Doorgaan naar hoofdcontent

Kleuter Nina (4) zit hele dag opgesloten in schoolbus: “Zelfs op school vonden ze het niet vreemd dat ze niet in de...

HLN
Kleuter Nina (4) zit hele dag opgesloten in schoolbus: "Zelfs op school vonden ze het niet vreemd dat ze niet in de klas zat"
Kleine Nina (4) uit Alveringem kan alweer lachen nadat ze een hele dag op de schoolbus opgesloten zat. "Niemand had ons meisje gezien. Gelukkig heeft ze er niets aan overgehouden en daarom dienen we geen klacht in", reageert mama Evy Vandewalle (34). Toch neemt burgemeester Gerard Liefooghe (Gemeentebelangen CD&V) het voorval bijzonder ernstig.
Lees verder

Racing Genk steviger leider na knappe 1-3-zege bij Antwerp, Vrancken: "Titelambities? Mij ga je geen uitspraken horen doen"
Na een onderhoudende topper met twee ploegen die er vol voor gingen, won Racing Genk met 1-3 op het veld van Antwerp. Het dodelijk efficiënte trio Trésor/Heynen/Onuachu deed de Great Old de das om. Leider Genk telt nu vier punten voorsprong op eerste achtervolger Antwerp. "Vorig jaar werd de titel al uitgeroepen voor het seizoen begon, nu is het zaak om vooral te spreken op het veld", aldus Vrancken.
Lees verder

Racing Genk is nog wat steviger leider na knappe 1-3-zege bij Antwerp
Na een onderhoudende topper met twee ploegen die er vol voor gingen, won Racing Genk met 1-3 op het veld van Antwerp. Het dodelijk efficiënte trio Trésor/Heynen/Onuachu deed de Great Old de das om. Leider Genk telt nu vier punten voorsprong op eerste achtervolger Antwerp.
Lees verder

Piet Huysen­truyt: "Ik belandde in een diepe put en heb daar iedereen de schuld van gegeven. Behalve mezelf"
Binnenkort is Vlaanderens bekendste tv-kok opnieuw te zien op VTM: 'SOS Piet' maakt een comeback. Maar wie is Piet Huysentruyt eigenlijk echt? Een vat vol onzekerheden, zo onthult hij hier. "Was mijn vrouw er niet geweest, ik zou mezelf in de vernieling hebben gereden."
Lees verder

REVIEW. De Motorola Edge 30 Ultra is de beste smartphone van het merk in jaren
Met de Edge 30 Ultra probeert Motorola opnieuw mee te strijden in het duurste deel van de markt. Dat doet het bedrijf succesvol, met de beste telefoon in jaren. Maar is de smartphone met een gigacamera van 200 megapixels ook de beste die je kan krijgen voor zo'n 900 euro?
Lees verder

LIVE. Seraing helpt de reanimatie van Gent een handje met own-goal!
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Ghelamco Arena • Scheidsrechter: Jasper Vergoote • AA Gent telt 20 punten, Seraing 11
Lees verder

Eli Iserbyt luistert 25ste verjaardag op met drie op drie in Wereldbeker
Drie op drie voor Eli Iserbyt en Fem Van Empel in de Wereldbeker. Beiden waren na Waterloo en Fayetteville vandaag ook aan het feest in Tabor.
Lees verder

Drie op drie voor Iserbyt in Werelbeker
Drie op drie voor Eli Iserbyt en Fem Van Empel in de Wereldbeker. Beiden waren na Waterloo en Fayetteville vandaag ook aan het feest in Tabor.
Lees verder

Temperaturen tot 20 graden, maar toch wordt er al zout gestrooid in Ekeren
Enkele Ekerenaars keken vreemd op vanmorgen toen er een strooiwagen door de straten reed: met het kwik dat net geen 20 graden haalde dit weekend, lijkt zout strooien misschien wat voorbarig. Navraag bij de stad maakte duidelijk dat het om een jaarlijkse test ging.
Lees verder

