Doorgaan naar hoofdcontent

IN BEELD. Van guitige kleuter tot een glamoureuze jongedame: prinses Elisabeth wordt 21

HLN
IN BEELD. Van guitige kleuter tot een glamoureuze jongedame: prinses Elisabeth wordt 21
Guitige kleuter, grote zus, stoere soldaat en glamoureuze jongedame: het zijn de vele gezichten van onze kroonprinses, die vandaag haar 21ste verjaardag viert. Naar goede gewoonte heeft het paleis bij die gelegenheid een nieuwe foto vrijgegeven van een stijlvolle Elisabeth die dromerig door het raam kijkt. Ontblote schouders, opvallende oorbellen en sober maar elegant opgemaakt, zo zagen we de oudste dochter van het koningspaar nog niet vaak. Precies 21 jaar geleden stelden Mathilde en Filip hun eerste kind aan de wereld voor.
Lees verder

Zillion-film, waarheid of fictie? "Als Frank Verstraeten anekdotes vertelt, weet je nooit of dat nu echt gebeurd is"
Eindelijk gaat de film 'Zillion' in première, over de beruchtste discotheek van ons land. Jonas Vermeulen kruipt in de huid van de omstreden Frank Verstraeten. Na 'Studio Tarara' en 'Professor T' is het zijn eerste hoofdrol. Hij had verschillende gesprekken met de echte Verstraeten om het personage beter te kunnen aanvoelen. "Frank heeft goed meegewerkt aan het scenario. Hij had heel veel straffe anekdotes, maar het was soms heel moeilijk om in te schatten of die ook allemaal waarheidsgetrouw zijn", vertelt Jonas aan Showbits.
Lees verder

XINK verkoopt shows in sneltempo uit: "Er waren plannen voor een derde album, maar we repeteerden nooit meer"
De mannen van XINK maken een comeback om u tegen te zeggen. Op anderhalf uur waren hun twee reünieconcerten in de Ancienne Belgique volledig uitverkocht, twee extra shows zijn intussen aangekondigd. "We hebben nooit beseft hoe populair we waren", vertelt zanger Jonas Meukens.
Lees verder

WEERBERICHT. Dag start wisselvallig, daarna droog en meer zon
Het is eerst nog licht wisselvallig met op vele plaatsen veel bewolking en vooral aan zee en mogelijk ook in de Ardennen een bui. In de loop van de dag wordt het overal droog met geleidelijk meer zon. De maxima schommelen tussen 13 à 14 graden in de Hoge Ardennen en 17 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit het zuidwesten en krimpt tegen de avond naar zuid, meldt het KMI.
Lees verder

COLUMN. "Ben ik naïef geweest? Ja." Lees hoe de speech van Sihame El Kaouakibi anderen inspireert
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Sihame El Kaouakibi.
Lees verder

"Ik ben niet met pensioen": Serena Williams sluit terugkeer op tennisbaan niet uit
Tennisster Serena Williams zei gisteren dat ze nog niet definitief met tennis is gestopt en dat de kans op een terugkeer "zeer hoog" is. Tijdens de US Open van vorige maand leek de wereldster nog definitief afscheid van de sport te hebben genomen.
Lees verder

Eden Hazard kijkt uit naar WK: "Ik moet de lat hoog leggen. Ik ga proberen beter te doen dan in 2018"
Binnen minder dan een maand start het WK voetbal in Qatar. Eden Hazard, de aanvoerder van de Rode Duivels, kijkt ernaar uit, zo zegt hij in een interview met de FIFA. Hij is ook enthousiast over bondscoach Roberto Martínez, maar iets minder over de bijnaam 'Gouden Generatie'.
Lees verder

"Regering VS brengt binnenkort waarschuwing uit over inmenging bij tussentijdse verkiezingen"
De regering van Amerikaanse president Joe Biden gaat een waarschuwing uitbrengen over meerdere bedreigingen voor de electorale beveiligingsinfrastructuur van het land in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen op 8 november. Dat meldt Politico.
Lees verder

OVERZICHT. Alle coronaparameters dalen, behalve aantal ingenomen bedden op intensieve zorg
De meeste coronaparameters gaan opnieuw in dalende lijn. Enkel bij het aantal patiënten op de afdeling intensieve zorg is een toename vast te stellen. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

PORTRET. Sexy en schatrijk, maar ook schandaalgevoelig. Wie is Rishi Sunak, de nieuwe Britse premier?
Er hangt meer dan één primeur aan het premierschap dat Rishi Sunak (42) gaat bekleden. Hij wordt de eerste gekleurde bewoner van Downing Street 10 en de eerste hindoe daar — maar ook de eerste die nog rijker is dan de vorst. Dat heeft de 'Maharadja van de Yorkshire Dales' vooral te danken aan zijn vrouw. Maar zijn schandaalgevoeligheid ook.
Lees verder

Laken geeft nieuwe beelden vrij: zo zag je kroonprinses Elisabeth (21) nog nooit
Prinses Elisabeth wordt vandaag 21 jaar. Ze gaat het bescheiden vieren, met haar vrienden in Oxford waar ze studeert, want papa en mama zijn toch op staatsbezoek in Litouwen.
Lees verder

