Doorgaan naar hoofdcontent

Koppel organiseert internationale mensensmokkel met privéjets vanuit Vlaams woonerf: “Het leken deftige buren die ...

HLN
Koppel organiseert internationale mensensmokkel met privéjets vanuit Vlaams woonerf: "Het leken deftige buren die goed verdienden"
Een koppel uit Leupegem zit in de cel in op verdenking van een grootscheepse mensenhandel. Speurders geloven dat Ahmad A.A. (63) en Dorra G. (30) de sleutelfiguren zijn in een internationaal georganiseerd netwerk dat voor grof geld asielzoekers naar Europa bracht. Hun buren reageren verrast. "Ze zonderden zich niet af en babbelden hier met iedereen."
Lees verder

"Samenwonen? Dat zien we nog wel": eerste ongemakkelijke moment voor Brecht en Dziubi
Nieuwe fase in 'Blind Getrouwd'. Na een weekje huwelijksreis in een luxeresort, gaan de koppels voor het eerst samenwonen. Heuglijk moment voor Brecht en Dziubi, maar ook aanleiding voor een eerste ongemakkelijk moment. De zelfverklaarde 'slakjes' van het experiment Jiri en Florence kruipen dan weer meer en meer naar elkaar toe.
Lees verder

Herman Brusselmans: "Ik hoop dat mijn zoon de redder van de wereld wordt"
Herman Brusselmans mag dan een donker wereldbeeld hebben, maar hij koestert wel hoop voor z'n zoon. Dat vertelde de schrijver in 'De tafel van vier'.
Lees verder

'Allerslimste mens'-jurylid Steven Van Herreweghe scheurt oorkonde en doet bekentenis: "Ik betaal me blauw aan alimentatie"
Vijftien jaar nadat hij zelf 'De slimste mens ter wereld' werd, mocht Steven Van Herreweghe maandagavond voor het eerst jureren in de quiz die hem mee groot maakte. Tijdens z'n debuut vertelde hij alvast dat de alimentatie na z'n scheiding hem een plaats in het 'Guinness Book of Records' oplevert. In de quiz zelf won Bart Cannaerts opnieuw.
Lees verder

Tim Wellens en partner Sophie verwelkomen zoontje Victor
Heuglijk nieuws ten huize Tim Wellens. De profrenner en zijn partner Sophie Daniels zijn trotse ouders geworden van een zoontje. Het jongetje, dat geboren werd op 28 september, kreeg de naam Victor. Wellens deelde trots een foto via Instagram.
Lees verder

LIVE (di, 21u). Real Madrid nog zonder Courtois tegen Shakhtar, Ancelotti mikt op rentree in Clasico
• Champions League • Aftrap: 21u • Municipal Stadium • Shakhtar Donetsk-Real Madrid
Lees verder

"Sfeer zit onder nul": regering gaat de nacht in met begrotingsgesprekken, spanningen tussen PS en liberalen
De federale topministers zitten omstreeks 23.30 uur nog altijd samen over de begroting. De gesprekken verlopen moeizaam, lijkt het. Het kernkabinet is al sinds vrijdagavond in begrotingsconclaaf. De regering wil een begroting opstellen voor volgend jaar en meteen ook voor 2024, omdat het in een verkiezingsjaar niet evident is om nog grote akkoorden te sluiten.
Lees verder

Regering Oeganda: "Zeventien bevestigde doden door ebola-uitbraak"
Een nieuwe ebola-epidemie in Oeganda heeft op drie weken tijd al aan zeker 17 mensen het leven gekost. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid in Kampala maandag meegedeeld. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) had vorige week al melding gemaakt van 29 sterfgevallen. Maar Oeganda telt enkel het aantal overlijdens bij de bevestigde patiënten. De WHO telt ook het aantal mensen die 'vermoedelijk' aan ebola zijn gestorven.
Lees verder

Atoomagentschap: Iran gaat meer uranium verrijken met nieuwe centrifuges
Iran is van plan om nog meer uranium te verrijken door geavanceerde centrifuges te installeren in een ondergrondse fabriek in Natanz. Dat meldt het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) in een vertrouwelijk rapport dat maandag is ingezien door persbureau Reuters.
Lees verder

LIVE OEKRAÏNE. Biden belooft Zelensky "geavanceerde luchtverdedigingssystemen" - VN waarschuwt voor nieuwe vluchtelingenstroom
De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky telefonisch beloofd om "Oekraïne te blijven voorzien van de nodige middelen om zich te verdedigen, met inbegrip van geavanceerde luchtverdedigingssystemen". De vluchtelingenchef van de Verenigde Naties, Filippo Grandi, waarschuwt voor een nieuwe stroom aan vluchtelingen naar aanleiding van de Russische raketaanvallen van gisteren op verschillende steden verspreid over heel Oekraïne. Bij die aanvallen zouden minstens veertien doden en 97 gewonden zijn gevallen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
Lees verder

