Doorgaan naar hoofdcontent

Lazare met “wereldgoal” en Vanzeir schieten Union steviger in top vier, AA Gent-kapitein Odjidja mag het gaan uit...

HLN
Lazare met "wereldgoal" en Vanzeir schieten Union steviger in top vier, AA Gent-kapitein Odjidja mag het gaan uitleggen bij woedende fans
Een geoliede Brusselse machine won van een pruttelende Gentse motor. Na de verdiende zege tegen AA Gent nestelt Union Saint-Gilloise zich nog wat sterker in de top vier. Bij de Buffalo's, waar Hein Vanhaezebrouck niet mee afreisde wegens ziekte, blijft het wisselvalligheid troef. AA Gent-kapitein Odjidja mocht het gaan uitleggen bij de woedende fans.
Lees verder

Zwarte Kia Picanto gevonden in water tijdens zoekactie naar Hebe (10) en Sanne (26)
Bij knooppunt Empel bij het Nederlandse Den Bosch is een Kia Picanto gevonden in dezelfde kleur als die van de vermiste Sanne. De 26-jarige begeleidster en de tienjarige Hebe zijn sinds maandag vermist. Sanne haalde Hebe op in Raamsdonksveer om haar naar huis te brengen. Sindsdien zijn ze spoorloos. Er zijn meerdere ambulances en een traumahelikopter ter plekke. Ook de politiehelikopter is in de buurt. Het gaat om een zwart voertuig dat in het water naast de snelweg (A59/A2) ligt. Op de weg zijn bandensporen te zien.
Lees verder

Twee overleden personen gevonden in voertuig, bevestigt politie: "Vermoedelijk de vermiste Sanne en Hebe"
Bij knooppunt Empel bij het Nederlandse Den Bosch is een Kia Picanto gevonden in dezelfde kleur als die van de vermiste Sanne. Daarbij zijn twee overleden personen aangetroffen. "Vermoedelijk zijn dat de vermiste Sanne en Hebe. We onderzoeken de toedracht. We wensen alle betrokkenen veel sterkte", aldus de politie.
Lees verder

Toekomstige premier Italië: "Nieuwe Italiaanse regering zal pro-NAVO en pro-Europa zijn"
Giorgia Meloni, die naar verwachting de volgende premier van Italië wordt, heeft haar rechtse coalitiepartners woensdag duidelijk gemaakt dat haar nieuwe regering pro-NAVO zal zijn en een pro-Europees beleid zal voeren. De frontvrouw van de radicaal-rechtse partij Fratelli d'Italia reageert daarmee op een gelekte audiotape van Silvio Berlusconi, leider van coalitiepartij Forza Italia en een vriend van Vladimir Poetin, waarin die zich kritisch uitlaat over Oekraïne.
Lees verder

Jonge automobilist gaat uit de bocht en crasht tegen gevel: "'Zou mijn auto nog rijden?'", vroeg hij. En toen liep hij weg"
In de Ieperse deelgemeente Dikkebus is woensdagavond een zwaar ongeval gebeurd. Een jonge automobilist crashte na een bocht, veroorzaakte een grote ravage en zette het op een lopen. "Hij keek me nog even aan en spurtte toen weg", zegt de eigenaar van de zwaar beschadigde woning die de jongeman raakte.
Lees verder

LIVE CLUB-STVV. Yaremchuk meteen na rust dicht bij 2-0, maar Coppens pakt uit met schitterende redding
• Speeldag 13 JPL • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Club Brugge-STVV
Lees verder

Dieter Coppens en Niels Destadsbader bezoeken het Kursaal van Oostende, waar ze binnenkort zullen strippen
Niels Destadsbader en Dieter Coppens zijn begonnen aan hun missie. Vooraleer ze op zoek gaan naar zes andere mannen die uit de kleren willen gaan voor het goede doel, brengen ze een bezoekje aan het Kursaal in Oostende. Hier zal binnen enkele weken hun stripact, full monty, plaatsvinden voor 2000 mensen.
Lees verder

Vlaams Parlement keurt extra premie van 100 euro voor jobbonus goed
Het Vlaams Parlement heeft woensdag het licht op groen gezet voor de extra premie van 100 euro voor werknemers die dit jaar recht hebben op de jobbonus. Dat staat in een voorstel van decreet dat Robrecht Bothuyne (CD&V), Axel Ronse (N-VA) en Tom Ongena (Open VLD) hebben ingediend en dat unaniem werd goedgekeurd. Het voorstel machtigt de regering ook om - zoals aangekondigd in de Septemberverklaring - de loongrenzen aan te passen en de doelgroep uit te breiden tot bijna 900.000 werknemers.
Lees verder