Leed gewapende tiener aan Vives-hogeschool aan een psychose, veroorzaakt door cannabis? Parket vraagt internering, maar advocaat verzet zich
De 19-jarige jongeman die op 7 oktober vorig jaar de campus van de hogeschool Vives in Kortrijk in rep en roer zette, door gewapend rond te lopen in de buurt van de campus, leed mogelijk aan een psychose. Die werd mede veroorzaakt door zijn wietgebruik. De tiener zou lang niet de eerste zijn die psychoses ontwikkelt door het gebruik van cannabis. "Procentueel lijden wereldwijd meer mensen aan psychoses door cannabis dan andere drugs", zegt toxicoloog Jan Tytgat.
Lees verder

Duitse bondspresident brengt verrassingsbezoek aan Oekraïne
De Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier is vandaag op verrassingsbezoek in Oekraïne. Hij kwam 's ochtends met de trein aan in de hoofdstad Kiev. Daar zal hij in de loop van de dag ook een ontmoeting hebben met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Steinmeier is voor het eerst sinds het begin van de oorlog op 24 februari in Oekraïne, na twee eerdere mislukte pogingen om naar het land af te reizen.
Lees verder

Zo rijd je de motor van je auto goed warm, ook die van 'lastige' plug-inhybride
Moet je voorzichtig zijn met een motor, vooral in de winter, en wachten tot deze op bedrijfstemperatuur is? En hoe doe je dat, zeker met plug-inhybrides die vaak plotseling heel hard moeten werken?
Lees verder

Griepvaccin aan een kwart van de normale prijs? Bij deze ziekenfondsen kan je terecht
De jaarlijkse campagne om risicopersonen aan te zetten zich te laten vaccineren tegen de griep is opnieuw gestart. Intussen loopt nog altijd de herfstcampagne voor de vaccinatie tegen het coronavirus. En ook voor andere inentingen staat de wereld niet stil. Maar hoe zit het met de kosten? Geeft de mutualiteit een tussenkomst? En hoeveel bedraagt die dan? Spaargids.be zocht het uit.
Lees verder

INTERVIEW. Jonathan Holslag: "Chinese ambassade riep Hadja Lahbib (MR) op het matje, Chinese diplomaten worden steeds agressiever"
Professor Jonathan Holslag (VUB) wees in een recent rapport op het gevaar van de Chinese aanwezigheid in de haven van Zeebrugge. "Elk Chinees schip is een oorlogsschip", klonk het. De Chinese ambassade in Brussel slaat nu hard terug. Het rapport zou "stemmingmakerij zijn" en Minister van Buitenlandse zaken Hadja Lahbib (MR) zou "onverantwoordelijke academici zoals Holslag" moeten weren. Hoe ver reikt de lange arm van Beijing echt?
Lees verder

Amateurvoetballer verbaast alles en iedereen met krankzinnige penalty: "Wat een goal, hè?"
Wesley Borsboom, een Nederlandse amateurvoetballer, eiste afgelopen weekend de aandacht op met een geweldige strafschop. De speler van VV Dubbeldam schoot de bal met een rabona, een trap achter het steunbeen, in de kruising. Straf, zeker omdat het ook nog eens een belangrijke penalty was. Borsboom schoot zijn team immers naar de volgende ronde van de districtsbeker.
Lees verder

"Halftijds ouderschapsverlof is al mogelijk vanaf één maand": wat kan je doen als de kinderopvang plots sluit?
In negen maanden tijd trok het departement Opgroeien de vergunning in van 30 crèches of onthaalouders. Voor veel ouders is het een ramp als hun crèche de deuren sluit, zeker als dit last minute gebeurt. Niet iedereen kan immers zomaar telewerken of rekenen op de (schoon)ouders om bij te springen. Wat doe je in zo'n penibele situatie en wie kan je verder helpen? Wij lijsten enkele opties op en vertellen waar je recht op hebt bij je werkgever.
Lees verder

Wie is de sterrenchef achter 'SOS Piet'? Huysentruyt brengt culinaire biografie en receptenbundel uit: "Een restaurant in Zuid-Afrika zie ik nog wel zitten"
HLN-chef Piet Huysentruyt wordt 60 dit jaar: dat viert hij met een nieuw seizoen van 'SOS Piet' op VTM én met maar liefst twee nieuwe boeken. In 'Ongezouten' en 'Gepeperd' geeft hij een exclusieve inkijk in zijn leven als chef en deelt hij zijn grote verzameling aan recepten. "Ik voelde mij vaak een vernieuwer die geen erkenning meer kreeg", vertelt hij aan HLN Eten. We spraken hem over zijn culinaire biografie en delen drie recepten uit zijn boek.
Lees verder

Eerste hulp bij slechte wifi: met deze 6 tips pak je je slechte internetverbinding aan
Een goeie, stabiele wifiverbinding thuis is belangrijker dan ooit, niet in het minst voor (regelmatige) thuiswerkers. Niets is immers zo vervelend als een Teams-meeting die vastloopt omwille van slechte wifi. Wat kan je doen als je wifiverbinding toch tegenvalt? Mijntelco.be lijst 6 handige tips op.
Lees verder