Doorgaan naar hoofdcontent

KIJK. Wanneer de camera’s niet meer welkom waren: de ‘Zillion’-afterparty door de ogen van onze BV’s

HLN
KIJK. Wanneer de camera's niet meer welkom waren: de 'Zillion'-afterparty door de ogen van onze BV's
Na de première van de langverwachte film 'Zillion' volgde nog een spectaculaire afterparty in de Waagnatie in Antwerpen. Daar konden de aanwezigen na al die jaren nog eens een stevig feestje in ware Zillion-stijl meemaken. Na 1 uur 's nachts waren camera's niet meer welkom, maar bekende Vlamingen gaven op sociale media toch nog een inkijk in hoe het feestje met slangen, dansers en veel vuurwerk eraan toe ging.
Lees verder

Raad van State vernietigt Wet-Major erkenningsregeling van havenarbeiders
De Raad van State heeft de erkenningsregeling van havenarbeiders, die wordt geregeld door de Wet-Major, vernietigd. Volgens de Raad van State is deze regeling in strijd met het Europees recht. De twee havenbedrijven die om de vernietiging van de regeling hadden gevraagd, Katoen Natie en General Services Antwerp, halen daarmee hun slag thuis.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Umma': wanneer het geen compliment is om op je moeder te lijken
Over enkele dagen is het Halloween, en dat zullen we dankzij de streamingdiensten geweten hebben ook. Zij zetten volop in op griezelgeweld, zoals 'Umma' bijvoorbeeld. Een horrorprent waarin - wederom - een glansprestatie is weggelegd voor Sandra Oh.
Lees verder

Jonas Vermeulen knalt als Zillion-baas Frank Verstraeten: "Ik heb zelfs moeten leren duiken om een dag onderwaterscènes te draaien"
Tien jaar onder de radar in het theater, maar vanaf vandaag kent iedereen z'n naam. Jonas Vermeulen (32): klein van gestalte, groots van acteren. "Die karakterstudie van Frank Verstraeten was een droom. De ene dag stond ik te feesten, de andere dag sloegen ze mij in elkaar", vertelt de acteur over de 'Zillion' - vanaf nu in de bioscoop. Eerder was Vermeulen, zoon van De Nieuwe Snaar-zanger Geert Vermeulen, al te zien met bijrollen in tv-reeksen als 'Studio Tarara' en 'In Vlaamse velden'. "Hopelijk opent deze rol deuren."
Lees verder

Hoe krijg je snijplanken écht makkelijk proper?
Naast een goed snijmes is de juiste snijplank essentieel om er een succes van te maken in de keuken. Maar gebruik je er dan een van kunststof, hout of glas? En hoe krijg je ze écht goed proper? Lars De Vries van Eurofins Bureau de Wit, kookdocent Ferry Wijsman en hoogleraar Marcel Zwietering verzamelen vijf tips om je snijplank(en) lang te laten meegaan.
Lees verder

Cannabis wordt legaal van Duitsland tot Mexico: steeds meer landen versoepelen hun regels
Cannabis. Tot enkele jaren geleden was vooral Nederland het walhalla voor softdruggebruikers. De Amsterdamse straten liggen nog steeds bestrooid met koffieshops, maar cannabis is al lang niet meer een uitsluitend Nederlandse aangelegenheid. Steeds meer landen zetten stappen om cannabis uit het illegale milieu te trekken. Duitsland is hier het recentste voorbeeld van, maar daar stopt het niet. Hier volgt een overzicht van de legaliseringsgolf die we wereldwijd kunnen waarnemen.
Lees verder

Wereldwijde golf aan legalisering van cannabis: deze landen pasten hun beleid al aan
Cannabis. Tot enkele jaren geleden was vooral Nederland het walhalla voor softdruggebruikers. De Amsterdamse straten liggen nog steeds bestrooid met koffieshops, maar cannabis is al lang niet meer een uitsluitend Nederlandse aangelegenheid. Steeds meer landen zetten stappen om cannabis uit het illegale milieu te trekken. Duitsland is hier het recentste voorbeeld van, maar daar stopt het niet. Hier volgt een overzicht van de legaliseringsgolf die we wereldwijd kunnen waarnemen.
Lees verder

Drie Nederlandse verdachten van bedreiging Van Quickenborne worden overgeleverd aan ons land
De drie Nederlandse verdachten in het onderzoek naar de bedreigingen tegen minister van Justitie Van Quickenborne (Open Vld) worden overgeleverd aan België. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank beslist.
Lees verder

Vierde verdachte van bedreiging Van Quickenborne verzet zich niet meer tegen overlevering aan ons land
Een van de vier verdachten in het onderzoek naar de bedreigingen aan het adres van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) verzet zich niet langer tegen zijn overlevering aan ons land. Het gaat meer bepaald om de 21-jarige man die in Den Haag werd opgepakt. Dat bevestigt zijn Belgische advocaat Thomas Gillis.
Lees verder