LIVE KV MECHELEN-STANDARD. Dragus krult naast, Da Cruz schiet hoog over
Lees verder

De overwinning op 1 seconde missen en dan in de finale niet weten wat een Paloma Cocktail is: het lot van de verliezer in 'De allerslimste mens'
Het is over en uit voor Riadh Bahri. Hij miste de overwinning op welgeteld één luttele seconde. Omdat Danira Bouhkriss snel, alert en met hoog Cannaerts-gehalte 40 seconden wegkaapte in de filmpjesronde. In de finale keek Merol tegen een achterstand van maar liefst 220 seconden. En toch knokte ze zich over die kaap. Riadh wist maar drie goede antwoorden te verzinnen. En wist niks te zeggen over de Paloma Cocktail. Bye Bye Bahri.
Lees verder

LIVE KV MECHELEN-STANDARD. Meteen 2-0! Vanlerberghe en Ngoy scoren
Lees verder

De ware reden achter pauze van Meryame Kitir: ze lag op ramkoers met haar kabinet en vertrekt op aandringen van Conner Rousseau tijdelijk als minister
Niet op doktersadvies, maar wel op dat van Conner Rousseau moet minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) tijdelijk een stap opzij doen. Want niet alleen kwam ze als minister niet uit de verf, met haar eigen kabinet lag ze op ramkoers.
Lees verder

De ware reden achter het vertrek van Meryame Kitir: ze lag op ramkoers met haar kabinet, op aandringen van Conner Rousseau vertrekt ze tijdelijk als minister
Niet op doktersadvies, maar wel op dat van Conner Rousseau moet minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) tijdelijk een stap opzij doen. Want niet alleen kwam ze als minister niet uit de verf, met haar eigen kabinet lag ze op ramkoers.
Lees verder

Club Brugge telt STVV uit na rode kaart Konaté, Yaremchuk aan het kanon
Club Brugge heeft zich niet laten verrassen door STVV: 3-0. Blauw-zwart nam vooral na de rode kaart van Konaté afstand van de Limburgers. Daarnaast kende Steven Defour een droomdebuut als trainer: KV Mechelen zette Standard opzij.
Lees verder

"Roman z'n houding is op en top professioneel": Yaremchuk helpt Club met goal aan zege tegen STVV, dat nooit een vuist kon maken
Club Brugge had geen kind aan Sint-Truiden. Yaremchuk scoorde - ja, ja - en Noa Lang charmeerde bij zijn invalbeurt. Hij bracht schwung. De landskampioen trekt zaterdag met vertrouwen naar het Dudenpark. Daarnaast kende Steven Defour een droomdebuut als trainer: KV Mechelen zette Standard opzij.
Lees verder

Yaremchuk helpt Club Brugge met goal aan zege tegen STVV, dat nooit een vuist kon maken op Jan Breydel
Club Brugge had geen kind aan Sint-Truiden. Yaremchuk scoorde - ja, ja - en Noa Lang charmeerde bij zijn invalbeurt. Hij bracht schwung. De landskampioen trekt zaterdag met vertrouwen naar het Dudenpark. Daarnaast kende Steven Defour een droomdebuut als trainer: KV Mechelen zette Standard opzij.
Lees verder

Meteen raak voor Steven Defour: Malinwa wint na sterke tweede helft tegen matig Standard
Steven Defour is zijn trainerscarrière uitstekend gestart. Zijn KV Mechelen haalde het dankzij een sterke tweede helft met 2-0 van zijn ex-club Standard. Vanlerberghe en Ngoy maakten de goals.
Lees verder

BASKET ACTUA. Kangoeroes stunt in Europa tegen Cholet, Domien Loubry outstanding * Ruime nederlaag voor Antwerp Giants in Turkije
Kangoeroes Mechelen heeft in de FIBA Europe Cup uitgepakt met een waanzinnige stunt. Het klopte groepsfavoriet Cholet met 88-85. Domien Loubry speelde op een uitzonderlijk hoog niveau. Dit was promotie voor het basketbal.
Lees verder

James Webb-telescoop legt prachtige beelden vast van de "Zuilen van de Schepping"
Voor ruimtefanaten is het een bekend beeld: "De Zuilen van de Schepping". Het is een van de mooiste bezienswaardigheden in de kosmos en nu heeft de nieuwe superruimtetelescoop James Webb hem opnieuw bezocht.
Lees verder

Dedryck Boyata heeft het gevoel dat hij gelanceerd is: "Het WK is enorm belangrijk voor mij"
Twee maanden na zijn komst heeft hij zijn tweede volledige match beet. Dedryck Boyata, nagenoeg volledig verlost van de knieblessure die hem sinds september opzij hield.
Lees verder