Doorgaan naar hoofdcontent

“In 1 ballon zat de sleutel naar onze slaapkamer.” Peter wilde zijn Sofie ten huwelijk vragen met 5.000 ballonnen

HLN
"In 1 ballon zat de sleutel naar onze slaapkamer." Peter wilde zijn Sofie ten huwelijk vragen met 5.000 ballonnen
Na negen jaar beslist Peter zijn allereerste liefde, Sofie, ten huwelijk te vragen. Hij pakt het groots aan, met camera's en maar liefst 5.000 ballonnen, en Sofie vermoedt níks. Maar hoe goed hij zijn plan ook voorbereidt: zijn aanzoek verloopt toch anders dan voorzien. "Ik vergat de instructies te lezen." Hoeveel zo'n ingenieuze verloving hem gekost heeft, verklapt Peter ook.
Lees verder

Brecht uit 'Blind getrouwd' houdt liefdesleven met Dziubi liever privé: "We zagen het niet zitten om alles in detail te vertellen"
De intimiteit tussen de koppels neemt duidelijk toe in 'Blind getrouwd'. Brecht (27) en Dziubi (29) zitten na al die weken nog steeds op een roze wolk, maar in tegenstelling tot Jana en Christiaan doet het koppels de details over hun liefdesleven liever niet uit de doeken. In een interview met TV Familie legt Brecht uit waarom. Bovendien heeft hij het uitgebreid over de sterke aantrekkingskracht die hij voelde en hun grootste beproeving tot nu toe. "Die haatreacties? Ik steek mijn energie liever in andere zaken."
Lees verder

Zoë (26) vindt rust aan gedenkplaats voor Kylian (18): "Ik mis zijn raad als grote broer"
Kylian en Zoë waren twee uitersten. Hij leefde voor twee, zij hield van zekerheid. Maar sinds Kylian Vermeulen negen jaar geleden met zijn motor tegen een boom reed en overleed, herkent Zoë (26) zich steeds meer in haar grote broer. "En als ik het niet goed weet, vraag ik hem hier om raad."
Lees verder

Asbestattest vanaf 23 november verplicht voor woningverkoop: hoeveel kost het? En hoelang moet je erop wachten?
Wie een woning of een ander gebouw verkoopt dat voor 2001 is gebouwd, moet vanaf 23 november verplicht een asbestattest laten opstellen. "Zonder dat attest kan er van een verkoop geen sprake zijn", zegt Barn Hamelink, bestuurder bij Asbestplatform. Hoeveel kost zo'n attest nu precies? En wat houdt het bijhorende onderzoek concreet in? Bouwsite Livios zet alles op een rij.
Lees verder

Asbestattest vanaf 23 november verplicht bij woningverkoop: dit moet je weten
Wie een woning of een ander gebouw verkoopt dat voor 2001 is gebouwd, moet vanaf 23 november verplicht een asbestattest laten opstellen. "Zonder dat attest kan er van een verkoop geen sprake zijn", zegt Barn Hamelink, bestuurder bij Asbestplatform. Hoeveel kost zo'n attest nu precies? En wat houdt het bijhorende onderzoek concreet in? Bouwsite Livios zet alles op een rij.
Lees verder

Dronebeelden tonen hoe reddingsbootjes zoeken naar vermisten bij ingestorte hangbrug India
Nog altijd zijn tientallen mensen op zoek naar hun vermiste familieleden en vrienden in de staat Gujarat in India. Afgelopen weekend stortte daar een hangbrug boven een rivier in. Op dronebeelden is te zien hoe reddingsboten zoeken naar overlevenden, maar ze halen ook levenloze lichamen uit het water. Er is nu al sprake van zeker 136 doden, onder wie ook veel kinderen.
Lees verder

Elon Musk gaat helemaal los op Twitter na zijn overname: van aubergines tot complottheorieën
"De vogel is vrijgelaten", deze en andere opvallende tweets kon je dit weekend lezen op het twitterkanaal van de gloednieuwe CEO van het sociale mediabedrijf. Elon Musks overname van Twitter is officieel en dat luidt volgens hem een Twittertijdperk in van "meer vrijheid van meningsuiting". Van "comedy is eindelijk legaal op Twitter" tot conspiracy theoriën over de aanval op de man van Nancy Pelosi. Hier volgt een overzicht van zijn tweets van het voorbije weekend.
Lees verder

Vlaamse docu 'Onze natuur' blijft scoren: al meer dan 112.000 tickets verkocht
'Onze natuur', de Vlaamse natuurdocumentaire, blijft scoren. Iets meer dan een maand na de release zijn de bezoekersaantallen nog steeds goed. In totaal werden er al zo'n 112.681 kaartjes verkocht.
Lees verder

Diesel en benzine 95 morgen duurder, benzine 98 iets goedkoper
De maximumprijs voor diesel gaat morgen/dinsdag opnieuw omhoog. De maximumprijs voor een liter diesel (B7) wordt met 3,1 eurocent opgetrokken tot 2,194 euro. Dat blijkt uit een mededeling van de FOD Economie.
Lees verder

LIVE. Skov Olsen traint weer mee bij Club in aanloop naar belangrijk duel in Leverkusen, Mata ontbreekt
Morgen speelt Club Brugge in Leverkusen z'n laatste groepsmatch van deze Champions League-campagne. En hoewel blauw-zwart al zeker is van de volgende ronde, staat er wel degelijk nog wat op het spel: de groepswinst. Op deze pagina kan u de aanloop naar de match op de voet volgen.
Lees verder

"Russische reservisten moeten het stellen met wapen dat in 1959 uitgebracht werd"
Rusland stuurde reservisten de afgelopen weken vaak zonder goede uitrusting naar het front in Oekraïne. Dat zegt het Britse ministerie van Defensie op basis van inlichtingendiensten. Uit beelden kan volgens het departement worden opgemaakt dat reservisten vaak voorzien zijn van geweren van het type AKM, "een wapen dat in 1959 voor het eerst in gebruik is genomen".
Lees verder

Komt WK nu echt in gevaar? Romelu Lukaku loopt bij Inter nieuwe spierblessure aan de dij op
Romelu Lukaku staat opnieuw aan de kant. De spits blesseerde zich gisteren op training bij Inter en is out met een nieuwe dijblessure. Lukaku ontbreekt deze week sowieso tegen Bayern München en Juventus.
Lees verder

Zwarte Pieten blijven pekzwart in Kortrijk: "We geven niet toe aan woke gedoe en laten ons geen schuldgevoel aanpraten"
Sinterklaas meert komende zaterdag in Kortrijk aan. Niet met Roetpieten, de Zwarte Pieten blijven er zwart. Dat is al jaren zo, al roert de politiek zich nu wel hevig. "Er is niets fout of racistisch aan Zwarte Piet", stelt schepen Axel Ronse (N-VA). "Het is onbegrijpelijk om tijdens de intrede van de Sint bewust een groep mensen voor de borst te stoten", reageert Groen-fractieleider David Wemel.
Lees verder

BV's vieren nu al Halloween: Julie Vermeire als Wonder Woman en Sean Dhondt kiest voor de kleren van een seriemoordenaar
Op 31 oktober viert heel de wereld Halloween, de nacht van de doden. De sterren trokken er dit weekend al op uit om feest te vieren in de meest spectaculaire outfits. Ook heel wat bekende Vlamingen deden dat al. Sean Dhondt (38) koos bijvoorbeeld voor een oranje gevangenispakje met de iconische bril van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Steffi Mercie (19) ging dan weer als een stoere piraat en Julie Vermeire (24) trok een 'Wonder Woman'-onesie aan.
Lees verder

Hoogste inflatiecijfer in Europa sinds invoering van de euro
Het leven in de eurozone is deze maand opnieuw fors duurder geworden. De prijzen gingen in oktober in de eurolanden 10,7 procent omhoog ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van voorlopige cijfers. Nog nooit was de inflatie in het eurogebied zo hoog.
Lees verder

Marc Degryse kijkt uit naar Europese sleutelweek voor Belgische clubs: "Ik kan het niet genoeg benadrukken, Union wordt nog té veel onderschat"
De week van de waarheid voor Gent en Anderlecht als ze Europees willen overwinteren. Ook Club heeft in de Champions League nog een katje te geselen, Union is al zeker van groepswinst in de Europa League. Marc Degryse neemt de vier in ogenschouw: "De euforie na de kwalificatie in het Metropolitano van Madrid lijkt nu even ver weg op Jan Breydel."
Lees verder

Van No Fairytales tot Knorr: zijn groentewraps gezonder dan 'gewone' wraps? Diëtist vergelijkt de voedingswaarden en legt uit
Tortilla's of wraps zijn populair en steeds meer merken verwerken er extra groenten in. Op basis van rode biet, paprika of zelfs spinazie: de supermarkten liggen er vol mee. Maar zijn deze automatisch een gezondere keuze dan de volkoren of gewoon witte varianten? "Laat je bij sommige wraps niet misleiden door de ingrediëntenlijst", waarschuwt Diëtist Michaël Sels (UZA). Hij neemt ze onder de loep en vergelijkt de wraps in voedingswaarden.
Lees verder

Russische raket die door Oekraïne is neergeschoten, is neergevallen in Moldavië
Naslavcea, een Moldavisch dorp dat grenst aan Oekraïne, zijn maandag brokstukken neergevallen van een Russische raket die Oekraïne heeft neergeschoten. Er is sprake van materiële schade, maar er zijn geen directe gewonden gevallen, zo verklaarde het Moldavische ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

James Webb-telescoop maakt nieuw spookachtig beeld van 'Zuilen van de Schepping'
Eerder deze maand deelde ESA reeds beelden van de indrukwekkende 'Zuilen van de Schepping'. Nu komt het Europese ruimtevaartagentschap alweer met een nieuwe foto op de proppen, afkomstig van de James Webb-telescoop. Dit keer - al dan niet toevallig met Halloween - ziet het beeld er een tikkeltje meer angstaanjagend uit.
Lees verder

Will Smith achterna: krijgt Erik Van Looy klappen van Koen De Bouw in 'De allerslimste mens'?
Op maandag zetelt Koen De Bouw voor de eerste keer in de jury van 'De allerslimste mens ter wereld'. De passage van de acteur zal alvast niet snel vergeten worden. Wanneer quizmaster Erik Van Looy de naam van Koens echtgenote vernoemt, lijkt het namelijk eventjes fout te lopen…
Lees verder