Doorgaan naar hoofdcontent

Inbox van Jana uit ‘Blind getrouwd’ ontploft na platte-buikuitspraken: “Er zijn zelfs vrouwen die het op pauze ...

HLN
Inbox van Jana uit 'Blind getrouwd' ontploft na platte-buikuitspraken: "Er zijn zelfs vrouwen die het op pauze zetten om te kijken"
Hebben ze 'het' nu gedaan of niet, Jana en Christiaan? Om op die vraag een antwoord te krijgen, kijken de fans van 'Blind getrouwd' reikhalzend uit naar de aflevering van vanavond. Hoog tijd dus voor Jarne om al eens af te spreken met Jana. Niet alleen om het te hebben over de volgende logische stap in haar huwelijk met Christiaan, maar ook over haar onzekerheid en over het gênante duwtje in de rug dat het koppel kreeg van expert Wim Slabbinck. Of ze zijn advies hebben opgevolgd, verklapt ze al in een nieuwe Showbits.
Lees verder

WEERBERICHT. Deze week wordt uitzonderlijk warm tot 24 graden: "Mogelijk sneuvelen dagrecords"
Het wordt vandaag wisselvallig en winderig met geregeld buien die van zuidwest naar noordoost over het land trekken. Lokaal is daarbij ook onweer mogelijk. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden in de Hoge Venen, rond 16 graden aan zee en tussen 16 en 18 graden in het binnenland. Dat meldt het KMI. Later deze week wordt het uitzonderlijk warm tot wel 24 graden.
Lees verder

"Drie keer per weekend voor 20.000 man, maar geen Vlaming die het weet": Kate Ryan al 20 jaar big business in buitenland
Een tjokvol Sportpaleis. Maar dan in Madrid, Boedapest of Stockholm. Élk weekend. Big business over de grens, onze Kate Ryan (42), maar geen Vlaming die het weet. "'Désenchantée' zette twintig jaar geleden de deur open en die ging niet meer dicht", vertelt ze ons in Oslo waar ze zaterdagavond voor 20.000 man optrad. "Ooit stond ik zelfs op het podium met Lady Gaga. Ik als headliner, zij als minder bekende artiest."
Lees verder

Lotte Vannieuwenborg maakt tegelijk comeback in 'Thuis' én 'Familie': "Mocht ik gevraagd zijn voor een langdurige terugkeer, had ik getwijfeld"
Zowel de kijkers van 'Thuis' als die van 'Familie' zien de komende tijd een oude bekende terugkeren. En wat opzienbarend is: het zijn personages die gespeeld worden door dezelfde actrice. Zo zal Lotte Vannieuwenborg (35) weer te zien zijn in 1,8 miljoen huiskamers. "Maar geen paniek," lacht Lotte, "Ik zie er in de twee reeksen helemaal anders uit."
Lees verder

Opleiding biomedische wetenschappen krijgt verplichte starttoets
Studenten die zich willen inschrijven in de bachelor biomedische wetenschappen moeten vanaf volgend academiejaar verplicht een starttoets afleggen voor ze zich mogen starten in de opleiding.
Lees verder

Charleroi in top 10 slechtste luchthavens van Europa
Charleroi Airport wordt door reizigers beschouwd als één van de slechtste luchthavens van Europa. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse website vliegveldinfo.nl. Zaventem scoort net iets beter dan gemiddeld.
Lees verder

Braziliaanse politicus verwondt agenten met granaat bij arrestatie
De Braziliaanse politicus Roberto Jefferson, veelal gezien als een bondgenoot van de rechtse president Jair Bolsonaro, heeft zondagavond twee agenten verwond die hem kwamen arresteren op bevel van het Hooggerechtshof. Jefferson gooide een granaat naar de agenten. Scherven daarvan raakten hen. Na een urenlange omsingeling, waarbij ook geschoten werd, gaf het voormalige parlementslid zich over.
Lees verder

Persoon overleden na bizar ongeval in ondergrondse parking
Een persoon is zondagnacht om het leven gekomen in een ondergrondse parking in de Van Ertbornstraat in Antwerpen. De precieze omstandigheden worden nog onderzocht. Het labo en de wetsdokter kwamen ter plaatse.
Lees verder

BEKIJK. Anderlecht-spelers weken voorbije nacht uit naar basecamp Rode Duivels in Tubeke, waar ze in gesprek gingen met fans en opgehaald werden door familie
Een horroravond voor Anderlecht in de Jupiler Pro League. Na de vuurpijlen in het stadion, volgden ook zware supportersrellen buiten Sclessin. De RSCA-spelers zaten uren vast in de kleedkamer en weken uit naar Tubeke in plaats van Neerpede, waar ze werden opgehaald. Intussen lijkt het lot van coach Felice Mazzu bezegeld na nachtelijk overleg. Een reconstructie van de horroravond in woord en beeld.
Lees verder

BEKIJK. Anderlecht-spelers weken deze nacht uit naar basecamp Rode Duivels in Tubeke, waar ze in gesprek gingen met fans en opgehaald werden door familie
Een horroravond voor Anderlecht. Na de vuurpijlen in het stadion, volgden ook zware supportersrellen buiten Sclessin. De RSCA-spelers zaten uren vast in de kleedkamer en weken uit naar Tubeke in plaats van Neerpede, waar ze werden opgehaald. Een reconstructie van de horroravond in woord en beeld.
Lees verder

Madonna is van mening dat Kim Kardashian haar succes aan haar te danken heeft
Queen of Pop Madonna (64) vindt dat het aan haar te danken is dat de huidige generatie vrouwelijke beroemdheden vrijuit haar seksualiteit kan uiten. Met haar boek 'Sex', dit weekend dertig jaar oud, maakte ze de weg vrij voor realityster Kim Kardashian, zangeres Miley Cyrus en rapper Cardi B.
Lees verder

Eén dag ziek: moet ik nu een ziektebriefje halen of niet?
Voortaan zal een ziektebriefje voor één dag niet meer nodig zijn, kondigden de bevoegde ministers in juni aan. Toch blijven veel werkgevers nu nog altijd zo'n doktersattest eisen. Mag dat? En wat zijn de gevolgen als je geen medisch attest aan je werkgever bezorgt? We vroegen het aan gespecialiseerd advocaat Mario Van Essche.
Lees verder

Nieuw statement van Racing Genk, met dank aan de 'Grote Drie': "Het kan een topseizoen worden"
Een statement van Racing Genk. De leider won onder impuls van zijn 'Grote Drie' - Bryan Heynen (prachtgoal), Mike Trésor (drie assists) en Paul Onuachu (twee goals) - ook op het veld van naaste achtervolger Antwerp. Dankzij de 1-3-zege groeide de kloof uit tot vier punten. "Maar titelkandidaat? Dat is nog te vroeg."
Lees verder

Verplichte cursus voor elke hondenopvang: overheid wil sector zo professioneler maken
Tegen eind volgend jaar moet iedereen die honden opvangt, zowel thuis als in een hondenhotel, daarvoor een erkende cursus volgen. De overheid wil de sector zo nog professioneler maken, zodat de honden zich helemaal thuis voelen en geen stress hebben. Ines en Sibel hebben zelf een hond en hebben er ondertussen 10 lesdagen opzitten, van EHBO tot hondengedrag: "Het is wel belangrijk dat de honden ook overeenkomen met onze hond, dus dat zullen we ook eerlijk communiceren naar de baasjes toe."
Lees verder

Belgisch gezin van vijf betrokken bij "horrorcrash" in Oostenrijk
Een Belgisch gezin telt maar liefst vijf gewonden nadat het in Oostenrijk betrokken raakte bij een "horrorcrash". Dat melden Oostenrijkse media. De bestuurder (25) en zijn passagier (17) werden uit de wagen geslingerd. Ook een 46-jarige en twee kinderen van 4 en 5 jaar zijn gewond afgevoerd.
Lees verder

Vlaanderen raakt niet op koers om klimaatdoelstelling te halen
Vorig jaar rapporteerde Vlaanderen 72 megaton broeikasgassen aan de Europese Commissie, of een stijging met 4 procent. In het huidige tempo halen we de doelstelling tegen 2030 niet. Dat schrijft De Standaard vandaag.
Lees verder

Doodsoorzaak 'Harry Potter'-acteur Robbie Coltrane is bekend
Het is ondertussen zo'n tien dagen geleden dat de wereld afscheid moest nemen van Robbie Coltrane. Inmiddels werd ook de doodsoorzaak van Coltrane, beter bekend als Hagrid uit de 'Harry Potter-saga, bekendgemaakt.
Lees verder

Draagt Emily Ratajkowski met sexy foto's bij aan probleem dat ze zelf aankaart? "Zo werkt de wereld"
Emily Ratajkowski (31), een van de bekendste modellen van haar generatie, begrijpt dat het "moeilijk kan liggen" dat ze bijna dagelijks 'geseksualiseerde' foto's van zichzelf deelt op Instagram. Die versterken volgens haar een onrealistisch schoonheidsideaal, precies datgene waar ze zelf altijd kritisch op is. Maar ze weet wat ze doet, zegt ze.
Lees verder

"Dit was het perfecte moment": Aron Dønnum vraagt zijn vriendin ten huwelijk tussen vuurpijlen en rellen
En zo eindigde een schandaalavond in de Jupiler Pro League toch nog mooi. Na het laatste fluitsignaal slingerde Aron Dønnum het stadion naar een heel ander universum. De Noor besloot zijn vriendin Celin Bizet, voetbalster voor Tottenham en de Noorse nationale ploeg, ten huwelijk te vragen. Vlak voor de spionkop, met de stadionmicro.
Lees verder

ANALYSE. In ons land liggen tientallen moorddossiers al jaren te wachten op een oplossing. Deze baanbrekende methode kan een doorbraak forceren
Met een toekomstige wet die verwantschapsonderzoek in strafzaken mogelijk maakt, treedt ons land eindelijk een nieuw tijdperk van forensische genetica binnen. Ook in België zou het volgens gerechtsjournalist Faroek Özgünes voortaan niet meer ondenkbaar zijn om cold cases en ingewikkelde moordonderzoeken tot een goed einde te brengen. Lees zijn analyse hier.
Lees verder