Drie Nederlandse verdachten van bedreiging tegen Van Quickenborne worden overgeleverd aan ons land
De drie Nederlandse verdachten in het onderzoek naar de bedreigingen tegen minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) worden overgeleverd aan België. Dat heeft de Internationale Rechtshulpkamer (IRK) van de Amsterdamse rechtbank beslist. Tegen de beslissing is geen beroep mogelijk. De overlevering zal nu binnen de tien dagen worden uitgevoerd.
Lees verder

Marilon (30) verloor de kilo's, maar kreeg er een hoop problemen bij: "Had ik die maagverkleining maar nooit gedaan"
Elk jaar ondergaan 12.000 mensen een maagverkleining, onder wie een groeiend aantal jongvolwassenen. Vaak met spectaculair resultaat. Maar Marilon van Es uit Apeldoorn waarschuwt voor te veel optimisme. Zij kreeg vorig jaar, op haar 29ste, een gastric bypass en heeft daar nu enorme spijt van. "Ja, ik ben nu slank en daar ben ik blij mee. Maar mijn bewegingsvrijheid is nog net zo beperkt, zo niet beperkter dan vóór de operatie."
Lees verder

Gentse acteur wegens elektronische overlast voor rechter gedaagd door filmmaker Dominique Willaert: "Hij heeft dringend hulp nodig"
Theater- en filmmaker Dominique Willaert heeft een Gentse acteur voor de rechter gedaagd wegens aanhoudende elektronische overlast. De man in kwestie schreef lasterlijke Facebookposts en e-mails en maakte ook YouTube-filmpjes waarin hij zich negatief uitliet tegenover Willaert en anderen. "We beslisten naar de rechtbank te stappen toen hij mij onterecht 'seksist' noemde en ik er door mensen op werd aangesproken", zegt Willaert.
Lees verder

Jonas Vingegaard wil graag zijn titel verdedigen in de Tour: "Een uitdaging die ik wil aangaan"
De Giro of de Tour, that's the question. Ook voor Jonas Vingegaard. Jumbo-Visma-ploegleider Merijn Zeeman liet vorige week uitschijnen dat alle opties openliggen voor de 25-jarige Deen. Zelf zou Vingegaard graag zijn titel verdedigen, laat hij weten in een interview met Cyclingnews.
Lees verder

BV 24/7. Niels Destadsbader en Guga Baúl maken zich klaar voor hun stripact en Shania Gooris poseert met haar mama
The show must go on, want de showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Demir en Rutten clashen over verkrachtingszaak KU Leuven: "Bespaar me uw emotionele oproep. U bent minister"
De verkrachtingszaak aan de KU Leuven tegen professor F.D. (63) deed woensdag de gemoederen hoog oplaaien. Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) en parlementslid Gwendolyn Rutten (Open Vld) gingen in discussie over de beslissing van Demir om 1,4 miljoen euro aan subsidies on hold te zetten. "Als de KU Leuven in 2018 een 'Zuhalleke' had gedaan, dan was de dader vrijuit gegaan", zei onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) eerder op de dag, volgens Rutten. Een samenvatting van de discussie tussen beide politici is hierboven te herbekijken.
Lees verder

Er komt noodopvang voor asielzoekers in Jabbeke en Glons: "Maar we zijn er nog lang niet"
Het kernkabinet heeft beslist humanitaire noodopvang voor asielzoekers te organiseren in Jabbeke (West-Vlaanderen) en Glons (Luik). Het gaat alles samen om 1.176 plaatsen en er wordt nog gezocht naar verdere plaatsen. Dat bevestigt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).
Lees verder

Poetin roept opnieuw Russische Veiligheidsraad samen
De Russische president Vladimir Poetin zal later woensdag een korte vergadering houden met de permanente leden van de Russische Veiligheidsraad, zo meldt het Russische persbureau Tass.
Lees verder

Dagelijkse kost van Jeroen Meus op tafel vanavond? 3 recepten uit zijn nieuwste boek om er werk van te maken
De 'Dagelijkse Kost' van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met 'Groentekost', een volledig vegetarisch kookboek. "Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. "Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet." HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek.
Lees verder

NMBS moet aantal investeringen voor 2023 en 2024 uitstellen
De NMBS is na het begrotingsconclaaf van de federale regering genoodzaakt om een aantal investeringen die gepland waren voor 2023-2024 uit te stellen tot de jaren nadien. Dat kondigde NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir woensdag aan in de Kamercommissie Mobiliteit. "Het wordt een bijzonder complexe oefening, die we samen met Infrabel de volgende weken willen maken."
Lees verder

Nederlandse trainer zwaar gestraft in Hongarije voor... statement tegen racisme
Ricardo Moniz is voor een maand geschorst door de Hongaarse voetbalbond. De Nederlandse trainer van Zalaegerszegi TE maakte zaterdag een statement tegen racisme. Zijn actie heeft hij niet alleen met een rode kaart moeten bekopen, ook mag hij dit kalenderjaar niet meer zijn team coachen.
Lees verder