LIVE OEKRAÏNE. Biden belooft Zelensky "geavanceerde luchtverdedigingssystemen"
De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky telefonisch beloofd om "Oekraïne te blijven voorzien van de nodige middelen om zich te verdedigen, met inbegrip van geavanceerde luchtverdedigingssystemen". Dat blijkt uit een verklaring van het Witte Huis. Bij de Russische raketaanvallen van gisteren op verschillende steden verspreid over heel Oekraïne zouden minstens veertien doden en 97 gewonden zijn gevallen. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
Lees verder

"Regeringen hebben explosie van economische ongelijkheid sinds pandemie verergerd"
Rijke en lage-inkomenslanden hebben de explosie van de economische ongelijkheid sinds het uitbreken van de coronapandemie verergerd. De regeringen van die landen hebben in de uitgaven voor gezondheidszorg, onderwijs en sociale bescherming gesneden, terwijl ze weigeren de belastingen op de allerrijksten te verhogen. Dat stellen Oxfam en Development Finance International (DFI).
Lees verder

George Clooney vond Julia Roberts zoenen raar met kinderen op set
Acteur George Clooney vond het heel raar om tijdens de opnames van Ticket to Paradise te moeten zoenen met Julia Roberts terwijl zijn echtgenote Amal en hun tweeling op de set waren. Dat vertelde de acteur maandag in een interview met Today.
Lees verder

Aantal verkeersboetes voor buitenlandse automobilisten in jaar tijd verdubbeld
Het aantal buitenlandse bestuurders dat in ons land een verkeersboete krijgt, is in een jaar tijd verdubbeld. Dat staat vandaag in de kranten van Mediahuis.
Lees verder

Tussen hoop en wanhoop: de (valse) beloftes van Ancelotti aan Hazard bij Real Madrid
Een voetballer leeft weer even in vreugde. Carlo Ancelotti heeft veel beloofd en hem weinig gegeven, maar wat doet hij met Eden Hazard (31) tegen Shakhtar Donetsk? "Misschien speelt hij, misschien speelt hij niet?" Een factcheck van de uitspraken van Ancelotti het afgelopen jaar: vindt u de constante?
Lees verder

"Wibe leefde nog zes minuten lang, maar stierf uiteindelijk met kindje in haar buik": zus Jene (29) getuigt na dodelijk ongeval in Rome
Ze deed drie jobs om haar huis af te betalen. En voor de zorg van het kindje dat groeide in haar buik. Want Wibe Bijls (25) uit Menen was amper vier maanden zwanger, toen ze afgelopen weekend op straat werd aangereden tijdens een citytrip in Rome. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf, voor Wibe en haar vriendin Jessy (24) kwam alle hulp te laat. "Hoeveel klappen kan onze familie nog vangen?", getuigt haar zus Jene, nadat ze eerder hun ouders moesten afgeven.
Lees verder

"Zit je neer? Het kippenbedrijf is weg." Raket vernielt Oekraïens bedrijf van Vlaamse boer Hardwin (40)
Naast de inslagen in Kiev hebben Russische raketten ook andere Oekraïense steden getroffen. Zo ook Ternopil, waar Vlaming Hardwin Derynck onder meer een kippenbedrijf runt. Na een raketinslag ging dat volledig tegen de grond, inclusief 300.000 kippen. "Hadden we op de boerderij geslapen, lagen we nu onder het puin", vertelt de West-Vlaming.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Waarom aanvaarden we klakkeloos dat een regering niet werkt tot het einde?"
Als premier Alexander De Croo (Open Vld) vandaag het parlementaire halfrond betreedt voor zijn State of The Union, spreekt hij zich niet alleen uit over het komende jaar. Hij zal vooruitblikken op de komende twee jaren. "2024 is een verkiezingsjaar en dus leg ik dat nu al vast in de begroting. Dat is goed bestuur", zei hij eerder aan Het Laatste Nieuws. Het gaat er in als zoete koek: het moet nu in één keer, want later is het politiek onmogelijk. Maar sinds wanneer is dat normaal? Waarom aanvaarden we klakkeloos dat een regering niet kan werken tot het einde?
Lees verder

Wereldbank en IMF waarschuwen voor wereldwijde recessie. Maar wat is dat en hoe gaat u dat voelen?
"De wereldeconomie kan volgend jaar in een recessie belanden." Daarmee opende David Malpass, topman van de Wereldbank, de jaarvergadering met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington. Maar wat is een recessie precies? Hoe lang duurt zoiets normaal? En belangrijker: wat merken wij van een recessie? Koen De Leus, hoofdeconoom van BNP Paribas Fortis legt uit.
Lees verder

Minstens 26 doden in Centraal-Amerika door orkaan Julia
De orkaan Julia heeft in Centraal-Amerika aan minstens 26 mensen het leven gekost. Vier mensen zijn vermist, zo is meegedeeld door de betrokken overheden. In Guatemala zijn 14 mensen omgekomen. Zo werden in het noorden van het land vijf leden van hetzelfde gezin onder het puin bedolven nadat een aardverschuiving hun woning vernielde, zo meldt de civiele bescherming.
Lees verder