COLUMN. Jeroen schrijft over wat het met je doet als ouder als je kind ziek is. "Spreek ik met de papa van Cas?"
Elk ouderhart slaat een slagje over wanneer de telefoon rinkelt met aan de lijn de directeur van de school. Jeroen moest vliegensvlug zijn auto inspringen en vlammen naar de schoolpoort om zijn zoon Cas (13) op te halen. Maar eenmaal thuis, is er Liefde met een grote hoofdletter L. "Zijn systeem ligt overhoop en ik wou dat ik iets kon doen om dat weer in de plooi te krijgen."
Lees verder

Eindelijk meer duidelijkheid over dossiers van 9.000 Afghaanse asielzoekers
Door een aantal arresten van de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen deze week, kunnen opnieuw beslissingen genomen worden in de asieldossiers van Afghanen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel & Migratie Nicole de Moor (CD&V) zondag. De Moor laat weten dat ze tevreden is dat er nu duidelijkheid is.
Lees verder

LIVE. Ontevreden Hein slachtoffert Odjidja, Hong en Torunarigha bij start tweede helft
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Ghelamco Arena • Scheidsrechter: Jasper Vergoote • AA Gent telt 20 punten, Seraing 11
Lees verder

Volgende week temperaturen tot 24 graden: "Mogelijk sneuvelen dagrecords"
Berg die knusse herfsttruien nog maar eventjes op, want vanaf midden volgende week wordt het meer dan twintig graden, met zelfs een uitschieter van lokaal 24 graden op donderdag. Mogelijk sneuvelen er dagrecords. Dat wordt nog meer terrasjesweer, maar vergeet toch ook uw zonnecrème niet, zegt dermatoloog Thomas Maselis.
Lees verder

LIVE. Gent krijgt kansen, maar nog steeds 1-1
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Ghelamco Arena • Scheidsrechter: Jasper Vergoote • AA Gent telt 20 punten, Seraing 11
Lees verder

Ruim 20.000 burgers hebben Cherson verlaten nu Oekraïne oprukt, zegt Rusland
De Russische bezetters zeggen dat ruim 20.000 burgers de Zuid-Oekraïense stad Cherson hebben verlaten in verband met de opmars van het Oekraïense leger. Ze zijn naar de andere kant van de rivier Djnepr gebracht. Volgens de Russen is de situatie echter stabiel en werden de verdedigingslinies versterkt.
Lees verder

LIVE. Anderlecht-voorzitter Vandenhaute arriveert op Sclessin. Welke ploeg brengt Mazzu straks aan de aftrap?
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Sclessin • Ref: Bram Van Driessche • Standard telt 22 punten, Anderlecht 16
Lees verder

LIVE. RSCA-voorzitter Vandenhaute arriveert in Luik en beantwoordt geen vragen over Mazzu, die vier wissels doorvoert
• 14de speeldag Jupiler Pro League • Sclessin • Ref: Bram Van Driessche • Standard telt 22 punten, Anderlecht 16
Lees verder

Auteur Salman Rushdie blind uit één oog en kan hand niet meer gebruiken als gevolg van steekpartij
De gevolgen van de steekpartij in augustus beginnen duidelijk te worden voor de schrijver Salman Rushdie (75). In een interview met de Spaanse krant 'El País' vertelt zijn manager Andrew Wylie dat hij uit één oog niet meer kan zien en dat hij één van z'n handen niet meer kan gebruiken.
Lees verder

Kwalijke evolutie: politie moet elke dag meerdere gokhulpjes buitenzetten op European Open Antwerpen
Met 28.000 toeschouwers kende de European Open een zeer goed jaar. Tussen die fans zaten evenwel ook enkele onbetrouwbare sujetten. Zogenaamde 'courtsiders' - of gokhulpjes - personen die vanuit de tribune de score doorgeven voor het digitaal overal ter wereld verschijnt, om zo gokkers ter wille te zijn. Want enkele seconden voorsprong hebben op de scheidsrechter helpt om de juiste keuze te maken. "Vier jaar geleden hadden we drie of vier van die gokhulpjes op een week. Deze week waren het er makkelijk twee à drie per dag."
Lees verder

Moskou vreest dat Oekraïne "vuile bom" wil inzetten
De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe heeft in een telefoongesprek met zijn Franse ambtgenoot Sébastien Lecornu beweerd dat Kiev van plan is een radioactieve bom te droppen om Moskou in diskrediet te brengen.
Lees verder