Doorgaan naar hoofdcontent

LA Lakers vegen nul weg na vijf opeenvolgende nederlagen, Golden State weer onderuit

HLN
LA Lakers vegen nul weg na vijf opeenvolgende nederlagen, Golden State weer onderuit
De LA Lakers hebben hun eerste overwinning in het nieuwe NBA-seizoen beet. In eigen huis zetten LeBron James en co Denver opzij met 121-110.
Lees verder

Amerikaanse en Chinese buitenlandministers houden overleg over rivaliteit en oorlog in Oekraïne
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi hebben zondag een gesprek gehad over de rivaliteit tussen beide landen en de oorlog in Oekraïne. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

KIJK. Oekraïense drone-aanval mist zijn doel niet: Russisch vlaggenschip 'Admiral Makarov' getroffen
Een gewaagde Oekraïense drone-aanval op Russische schepen in de Krim heeft zijn doel niet gemist. Op videobeelden is te zien hoe het Russische vlaggenschip 'Admiral Makarov' getroffen wordt. Rusland heeft voorlopig geen melding gemaakt van de schade.
Lees verder

Enkele seconden na het overschrijven op de rekening van de begunstigde: wat is een flitsbetaling? En wat zijn de voordelen en nadelen ervan?
De Europese Commissie wil dat instant- of flitsbetalingen de norm worden. "We hebben de brief die al enkele dagen onderweg was toch ook vervangen door de e-mail die onmiddellijk doorgaat", aldus Europees Commissaris Mairead McGuinness. Een instantbetaling zou ook niet meer mogen kosten dan een klassieke overschrijving. Maar wat is de situatie op dit moment in ons land? Spaargids.be zocht het uit.
Lees verder

Sander (32) is freelancer: "Sparen voor mijn pensioen moet, als zelfstandige zal ik anders nog geen 1.100 euro per maand krijgen"
Sander (32) uit Gent heeft zijn handen vol als freelance digital business consultant. Dat hij zijn tijd kan indelen zoals hij wil, is voor hem het grootste voordeel. En dat moet ook, met dochtertje Olivia (3), verbouwingen en zijn vrouw Yasmien (28) die lijdt aan een auto-immuunziekte. Hij vertelt hoe hij en zijn vrouw hun geldzaken organiseren.
Lees verder

Pat Krimson spreekt voor het eerst over zijn overleden moeder: "Twee maanden mijn verdriet verdrongen, maar nu komt het keihard binnen"
De 81ste verjaardag van zijn moeder Gerda konden ze nog samen vieren, begin juni. Maar amper twee maanden later moest Pat Krimson (57) al een tekstje voor haar doodsbrief opstellen. "Ik ben blijven optreden omdat ons ma dat zo gewild zou hebben", zegt hij in 'Dag Allemaal'. Een openhartig gesprek over de band die hij had met zijn moeder, zijn toekomstig huwelijk met Loredana en zijn verdriet. "Ik ga elke week naar haar graf, en ik brand nog elke avond een kaarsje bij haar foto."
Lees verder

Leandro Trossard, altijd op de afspraak tegen toppers: "Opereerde tegen Chelsea een beetje als diepste spits"
Nog maar eens heeft Leandro Trossard zijn kandidatuur voor een basisplaats bij de Rode Duivels op het WK in Qatar kracht bijgezet. Tegen Chelsea opende hij het doelpuntenfestival van Brighton. De Limburgse linkspoot zit nu al aan zeven goals in de Premier League.
Lees verder

HOROSCOOP. Plotse kosten voor Stier en spannende date voor Kreeft: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Liefdesplaneet Venus en communicatieplaneet Mercurius liggen dwars: slecht nieuws voor je relatie, Leeuw."
Lees verder

Real en Courtois sakkeren na bedenkelijke strafschop: "We weten niet meer wanneer het hands is en wanneer niet"
Real Madrid ziet Barcelona weer wat grote worden in de achteruitkijkspiegel. De koploper in La Liga kwam niet verder dan een gelijkspel tegen laagvlieger Girona en legde daarvoor openlijk de schuld bij scheidsrechter Melero López. "In de Champions League gaat deze volgens mij niet op de stip", aldus Courtois over een bedenkelijke strafschop voor Girona.
Lees verder

Grote Halloweendrukte in Walibi zorgt voor boze bezoekers: "We leken precies zelf in 'The Walking Dead' te zitten"
Veel pretparken toverden zich om in een spookpark naar aanleiding van Halloween. Dit zorgt voor veel bezoekers, maar hier en daar ook te veel bezoekers. Zo zien we dat heel wat mensen online klagen over de gigantische drukte in Walibi: "Ik moest 140 minuten aanschuiven voor één attractie". Ook het park zelf roept op om je uitstap nog wat uit te stellen indien je nog geen tickets hebt.
Lees verder

