Doorgaan naar hoofdcontent

KU Leuven doorbreekt stilzwijgen nadat minister Demir dreigt met schrappen van Vlaamse subsidies: “Het gerecht vroe...

HLN
KU Leuven doorbreekt stilzwijgen nadat minister Demir dreigt met schrappen van Vlaamse subsidies: "Het gerecht vroeg om niets te doen wat verdachte zou kunnen alarmeren"
Minister Zuhal Demir (N-VA) schrapte zondag minstens 1,4 miljoen euro Vlaamse subsidies voor de KU Leuven. Een drastische maatregel die er kwam nadat de KU Leuven stil bleef over de verkrachtingszaak waarvoor een Limburgse professor werd veroordeeld tot een zware celstraf. De KU Leuven kroop meteen in de pen en kwam zondagavond dan toch met een mededeling: "Elke vorm van ordemaatregel zou duidelijk hebben gemaakt dat er iets speelde en zou mogelijk hebben geleid tot verlies van bewijsmateriaal", klinkt het bij de Leuvense universiteit.
Lees verder

KU Leuven doorbreekt stilzwijgen nadat Demir dreigt met schrappen van subsidies: "Het gerecht vroeg om niets te doen"
Minister Zuhal Demir (N-VA) schrapte zondag minstens 1,4 miljoen euro Vlaamse subsidies voor de KU Leuven. Een drastische maatregel die er kwam nadat de KU Leuven stil bleef over de verkrachtingszaak waarvoor een Limburgse professor werd veroordeeld tot een zware celstraf. De KU Leuven kwam zondagavond dan toch met een mededeling: "Elke vorm van ordemaatregel zou duidelijk hebben gemaakt dat er iets speelde en zou mogelijk hebben geleid tot verlies van bewijsmateriaal", klinkt het bij de Leuvense universiteit.
Lees verder

LIVE STANDARD-ANDERLECHT. 3-1! Wedstrijd hervat, nadat die even stil lag door wangedrag paars-witte fans
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Sclessin • Ref: Bram Van Driessche • Standard telt 22 punten, Anderlecht 16
Lees verder

De emmer der vernedering is vol: Anderlecht gaat onderuit op Standard en verliest door rellende fans met 5-0
Na 60 minuten stond Standard-Anderlecht 3-1. Voor de groene tafel wordt dat 5-0 - met dank aan vuurwerkgooiende Anderlecht-fans. Een kolkend Sclessin vrat Anderlecht op met huid en haar. De stoel van Felice Mazzu wankelt meer dan ooit.
Lees verder

LIVE. KV Oostende en Zulte Waregem houden elkaar nog in evenwicht in kelderkraker
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Diaz Arena • Scheidsrechter: Jan Boterberg • KV Oostende en Zulte Waregem tellen allebei 11 punten
Lees verder

LIVE. Vossen brengt Zulte Waregem weer op gelijke hoogte bij KV Oostende
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Diaz Arena • Scheidsrechter: Jan Boterberg • KV Oostende en Zulte Waregem tellen allebei 11 punten
Lees verder

LIVE. Indy Boonen brengt KV Oostende op slag van rusten op voorsprong tegen Zulte Waregem
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Diaz Arena • Scheidsrechter: Jan Boterberg • KV Oostende en Zulte Waregem tellen allebei 11 punten
Lees verder

ONS RAPPORT. Raskin blinkt uit bij gretige Rouches, negen buizen bij Anderlecht
In een ingekorte en vurige Clasico haalde Standard het met 3-1 van aartsrivaal Anderlecht. Bij de thuisploeg was Nicolas Raskin de grote aanjager en uitblinker. De bezoekers waren dramatisch en dat vertaalde zich in liefst negen onvoldoendes.
Lees verder

"Dit was het perfecte moment": Aaron Dønnum vraagt zijn vriendin ten huwelijk tussen vuurpijlen en rellen
Standard-Anderlecht zal de geschiedenisboeken ingaan als een wedstrijd waar de Anderlecht-fans zich misdroegen. Paars-wit verliest door vuurwerkgooiende supporters met 5-0. Maar er was ook goed nieuws. Aron Dønnum vroeg na de wedstrijd zijn vriendin ten huwelijk en ze zei volmondig ja. Celin Bizet en Dønnum zijn al twee jaar samen. Bizet is eveneens een profvoetbalster. De 20-jarige Noorse verdedigt de kleuren van Tottenham Hotspur. Het leverde prachtige beelden op.
Lees verder

Tornado sloopt huizen in Noord-Frankrijk, ook bij ons houdt onweer zwaar huis: bekijk hier de beelden
In de gemeentes Bihucourt en Hendecourt-lès-Cagnicourt, in het Noord-Franse departement Pas-de-Calais, heeft een tornado grote schade toegebracht aan verschillende huizen. Dat tonen videobeelden die hierboven te bekijken zijn. Weerman David Dehenauw bevestigt dat de storm daarna over ons land trok met zware windstoten.
Lees verder

