Doorgaan naar hoofdcontent

INTERVIEW. Raphael Onyedika, van het gevecht om te overleven naar de Champions League: “We moesten soms bedelen voo...

HLN
INTERVIEW. Raphael Onyedika, van het gevecht om te overleven naar de Champions League: "We moesten soms bedelen voor eten. Dat is hard voor een kind"
De voetbalharten in Brugge heeft hij instant veroverd. Een interview met Raphael Onyedika (21), cement op het blauw-zwarte middenveld, gehard door het leven. "Als we klaar waren met voetballen, keken we door de ramen van de buren naar de Champions League of de Premier League."
Lees verder

België valt weer als een blok voor de 'goeie ouwe' tochthond: "Verkoop is al ruim verzesvoudigd"
De tochthond is weer helemaal hip. Veel grootouders hebben er steevast eentje in huis, maar nu zwicht ook de rest van België. De verkoop bij bol.com, marketonweb.be en Hubo is ongezien gestegen, tot wel 650 procent. Vroeger ging het om een paar honderd, nu worden er duizenden verkocht. "We hebben twee jobstudenten moeten aannemen om alle tochthonden te kunnen verwerken."
Lees verder

Steeds meer producten met extra proteïnen in de supermarkt: is dat gezond? En kan je door er meer van te eten vermageren of niet?
Tegenwoordig liggen de supermarkten vol met proteïnerepen of zuivelproducten waarop in grote letters 'met extra proteïnen' prijkt. Wie ze koopt, gaat er bijna automatisch van uit gezond bezig te zijn. Maar is dat effectief zo? Hebben we die extra proteïnen nodig en kan je ook te véél proteïnen opnemen? Ex-atleet en loopcoach Hélène Allard van het Brusselse 'Run for Fit' en sportvoedingsdeskundige Piet De Pauw leggen uit. "Er zitten heel wat addertjes onder het gras."
Lees verder

"Hij wordt volstrekt ten onrechte beschreven als extreemrechts." Familie doodgeschoten Yannick V. dient klacht in tegen politie
De familie van Yannick V., de 36-jarige man die vorige week tijdens een huiszoeking in Merksem werd doodgeschoten, heeft besloten een klacht in te dienen tegen de politie. In een mail die ze verstuurden via hun advocaat John Maes, laten ze weten dat ze de ingreep van de politie een onbegrijpelijke actie vinden en roepen ze op tot een doortastend onderzoek naar de ware aard van zijn dood.
Lees verder

"Ik hoop dat ze hem op het podium kunnen houden": schreeuwende "hooligans" irriteren Van Duijvenbode mateloos op World Grand Prix darts
Ophef op de World Grand Prix darts. Schreeuwende fans haalden Dirk van Duijvenbode gisteravond voortdurend uit zijn concentratie tijdens zijn duel tegen Jonny Clayton. De Nederlander "werd er helemaal gek van" en verloor (2-1). Onze commentatoren hadden het zelfs over "hooliganisme".
Lees verder

Kanye 'Ye' West haalt (alweer) nieuwe stunt uit: toont T-shirts met 'White Lives Matter'-slogan op de catwalk
De 'Black Lives Matter'-beweging is niet blij met de laatste stunt van Kanye 'Ye' West (45). De zanger en designer organiseerde een modeshow in Parijs voor zijn eigen merk Yeezy. Op de catwalk was er veel zwarte kledij te zien waarop de zin 'White Lives Matter' geschreven staat. Er is duidelijk afgekeken van 'Black Lives Matter' en daar zijn de mensen van de beweging absoluut niet mee gediend. Ze begrijpen de actie al helemaal niet, aangezien West en zijn modellen zelf ook te maken krijgen met haat en racisme.
Lees verder

Twee 'preppers' die mogelijk aanslag beraamden blijven aangehouden
De raadkamer van de Antwerpse rechtbank heeft besloten om de twee 'preppers' die mogelijk een aanslag wilden plegen aan te houden. Zij werden gearresteerd in de nasleep van de huiszoeking bij Yannick V. in Merksem.
Lees verder

Foutje in reeks uitnodigingen voor coronavaccinatie: prik voor 18- tot 64-jarigen niet "aanbevolen"
In sommige uitnodigingsbrieven voor het herfstvaccin tegen het coronavirus, die het Agentschap Zorg en Gezondheid naar 18- tot 64-jarigen heeft verstuurd, is een foutje geslopen. Zo staat er in een reeks brieven ten onrechte dat de prik voor die doelgroep "aanbevolen" is. Volgens het agentschap gaat het om een programmeerfout bij het opstellen van de brief.
Lees verder

Man (57) lost schoten met jachtgeweer
Op de Oude Borgwormseweg en op de Naamsesteenweg heeft zich maandagavond een schietincident voorgedaan. Een 57-jarige verdachte had met een jachtvuurwapen enkele schoten gelost. De politie spoorde de verdachte op, maar die werd dood teruggevonden.
Lees verder

Nobelprijs voor Natuurkunde gaat naar Alain Aspect, John F. Clauser en Anton Zeilinger
De Nobelprijs voor Natuurkunde gaat dit jaar naar de Franse Alain Aspect (75), de Amerikaanse John F. Clauser (79) en de Oostenrijkse Anton Zeilinger (77). De drie wetenschappers zijn pioniers in het onderzoek naar verstrengelde fotonen (lichtdeeltjes), kwantummechanica en 'Bell-test experimenten'.
Lees verder

Nobelprijs voor Natuurkunde gaat naar Alain Aspect, John F. Clauser en Anton Zeilinger voor baanbrekend onderzoek naar kwantummechanica
De Nobelprijs voor Natuurkunde gaat dit jaar naar de Franse Alain Aspect (75), de Amerikaanse John F. Clauser (79) en de Oostenrijkse Anton Zeilinger (77). De drie wetenschappers zijn pioniers in het onderzoek naar verstrengelde fotonen (lichtdeeltjes), kwantummechanica en de 'Bell-test' experimenten.
Lees verder

Deel II. De emo-coach in toptrainer Diego Simeone: "Mijn dochter zegt dat ons gezin mijn leven moet zijn, niet het voetbal"
Een man die zich altijd in het zwart kleedt, is kwetsbaarder dan hij zich voordoet. In Brugge zal de Atlético-coach dinsdagavond weer als een bezetene tekeergaan, maar de Argentijnse macho spreekt ook graag met zijn hart. The Making of El Cholo, deel II. Thibaut Courtois en Yannick Carrasco hebben het van op de eerste rij meegemaakt. Hoe de emo-coach spelers met passionele speeches boven zichzelf uit doet stijgen. Hij gelooft in horoscopen. Hij heeft een turbulent liefdesleven achter de rug. En Simeone laat graag een traantje. "Hij zegt zelden: 'Ik hou van jou'. Dat is zó moeilijk voor hem."
Lees verder

3 recepten uit het nieuwe kookboek van Ottolenghi: "Elk simpel gerecht kan speciaal gemaakt worden door één kruid of specerij"
Vandaag brengt wereldberoemde kookboekenauteur Yotam Ottolenghi (53) zijn nieuwste kookboek 'Extra Lekker' uit in ons land. Het is het tweede deel in de 'Ottolenghi Test Kitchen'-reeks. Samen met de Bahreinse Noor Murad kroop de Brits-Israëlische auteur opnieuw de keuken in. Deze keer op het menu: smaakvolle en doordeweekse gerechten met dé 'Ottolenghi-twist'. HLN Eten deelt 3 exclusieve recepten om mee aan de slag te gaan.
Lees verder

Miljonair verbrandt tekening Frida Kahlo van 10 miljoen dollar om als NFT te verkopen
De Mexicaans-Amerikaanse ondernemer Martin Mobarak organiseerde eind juli een feestelijk event in Miami. De gelegenheid: het verbranden van een dagboektekening van Frida Kahlo, geschat op een waarde van 10 miljoen dollar. Het kwam Mobarak op zware kritiek te staan, al zijn er twijfels rond de echtheid van het kunstwerkje dat in vlammen opging. Mexico heeft nu een onderzoek ingesteld naar de omstreden party van de miljonair.
Lees verder

Diamanten uit een labo: tot 30% goedkoper, maar ook even waardevol? "Zelfs professionals zien het verschil niet"
Diamanten hoeven je geen fortuin meer te kosten. Edelstenen die niet uit de natuur, maar uit een labo komen, winnen aan populariteit: merken als Pandora werken ermee en celebrity's als Meghan Markle dragen ze trots. Al voor zo'n 350 euro bezit je een ring met diamanten die bovendien ecologischer en meer ethisch verantwoord zijn, vertellen juwelenontwerpsters Stefanie Koulouris en Jennifer Elliot. "Waar de natuur miljoenen jaren over doet, dat doet het labo in enkele weken."
Lees verder

LIVE. Remco Evenepoel voor eerste koers als wereldkampioen: "Voorbije dagen niet heel erg veel geslapen"
Alweer een historische dag voor Remco Evenepoel. De wereldkampioen rijdt met Binche-Chimay-Binche zijn allereerste koers in de regenboogtrui. Voor Evenepoel is het de laatste koers van een slopend seizoen en ook een laatste kans om samen met z'n maatjes Iljo Keisse en Philippe Gilbert, die straks allebei stoppen, te rijden. Zit er nog genoeg in de tank bij onze landgenoot om zich dit seizoen nog een laatste keer te tonen? Op deze pagina zit u goed om de koers te volgen.
Lees verder

Maxim ontvluchtte Poetins Rusland: "Aan Oekraïners wil ik zeggen dat niet elke Rus een gehersenspoelde zombie is"
Sinds Vladimir Poetin de gedeeltelijke militaire mobilisatie heeft afgekondigd, zijn heel wat Russen naar Turkije gevlucht. Volgens een hulporganisatie verkeren velen van hen in shock. "Ze kunnen niet eten of slapen." Voor Maxim Bocharov (38) blijkt zijn vlucht alvast een zegen: "Voor de eerste keer in mijn leven voel ik me echt vrij".
Lees verder

Sinds start van gedeeltelijke mobilisatie vertrokken al 200.000 Russen naar Kazachstan
Sinds de start van de gedeeltelijke mobilisatie in Rusland bijna twee weken geleden, zijn al meer dan 200.000 Russen naar buurland Kazachstan gereisd. Dat maakt de Kazachse minister van Binnenlandse Zaken Marat Achmetdzjanov vandaag bekend. De mannen proberen Rusland te verlaten om te ontsnappen aan de legerdienst.
Lees verder

Meisje wordt ziekenhuis in geslagen na school, politie en directie starten onderzoek: "We tillen ook zwaar aan het feit dat andere scholieren liever naar hun smartphone grijpen dan tussen te komen"
In Beveren zijn maandagmiddag enkele meisjes tussen de 14 en 16 jaar betrokken geraakt bij een zware vechtpartij. Het geweld werd gefilmd door verschillende andere scholieren die toekeken. Eén meisje moest naar spoed worden afgevoerd. Het gaat om een leerling van het Koninklijk Atheneum in Beveren. Zowel de directie van de school als de politie is een onderzoek gestart.
Lees verder

Europees Hof voor de Rechten van de Mens oordeelt dat België verdrag heeft geschonden in euthanasiezaak
Volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft België het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens geschonden in een euthanasiezaak uit 2012. Dat zegt het Hof dinsdag in een arrest.
Lees verder