Doorgaan naar hoofdcontent

IN BEELD. K3, Metejoor, Stef Bos, Gunther Neefs en Portland vertrokken richting Barcelona voor 'Liefde voor muziek’

HLN
IN BEELD. K3, Metejoor, Stef Bos, Gunther Neefs en Portland vertrokken richting Barcelona voor 'Liefde voor muziek'
Ruim 20 graden, stralende zon, een zeldzaam wolkje en een tot de verbeelding sprekende locatie, op niet eens een uurtje rijden van Barcelona. De negen artiesten - Daan en Jaap Reesema verkozen eigen vervoer- die zondagmiddag verzamelden op de luchthaven van Zaventem hadden goede vooruitzichten. Ook al omdat ze een week lang elkaars repertoire onder handen mochten nemen voor het nu al negende seizoen van 'Liefde voor muziek'.
Lees verder

LIVE. Exclusieve veiling gaat van start in volledig uitverkochte zaal: beleef hier de slotdag van de Zoute Grand Prix
Knokke-Heist is dit weekend opnieuw het walhalla van waardevolle historische en moderne wagens. De Zoute Grand Prix, dé hoogmis voor alle autoliefhebbers, is dit jaar aan zijn dertiende editie toe. Vandaag vindt onder andere de GT Tour plaats en worden ruim 80 zeldzame historische wagens geveild op de ZOUTE SALE by Bonhams. Wij nemen een kijkje op de slotdag van hét auto-evenement van het jaar. Beleef alle gebeurtenissen hier live!
Lees verder

LIVE. Van een Porsche 911 Turbo S voor 120.000 euro tot een Lamborghini Miura voor 1.115.500 euro: veiling Zoute Grand Prix volop aan de gang
Vandaag vindt in Knokke-Heist de slotdag van de dertiende editie van Zoute Grand Prix plaats. Om 13 uur ging de veiling van start, waarvoor alle plaatsjes waren uitverkocht. Ook de GT Tour met spectaculaire snelheidstesten staat nog op het programma. Wij nemen een kijkje op de slotdag van hét auto-evenement van het jaar. Beleef alle gebeurtenissen hier live!
Lees verder

Pas toen ze een tweede kind kregen, beseften Philip (43) en Michelle (38) dat Vincents slaapgedrag abnormaal was: "Hij bleek slaapapneu te hebben"
Om de opvoeding van hun kinderen te kunnen combineren met hun fulltime jobs zorgen Philip en Michelle voor een gelijkwaardige taakverdeling. Allebei zetten ze zelfstandigheid, doorzettingsvermogen en gezond eten voor hun kinderen Louie en Vincent centraal.
Lees verder

"Tsunami van verdriet" in Ierland na explosie bij tankstation waarbij 10 doden vielen
In Ierse kerken zijn vanochtend herdenkingsdiensten gehouden voor de slachtoffers van de explosie bij een tankstation in Creeslough in het graafschap Donegal. Daarbij vielen tien doden.
Lees verder

Rechter Erika Colpin kreeg op haar 41ste agressieve borstkanker. "Er zitten monstertjes in mama haar lichaam"
Ze was eenenveertig en mama van twee jonge kinderen toen het verdict viel: agressieve borstkanker, stadium drie. Nu vertelt rechter Erika Colpin (45), vroeger te zien in 'De Rechtbank' op Play 4, openhartig over die loodzware strijd. Want vandaag zit ze weer in de rechtbank en beleeft ze al haar relaties tien keer zo diepgaand. "Na de fysieke strijd komt pas de echte verwerking: je moet weer naar jezelf op zoek."
Lees verder

Helmut Lotti is van de trap gevallen: "Mijn rug staat straks vast volledig blauw"
Pech voor Helmut Lotti (52). De Vlaamse zanger is deze week van de trap gevallen. Helmut maakte het nieuws zelf bekend in 'Vrolijke Vrijdag', een programma van MENT TV. "Ik schoof uit en had de reflex om me niet vast te houden waardoor ik niets heb gebroken."
Lees verder

Boze friturist neemt drastisch besluit: "Politici van de meerderheidspartijen zijn niet welkom in mijn frituur"
"Voor het moment heb ik geen loon, zo simpel is het." Friturist Johan Massart (53) is goed met cijfers. Nadat hij ondanks verschillende energiebesparende ingrepen zijn maandelijks voorschot voor gas bijna zag vertwaalfvoudigen, stelde hij een drastische huisregel in. "Politici van de meerderheidspartijen zijn niet welkom in mijn frituur."
Lees verder

Rode Duivels op weg naar EK 2024 tegen Oostenrijk, Zweden, Azerbeidzjan en Estland, Martínez: "Als we op ons best zijn, moeten we ons kwalificeren"
Opnieuw een haalbare loting voor de Rode Duivels in de kwalificaties. Op weg naar het EK 2024 in Duitsland, werd België als reekshoofd ingedeeld met Oostenrijk, Zweden, Azerbeidzjan en Estland. De eerste twee landen plaatsen zich rechtstreeks, nummer drie speelt play-offs. België ontloopt Engeland en Frankrijk, die in pot 2 zaten en ingedeeld werden bij respectievelijk Italië en Nederland.
Lees verder

