Doorgaan naar hoofdcontent

Kadyrov : ‘Moskou moet tactische kernwapens overwegen’

Kadyrov : 'Moskou moet tactische kernwapens overwegen'

Na de Russische nederlaag in Lyman vindt de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov, een bondgenoot van de Russische president Vladimir Poetin, dat Rusland de inzet van tactische kernwapens moet overwegen.

Lees verder

Nu al spanning rond federale begroting: eerste voorstel over ouderschapsverlof al van tafel geveegd

Na de begrotingsperikelen op Vlaams niveau is ook de federale regering ondertussen aan het werk gegaan met de opmaak van de begroting. Dat het ook daar een moeilijke operatie wordt, is nu al duidelijk. Een voorstel om te besparen op tijdskrediet, ouderschapsverlof en loopbaanonderbreking ligt na dag twee van de begrotingsonderhandelingen al van tafel. Socialisten en groenen kunnen er niet mee leven.

Lees verder

Politie opent vuur op wagen in Wetstraat, bestuurder gewond

De Brusselse politie heeft zondagochtend het vuur geopend op een wagen die inreed op een politievoertuig en vervolgens in de richting van een politie-inspecteur versnelde. De autobestuurder raakte daarbij gewond en kon ingerekend worden. Dat meldt het Brusselse parket.

Lees verder

Dode vinvis aangespoeld in Nederland

Het karkas van een vinvis dat sinds vrijdag ronddobbert in de Noordzee, is aangespoeld in Zeeland in Nederland. Er werden de afgelopen dagen georganiseerd omdat zo een kadaver gevaarlijk kan zijn voor boten

Lees verder

Hilde Crevits nog een maand buiten strijd

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, Hilde Crevits (CD&V), blijft op doktersbevel nog vier weken thuis. Vorige week werd ze onwel tijdens het kernkabinet over de begroting.

Lees verder

Homans reageert laconiek tijdens debat over kinderopvang

PVDA-parlementslid Lise Vandecasteele kwam zaterdag tussen over het budget voor de kinderopvang tijdens het debat over de Septemberverklaring in het Vlaams Parlement. Toen ze zei dat 'dit plan vrouwen terug aan de haard brengt', reageerde voorzitter Liesbeth Homans (N-VA) laconiek. Bekijk het hierboven.

Lees verder

Nu ook marathonbrons voor Bashir Abdi in klassieker in Londen

Hij imponeerde met brons op het WK afgelopen zomer – het was de bevestiging van zijn olympische medaille in Tokio. In Londen, een van de meest prestigieuze marathons ter wereld, snelde Bashir Abdi naar brons (2u05.19).

Lees verder

Geplaatste Yellow Tigers winnen ook laatste groepswedstrijd op het WK tegen Kameroen

De Yellow Tigers hebben zondag in hun laatste groepswedstrijd op het WK volleybal voor vrouwen een 3-0 overwinning geboekt tegen Kameroen. De setstanden in het Nederlandse Arnhem waren 25-8, 25-19 en 25-14. De Belgische vrouwen waren vooraf al zeker van hun plaats in de tweede ronde.

Lees verder

Vaccintopman Dirk Ramaekers moet FOD Volksgezondheid uit het slop halen

Dirk Ramaekers wordt - tijdelijk - directeur-generaal van het departement Volksgezondheid. De huidige topman keert na meer dan een jaar ziekteverlof niet meer terug. 'De goede mensen, expertise en kennis van de FOD Volksgezondheid mogen wel wat meer in de schijnwerpers staan.'

Lees verder

Anderlecht gaat in eigen huis kopje-onder tegen Charleroi

Vier op achttien. Dat is de trieste balans van Anderlecht in zijn laatste zes wedstrijden. Deze keer was Charleroi, de ex-club van coach Felice Mazzu, te sterk. De Zebra's wonnen met 0-1 in het Lotto Park. Twijfel er maar niet aan: het is crisis in Anderlecht, dat nu zelfs uit de linkerkolom valt en pas tiende staat. Charleroi is achtste.

Lees verder

Manchester City speelt stadsgenoot United van het kastje naar de muur

De Manchester-derby tussen City en United is uitgedraaid op een waar doelpuntenfestijn. Bij de rust leidde City al met zware 4-0-cijfers. Na de pauze vervolledigen zowel Foden als Haaland hun hattrick, Antony en Martial (tweemaal) redden de eer voor Manchester United. Kevin De Bruyne tekende voor twee assists.

Lees verder

Pérez wint in Singapore, Verstappen nog geen wereldkampioen

De Mexicaan Sergio Pérez heeft in zijn Red Bull een doorregende editie van de GP van Singapore gewonnen. De Ferrari's van Leclerc en Sainz vervolledigen het podium. Maar liefst 6 renners moesten de race staken na crashes. Ook Verstappen bleef niet gespaard van incidenten, maar kon de race wel uitrijden en eindigde zevende. Zo wordt zijn nieuwe wereldtitel al zeker een week uitgesteld.

