Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. 1-0! Coucke redt kopbal Cuypers, maar Samoise scoort in de rebound

HLN
LIVE. 1-0! Coucke redt kopbal Cuypers, maar Samoise scoort in de rebound
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 16u • Ghelamco Arena • Gent ging pijnlijk onderuit in de Conference League
Lees verder

"EU-landen zullen gasvolumes voor 15% via groepsaankopen moeten aanschaffen"
De Europese Commissie wil de EU-lidstaten verplichten om een deel van hun gasvolumes via groepsaankopen aan te schaffen. Volgens Belgisch commissaris Didier Reynders zal de Commissie voorstellen 15 procent samen aan te kopen. Dat kondigde hij aan op 'L'Invité' bij RTL-TVi.
Lees verder

De Vylder en Van den Bossche zorgen in ploegkoers voor vierde WK-medaille, Hesters valt net naast podium in afvalling
Een vierde medaille voor België op het WK baanwielrennen in Saint-Quentin-en-Yvelines: Fabio Van den Bossche en Lindsay De Vylder reden in de ploegkoers naar brons. Het duo maakte een ferme remonte in de tweede koershelft, het goud was voor thuisland Frankrijk.
Lees verder

LIVE. Gretig Real zet Barcelona nog voor de rust met de rug tegen de muur dankzij goals van Benzema en Valverde
• La Liga • Aftrap: zondag, 16u15 • El Clásico • Courtois speelt niet
Lees verder

Activisten Just Stop Oil bekladden ramen van Aston Martin-showroom
Activisten van Just Stop Oil hebben de ramen van een showroom van het luxeautomerk Aston Martin in Londen beklad met oranje verf.
Lees verder

Deze week in 'Familie': Waar rook is, is misschien wel vuur: is Lars betrokken bij seksfeestjes?
Deze week niet alleen spanning en sensatie maar ook zeer mysterieuze ontdekkingen in Familieland. Het gerucht dat Lars (Kürt Rogiers) betrokken zou zijn bij seksfeestjes gaat snel rond.
Lees verder

Man (42) die verdacht wordt van verkrachting 14-jarig meisje, werd 20 jaar geleden veroordeeld voor "identieke feiten"
De veertiger die eerder deze week opgepakt en aangehouden werd voor de verkrachting van een 14-jarig meisje in Deinze, was niet aan zijn proefstuk toe. Twintig jaar geleden werd de man al geïnterneerd voor "identieke feiten". Dat bevestigt Jan Vermeulen (CD&V), burgemeester van Deinze.
Lees verder

WK rondjes lopen in de achtertuin is niet voor doetjes, maar de Belgen zijn wereldtop: "De vorige keer hielden ze het 75 uur vol"
Op de Hoge Rielen wordt wel een heel bijzonder WK gelopen: 'Backyard Ultra' of 'achtertuinlopen'. Het is een zware ultraloop, waarbij ploegen van vijftien lopers binnen het uur een rondje van 6,7 kilometer afwerken. Wie het niet haalt, valt af. Pas als de laatste stopt, eindigt de wedstrijd. En dat kan dagen duren. "Maar team Belgium doet het goed. We zijn nu 24 uur in de wedstrijd en ze lopen allemaal nog mee", zegt race director Eilis Lanclus.
Lees verder

Ultrazwaar WK Achtertuinlopen in Kasterlee kan dagen duren: "De vorige keer hielden ze het wel 75 uur vol"
Op de Hoge Rielen werd zaterdagmiddag om 14 uur het startschot gegeven voor het WK 'Backyard Ultra' of 'achtertuinlopen'. Het kampioenschap is een zware ultraloop, waarbij ploegen van vijftien lopers binnen het uur een rondje van 6,7 kilometer afwerken. Wie het niet haalt, valt af. Pas als de laatste stopt, eindigt de wedstrijd. En dat kan dagen duren. "Maar team Belgium doet het goed. We zijn nu 24 uur in de wedstrijd en ze lopen allemaal nog mee", zegt race director Eilis Lanclus.
Lees verder