Sophie Kumpen, de Belgische mama van Verstappen, over chaotische momenten na race: "Zelfs Max wist het even niet"
Sophie Kumpen, de mama van Max Verstappen, beleefde de chaotische GP van Japan vanuit haar sofa in Maaseik. De Belgische reageerde zonet bij VTM op de tweede F1-wereldtitel van de Nederlander. "Ik ben heel blij, want eigenlijk had ik niet verwacht dat het vandaag zou gebeuren."
Lees verder

LIVE. Bezweert Anderlecht crisis met overwinning bij KV Mechelen?
• Speeldag 11, Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • AFAS Stadion • KV Mechelen-Anderlecht
Lees verder

Thaise politie pakt verslaggevers van CNN op die in kinderdagverblijf filmden
De Thaise politie heeft twee verslaggevers van de Amerikaanse nieuwszender 'CNN' opgepakt die na het bloedbad in het kinderdagverblijf hebben gefilmd. De journalisten zouden zonder toestemming naar binnen zijn gegaan toen ze een reportage maakten over de nasleep van het drama, waarbij donderdag 37 mensen werden gedood, onder wie 24 kinderen.
Lees verder

LIVE. Vanlerberghe brengt Malinwa op voorsprong na strafschopfout Hoedt - Anderlecht-supporters intussen in stadion
Lees verder

Vrienden barricaderen huis van pasgehuwd koppel met pallethout: "Nagelpistool duidelijk niet gespaard"
Cedric Vanacker (25) en zijn kersverse echtgenote Celestine Callewaert (24) wisten niet wat ze zagen toen ze zondag na hun huwelijksfeest terug thuis kwamen in Hooglede. Ruim tweehonderd paletten hingen aan hun woning in de Koningstraat. Leuk detail: de voordeur hadden de vrienden verwijderd en de avond voordien doodleuk aan het koppel cadeau gedaan.
Lees verder

Van zijn beste films tot zijn meest krankzinnige gadgets: 60 jaar James Bond in (00)7 lijstjes
Hij werd gespeeld door zes verschillende acteurs in 25 films en overleefde meer dodelijke confrontaties dan alle Marvel-superhelden bij elkaar: Bond... James Bond. Het is precies 60 jaar geleden dat 'Dr. No', het eerste film- avontuur van de Britse geheim agent, in première ging. Intussen is het volop gissen naar welke acteur Daniel Craig zal opvolgen. Het icoon in (00)7 lijstjes.
Lees verder

Waar eet Vincent Fierens van Qmusic? "Eitjes, toast, bacon, worstjes en bonen in tomatensaus zijn ideaal om een kater te verdrinken"
"In de grote steden heb je vaak lekkere restaurants, maar je moet ze weten zijn. Anders heb je ofwel te veel betaald ofwel slecht gegeten", aldus Vincent Fierens (30). De radiopresentator van Qmusic verklapt zijn favoriete culinaire hotspots die lekker én niet duur zijn. Van Brussel tot Antwerpen en De Haan: dit zijn de 7 favoriete zaken van de radiostem.
Lees verder

Onze Formule 1-watcher zeer scherp na de vaudeville in Japan: "Wereldsport? Amateurisme, ja"
"In Suzuka was de Formule 1 compleet ridicuul." Onze watcher Jo Bossuyt had een zakdoek nodig om naar de GP van Japan kijken - niet om z'n tranen te deppen, wel om in te bijten. "Onbegrijpelijk hoe een sport waarin zoveel geld omgaat zichzelf maar in de voet blijft schieten." Lees hieronder zijn volledige opinie.
Lees verder

Dappere Yellow Tigers mogen met opgeheven hoofd het toernooi verlaten na een geweldig WK
De Yellow Tigers zijn er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het WK. Onze volleybalvrouwen gingen met 3-0 ten onder tegen China: 25-18, 25-18, 27-25.
Lees verder

Zo voer je betere gesprekken met vrienden én vreemden. Expert: "Eén tactiek is cruciaal. Maar die vraagt lef"
"Waarom vond je hem leuk? Allee, als die vraag niet indiscreet is, hè," zeg je schoorvoetend. Voor veel Vlamingen is het een uitdaging: zelfzeker een gesprek voeren. Lastig als je op het werk vooruit wil of met je buurman een discussie hebt, maar ook als je op café nieuwe vrienden wil maken. Rik Moons, communicatie-expert, deelt cruciale tips: van welke vragen goed werken tot hoeveel seconden stilte je moet laten. "Zeg na het antwoord van je gesprekspartner eens drie seconden niets."
Lees verder

LIVE. Matig Anderlecht gaat met 1-0-achterstand de rust in na strafschopfout Hoedt
Lees verder