Elon Musk wil gebruikers op Twitter laten betalen voor geverifieerde accounts
Elon Musk, de nieuwe eigenaar van Twitter, is van plan om de gebruikers op Twitter te laten betalen voor geverifieerde accounts. Dat melden verschillende media maandag.
Lees verder

BEKIJK. Boyata uitgefloten door Club-fans na pijnlijke fouten, Trésor en Raskin goed voor héérlijke acties en penaltyfestival
Een avond om heel snel te vergeten, werd het voor Dedryck Boyata zaterdag. Met een dramatische terugspeelbal aan de basis van de Oostendse aansluitingstreffer, met een penaltyfout aan de basis van de gelijkmaker. Gelukkig voor de Rode Duivel dat Club de scheve situatie nog kon ombuigen, of het fluitconcert aan zijn adres had nog veel harder weerklonken op Jan Breydel.
Lees verder

Ondanks terugtrekking van Rusland uit graandeal: twee graanschepen verlaten Oekraïne
Twee vrachtschepen met graan hebben de Oekraïense havens verlaten via de maritieme humanitaire corridor naar Turkije. Dat meldt de website over zeeverkeer 'Marine traffic'. In de loop van de dag zullen nog meer schepen volgen. De cruciale graanexport over de Zwarte Zee lijkt daarmee hervat, nadat die zaterdag was stilgelegd omdat Rusland zich had teruggetrokken uit de graandeal met Oekraïne.
Lees verder

Vaatwasser versus met de hand afwassen: wat is het voordeligst voor je portefeuille?
Een vaatwasmachine is onmisbaar in de meeste huishoudens. Je bespaart er heel wat tijd mee en het verlost je meteen ook van een weinig populair werkje. Maar uiteraard verbruikt het toestel ook water en stroom. Mijnenergie.be ging na hoeveel het kost om de machine één keer te laten draaien en of je al dan niet bespaart door de vaat zelf te reinigen met een sopje.
Lees verder

Berekend: hoeveel kost één draaibeurt van de vaatwasser? En hoeveel bespaar je door met de hand af te wassen?
Een vaatwasmachine is onmisbaar in de meeste huishoudens. Je bespaart er heel wat tijd mee en het verlost je meteen ook van een weinig populair werkje. Maar uiteraard verbruikt het toestel ook water en stroom. Mijnenergie.be ging na hoeveel het kost om de machine één keer te laten draaien en of je al dan niet bespaart door de vaat zelf te reinigen met een sopje.
Lees verder

BV 24/7. Schattig, eng of toch liever een touch of glamour: zo viert bekend Vlaanderen Halloween
The show must go on, want de showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

KOERS KORT. Titelverdedigster Brand ondanks handoperatie aan start van EK veldrijden in Namen
Hoewel veldrijdster Lucinda Brand ruim een week geleden een gebroken middenhandsbeentje opliep, maakt ze deel uit van de Nederlandse selectie voor het EK in Namen. Volgens bondscoach Gerben de Knegt is de Europees kampioene van vorig jaar genoeg hersteld om zaterdag aan de start te staan.
Lees verder

Opnieuw uitzonderlijke prestatie voor Metejoor: zanger staat jaar lang in de Ultratop
Het gaat hard voor Metejoor (31). Exact één jaar na de release van zijn eerste plaat kondigde de zanger zijn eerste concert in het Sportpaleis aan. Ondertussen is er nog meer goed nieuws over Joris Van Rossem, de echte naam van de artiest. Zijn debuutplaat kampeert namelijk al een jaar lang in de Ultratop.
Lees verder

Dit zijn de 5 beste droogkasten met warmtepomp: "Een goed toestel gaat makkelijk 20 jaar mee"
Nu de dagen weer wat grauwer en natter worden, is een droogkast handig om je wasgoed weer snel droog te krijgen. Maar wat zijn de beste droogkasten? hoe doe je dit energiezuinig? En kun je ervoor zorgen dat je droogkast langer meegaat? Wij gingen te rade bij consumentenorganisatie Wish en bij Miele, een van de meest betrouwbare merken van huishoudtoestellen. "Dankzij een goed onderhoud zal je zo weinig mogelijk energie verbruiken", aldus Kim Taylor, PR & Communication manager Miele Belux.
Lees verder

Keizerlijk overnacht in het paleis van Sissi? Dat kan voor 185 euro. "Een inkijk in een bijzonder leven"
Was jij als klein meisje ook helemaal weg van de boeken en films van Sissi? Of ben je verknocht aan de recentere Netflix-serie 'Die Kaiserin', die het leven van Elisabeth in Beieren mooi weergeeft? Goed nieuws: je kan haar paleis binnenkort exclusief huren via Airbnb. Of je nu fan bent van Sissi of niet: wie wilt nu niet slapen onder hetzelfde dak als een vrouw die prinses, hertogin, keizerin én koningin is geweest?
Lees verder