Doorgaan naar hoofdcontent

James Cook(ie) verrast Vlamingen met droomhuis: “Schrijnend hoeveel mensen zich niet thuis voelen in eigen huis”

HLN
James Cook(ie) verrast Vlamingen met droomhuis: "Schrijnend hoeveel mensen zich niet thuis voelen in eigen huis"
Na Gert Verhulst met z'n dagelijkse talkshow, is ook zijn maatje James Cooke terug op Play4. Hij presenteert vanaf deze week 'Extreme MakeOver Vlaanderen', een echt feelgoodprogramma, waarin acht gezinnen hun droomhuis realiseren dankzij de hulp van vrienden en familie. Bereid je al maar voor op een lach en een traan, een kolfje naar de hand van James Cooke. Jarne wil vooral weten of de wegen met Gert nu definitief scheiden of niet? Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Met diamant ingelegde Belgische champagne valt in de prijzen op Pentawards
Cuvée Karma 2015 van het Belgische champagnemerk Victor & Charles is op de jaarlijkse Pentawards in de prijzen gevallen. In de categorie 'Fine wines & champagne' kreeg Victor & Charles een bronzen medaille voor haar unieke fles waarin een echte diamant is verwerkt. Vandaag wordt de tweede jaargang van de Cuvée gelanceerd.
Lees verder

"Maak De Ketelaere de 'star man'": Marc Degryse en Jan Mulder blikken terug op de Duivels en vooruit naar Club in de Champions League
Ze zien mekaar al zo vaak in de televisiestudio. Vandaar: een telefonische babbel tussen onze analisten Marc Degryse en Jan Mulder. Over de Rode Duivels - "Zoals het er nu voorstaat, zou ik niet met Hazard starten aan het WK"- en de wedstrijd van Club Brugge tegen Atlético Madrid. "De gasrekening en dure chocolade ten spijt: koop een ticket voor Jan Breydel."
Lees verder

Met diamant ingelegde Belgische champagne geeft Veuve Clicquot het nakijken op Pentawards
Cuvée Karma 2015 van het Belgische champagnemerk Victor & Charles is op de jaarlijkse Pentawards in de prijzen gevallen. In de categorie 'Fine wines & champagne' kreeg Victor & Charles een bronzen medaille voor haar unieke fles waarin een echte diamant is verwerkt, en gaf zo het nakijken aan onder meer gevestigde waarden als Veuve Clicquot La Grande Dame. Vandaag wordt de tweede jaargang van de Cuvée gelanceerd.
Lees verder

HLN WINKELKAR. De winkelkar in 6 supermarkten vergeleken: "Wie slim boodschappen doet, kan 30 tot 65 procent besparen"
Het einde van de prijsstijgingen lijkt helaas nog niet in zicht te zijn. Wat niemand verwacht had, gebeurde: de inflatie voor voeding (inclusief alcoholische dranken) komt deze maand uit op 10,40 procent*. Voeding was nog nooit zo duur als vandaag. Dat merken we ook aan onze winkelkar bij zes verschillende supermarkten: overal stijgen de prijzen, al is dat niet overal in dezelfde mate. De supermarkt waar de prijzen het meest stegen, blijkt voor onze winkelkar echter nog altijd de goedkoopste te zijn.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Deze supersolden op elektro mag u niet missen: "Televisie met korting van 1.000 euro"
Wie een nieuwe televisie nodig heeft, kan een superkoopje doen bij Electro Depot in Brugge. Er zijn ook tal van straffe kortingen op een breder gamma aan elektroproducten. "Echt Black Friday-toestanden", reageert Gunther Devisch van Promojagers België die er zijn wekelijkse supertip van maakt voor de lezers van HLN.
Lees verder

PROMOKALENDER. Deze aanbiedingen mag je in oktober niet missen als je geld wil uitsparen
De kost van voeding, kleding, elektriciteit en aardgas is de jongste tijd stevig toegenomen. Aan wie de impact daarvan wil beperken, geeft Gunther Devisch van Promojagers België elke maand een overzicht van aanbiedingen en koopjes die je zeker niet mag missen. Wist je bijvoorbeeld dat veel winkels in oktober een 'mid season sale' houden en dat je deze maand verf, speelgoed, diepvriespizza en champagne kan kopen met fikse kortingen?
Lees verder

Vanaf vandaag kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
Lees verder

Topman Belgisch leger voorstander om militaire dienstplicht opnieuw in te voeren: "Dat zou logisch zijn"
Admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, is er voorstander van om de militaire dienstplicht opnieuw in te voeren. "Dat zou logisch zijn", zegt de legerbaas in een interview met RTBF. Vanwege de huidige situatie waarbij Europa door Rusland wordt bedreigd, kan volgens hem de noodzaak ontstaan om het grondgebied van de NAVO of van Europa te moeten verdedigen.
Lees verder

Topman Belgisch leger wil militaire dienstplicht opnieuw invoeren: "Dat zou logisch zijn"
Admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, is er voorstander van om de militaire dienstplicht opnieuw in te voeren. "Dat zou logisch zijn", zegt de legerbaas in een interview met RTBF. Vanwege de huidige situatie waarbij Europa door Rusland wordt bedreigd, kan volgens hem de noodzaak ontstaan om het grondgebied van de NAVO of van Europa te moeten verdedigen.
Lees verder

Nairo Quintana verlaat Arkéa Samsic na Tramadol-zaak uit de Tour: "Ik heb niets verkeerd gedaan"
Nairo Quintana verlaat Arkéa Samsic op het einde van het seizoen. Dat maakte de 32-jarige Colombiaan bekend op Instagram. Quintana werd in de voorbije Tour de France aanvankelijk zesde in de eindstand, maar zag dat resultaat geschrapt worden vanwege sporen van de verboden pijnstiller Tramadol in zijn bloedresultaten.
Lees verder

CHALLENGER PRO LEAGUE. Doelpuntenkermis tussen Virton en Club NXT eindigt onbeslist, Dender kruipt weg uit kelder
In de ouverture van de zevende speeldag van de Challenger Pro League is een doelpuntenkermis tussen Virton en Club NXT vrijdagavond onbeslist geëindigd: 3-3.
Lees verder

Grootouders al ingetrokken bij zusjes die ouders verloren bij ongeval in Koningshooikt: "Je wil hen zien opgroeien op de plek die ze kennen"
De twee zusjes van 6 en 9 die een week geleden hun beide ouders Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37) verloren in het vreselijke ongeval in Koningshooikt, zullen in hun vertrouwde huis blijven wonen. Samen met hun oma en opa - de ouders van Joyce - die al verhuisd zijn. Grootouderliefde in het kwadraat. "Zoiets doé je gewoon", zegt de vader van Wim.
Lees verder

EXCLUSIEF. De terreurdreiging in cijfers: hoe hard moeten we echt vrezen voor rechts-extremisten?
Het aantal gevaarlijke rechts-extremisten nam het afgelopen jaar toe met dertig procent. Dat blijkt uit gedetailleerde cijfers die wij van het OCAD kregen. Daarmee is het de snelst groeiende bron van terroristische en extremistische dreiging. Maar nog altijd niet de grootste — en de laatste maanden lijkt ze ook wel wat te stabiliseren.
Lees verder

Van Delhaize tot Hema of Albert Heijn: welke keten maakt de lekkerste koffiecapsules? "Deze is misschien zelfs beter dan die van Nespresso"
Wereldkoffiedag op 1 oktober is de perfecte gelegenheid om eens te kijken wélke koffie we het meest drinken. Belgen drinken vandaag meer koffie uit capsules dan filterkoffie. Het succes van Nespresso en Dolce Gusto is natuurlijk de supermarkten niet ontgaan: ze brachten allemaal hun éigen versies op de markt. Koffie-expert en wereldkampioen Latte Art Peter Hernou doet voor ons de test: welke van deze 10 koffiecapsules uit de supermarkt zorgt voor het lekkerste kopje koffie?
Lees verder

Onmiddellijk een schot in de roos: Milan verovert het hart van elke coach in 'The Voice' met 'No Time To Die'
Kersvers talent, aanstekelijke optredens en twee nieuwe coaches. Vrijdagavond ging het achtste seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' van start. De blind auditions waren een succes, in het bijzonder voor Milan. Met zijn breekbare stem wist hij alle juryleden vanaf de eerste noten te overtuigen. "Voor zulke stemmen ben ik coach geworden", glundert Mathieu Terryn.
Lees verder

INTERVIEW. Adil El Arbi en Loubna Khalkhali: "Will Smith bleef speciaal voor het hoogtepunt van ons trouwfeest"
"Wij zijn meant to be." Als het perfecte potje en dekseltje bestaan, dan zijn het Adil El Arbi (34) en Loubna Khalkhali (31) wel. De succesvolle regisseur en de intelligente VRT-journaliste stapten deze zomer in het huwelijksbootje in Marokko. "Iedereen zei vroeger altijd: 'Allee, Loubna, zet het uit je hoofd dat je iemand zal vinden die ook toevallig van Tanger is. Ben je zot? Dat bestaat niet.'" Twee geliefden met evenveel professionele ambitie als strakke humor. "Het komt niet zo vaak voor in Vlaanderen: twee ambitieuze Belgen met Marokkaanse roots in de media." Een eerlijk gesprek over hun carrières, hun droomhuwelijk met Will Smith, de vrouwen die hen inspireren en de Islam.
Lees verder

Nicaragua verbreekt diplomatieke banden met Nederland: "Jullie blijven onze families beledigen"
Nicaragua verbreekt de diplomatieke banden met Nederland per direct. Dat valt te lezen in een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken, die onder meer via de tv-zender Viva Nicaragua naar buiten is gebracht.
Lees verder

"Het succes van een grasmat die beter bestand is tegen droogte, schuilt in de bodem": hierop moet je letten als je deze herfst een nieuw gazon zaait
Is je gazon deze zomer ten onder gegaan aan de droogte? De herfst is hét moment om een nieuwe grasmat in te zaaien. "Denk vooruit, en investeer meteen in een droogtebestendig gazon", raadt onze tuinexperte Laurence Machiels aan. Het geheim zit 'm volgens haar in de voorbereiding van de bodem én in het juiste graszaad.
Lees verder

Het net sluit zich rond 'ontrouwe' Adam Levine: "Hij stuurde: 'Ik wil de dag naakt met jou doorbrengen'"
Het leek jarenlang het perfecte huwelijk: het knappe Victoria's Secret-model en de populaire, stoere zanger. Maar dat droombeeld werd nu bruut doorprikt. Adam Levine (43) en Behati Prinsloo (34), twee kinderen rijk en een derde baby op komst, krijgen het zwaar te verduren. Levine wordt door maar liefst vijf verschillende vrouwen beschuldigd van overspel. Van sexting en naaktfoto's sturen tot een affaire die een jaar duurde: de aantijgingen zijn niet min. En ook in het verleden is de Maroon 5-frontman weleens over de schreef gegaan. "Ik ben al vreemdgegaan", aldus Levine.
Lees verder