Doorgaan naar hoofdcontent

Kanye ‘Ye’ West gaat te ver: Instagram en Twitter beperken zijn accounts na antisemitische posts

HLN
Kanye 'Ye' West gaat te ver: Instagram en Twitter beperken zijn accounts na antisemitische posts
De sociaalnetwerksites Instagram en Twitter hebben beperkingen opgelegd aan het account van de Amerikaanse rapper Kanye West. Dat gebeurde nadat West boodschappen online had geplaatst die als antisemitisch worden beschouwd.
Lees verder

De makers hebben zijn zwakte gevonden: kan Bart Cannaerts het record van Ella Leyers breken?
Het kan vanavond al over en uit zijn, maar als Bart Cannaerts (42) tot donderdag kan overleven in 'De Allerslimste Mens ter Wereld', dan evenaart hij het onklopbaar gewaagde record van achttien deelnames op naam van Ella Leyers (34). Volgende week kan Bart eventueel de allerstrafste kandidaat ooit worden met negentien deelnames. Onze tv-expert fileert zijn kansen. "De redactie kent nu zijn zwakte én er treedt een wolf in schapenvacht aan."
Lees verder

De beste speler van dit seizoen is hij al, maar kan Bart Cannaerts ook het record van Ella Leyers breken?
Het kan vanavond al over en uit zijn, maar als Bart Cannaerts (42) tot donderdag kan overleven in 'De Allerslimste Mens ter Wereld', dan evenaart hij het onklopbaar gewaagde record van achttien deelnames op naam van Ella Leyers (34). Volgende week kan Bart eventueel de allerstrafste kandidaat ooit worden met negentien deelnames. Al maakt de redactie hem dat allerminst makkelijk.
Lees verder

Nog één dag om 4 miljard te vinden: deze struikelblokken liggen nog op de weg naar begrotingsakkoord
De Vivaldi-regering heeft nog één dag om 4 miljard euro te vinden om de begrotingsput van 23 miljard euro — wat — te dempen. Van het afromen van overwinsten tot nieuwe taksen en steun voor bedrijven: premier De Croo moet nog flink wat struikelblokken uit de weg ruimen voor zijn State of the Union van morgen in het parlement. Eén dossier wordt tegen morgen alvast niet beklonken: de fiscale hervorming.
Lees verder

"Als kindje herwerkte ik mijn hemdjes met graffiti, vandaag kleed ik prinses Delphine": modeontwerpster Cilem Tunc stelt nieuwe collectie voor in Carré
Van Camille en Julie Vermeire tot Laura Tesoro: voor die ene speciale outfit bellen ze Cilem Tunc (29). Amper vier jaar modeontwerpster, vandaag de chouchou van onze bekende fashionista's. "Prinses Delphine die in haar living bij een koffietje zegt dat ze zich prachtig voelt in mijn jurk: trotser kan niet."
Lees verder

"Als kind herwerkte ik hemdjes met graffiti, nu kleed ik prinses Delphine": Cilem Tunc stelt nieuwe collectie voor
Van Camille en Julie Vermeire tot Laura Tesoro: voor die ene speciale outfit bellen ze Cilem Tunc (29). Amper vier jaar modeontwerpster, vandaag de chouchou van onze bekende fashionista's. "Prinses Delphine die in haar living bij een koffietje zegt dat ze zich prachtig voelt in mijn jurk: trotser kan niet."
Lees verder

WEERBERICHT. Meer bewolking en mogelijk lichte regen in de namiddag, temperaturen tot 18 graden
Vanmorgen is het nog vrij zonnig met hoge bewolking, maar vanaf het westen neemt de bewolking snel toe. Na de middag worden er lichte regen of enkele buitjes verwacht, maar op sommige plaatsen blijft het ook gewoon droog. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden, zo verwacht het KMI.
Lees verder

'Blind getrouwd'-koppels gaan vijf weken samenwonen: "Ik hoop dat dat iets gaat doen met onze gevoelens"
De koppels in 'Blind getrouwd' genieten vanavond van hun laatste momenten in het Turkse Bodrum. De huwelijksreis loopt op z'n einde, het wordt stilletjesaan tijd om samen te wonen in de echte wereld.
Lees verder

President Taiwan: "Gewapende confrontatie met China is absoluut geen optie"
Een gewapende confrontatie tussen Taiwan en China is "absoluut geen optie", zegt de Taiwanese president Tsai Ing-wen. Wel beloofde ze de verdediging van het eiland verder te versterken en herhaalde de bereidheid gesprekken aan te knopen met Beijing.
Lees verder

