Doorgaan naar hoofdcontent

Jelle Cleymans woont al 6,5 jaar alleen: “Als er geen kinderen komen, heb ik daar vrede mee”

HLN
Jelle Cleymans woont al 6,5 jaar alleen: "Als er geen kinderen komen, heb ik daar vrede mee"
Van presenteren op Joe en optreden met Cleymans & Van Geel tot de musicals 'Vergeet Barbara' en 'Red Star Line': Jelle Cleymans (37) grijpt gretig alle kansen. Alleen de ware liefde kwam nog niet op zijn pad. "Jammer dat ik mijn zus geen tante kan maken", klinkt het in Story. Een openhartig gesprek over zijn nieuwe soloalbum, single zijn en zijn hechte vriendschap met Jonas Van Geel. "Hij komt uit een moeilijke periode."
Lees verder

"De muur van mensen bleef maar komen": K-popster een van de vele dodelijke slachtoffers van het drama in Seoul
Tienduizenden mensen trokken zaterdagavond naar de uitgaanswijk Itaewon in de Zuid-Koreaanse miljoenenstad Seoul om Halloween te vieren. Daar liep het helemaal fout, zoals te zien is in onderstaande video. Er brak paniek uit in de veel te drukke, kleine straten, waardoor mensen elkaar vertrappelden. Maar liefst 154 mensen kwamen om het leven, 149 anderen raakten gewond. De slachtoffers van het drama krijgen stilaan een gezicht. Meer dan honderd dodelijke slachtoffers waren twintigers.
Lees verder

Te jong voor rijbewijs maar wel gedrogeerd achter stuur: bestuurder van 17 test positief op cocaïne bij controle
Een 17-jarige bestuurder zonder rijbewijs heeft afgelopen weekend positief getest op cocaïne. De lokale politie Mechelen-Willebroek hield het voertuig dat hij bestuurde, niet eens zijn auto, in voor een periode van 12 uur. In totaal werden 1.240 ademtests afgenomen, negen rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.
Lees verder

Kijk hoe eerste verdachte van ontvoeringspoging minister Van Quickenborne wordt uitgeleverd aan België
Eén van de vier Nederlandse mannen die verdacht worden van de ontvoeringspoging op minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is maandagochtend overgeleverd aan ons land. Dat gebeurde op een parkeerterrein in Roosendaal, vlak aan de Nederlandse grens.
Lees verder

XINK lost teaser nieuwe single 'Misschien'
XINK is helemaal terug. De band wist meteen vier reünieconcerten uit te verkopen in de AB in Brussel, maar de fans hoeven in de tussentijd zeker niet op hun honger te blijven zitten. De groep lost op 9 november namelijk een nieuwe single én licht op Instagram alvast een tipje van de sluier op.
Lees verder

OPROEP. Ben jij tijdelijk werkloos door de energiecrisis?
Sinds begin oktober kunnen werkgevers de hoge energieprijzen inroepen om hun werknemers op tijdelijke werkloosheid te zetten. Al meer dan 41.000 Belgen zijn daardoor tijdelijk werkloos. Het gaat vooral over zware en energie-intensieve sectoren zoals de staal- en glasindustrie, de petrochemische sector maar ook de textielnijverheid.
Lees verder

Man in elkaar geslagen en neergeschoten in Henegouwen
In Châtelineau, een dorp in de provincie Henegouwen, is zondagavond een man in elkaar geslagen en nadien meermaals beschoten. Dat meldt het parket van Charleroi. Het slachtoffer, een 29-jarige man, werd in de dij geraakt maar is niet in levensgevaar. De verdachten sloegen op de vlucht en worden momenteel gezocht.
Lees verder

Arbeidsmarkten wereldwijd belast door gelijktijdige crisissen: "Uiterst zorgwekkend"
De arbeidsmarkten staan wereldwijd onder druk door crisissen zoals de coronapandemie, de klimaatverandering en conflicten zoals de oorlog in Oekraïne. Het postcoronaherstel dat initieel was ingezet, is in de loop van het jaar vertraagd. Dat heeft de internationale arbeidsorganisatie ILO vandaag gezegd in Genève.
Lees verder

Coldplay zingt Iraans protestnummer tijdens concert: "We betuigen onze steun aan alle mensen die vechten voor hun vrijheid"
Tijdens hun optreden in Buenos Aires speelde Colplay 'Baraye', een Iraans protest lied dat is verboden door de Iraanse Revolutionaire Garde. Het concert werd tegelijk gelivestreamd voor de hele wereld, waardoor Colplay zo hun kans wou grijpen om hun steun te betuigen aan het Iraanse volk. 'Baraye' werd geschreven door Shervin Hajipoour (25). Hij maakte het lied na het overlijden van Masha Amini, nadat ze werd gearresteerd omdat ze haar hoofddoek niet op de juiste manier droeg. Het nummer werd gezongen op de straten en Hajipoour werd niet veel later gearresteerd. Coldplay bracht actrice Golshifteh Farahani (39) mee op het podium om het nummer te zingen. Zij mag al jaren Iran niet meer binnen, omdat ze heeft meegespeeld in Amerikaanse films.
Lees verder

