Doorgaan naar hoofdcontent

Karel Geraerts en Union klaar voor topper tegen Club Brugge: “In een goede dag kunnen we concurreren met hen”

HLN
Karel Geraerts en Union klaar voor topper tegen Club Brugge: "In een goede dag kunnen we concurreren met hen"
Het sprookje van Union kreeg vorig seizoen net geen bekroning. Boosdoener was Club Brugge en laat dat nu net de tegenstander van komende zaterdag zijn. Het verleden is het verleden klinkt het in Brussel, maar in eigen huis zullen de Unionisten zeker en vast iets willen rechtzetten.
Lees verder

INTERVIEW. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor: "In België 1.000 asielaanvragen per week. In Portugal nog geen 30. Dat is niet verdedigbaar"
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) kreeg deze week de wind van voren, toen bleek dat minderjarige asielzoekers de nacht hadden doorgebracht op straat. Tegelijk kreeg ze aanvankelijk maar weinig hulp van al wie dat zo schandalig vond. Toch moet de echte strijd vooral Europees gevoerd worden, beseft ze. "Het migratiebeleid is de achilleshiel van Europa. Andere regimes weten dat en maken misbruik van die zwakke plek."
Lees verder

Studenten uit home van UGent getuigen nadat medebewoner werd begluurd onder douche: "Ik sta vroeger op om te douchen, wanneer iedereen nog slaapt"
Een student werd deze week begluurd onder een douche in een van de homes van de UGent. Het is niet het eerste voorval in het bewuste studentenhuis. Ook in 2018 werd een man betrapt die stiekem vrouwen filmde onder de douches. "Het leeft onder de bewoners", getuigt een student. "Ik snap niet waarom ze niet gewoon de cabines volledig afsluiten."
Lees verder

Arme Alexis: Zlatan plaagt Saelemaekers en trekt hard aan haar van Rode Duivel
Grappig moment tijdens de topper tussen AC Milan en Juventus (2-0) eerder deze maand. Alexis Saelemaekers (23) werd tijdens de match constant lastiggevallen door Zlatan Ibrahimovic (41). De Zweed kon z'n handen niet van het kapsel van de Rode Duivel houden. 't Was uiteraard allemaal vriendschappelijk bedoeld, al zal Saelemaekers misschien volgende keer wel van zitje wisselen.
Lees verder

Bijna jaar na drama op AstroWorld: Travis Scott treft schikking met familie dodelijk slachtoffer
Vorig jaar lieten zo'n tien festivalgangers het leven en raakten er nog tientallen mensen zwaargewond tijdens het AstroWorld Festival in Houston. Rapper Travis Scott (31) kwam hierdoor in erg nauwe schoentjes te staan en kreeg meerdere aanklachten aan zijn been. Maar nu laat 'Metro' weten dat er een schikking is getroffen met de familie van een van de dodelijke slachtoffers, Axel Acosta.
Lees verder

Primitieve uitrusting voor Russische rekruten leidt tot run op outdoorwinkels: "We hebben alleen nog paar winterlaarzen en twee tenten"
Het Russische leger zit quasi door zijn voorraden heen en bovendien tieren diefstal en corruptie er welig. Nieuwe rekruten zijn op zichzelf of hun familie aangewezen om een basisuitrusting bij elkaar te krijgen. De grote tekorten hebben geleid tot sterke prijsstijgingen in outdoorwinkels en online marktplaatsen, die militaire uitrusting verkopen.
Lees verder

Erik ten Hag nadat hij Cristiano Ronaldo uit selectie laat: "Groot gemis, maar ik moest dit doen"
Tijdens de persconferentie van Erik ten Hag voorafgaand aan het duel van Manchester United tegen Chelsea ging het vooral over het verwijderen van Cristiano Ronaldo uit de selectie van de Nederlander. Ten Hag spreekt van "een groot gemis", maar zegt dat het de enige juiste beslissing is.
Lees verder

Ex-nummer één Simona Halep geschorst na positieve dopingtest op US Open: "Ik voel me verward en verraden"
Tennisster Simona Halep (WTA 9), voormalig nummer één van de wereld, heeft op de US Open een positieve dopingtest afgelegd. De 31-jarige Roemeense is voorlopig geschorst.
Lees verder

Ex-nummer één Simona Halep geschorst na positieve dopingtest op US Open
Tennisster Simona Halep (WTA 9), voormalig nummer één van de wereld, heeft op de US Open een positieve dopingtest afgelegd. De 31-jarige Roemeense is voorlopig geschorst.
Lees verder

Monique Westenberg laat van zich horen na docureeks van ex-verloofde André Hazes: "Ik ben blij dat het nu allemaal naar buiten is zodat erover gesproken kan worden"
Woensdagavond was alle aandacht gericht op één man: André Hazes (28). De Nederlandse zanger lanceerde zijn langverwachte docu die heel wat stof liet opwaaien. Hij besprak zijn drank- en drugsverslaving, bekende dat hij worstelde met een eetstoornis en dat hij aan zelfverminking deed. Ook zijn ex-verloofde Monique Westenberg (44) maakte haar opwachting. Op Instagram deelde ze vrijdag een statement over de beelden. "Vrouwen die aangeven door de docu bereid te zijn anders naar zichzelf en hun (ex-) partners te willen kijken, is voor mij het mooiste compliment!"
Lees verder