Samusocial kampt met een tekort aan werknemers bij start winteropvang
Met de start van het Winterplan in het vooruitzicht zitten ze bij Samusocial met een personeelsprobleem. Om het kritieke tekort aan medisch en sociaal personeel op te vangen, start Samusocial vandaag, op werelddaklozendag, met een dringende rekruteringscampagne.
Lees verder

"Shit happens": Michael van Gerwen wint ondanks buikkrampen voor zesde keer World Grand Prix na fascinerende finale
Michael van Gerwen heeft voor de zesde keer de World Grand Prix gewonnen. De Nederlander nam in de finale de maat van Nathan Aspinall. Het werd 5-3 in de Morningside Arena in Leicester.
Lees verder

Ganna acht (naast zichzelf) Evenepoel en Van Aert in staat het uurrecord nog scherper te stellen: "Maar dan moeten ze wel naar Ineos komen"
56,792 kilometer. Een fantastisch nieuw werelduurrecord. En toch. Vatbaar voor verbetering. Filippo Ganna (26) acht niet alleen zichzelf, maar ook Wout van Aert en Remco Evenepoel daartoe in staat. "Misschien wel, ja", reageert de wereldkampioen. "Tenzij Filippo nu zelf nog eens 58, 59 km/u gaat rijden."
Lees verder

IN BEELD. De oorlog door de lens van Oekraïens fotograaf: de meest aangrijpende beelden van februari tot nu
Evgeniy Maloletka is een Oekraïens fotograaf. Hij volgt de oorlog van voor hij begonnen was en deelt tot op vandaag de meest intense beelden met de wereld. Een samenvatting van februari tot nu.
Lees verder

IN BEELD. De oorlog door de lens van Oekraïens fotograaf Evgeniy Maloletka
Evgeniy Maloletka is een Oekraïens fotograaf. Hij volgt de oorlog van voor hij begonnen was en deelt tot op vandaag de meest intense beelden met de wereld. Een samenvatting van februari tot nu.
Lees verder

Liberale Mutualiteit gaat hulp bieden bij waardig levenseinde: "Geen promotie voor euthanasie, gewoon correcte informatie"
Met de Liberale Mutualiteit is er een eerste ziekenfonds in ons land dat een structurele samenwerking aangaat met LEIF, de vereniging die streeft voor een waardig levenseinde voor iedereen. Medewerkers zullen voortaan cliënten informeren rond palliatieve zorg en levenseinde. Volgens professor Wim Distelmans - bezieler van LEIF - zal het akkoord een doorbraak zijn om meer Belgen wegwijs te maken in beslissingen rond levenseinde.
Lees verder

Hoedt lijkt het kind van de rekening te worden nu Mazzu systeem durft te wijzigen: "Een trainer mag geen rekening houden met status van de speler"
Het water stond hem aan de lippen. Zijn 3-5-2 laten varen als laatste reddingsboei. Het pakte goed uit voor Felice Mazzu, die tegen KV Mechelen na rust voor een 4-4-2 koos. Een keuze met gevolgen, vooral voor Wesley Hoedt. "Een trainer mag geen rekening houden met de status van een speler."
Lees verder

Miguel Wiels en Niels Destadsbader vieren tienjarig jubileum met nieuwe tournee
Niels Destadsbader (34) en Miguel Wiels (50) hebben iets te vieren. De twee heren werken inmiddels al maar liefst tien jaar samen en om die samenwerking te vieren, duikt het duo vanaf volgend jaar enkele Vlaamse theaterzalen in.
Lees verder

"André Hazes heeft nieuwe vriendin, en ze heet alweer Sarah"
André Hazes (28) zou een nieuwe vriendin hebben, die toevallig ook weer Sarah heet. Dat schrijft de Nederlandse pers. Hij is bovendien samen met haar op een vliegtuig gespot, zo werd onthuld op het zogenaamde 'juice kanaal' van Yvonne Coldeweijer.
Lees verder

"Iraanse veiligheidstroepen arresteren nu zelfs kinderen op school", zeggen Iraanse bronnen
Iraanse kinderen werden zondag op school gearresteerd door veiligheidstroepen, dat zeggen pro-democratische bronnen uit Iran. Daarnaast werden alle hogescholen in Iraans Koerdistan gesloten om zo protesten te voorkomen. De acties van de regering zijn een duidelijk teken dat de staat bezorgd blijft over afwijkende meningen in de protesten na de dood van Mahsa Amini, een 22-jarige Koerdische vrouw.
Lees verder

Een op de vijf volwassen dak- en thuislozen is tussen 18 en 25 jaar oud
Een op de vijf volwassen dak- en thuislozen in Vlaanderen en Wallonië is nog geen 25 jaar oud. Dat schrijven de Mediahuiskranten op basis van een studie van de Koning Boudewijnstichting.
Lees verder