Voltijdse werknemers kunnen vanaf half november vierdaagse werkweek aanvragen: hoe zit dat? En wat zijn de gevaren?
Over enkele dagen verschijnt de vierdaagse werkweek, één van de speerpunten van de arbeidsdeal van de federale regering, in het Staatsblad. Tien dagen na de verschijning, rond half november, kan elke voltijdse werknemer in de privé bij zijn werkgever aankloppen om te vragen zijn voltijdse job te presteren op vier langere dagen per week in plaats van vijf kortere. Concreet kan bijvoorbeeld een werkweek van 38 uren opgesplitst worden in vier langere dagen van 9,5 uren in plaats van vijf dagen van 7,6 uren. Hoe werkt dit precies? En wat zijn de voor- en nadelen? Arbeidsecooom Stijn Baert geeft uitleg.
Lees verder

CD&V dringt aan op sociaal tarief voor crematies: "Momenteel te duur voor veel mensen"
Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) dringt aan op de invoering van een sociaal tarief voor crematies. De tarieven voor een crematie liggen gemiddeld tussen 500 en 540 euro, maar zouden kunnen verhogen door de stijgende energieprijzen. Voor Schryvers is het belangrijk dat crematies betaalbaar blijven. Zij roept de crematoria-intercommunales op meer aandacht te hebben voor mensen die het financieel moeilijk hebben.
Lees verder

Dochter Marc Coucke gaat in Oxford studeren
De dochter van ondernemer Marc Coucke gaat in Oxford studeren. Dat deelt Coucke zelf mee via zijn Instagramaccount.
Lees verder

Politie ontruimt illegale rave met 3.500 feestvierders in Noord-Italië
In de Noord-Italiaanse stad Modena hebben zowat 300 politieagenten maandagvoormiddag een illegale rave ontruimd, waar ongeveer 3.500 technofans sinds zaterdag Halloween vierden in een leeg fabrieksgebouw.
Lees verder

Covidlockdown van kracht in Disneyland Shangai: mensen mogen het park niet verlaten
Shanghai Disney Resort is onverwacht op slot gegaan vanwege de strenge preventieve coronaregels in China. Bezoekers zijn vast komen te zitten in het attractiepark en omliggende gebieden, zoals een winkelstraat. Zij mogen pas naar huis als ze negatief hebben getest op het coronavirus.
Lees verder

Matteo Simoni stond vaak misselijk op de set van 'Zillion': "10 sigaretten na elkaar roken? Dat was niet vol te houden"
Dat de nieuwe Vlaamse film 'Zillion' al een hele week het gespreksonderwerp is in Vlaanderen, dat is wel duidelijk. Afgelopen weekend zaten de cinemazalen bijvoorbeeld volledig vol en ook de Zillion-parties geraakten volledig uitverkocht. Veel is te danken aan het legendarische verhaal, maar ook de topcast maakt het waar. Matteo Simoni blinkt uit als pornokoning Dennis Black Magic, al was er wel één groot nadeel aan die rol spelen. "Ik moest vaak tien sigaretten na elkaar roken, dat houd je echt niet vol", vertelt hij aan Showbits. Hoe ze dat probleem opgelost hebben, ontdek je in een nieuwe Showbits.
Lees verder

'K2 zoekt K3'-finaliste Diede vervangt Hanne tijdens zwangerschapsrust
K3-zangeres Hanne Verbruggen (28) zal niet meer optreden tijdens haar zwangerschap. Op doktersadvies moet ze verplicht rust nemen, en bijgevolg verstek geven voor de aankomende tournee in Nederland. Studio 100 blijft niet bij de pakken zitten en vervangt Hanne tijdelijk door 'K2 zoekt K3'-finaliste Diede van den Heuvel (22). "Een droom die uitkomt", reageert zij euforisch.
Lees verder

Seraing zet coach José Jeunechamps aan de deur
José Jeunechamps is geen trainer meer van Seraing. De Métallos zetten de coach vandaag aan de deur, daags na de 1-2 competitienederlaag tegen Union.
Lees verder

De hete hangijzers voor Hoefkens: wat met Yaremchuk, het penaltyspook en de geschorsten tegen Leverkusen?
Carl Hoefkens heeft werk op de plank bij Club Brugge in aanloop naar het Champions League-duel met Bayer Leverkusen. Er is een penaltyspook, een niet aan spelen toekomende recordaankoop en drie geschorsten. De hete hangijzers op een rij in vier hoofdstukken.
Lees verder

Ashley, de broer van 'Temptation Island'-verleider Joshua, neemt deel aan 'The Voice': "Ik wil mijn eigen weg uitstippelen"
Schoon volk in 'The Voice van Vlaanderen' zondagavond. Niemand minder dan Ashley Feytons, de broer van 'Temptation Island'-verleider Joshua, maakte z'n opwachting. Gewapend met tonnen ervaring én een flinke portie stress - wat hem ei zo na een plekje in de wedstrijd kostte. "Toen ik op het podium kwam, gierden de zenuwen door mijn lijf", klinkt het.
Lees verder

Foodblogger deelt 5 stappen om zélf een traybake te maken (en deze 3 beginnersfouten vermijd je liefst)
Van maaltijdpakketten in de supermarkt tot recepten op sociale media: traybakes duiken plots overal op. "Het grootste voordeel is dat je er veel tijd mee wint én afwas mee bespaart", duidt foodblogger Stefanie Baert. Kan je alle ingrediënten zomaar op de bakplaat gooien? En op welke temperatuur moet je die oven voorverwarmen? Ze deelt vijf stappen om zelf een traybake te maken, drie beginnersfouten én een recept. "Je moet de groenten niet op voorhand koken."
Lees verder