"Hij heeft al 16 keer een rijverbod genegeerd": politie arresteert beklaagde meteen in rechtbank nadat hij vier jaar cel krijgt
Serge D. uit Dendermonde stond vrijdagochtend voor de politierechtbank in Dendermonde opnieuw terecht nadat hij alweer een rijverbod naast zich had neergelegd. De man was al 16 keer veroordeeld voor het negeren van een rijverbod en kreeg daarbij al vijf keer een levenslang rijverbod opgelegd.
Lees verder

"Je tanden zelf bleachen kan onherstelbare schade veroorzaken of je tandvlees verbranden": hoe krijg je wel witte tanden op een veilige manier?
1 op de 3 Belgen schaamt zich voor zijn gebit, blijkt uit onderzoek. Ze dromen van een witte glimlach, iets waar bleaching voor kan zorgen. Maar hoe pak je dat veilig aan? En hoeveel kost zo'n behandeling? Wij vroegen het aan tandarts Frederik Ardenois: "Verschillende factoren bepalen mee hoelang je het effect zal zien."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'High: Confessions of an Ibiza Drug Mule': wanneer het feestje stopt aan de douane
De Noord-Ierse Michaella McCollum werd eventjes wereldnieuws, toen ze in 2013 op de luchthaven van Lima werd gearresteerd. Samen met de Schotse Melissa Reid probeerde de vrouw om elf kilo cocaïne naar Ibiza te smokkelen. Wanneer de 'Peru Two' betrapt worden, verandert het leven van McCollum in een gruwelijke afterparty.
Lees verder

De vriendschapsband van X!NK is sterk genoeg voor een comeback: "We voelen dat het écht het moment is"
X!NK, de groep die ons land een zesde plaats bezorgde op het Junior Eurovisiesongfestival in 2003, is na twintig jaar terug van weggeweest. Volgend jaar staan ze allemaal samen op het podium van de AB in Brussel. Wat mogen de fans verwachten? Komt er nieuwe muziek? En hoe gaat het tegenwoordig met hen?
Lees verder

"Prostaatkanker is meestal asymptomatisch. Als er symptomen zijn, is het al veel te laat": hoe kan je de ziekte toch herkennen?
Acteur Warre Borgmans getuigt in het VRT-programma 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd' over zijn gevecht tegen prostaatkanker. Hoe kan je de ziekte (tijdig) herkennen? Wie loopt een verhoogde kans op prostaatkanker? En wat zijn de overlevingskansen? Uroloog dr. Piet Hoebeke (UZ Gent), die de aandoening ook bespreekt in zijn boek 'De staat van de prostaat', schept duidelijkheid.
Lees verder

En dan is je aandeel plots 0,0001 euro waard: Leuvense Crescent keldert plots 99 procent op beurs in flitscrash
Vrijdag iets na 11 uur ging het op de beurs plots snel voor het Leuvense technologiebedrijf Crescent. Op korte tijd ging het aandeel 99 procent onderuit om te stranden op de laagst mogelijke koers van 0,0001 euro. Dat schrijft zakenkrant 'De Tijd' en wordt bevestigd aan persagentschap Belga. Een verklaring is er niet meteen, maar de beurswaakhond analyseert de zaak.
Lees verder

Topfiguren binnen Britse Conservatieve Partij steunen terugkeer Boris Johnson: "Boris of barst"
Verschillende zwaargewichten binnen de Britse Conservatieve Partij willen dat ex-premier Boris Johnson Liz Truss opvolgt. Onder meer Defensieminister Ben Wallace en minister van Economische Zaken Jacob Rees-Mogg hebben gezegd Johnson te zullen steunen.
Lees verder

Wint Malinwa-coach Steven Defour ook zijn tweede duel als T1 tegen Eupen? "Wordt een gevaarlijke wedstrijd"
• 14de speeldag Jupiler Pro League • AFAS Stadion • Scheidsrechter: Jonathan Lardot • KV Mechelen telt 14 punten, Eupen 12
Lees verder

"Ik moest meegaan naar zijn kantoor, waar hij me 'zou laten kreunen'": leerkrachten GO! Atheneum Merelbeke slaan alarm na meerdere zware incidenten met directeur
Het zijn woelige tijden op het GO! Atheneum in Merelbeke. Volgens een aantal leerkrachten en medewerkers van de school is de situatie niet meer leefbaar. Oorzaak is volgens hen het schrikbewind en ongepast gedrag van directeur J.D.S. "Hij raakte mij aan in het bijzijn van zijn collega's en drong aan om mee te gaan naar zijn bureau, waar hij mij 'zou laten kreunen'"
Lees verder

CELEB 24/7. Sharon Stone showt haar beste dansmoves en de Beckhams genieten van Disney World
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder