Doorgaan naar hoofdcontent

Ismaël Kandouss is hoopvol voor de Europese verplaatsing naar Braga: “Hebben al bewezen dat we het ook tegen de gr...

Ismaël Kandouss is hoopvol voor de Europese verplaatsing naar Braga: "Hebben al bewezen dat we het ook tegen de grote jongens kunnen"

In een overvolle kalender is niets belangrijker dan een solide verdediging, en coach Karel Geraerts lijkt met Siebe Van der Heyden, Christian Burgess en Ismaël Kandouss zijn typeverdediging te hebben gevonden. Die laatste kreeg er nochtans de concurrentie van Ross Sykes bij, maar Kandouss lijkt de voorkeur te krijgen. Ook tegen Braga wordt de 24-jarige Franse Marokkaan in de basis verwacht. "Of we door de 6 op 6 in Europa op ons gemak zijn? Nee: als we nu vier keer verliezen zijn we er niets mee."

Lees verder

Sander Coopman (SK Beveren) in de wolken met eerste doelpunt sinds 2019: "Dit was de kers op de taart"

SK Beveren had zondagmiddag geen medelijden met Lierse Kempenzonen. Geel-blauw liet de netten vijf keer trillen en stuurde de Pallieters met het schaamrood op de wangen huiswaarts. Sander Coopman (27) deelde in de vreugde en lukte zijn eerste doelpunt sinds april 2019. "Dit voelt als een bevrijding na alle miserie van de voorbije jaren", aldus een dolgelukkige Coopman.

Lees verder

Bondscoach Roberto Martinez over feestende Eden Hazard: "Er zit een verhaal achter, maar wil niet dat het nog gebeurt"

Bondscoach Roberto Martinez heeft voor het eerst gereageerd op de polemiek rond Eden Hazard. De Rode Duivel ging (net als enkele andere Duivels) minder dan 48 uur voor de beslissende Nations League-wedstrijd feesten in een Brusselse nachtclub. "Ik wil niet dat dit nog gebeurt", aldus Martinez bij RTBF.

Lees verder

Tim Wellens toch aan de start in Varese, Limburger van Lotto Soudal maakt comeback na hartkloppingen

Tim Wellens zal uiteindelijk toch aan de start verschijnen van de Tre Valli Varesine, de Italiaanse semi-klassieker (1.Pro) over 196,3 km die dinsdag in Varese wordt verreden. Eerder was gemeld dat zijn terugkeer in competitie "om persoonlijke redenen" was uitgesteld.

Lees verder

Bankzitter Cristiano Ronaldo lijkt dan toch zijn zin te krijgen: "In januari mag hij weg bij Manchester United"

Cristiano Ronaldo (37) bleef afgelopen zondag tijdens de zwaar verloren (6-3) derby tegen Manchester City 90 minuten op de bank. Manchester United-coach Erik ten Hag deed dat naar eigen zeggen uit respect voor de Portugese ster, maar er lijkt meer aan de hand. Volgens The Telegraph mag Ronaldo in januari vertrekken.

Lees verder

Verontrustende resultaten van onderzoek naar misbruik in vrouwenvoetbal Verenigde Staten: "Het gebeurt systematisch"

Misbruik en wangedrag is in het Amerikaanse vrouwenvoetbal systematisch geworden. Dat blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat werd ingesteld nadat het seksueel misbruik van coach Paul Riley aan het licht kwam in oktober 2021.

Lees verder

Topkeeper, opvliegende verdediger, een resem ex-spelers van Real: de vermoedelijke basiself van Atlético ontleed

De totale waarde van de Atlético-kern bedraagt (volgens Transfermarkt.com) 611 miljoen euro – een stuk meer dan de 161 miljoen van Club Brugge. Keuze zat dus voor Diego Simeone, maar voor welke spelers zal hij dinsdagavond kiezen? Wij ontleden voor u de vermoedelijke basiself.

Lees verder

Hoe zou het nog zijn met … voormalig mountainbike-kampioen Filip Meirhaeghe: "Praten over mentale kwetsbaarheid redt levens"

Filip Meirhaeghe (51) heeft pionierswerk verricht.? Twintig jaar voor sportlui als Tom Dumoulin, Naomi Osaka, Michael Phelps of Simone Biles praatte de wielrenner al over zijn mentale kwetsbaarheid. "Toen was dat nog taboe, maar die openheid redt levens."

