Doorgaan naar hoofdcontent

KOERS KORT. Evenepoel en Kopecky ook Flandrien(ne) van het Jaar - Preben Van Hecke wordt ploegleider bij Alpecin-Dece...

HLN
KOERS KORT. Evenepoel en Kopecky ook Flandrien(ne) van het Jaar - Preben Van Hecke wordt ploegleider bij Alpecin-Deceuninck
Naast de Kristallen Fiets won Remco Evenepoel ook de Flandrien. Hij kreeg 72 punten meer dan Wout van Aert. Arnaud De Lie werd derde. Lotte Kopecky is voor de derde keer op rij Flandrienne van het Jaar. Ze komt zo naast recordhoudsters Grace Verbeke en Jolien D'hoore. Alec Segaert werd op het gala in Brugge verkozen tot Belofte van het Jaar en Ilan Van Wilder mag zich de beste ploegmaat van afgelopen seizoen noemen. De Internationale Flandrien(ne), de prijs voor de beste buitenlanders, ging naar Tadej Pogacar en Annemiek van Vleuten.
Lees verder

LIVE. Kan tienkoppig Westerlo de schade nog beperken tegen wervelend Genk (5-1)?
• Speeldag 13 JPL • Aftrap: 20u45 • Cegeka Arena • Racing Genk is leider, Westerlo staat 8ste
Lees verder

Russische bevelhebber erkent "erg moeilijke" situatie in Oekraïne: "Oekraïens regime probeert door onze verdediging te breken"
De militaire situatie in Oekraïne is "gespannen" en "erg moeilijk". Dat heeft de nieuwe bevelhebber van het Russische leger, Sergej Soerovikin, toegegeven. Vooral rond de bezette stad Cherson, in het zuiden van Oekraïne, ondervinden de Russen moeilijkheden. "Het Oekraïense regime probeert door onze verdediging te breken", klinkt het.
Lees verder

James Cooke onthult groot geheim aan zijn man en Danira heeft de Bart Cannaerts-truc helemaal onder de knie in 'De allerslimste mens'
Twee opmerkelijke vaststellingen met nog exact zes 'gewone' afleveringen te gaan voor de finaleweken losbarsten: er sloop decompressie in de quiz, met Erik van Looy die zich zowaar voor het eerst even niet aan zijn vaste bindteksten hield. En Danira Bouhkriss Terkessidis heeft de Bart Cannaerts-truc perfect onder de knie.
Lees verder

LIVE (wo, 20u45). Sylla drie matchen geschorst - Hoefkens haalt Lang opnieuw bij selectie
• Speeldag 13 JPL • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Club Brugge-STVV
Lees verder

6-1! Wervelend Genk onderstreept bloedvorm met klinkende zege op Westerlo
En de trein, die denderde door. Een oppermachtig Racing Genk toonde tegen Westerlo waarom het momenteel de terechte competitieleider is. De eerste helft was een ware demonstratie. 6-1. De druk ligt bij Antwerp en Club Brugge.
Lees verder

GEZIEN? 'In mijn caravan': "In hetzelfde bedje ziek als Paul Jambers en Luk Alloo"
Mensen die bewust kiezen voor een leven op de camping: wie zijn ze, wat doen ze en wat drijft hen? 't Zou een vraag van Paul Jambers himself kunnen zijn, en da's niet toevallig een van de leermeesters van Kristof Dewamme. Nadat hij jarenlang achter de schermen werkte, krijgt hij met 'In mijn caravan' z'n allereerste eigen programma, op VTM 2. Helaas kon het debuut niet op alle vlakken overtuigen. "Elk banaal gesprekje kwam in beeld."
Lees verder

Daling aantal abonnees bij Netflix is voorbij
Netflix heeft er in het afgelopen kwartaal 2,4 miljoen abonnees bij gekregen. Daarmee is de krimp bij 's werelds grootste videostreamingplatform voorbij. In totaal hadden eind september ruim 223 miljoen mensen een abonnement bij Netflix.
Lees verder

Popovic schiet Cercle Brugge naar zege op Seraing, match eindigt in grootste verwarring met dubbel rood
Een doelpunt van Boris Popovic halfweg de eerste helft volstond voor Cercle Brugge om op Le Pairay met de volle buit aan de haal te gaan. Seraing was de hele tweede helft baas, maar een goed georganiseerd groen-zwart gaf geen enkele echte doelkans weg. Keeper Majecki moest zich enkel op wat verre schoten alert tonen.
Lees verder

Football Talk. Belgische beloften op EK tegen Portugal, Nederland en Georgië - Atlético lijdt duur puntenverlies door late gelijkmaker
Atlético Madrid heeft tijdens de tiende speelronde van La Liga duur puntenverlies geleden tegen Rayo Vallecano. Het Madrileens onderonsje eindigde op 1-1 na een late gelijkmaker. Alvaro Morata (20.) opende de debatten in het Wanda Metropolitano en die ene goal leek lange tijd te volstaan voor de overwinning. Tot ex-Atlético-speler Radamel Falcao (90.+2) in blessuretijd een punt uit de brand sleepte van op elfmeter.
Lees verder

Aangename kennismaking: Belgisch toptalent Bailly laat Goffin meer dan drie uur zwoegen in Antwerpen
David Goffin (ATP 58) heeft zich na een beklijvende wedstrijd tegen de jonge Belg Gilles-Arnaud Bailly (ATP 1185) geplaatst voor de achtste finales van de European Open. De Luikenaar versloeg op het hardcourt in de Antwerpse Lotto Arena het 17-jarige aanstormende talent in drie sets: 7-6 (9/7), 5-7 en 6-4. De partij duurde liefst 3 uur en 10 minuten.
Lees verder

LIVE (21u). De eerste tegen de laatste: Real Madrid gaat op bezoek bij Elche
• La Liga • Aftrap: 21u • Estadio Manuel Martínez Valero • Maakt Courtois zijn rentree?
Lees verder

Goffin de zege, Bailly de toekomst: toptalent laat routinier ruim drie uur zwoegen in Antwerpen
David Goffin overleefde in een enthousiaste Lotto Arena ternauwernood de zeventienjarige branie en wilskracht van een uitstekend debuterende Gilles-Arnaud Bailly: 7-6 (9/7), 5-7 en 6-4. De Luikenaar mocht dan wel naar een tweede ronde tegen Diego Schwartzman gaan, de Limburger mocht met het applaus en de goedkeuring van het publiek naar huis. "Dit was een droomdebuut", glimlachte de lichtjes vermoeide én ontgoochelde Bilzenaar.
Lees verder

Vakbonden bereiken akkoord na twee dagen chaos op Charleroi: vliegveld blijft ook woensdag gesloten voor vertrekkende reizigers
De luchthaven van Charleroi blijft, ondanks een protocolakkoord, ook woensdag nog gesloten voor alle vertrekkende passagiers als gevolg van een stakingsactie. Dat bevestigde luchthavenbaas Philippe Verdonck dinsdag aan VTM NIEUWS. Het rondpunt richting het luchthavengebouw was gisteren hele dag afgesloten. Mensen die buiten stonden te wachten, mochten nog naar binnen, maar daarna gingen de deuren onherroepelijk dicht. Aan de luchthaven was het – net als maandag – pure chaos. In het tumult raakten vijf agenten gewond, zo vernam de luchthavenbaas van de politie.
Lees verder

Opsteller omstreden dossier over Trump vrijgesproken van liegen tegen FBI
Een jury in de Amerikaanse staat Virginia heeft de Russische analist Igor Dantsjenko vrijgesproken van het liegen tegen de nationale recherche FBI, melden Amerikaanse media. Dantsjenko, die in de Verenigde Staten woont, speelde in 2016 een hoofdrol bij de totstandkoming van het spraakmakende Steele-dossier over toenmalig Republikeins presidentskandidaat Donald Trump.
Lees verder

Oxfam kritisch over klimaatsteun door rijke landen: die moeten geen geld uitlenen, maar geven
Rijke landen dragen in werkelijkheid veel minder bij aan klimaatfinanciering voor ontwikkelingslanden dan de officiële cijfers doen vermoeden, stelt Oxfam in een woensdag verschenen rapport.
Lees verder

Lantis belooft PFAS-vervuiling Antwerpse werf zelf op te ruimen
Oosterweelbouwheer Lantis is van plan om de PFAS-vervuiling op de Antwerpse werf zelf op te ruimen. Dat schrijft De Tijd woensdag. Het zelfstandige overheidsbedrijf overhandigde de plannen aan Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), die nu haar goedkeuring voor het document zal moeten geven.
Lees verder

Ons land pompt half miljard in (groene) waterstof en wil draaischijf van Europa worden
De vernieuwde, federale waterstofstrategie is voorgesteld. Die moet ons land dé West-Europese draaischijf maken voor groene waterstof. "Anders dreigt de de-industrialisatie van ons land", zegt premier Alexander De Croo, die opnieuw waarschuwt voor "vijf moeilijke winters."
Lees verder

Amerikanen onderscheppen twee Russische bommenwerpers bij Alaska
Twee Amerikaanse gevechtsvliegtuigen hebben twee Russische bommenwerpers onderschept die in de buurt van de Amerikaanse staat Alaska vlogen. De Russische toestellen hebben het Amerikaanse en Canadese luchtruim niet geschonden, aldus het Noord-Amerikaanse luchtverdedigingscommando NORAD.
Lees verder

Belg al een dag meer ziek thuis in 2022 dan vorige jaren: verzuim ruim 20 procent hoger onder bedienden
Dit jaar is de Belgische werknemer tot nu toe gemiddeld al 5,6 dagen afwezig geweest op het werk door kort ziekteverzuim. Dat is een hele dag meer dan in de voorbije jaren en zelfs bijna een dag meer dan voor corona. Dat blijkt uit een analyse van Acerta. Het hr-dienstenbedrijf vreest een uitdagende herfst en winter voor de bedrijven.
Lees verder