Ruth Beeckmans benadrukt belang van reanimatie na hartfalen van haar man: "Blij dat ik het geprobeerd heb"
In april moest Ruth Beeckmans (40) onverwacht afscheid nemen van haar partner Gary. Hij stierf aan hartfalen, vertelt Ruth nu op Instagram. Ze roept op om te leren reanimeren, omdat het levens kan redden. "Ook al loopt het lang niet altijd goed af, als je niets doet, is die persoon sowieso kansloos."
Lees verder

Doelpalen moeten even voor match vijf centimeter afgezaagd worden: doel is te groot in Hull City
Slapstick in de Championship, de Engelse tweede klasse. De wedstrijd tussen Hull City en Birmingham City moest noodgedwongen met twintig minuten uitgesteld worden, omdat het doel aan één kant van het veld twee inches (5 centimeter) te groot was.
Lees verder

Franstaligen profiteren van laagseizoensprijzen door langere herfstvakantie
De Belg die de komende herfstvakantie op reis gaat, kiest meer dan anders voor prijs-kwaliteit. Daardoor winnen de niet-Europese bestemmingen aan populariteit. Mensen met kinderen in het Franstalig onderwijs hebben een extra voordeel: doordat de herfstvakantie voor het eerst twee weken telt, kunnen zij profiteren van lagere prijzen in de eerste week. Dat zegt reisorganisator TUI.
Lees verder

Liberalen willen dat PS de pensioenen verder hervormt: "Pensioenen worden nu nog toegekend op basis van een statuut, niet op basis van het echte werk"
De federale regering gaat op termijn (nog meer) in het rood. De pensioenbonus blijkt immers duurder dan verwacht. Hoe kan minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) die kloof nu dichtrijden? Georges-Louis Bouchez (MR) en Egbert Lachaert (Open Vld) pleiten voor een verdere hervorming. Het begrip 'zware beroepen' valt.
Lees verder

LIVE. Benzema trapt de 3-0 binnen, maar lijnrechter keurt het doelpunt terecht af
• La Liga • Aftrap: zondag, 16u15 • El Clásico • Courtois speelt niet
Lees verder

LIVE. Wedstrijd beslist, Odjidja schiet Gent op 3-0-voorsprong
• Speeldag 12 JPL • Aftrap: 16u • Ghelamco Arena • Gent ging pijnlijk onderuit in de Conference League
Lees verder

LIVE. Aftrap! Kan Manchester City een zwalpend Liverpool over de knie leggen?
• Anfield Road (17u30) • Ref: Anthony Taylor • City voorlopig tweede met 23 punten, Liverpool heeft als tiende al 13 punten minder • De Bruyne en Haaland opnieuw aan het feest?
Lees verder

Radja Nainggolan uur voor match op Standard gespot met e-sigaret, Van Bommel: "We moeten eerst de beelden zien"
In de schaduw van de sportieve rampnamiddag bij Antwerp ging ook Radja Nainggolan weer over de tongen. Een dik uur voor de topper in de Jupiler Pro League tussen Standard en Antwerp werd hij door de camera's van Eleven gespot met een elektronische sigaret in de hand, toen z'n ploegmakkers het veld aan het verkennen waren.
Lees verder

LIVE. Opvallende keuze van Mazzu: Lucas Stassin (17) aan de aftrap bij Anderlecht, dat het tegen Club weer lijkt te gaan doen in een 3-5-2
• Jupiler Pro League • Speeldag 12 • Aftrap: 18u30 • Anderlecht-Club Brugge
Lees verder

Oplossing gevonden of in de maak voor driekwart knelpunten op schoolroutes
Voor 523 van de 708 knelpunten op veel gebruikte schoolroutes op gewestwegen waar de verkeersveiligheid beter kan, is sinds eind 2020 een oplossing gevonden of in voorbereiding. Dat zegt Vlaams minister van Verkeer Lydia Peeters (Open VLD) zondag. 182 knelpunten werden al effectief aangepakt.
Lees verder

Sclessin boezemt weer angst in, met dank aan Ronny Deila: "We zijn sterker tegen de topclubs"
Standard is allang niet meer het lachertje dat het begin dit seizoen was in de Jupiler Pro League. Tegen Antwerp hadden de Rouches de klus al binnen tien minuten geklaard. 3-0. Een herhaling van het delirium tegen Club Brugge van enkele weken geleden. "We moeten offensief nog stappen zetten", hield trainer Ronny Deila de voetjes op de grond.
Lees verder