Lees verder

WK voetbal 2030 in Spanje, Portugal en … Oekraïne? "President Zelenski wil toernooi mee organiseren"

Oekraïne wil samen met Spanje en Portugal het WK voetbal van 2030 huisvesten. Dat bericht de Britse krant The Times dinsdag. Spanje en Portugal stelden zich eerder al kandidaat en zijn naar verluidt akkoord gegaan met het verzoek van de Oekraïense president Volodimir Zelenski om zich bij het bid te voegen.

Lees verder

Dit is de regenboogfiets van Remco Evenepoel, met subtiele details: "Legends are built, not born"

Remco Evenepoel (22) komt dinsdag in Binche-Chimay-Binche voor het eerst aan de start van een koers in zijn regenboogtrui. Daar hoort natuurlijk ook een aangepaste fiets bij.

Lees verder

Guillaume Van Keirsbulck zet carrière verder bij Bingoal Pauwels Sauces WB

Guillaume Van Keirsbulck maakt volgend jaar de overstap van Alpecin-Deceuninck naar Bingoal Pauwels Sauces WB. Die laatste ploeg maakte dinsdag zijn komst bekend. De 31-jarige West-Vlaming kan bij het Waalse ProTeam volgend seizoen voor eigen rekening rijden.

Lees verder

LIVE. Remco Evenepoel showt vandaag in Binche voor het eerst zijn regenboogtrui: vele supporters tekenen present

Kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel rijdt vandaag in de Mémorial Franck Vandenbroucke voor het eerst rond in zijn regenboogtrui. Evenepoel maakt zich echter niet al te veel illusies: "Ik sta hier niet aan de start om te winnen. Ik voel me niet fris meer en ik zat de voorbije dagen laat in mijn bed. Ik ga natuurlijk niet klagen, maar het is toch een zware week geweest." Volg alle actie hier LIVE.

Lees verder

Toby Alderweireld deelt enorme passie voor 'The Lord of the Rings': "Dat is waanzin"

Het hart van Toby Alderweireld (33) ligt bij voetbal en bij 'zijn' stad Antwerpen. Maar dat de Antwerp-verdediger ook enorm gebeten is door de fantasiewereld van The Lord of the Rings, zal voor velen toch als een verrassing komen. De Rode Duivel bejubelt de filmreeks in de recentste aflevering van 'Welcome to the AA', de podcast van comedian Alex Agnew en Andries Beckers. "Dat is ongekend, de waanzin, echt fantastisch", komt de voetballer superlatieven tekort.

Lees verder

Lionel Messi was de beste tegenstander van Toby Alderweireld: "Ik had het gevoel dat ik niets kon beginnen tegen hem"

Antwerp-aanvoerder Toby Alderweireld was onlangs te gast bij 'Welcome to the AA', de populaire podcast van comedian Alex Agnew en Andries Beckers. Alderweireld vertelt daarin vrijuit over zijn leven als profvoetballer, inclusief de opofferingen die daarmee gepaard gaan.

Lees verder

Robbe Ghys past voor WK baanwielrennen met knieblessure: "Kan niet op een hoog niveau presteren"

Robbe Ghys behoorde maandag niet tot de Belgische selectie van Belgian Cycling voor het WK baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. De 25-jarige Limburger gaf op Instagram zelf de reden voor zijn forfait mee. Hij kampt met een knieblessure.

Lees verder

Remco-gekte in Binche, Evenepoel zelf eert afscheidnemende Gilbert en ploegmaat Keisse: "Meer iconisch dan dit kan niet"

Remco Evenepoel is hot. De nieuwe wereldkampioen werd in Binche aan de teambus opgewacht door een massa fans, die hem luid toejuichten. Er was ook veel volk op de been voor het afscheid van Philippe Gilbert (40), die in Binche-Chimay-Binche aan de start stond van zijn allerlaatste profkoers op Belgische bodem reed.

Lees verder

Corona-alarm bij Union Berlin, groepsgenoot van Union SG in de Europa League

Union Berlin, dat in de Europa League net als Union Sint-Gillis in groep D zit, kampt momenteel met enkele coronagevallen. Coach Urs Fischer en spelers Timo Baumgartl en Tim Maciejewski hebben een positieve coronatest op afgelegd. Dat maakte de leider in de Bundesliga dinsdag bekend.

Lees verder

Opsteker van jewelste: David Goffin wint tegen nummer één van de wereld Carloz Alcaraz

In het sterk bezette Nur-Sultan, in Kazachstan, heeft David Goffin gedaan wat weinigen mogelijk achtten: hij won tegen Carloz Alcaraz (7-5, 6-3). Het was wel de eerste officiële ATP-match van de Spanjaard sinds hij zich tot nummer één van de wereld kroonde maar deze stuntzege is vooral Goffins verdienste. Hij laat zien dat hij nog niet is afgeschreven.

Lees verder

Toptennisser Nick Kyrgios hoopt op vrijspraak in mishandelingszaak vanwege zijn mentale problemen

Tennisspeler Nick Kyrgios hoopt dat hij op basis van zijn geestelijke gezondheidstoestand niet vervolgd wordt in een zaak van mishandeling. Dat meldden verschillende Australische media. Zijn advocaat verscheen dinsdag op een hoorzitting in Canberra, terwijl Kyrgios in Japan verblijft voor het ATP-toernooi van Tokio.

Lees verder

Na dodelijke stadionramp in Indonesië: voetbalbond schorst twee verantwoordelijken levenslang

De Indonesische voetbalbond heeft dinsdag een levenslange schorsing uitgesproken tegen twee verantwoordelijken binnen voetbalclub Arema FC. Afgelopen weekend kwamen minstens 131 mensen om het leven bij rellen na een wedstrijd tussen Arema FC uit Malang en Persebaya Surabaya, uit Soerabaja.

Lees verder

Opluchting bij Real Madrid (en de Rode Duivels): "Het gaat al veel beter met Thibaut Courtois"

Thibaut Courtois trainde dinsdag niet mee met de rest van de spelersgroep van Real Madrid, een dag voor de ontmoeting met Shakhtar Donetsk in de Champions League. Die wedstrijd zal hij missen door zijn blessure, maar tegen volgende week lijkt de Rode Duivel alweer wedstrijdfit te raken.

Lees verder

Saoedi-Arabië bouwt futuristische stad en skigebied van 500 miljard (!) euro om... Aziatische Winterspelen te organiseren

Saoedi-Arabië is dinsdag aangesteld als gastheer van de Aziatische Winterspelen van 2029. Plaats van organisatie wordt Neom, een futuristische megastad in aanbouw in het noordwesten van het woestijnkoninkrijk. De kandidatuur van Saoedi-Arabië werd unaniem aangenomen tijdens de Algemene Vergadering van de Olympische Raad van Azië (OCA) in Phnom Penh (Cambodja).

Lees verder

Sprintkoningin Lorena Wiebes snelt nu ook oppermachtig naar winst in Binche

Lorena Wiebes heeft Binche-Chimay-Binche op haar naam geschreven. De 23-jarige Nederlandse haalde het makkelijk in een sprint voor haar landgenote Marjolein van 't Geloof en de Finse Anniina Ahtosalo.

Lees verder

De twee gezichten van David Goffin: eerst gewipt door nummer 152, dan stuntzege tegen nummer 1

Zijn koffers om te vertrekken uit Kazachstan waren al gemaakt na het verlies tegen de Italiaan Luca Nardi, het nummer 152 van de wereld. Maar in extremis werd David Goffin (31) toch opgevist als lucky loser op het ATP-toernooi van Nur-Sultan. Én hij klopte er doodleuk het nummer één van de wereld Carlos Alcaraz (19). Het is symbolisch voor het wisselvallige seizoen van de Luikenaar.

Lees verder

Van wereldtop naar ploegloos: Belgische jockey Christophe Soumillon krijgt zijn ontslag na elleboogstoot in volle finale

Jockey Christophe Soumillon moet vertrekken bij zijn werkgever Aga Khan. De 41-jarige Brusselaar kreeg dinsdag zijn ontslag na een onsportief gebaar vrijdag tijdens de race in Saint-Cloud.

Lees verder

Mooi gebaar: Jelle Bataille schenkt gesigneerd truitje aan jonge KVK-fan die hij vol in het gezicht trof

Antwerp FC ging zondag met 2-1 onderuit op het veld van KV Kortrijk en tijdens de jacht op de aansluitingstreffer belandde een pegel van Jelle Bataille op het hoofd van Jules, een jonge KVK-fan. Het Kereltje kon na de wedstrijd gelukkig alweer lachen én is een shirtje rijker.

Lees verder

Yellow Tigers verliezen tegen topland Japan: kwartfinales worden plots een stuk moeilijker

Eén keer stunten tegen een absolute topper, en Argentinië over de knie leggen. Dat is de weg naar de kwartfinales op het WK voor de Yellow Tigers. Tegen topland Japan konden ze niet stunten, verloren ze met 1-3 (25-21, 20-25, 16-25, 22-25). Woensdag wacht een cruciaal duel tegen Argentinië, in theorie het zwakkere zusje.

Lees verder

Onstopbare Erling Haaland dolblij met Kevin De Bruyne als ploegmaat: "Het is waanzinnig, die passes van hem"

Erling Haaland speelt dit seizoen alles kapot bij Manchester City. De Noorse superspits zit al aan 14 doelpunten in de Premier League, inclusief drie hattricks. Vier keer werkte Haaland de bal tegen de netten op assist van Kevin De Bruyne.

Lees verder

Wout van Aert kent een klein probleem op uitstapje in Australië

Terwijl Remco Evenepoel dinsdag Binche-Chimay-Binche betwistte, zit Wout van Aert nog steeds in Australië. Hij geniet er samen met zijn vrouw Sarah en zoon Georges van een deugddoende vakantie. Al was hun meest recente trip niet echt een pretje voor de ouders, die zeeziek werden terwijl hun kleine spruit de trip zonder probleem doorstond. Het leuke voor het trio: er werden walvissen gespot "toen Sarah en ik even minder ziek waren", aldus Van Aert.

Lees verder

Afscheidnemende Keisse samen met regenboogtrui over de streep: "Iljo was één van de belangrijkste coureurs in mijn carrière"

Iljo Keisse (39) reed dinsdag met Binche-Chimay-Binche zijn allerlaatste profkoers. De zege was voor Christophe Laporte, maar er ging veel aandacht naar wereldkampioen Remco Evenepoel. Die reed voor het eerst in zijn regenboogtrui, toonde zich onderweg en wachtte op zijn ploegmakker Keisse om samen naar de finish te rijden. Een mooi eerbetoon.

Lees verder

Er is er eentje klaar voor Lombardije: Pogacar snelt naar winst in Tre Valli Varesine met machtige eindsprint

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) heeft dinsdag Tre Valli Varesine gewonnen, een Italiaanse eendagswedstrijd voor de Pro Series. Hij was de snelste in de sprint van een ruime kopgroep en deed zo extra vertrouwen op voor de Ronde van Lombardije.

Lees verder

Philippe Gilbert sprint naar zesde plaats in laatste Belgische koers: "Ik heb genoten"

Aan Christophe Laporte was dinsdag weinig of niets te doen in Binche-Chimay-Binche. Ook niet voor Philippe Gilbert (40), die als zesde finishte in zijn laatste koers op Belgische bodem.

Lees verder

Remco Evenepoel genoot van eerste koers in de regenboogtrui: "Het is een magisch gevoel"

Remco Evenepoel werd dinsdag 108ste in Binche-Chimay-Binche, op twee na laatste. Maar daar draaide de dag niet om. Die stond in het teken van het afscheid van Iljo Keisse, zijn ploegmakker. Keisse werd 107de en werd opgewacht door de kersverse wereldkampioen.

Lees verder

KV Mechelen-trainer Danny Buijs brengt biografie uit: "Je houdt van hem, of je haat hem"

Je houdt van hem of je haat hem, maar er zit zo veel meer achter die schreeuwende trainer langs de zijlijn. Zo wordt KV Mechelen-trainer Danny Buijs (40) beschreven in de biografie die over hem is uitgebracht. "Vroeger kreeg ik door mijn ­koppigheid echt ruzie met ­mensen. Nu zie ik in dat het oké is als mensen een andere mening hebben."

Lees verder

Club NXT morst met kansen en krijgt bolwassing van dodelijk efficiënt Atlético in Youth League

Club NXT kreeg dinsdagmiddag een duur lesje in efficiëntie in de Youth League: tegen de leeftijdsgenoten van Atlético Madrid werd het 1-3. De Brugse U19 kreeg kansen genoeg, maar faalde keer op keer voor doel. De tweede plaats en bijhorende play-offs in groep B lijken nu het hoogst haalbare.

Lees verder

Op naar negen op negen in de Champions League met SC De Noorderkempen: "Bruges are winning, everywhere we go"

Vanuit centrum Lille naar het Jan Breydelstadion in Brugge, zo'n 137 kilometer en zonder file reken je een dik anderhalf uur. Op een dinsdagavond voor een wedstrijd in de Champions League tegen Atletico Madrid reken je daar makkelijk toch een half uur tot een uur bij. De Ring van Antwerpen… "maar voor onze geliefde Club doen we een effort", klinkt het bij de supporters van De Noorderkempen, onderweg naar een negen op negen in Europa.

Lees verder

Een oncomfortabel kijkstuk: uithijgende Lorena Wiebes moet na zege in Binche opdringerige official van zich afslaan

Lorena Wiebes sprintte dinsdag naar haar 23ste overwinning van het seizoen. De snelle Nederlandse haalde het makkelijk in een sprint in Binche-Chimay-Binche. Na de finish kreeg ze echter te maken met een iets te opdringerige official.

Lees verder

Anderlecht bevestigt huldiging van "kind van het paars-witte huis" Remco Evenepoel voor Europees duel tegen West Ham

RSC Anderlecht neemt het donderdag (18u45) op de derde speeldag van de Conference League in het Lotto Park op tegen West Ham United. Paars-wit bevestigt dinsdag dat kersvers wereldkampioen en Vuelta-eindwinnaar Remco Evenepoel voor de aftrap in de bloemetjes gezet zal worden. Ook de 'Legends 1976' krijgen een huldiging.

Lees verder

LIVE. Griezmann start dan toch, Brugge gaat voor 9 op 9: volg Club – Atlético hier op de voet

Club Brugge begon met een indrukwekkende zes op zes aan de groepsfase van de Champions League. Om dat perfecte rapport te behouden, moet er vanavond gewonnen worden van Atlético Madrid. Een zéér lastige klus! Volg Club Brugge - Atlético Madrid hier LIVE!

Lees verder

Sporting-keeper Adán beleeft horroravond in de Champions League met twee blunders en rode kaart

In groep D van de Champions League kreeg Olympique Marseille koploper Sporting Lissabon op bezoek. Na één minuut leken de Portugezen weer sterk voor de dag te komen wanneer Trincão een strafschop kon omzetten. De Franse ploeg reageerde echter sterk, met dank aan doelman Adán.

Lees verder

Vrouwen van Phantoms Boom spelen Europees in trainingscentrum van Giants

De vrouwen van Phantoms Boom spelen vanavond (20.15u) in de EuroCup-kwalificaties tegen het Spaanse Lointek Gernika, maar ze moeten daarvoor uitwijken naar de Heylen Vastgoed ­Basket Campus in Merksem. Dat is het trainingscentrum van Telenet Giants Antwerp.

Lees verder

COMMENTAAR. "Club Brugge verovert nu ook Europa: de overwintering in de belangrijkste aller Europese bekers is nu wel heel dichtbij"

Club Brugge is nu helemaal terug. Na België is ook de verovering van Europa begonnen. 9 op 9 in de Champions League. Europa moet de ogen eens flink uitwrijven. Want er is ook dat doelsaldo van 7-0. Dat is even onverwacht als fenomenaal. De overwintering in de belangrijkste aller Europese bekers is nu wel heel dichtbij.

Lees verder

De fantastische dribbel van Jutgla en de binnentikker van Sowah: zo kwam Club Brugge op voorsprong tegen Atlético

Club Brugge blijft verbazen in de Champions League. Bij de rust stond blauw-zwart 1-0 voor tegen Atlético Madrid. Met dank aan Kamal Sowah, die Jan Breydel deed ontploffen met een doelpunt in de 36ste minuut. Al was het toch vooral met dank aan Ferran Jutgla, die een prachtige dribbel uit zijn Spaanse sloffen schudde en Sowah bediende.

Lees verder

CHAMPIONS LEAGUE. Napoli draait Ajax door gehaktmolen, Inter zadelt Barcelona met groot probleem op

Ajax moet vrezen dat het niet overwintert in de Champions League nadat het voor eigen publiek helemaal in de pan werd gehakt door Napoli. Ook voor Barcelona ziet er het slecht uit na een verrassende 3 op 9.

Lees verder

REACTIES. Jutgla blijft nuchter na Brugse stunt, Mignolet naast Neuer: "Al veel meegemaakt, maar dit nog niet"

Club Brugge blijft verbazen in de Champions League. Blauw-zwart versloeg dinsdag in een kolkend Jan Breydelstadion Atlético Madrid met 2-0 en behoudt zo het maximum van negen punten. De Belgische kampioen zet door de zege een reuzenstap naar de knock-outfase na nieuwjaar.