Lees verder

Cercle Brugge wint spektakelstuk in Gent

Cercle Brugge heeft met 3-4 van AA Gent gewonnen. De bezoekers uit Brugge kwamen drie keer op voorsprong, maar Cuypers en Depoitre trokken de Gentenaars telkens op gelijke hoogte. In de slotminuten maakte Dino Hotic zijn hattrick compleet en bezorgde zijn ploeg de drie punten.

Lees verder

Remco Evenepoel geëerd in Brussel en Dilbeek

Wereldkampioen wielrennen en winnaar van de Vuelta Remco Evenepoel is vandaag op het Brusselse stadhuis verwelkomd door burgemeester Philippe Close, nadat hij eerder in zijn woonplaats Dilbeek al gehuldigd werd als ereburger.

Lees verder

Hoe kon voetbalmatch in Indonesië ontaarden in veldslag?

Een competitiewedstrijd tussen de Indonesische voetbalclubs FC Arema en Persebaya Surabaya is zaterdag geëindigd met rellen, waarbij zeker 129 mensen om het leven zijn gekomen.

Lees verder

Ook Poetin­aanhangers hebben genoeg van 'leugens van top tot onder'

De Russische nederlaag in de stad Lyman, vlak na de feestelijke 'annexatieviering' vrijdag in Moskou, brengt alweer een klap toe aan het moreel van de Russen. Ook notoire Poetin-spreekbuizen vinden nog weinig excuses voor het militaire falen in Oekraïne.

Lees verder

Ex-spelers Lamkel Zé en Avenatti dienen Antwerp eerste nederlaag toe

Antwerp heeft op Kortrijk voor het eerst punten laten liggen: 2-1-verlies. Tot jolijt van Didier Lamkel Zé: hij gaf een assist, provoceerde de Antwerp-fans en werd luid toegezongen door de Kortrijk-supporters. Kortom: de gekke aanvaller stond in het middelpunt van de belangstelling. Iedereen weet dat hij dat formidabel vindt. DLZ zal nooit veranderen.

Lees verder

'Ik heb mijn tante gisteren gehoord, haar buurvrouw is zoek'

Wereldwijd betoogt de Iraanse diaspora om solidariteit te vragen met de vrouwen in hun thuisland. In Brussel liepen Koerden, islamcritici en Volksmoedjahedien naast elkaar. 'Als een feniks zullen wij uit de as van de moellahs opstaan.'

Lees verder

Eupen graait de volle buit mee bij STVV na doelpunt van N'Dri in slotkwartier

STVV is thuis tegen een nederlaag aangelopen tegen Eupen. Na een evenwichtige match waren het alsnog de bezoekers die via N'Dri met de drie punten aan de haal gingen.

Lees verder

Lula wint eerste ronde Braziliaanse presidentsverkiezingen, tweede ronde op 30 oktober

Luiz Inácio 'Lula' da Silva heeft de eerste ronde van de Braziliaanse presidentsverkiezing gewonnen. De oud-president kreeg 47,6 procent van de stemmen, terwijl 43,9 procent van de kiezers voor de huidige president Jair Bolsonaro koos.

Lees verder

Hoe de Britse premier haar eigen economie versmacht

'Bijna niets lijkt nog te werken in Groot-Brittannië en het kan nog erger worden.' Dat schreef The Economist eind augustus. En The Economist kreeg gelijk: de regering van Liz Truss zag deze week het Britse pond ongekend diep wegzakken, ze werd op de vingers getikt door het IMF, en de Bank of England moest alle zeilen bijzetten om te redden wat er te redden viel. Wat is er aan de hand met de Britten en hun economie?

Lees verder

Oefenen voor de Olympische Spelen
Lees verder

Afwisselend opklaringen en stapelwolken

De dag begint mistig, maar nadien wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. Het kwik stijgt tot 13 graden in de Ardennen en tot 18 graden in het westen van het land. Dat zegt het KMI.

Lees verder

Opnieuw prominente Rus overleden: topman spoorwegen dood aangetroffen op balkon in Moskou

Er is nog maar eens een prominente Rus in onduidelijke omstandigheden om het leven gekomen. Eerder deze week overleed Pavel Pchelnikov, een topman bij de Russische spoorwegen, in Moskou. Pchelnikov was 52.

Lees verder

Linkse Lula naar tweede ronde tegen verrassend sterke Bolsonaro

De Brazilianen moeten op 30 oktober dan toch opnieuw naar de stembus: met 43,34 procent voor de huidige, extreemrechtse president Jair Bolsonaro en 48,25 procent van de stemmen voor zijn linkse uitdager Lula da Silva, behaalde geen van beide kandidaten de vereiste meerderheid van 50 procent plus één stem.

Lees verder

ACV ziet geen reden om spoorstaking af te blazen

De brief die de regering naar de spoorvakbonden stuurde, is niet meer dan een 'beleefdheidsantwoord'. De gevraagde budgettaire garanties staan er niet in, en dus zal de 24 urenstaking bij het spoor - vanaf dinsdag om 22 uur - hoogstwaarschijnlijk doorgaan.

Lees verder