Tornado sloopt tientallen huizen in Noord-Frankrijk, ook bij ons houdt onweer zwaar huis: bekijk hier de beelden
In de gemeentes Bihucourt, Hendecourt-lès-Cagnicourt en Conty in het noorden van Frankrijk heeft een tornado grote schade toegebracht aan tientallen huizen. Dat tonen videobeelden die hierboven te bekijken zijn. Weerman David Dehenauw bevestigt dat de storm daarna over ons land trok met zware windstoten.
Lees verder

Hallucinante beelden van ná de gestaakte topper: fans van Anderlecht en Standard bekogelen elkaar met vuurpijlen
Ook buiten Sclessin misdragen de fans zich na de gestaakte topper. Supporters van Anderlecht en Standard proberen elkaar al minutenlang te lijf te gaan én ze gooien ook met vuurpijlen. Hallucinante taferelen (zie video boven). De politie heeft alle moeite van de wereld om de twee clans uit elkaar te houden.
Lees verder

Hallucinante beelden van ná de gestaakte topper: fans van Anderlecht en Standard bekogelen elkaar buiten stadion met vuurpijlen
Ook buiten Sclessin misdroegen de fans zich na de gestaakte topper. Supporters van Anderlecht en Standard probeerden elkaar te lijf te gaan én ze bekogelden elkaar ook met vuurpijlen. Hallucinante beelden (zie video boven).
Lees verder

De emmer der vernedering is vol: Anderlecht verliest door rellende fans met 5-0 op Standard, Pro League legt RSCA 50.000 euro boete op
Na 60 minuten stond Standard-Anderlecht 3-1. Voor de groene tafel wordt dat 5-0 - met dank aan vuurwerkgooiende Anderlecht-fans. De Pro League legt RSCA nú al 50.000 euro boete op en het bondsparket zal optreden. De stoel van Felice Mazzu wankelt ondertussen meer dan ooit.
Lees verder

LIVE F1. Wereldkampioen Verstappen is oppermachtig, pechvogel Sainz geeft er de brui aan
Sinds de GP van Japan twee weken terug kennen we de (nieuwe) wereldkampioen: Max Verstappen. Toch is er nog heel wat om naar uit te kijken in de laatste races van het seizoen. Veegt Lewis Hamilton bijvoorbeeld de nul van de tabellen? Volg alles in aanloop naar de GP van de Verenigde Staten en uiteraard de race zelf live in onderstaande liveblog.
Lees verder

Dries Mertens scoort zijn eerste voor Galatasaray, maar dat volstaat niet voor zege
Dries Mertens heeft zijn rekening geopend bij Galatasaray. De 35-jarige Rode Duivel opende op de elfde speeldag in de Super Lig de score tegen Alanyaspor, maar dat bleek niet voldoende voor winst (2-2). Mertens bleef tijdens de rust in de kleedkamer.
Lees verder

LIVE. Hallucinante beelden: hooligans van Anderlecht en Standard bekogelen elkaar met vuurpijlen, spelers RSCA zitten vast in het stadion
Ook buiten Sclessin misdragen de fans zich na de gestaakte topper in de Jupiler Pro League. Supporters van Anderlecht en Standard proberen elkaar te lijf te gaan én ze gooien ook met vuurpijlen. Op deze pagina kunt u al het nieuws vanuit Luik op de voet volgen.
Lees verder

REPORTAGE. In het zog van de moegetergde maar trouwe Anderlecht-fans: "We hadden die vuurpijlen al veel vroeger verwacht"
Wéér verloren. Het leven van een supporter van Anderlecht is dezer dagen niet bepaald een vrolijke huppel door een bloemenveld. Reporter Dietert Bernaers trok in het zog van de moegetergde maar trouwe RSCA-fans naar de boorden van de Maas. "We hadden die vuurpijlen al veel vroeger verwacht."
Lees verder

REPORTAGE. In het zog van de moegetergde maar trouwe Anderlecht-fans: "Het is een zootje. De spelers, het bestuur, de staf"
Wéér verloren. Het leven van een supporter van Anderlecht is dezer dagen niet bepaald een vrolijke huppel door een bloemenveld. Reporter Dietert Bernaers trok in het zog van de moegetergde maar trouwe RSCA-fans naar de boorden van de Maas. "We hadden die vuurpijlen al veel vroeger verwacht."
Lees verder

Boris Johnson dan toch geen kandidaat voor Brits premierschap
De voormalig Brits premier Boris Johnson zal niet opnieuw een gooi doen naar het premierschap. Dat melden Britse media. Daardoor is op dit moment Rishi Sunak de enige officiële kandidaat voor het leiderschap van de Conservatieve Partij en daarmee ook het Britse premierschap.
Lees verder