een vriend van de omgekomen Sanne, namens de familie.
Lees verder

Meerderheidspartijen blijven achter burgemeester Veerle Baeyens staan, oppositie dringt aan om brief naar korpschef openbaar te maken
Meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Vooruit blijven ook na de commotie rond de parkeerboetes tijdens het N-VA-eetfestijn achter burgemeester Veerle Baeyens (N-VA) staan. De oppositiepartijen spraken van een mogelijke schijn van belangenvermenging en machtsmisbruik en vroegen aan Baeyens om de brief die ze naar de korpschef schreef publiek te maken. De liberale partijen stelden ook voor om een deontologische commissie op te richten om een onderzoek te voeren.
Lees verder

LIVE (21u). AC Milan-Belgen voor cruciale wedstrijd in en tegen Dinamo Zagreb
• Maksimirstadion (21u) • Ref: Szymon Marciniak (POL) • Chelsea leidt poule met 7 punten, voor Salzburg (6), AC Milan en Zagreb (elk 4) • Krijgen Origi en De Ketelaere minuten?
Lees verder

LIVE (21u). Krijgt Eden Hazard nog eens minuten bij al geplaatst Real?
• RB Arena (21u) • Ref: Daniele Orsato (ITA) • Real is al geplaatst, maar kan groepswinnaar worden • Courtois terug fit, krijgt ook Eden Hazard minuten?
Lees verder

VS beschuldigen Chinese inlichtingenofficieren van omkoping: "Ze wilden gevoelige info over Huawei in handen krijgen"
De Verenigde Staten beschuldigen twee Chinese inlichtingenofficieren van omkoping. Door met geld te zwaaien, hoopten ze naar verluidt gevoelige voorkennis in handen te krijgen over een strafzaak tegen het Chinese telecommunicatiebedrijf Huawei. Wat ze niet wisten, was dat de ambtenaar in kwestie eigenlijk als dubbelagent voor de FBI werkte.
Lees verder

Zelensky: Russische agressie faalt acht maanden na invasie
Precies acht maanden na het begin van de Russische invasie heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de oorlog "een mislukking over de hele linie" genoemd. Volgens hem is de militaire invloed van Rusland uitgedoofd.
Lees verder

CEO bpost zet tijdelijk stap opzij wegens intern onderzoek
Bij bpost loopt momenteel een intern onderzoek naar mogelijke wanpraktijken met betrekking tot de concessie voor de distributie van kranten in België. CEO Dirk Tirez zet in afwachting van de resultaten van het compliance-onderzoek tijdelijk een stap opzij. De dagelijkse leiding wordt in die tijd toevertrouwd aan Henri de Romree, CEO van e-Logistics North America. Dat meldt bpostgroup in de nacht van maandag op dinsdag in een communiqué.
Lees verder

VS legt Nicaragua nieuwe sancties op en voert zo druk op president Ortega op
De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft vandaag een nieuw pakket sancties tegen het regime van de autoritaire Nicaraguaanse president Daniel Ortega ingevoerd. De maatregelen zijn gericht op de belangrijke mijnbouwsector van het Centraal-Amerikaanse land.
Lees verder

Palestijns ministerie: "Vier doden en 19 gewonden bij Israëlische aanval op Jordaanoever"
Bij Israëlische aanvallen op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn dinsdagochtend in totaal vier Palestijnen omgekomen en 19 gewonden gevallen. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Gezondheid gemeld.
Lees verder

Palestijns ministerie: drie doden en 19 gewonden bij Israëlische aanval
Bij een vuurgevecht met Israëlische troepen op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn maandag drie Palestijnen gedood en negentien anderen gewond geraakt, aldus het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder

Biden noemt aanstelling van Rishi Sunak als Brits premier "revolutionair"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft de benoeming van Rishi Sunak als nieuwe premier van Groot-Brittannië maandag omschreven als "revolutionair". Als zoon van Indiase immigranten wordt Sunak de eerste Britse regeringsleider die uit een etnische minderheid in Groot-Brittannië komt.
Lees verder

Prinses Elisabeth in 21 beelden: zo bloeide de guitige kleuter op tot een glamoureuze jongedame
Guitige kleuter, grote zus, stoere soldaat en glamoureuze jongedame: het zijn de vele gezichten van onze kroonprinses, die vandaag haar 21ste verjaardag viert. Naar goede gewoonte heeft het paleis bij die gelegenheid een nieuwe foto vrijgegeven van een stijlvolle Elisabeth die dromerig door het raam kijkt. Ontblote schouders, opvallende oorbellen en sober maar elegant opgemaakt, zo zagen we de oudste dochter van het koningspaar nog niet vaak. Precies 21 jaar geleden stelden Mathilde en Filip hun eerste kind aan de wereld voor.
Lees verder

Belgen eerder negatief over migratie, maar niet in functie van werk
Inwoners van ons land kijken, vooral gedreven door persoonlijke ervaringen, eerder negatief naar migratie. Als migranten aan het werk zijn en daardoor minder een beroep doen op sociale zekerheid of bijstand, valt de wrevel of onrust grotendeels weg. Dat blijkt vandaag uit een studie van Randstad Research bij ruim 3.000 respondenten.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Vier jaar duurde het vooraleer de verkrachting werd veroordeeld. Dáár zou Zuhal Demir zich terecht over kunnen opwinden"
Ze vliegt erin met de voeten vooruit. Zo staat Zuhal Demir (N-VA) bekend in de Wetstraat. Maar dan loop je ook het risico om over de eigen voeten te struikelen. Als minister van Toerisme houdt ze tijdelijk subsidies voor haar eigen alma mater, de KU Leuven, in. Omdat ze als minister van Justitie niet te spreken is over hoe de KU Leuven een verkrachtingszaak aanpakte. Ze gebruikt haar eigen bevoegdheden om het misprijzen uit te spreken. Duim omlaag, subsidie weg. Wat volgt hierna? Het is een hellend vlak.
Lees verder