Lees verder

Mag Club Brugge dankzij historische Carl Hoefkens dit seizoen dromen van… een Champions League-finale?

Club Brugge blijft verbazen in de Champions League. Blauw-zwart versloeg dinsdag in een kolkend Jan Breydelstadion op de derde speeldag van groep B Atlético Madrid met 2-0 en behoudt zo het maximum van negen punten. De Belgische kampioen zet door de zege een reuzenstap naar de knock-outfase na nieuwjaar.

Lees verder

Hoboken Pioneers kloppen Brasschaat Braves in titelstrijd: "Het was bibberen tot op het einde"

Het voorbije weekend vloeide de champagne in Hoboken. Na een spannend seizoen en een succesvolle Belgian Series klopten de Hoboken Pioneers in een best of five de Brasschaat Braves: 3-1. De kans is groot dat er tweemaal gevierd wordt deze week, want ook de baseballploeg uit Hoboken leidt in de play-offs met 2-0.

Lees verder

Terug naar de allereerste Belgische trofee in Europa: Anderlecht-West Ham, een finale doordrenkt in Kriek en Gueuze

Anderlecht - West Ham is morgen een match voor 'heimweemannen'. Op 5 mei 1976 was dit de finale van de Europabeker voor Bekerwinnaars waarin paars-wit als eerste Belgische club ooit een Europese Cup won: 4-2. Rob Rensenbrink en Swat Van der Elst scoorden op de Heizel elk twee keer, maar jaren later was de vraag vooral: werden er nadien 60.000 flesjes Kriek en Gueuze naar de blunderende West Ham-verdediger Frank Lampard gestuurd? Een reconstructie.

Lees verder

Meer weelde, meer keuzestress: Tajon Buchanan meteen op niveau bij zijn terugkeer in Brugse basiself

Tajon Buchanan werkte zijn eerste Europese match ooit af alsof het al z'n 100ste was én alsof hij niet net uit blessure was teruggekeerd. De 23-jarige flankaanvaller deed zijn rechtstreekse tegenstander sterretjes zien en bezorgt Carl Hoefkens de komende weken ongetwijfeld nog meer keuzestress voorin.

Lees verder

Rupel Boom gaat weer op zondagnamiddag voetballen: energiekosten swingen de pan uit

Rupel Boom gaat weer op zondagnamiddag voetballen. Ook bij de club uit de hoogste amateurklasse swingen de energiekosten de pan uit. Jeugdcomplex De Schomme beschikt wel al over ledverlichting, maar het Parkstadion in Boom nog niet, wat maakt dat de kosten fors oplopen.

Lees verder

Zdenek Stybar neemt straks na 12 jaar afscheid van Quick-Step Alpha Vinyl: "Er staan nog wat dingen op mijn bucketlist"

Binche-Chimay-Binche was gisteren de eerste koers van Remco Evenepoel in zijn regenboogtrui en ook de laatste voor Zdenek Stybar (36) op Belgische bodem in de kleuren van Quick-Step Alpha Vinyl. De sympathieke Tsjech ruilt na twaalf jaar het donkerblauw van de ploeg van Lefevere voor het lichtblauw van BikeExchange – Jayco.

Lees verder

"Zijn eerste als wereldkampioen, mijn laatste in België": Philippe Gilbert ziet een nieuwe wielerkoning zijn troon bestijgen

Binche-Chimay-Binche 2022. Wie erbij was, zal er nog decennialang over vertellen. Het is de dag waarop Remco Evenepoel (22) voor het eerst in zijn regenboogtrui koerste en Philippe Gilbert (40) zijn allerlaatste Belgische profkoers reed. "Het was een magische dag."

Lees verder

Vier Belgische records sneuvelen op tweede Memorial Marieke Vervoort: "Dit was echt reclame voor de G-sport"

Het voorbije weekend stond het Netestadion in Lier in het teken van de G-sport. AC Lyra organiseerde zijn tweede – succesvolle – editie van de Allianz Memorial Marieke Vervoort, waarin niet minder dan vier Belgische records sneuvelden. "Deze Memorial was reclame voor de G-sport", aldus een fiere Gery Follens, secretaris bij de atletiekclub.

Lees verder