Doorgaan naar hoofdcontent

“Ik ben zelf ook verkracht en ik heb mijn ouders voor mij zien sterven": 'koffermoordenares' Parijs zelf slachtoffe...

HLN
"Ik ben zelf ook verkracht en ik heb mijn ouders voor mij zien sterven": 'koffermoordenares' Parijs zelf slachtoffer partnergeweld
"Dat doet me niets", zegt ze als speurders haar foto's van de vermoorde Lola Daviet (12) voorleggen. De 24-jarige vrouw die toegegeven heeft dat ze het meisje misbruikte en mishandelde tot de dood, is in absolute afzondering opgesloten in de vrouwengevangenis van Fresnes. Ze wordt ook de klok rond gecontroleerd - om te vermijden dat ze zichzelf iets aandoet. Ze trok haar bekentenissen intussen al gedeeltelijk terug in.
Lees verder

Deel van loon vrijgesteld van loonbeslag tijdelijk verhoogd met 20 procent wegens hoge energieprijzen
Het deel van het loon waarop geen beslag mag worden geheven in het kader van loonbeslag wordt tijdelijk verhoogd met 20 procent. Dat heeft de Kamercommissie Justitie dinsdag beslist.
Lees verder

President Macron ontvangt ouders van vermoorde Lola (12): "Hij steunt hen volledig in deze moeilijke periode"
De Franse president Emmanuel Macron heeft de ouders van de 12-jarige Lola, het meisje wiens lichaam vorige week vrijdag werd gevonden in een reiskoffer, ontvangen. "Hij steunt hen volledig", zo meldt het Elysée.
Lees verder

Franse cementfabrikant erkent schuld aan steunen Islamitische Staat
De Franse cementfabrikant Lafarge erkent schuldig te zijn aan het steunen van Islamitische Staat. Het bedrijf betaalt het Amerikaanse ministerie van Justitie een boete van 778 miljoen dollar (790 miljoen euro), meldde Lafarge tijdens een zitting in een New Yorkse rechtbank. Het concern wordt er al langer van verdacht de terroristische organisatie te hebben betaald om een fabriek in Syrië draaiende te kunnen houden, maar lijkt dit nu voor het eerst zelf ook toe te geven.
Lees verder

Bekende langeafstandszwemmer wil Rode Zee overzwemmen voor koraalriffen
Lewis Pugh is als langeafstandszwemmer niet aan zijn proefstuk toe. Nu heeft de 52-jarige Brits-Zuid-Afrikaanse atleet zich een nieuw doel gesteld om aandacht te vragen voor de klimaatzaak: hij wil - vermoedelijk als eerste persoon ooit - de Rode Zee overzwemmen. Hij is inmiddels al ongeveer halverwege.
Lees verder

Broer van verdwenen Théo Hayes doet emotionele getuigenis in Telefacts: "Hij had me beloofd snel terug te komen"
Het VTM-programma Telefacts gaat deze avond dieper in op de mysterieuze verdwijning van Théo Hayez, de 18-jarige rugzaktoerist uit Overijse. Théo was aan het backpacken in Australië toen hij plots verdween. In de nieuwe reportage worden familieleden van Théo aan het woord gelaten. De Australische politie zegt dat het een ongeval was en dat Théo van een klif viel, maar dat verhaal wil zijn familie niet geloven. "Theo had me beloofd snel terug te komen", vertelt zijn broer.
Lees verder

Broer van verdwenen Théo Hayez doet emotionele getuigenis in Telefacts: "Hij had me beloofd snel terug te komen"
Het VTM-programma Telefacts gaat deze avond dieper in op de mysterieuze verdwijning van Théo Hayez, de 18-jarige rugzaktoerist uit Overijse. Théo was aan het backpacken in Australië toen hij plots verdween. In de nieuwe reportage worden familieleden van Théo aan het woord gelaten. De Australische politie zegt dat het een ongeval was en dat Théo van een klif viel, maar dat verhaal wil zijn familie niet geloven. "Theo had me beloofd snel terug te komen", vertelt zijn broer.
Lees verder

Ontsnapte twintiger opgepakt na urenlange klopjacht in Oudenaarde om dag erna vrijgelaten te worden: "Een beslissing genomen door het parket"
Het centrum van Oudenaarde stond maandag op stelten. Een gearresteerde twintiger was ontsnapt uit het politiekantoor. Een helikopter, speurhond en tientallen agenten werden ingezet voor een urenlange klopjacht. In de namiddag werd de man ingerekend, om de dag nadien alweer vrijgelaten te worden. Hoe kan dat? "We maken steeds de afweging op basis van alle elementen", zegt het parket.
Lees verder

Jo Coppens en STVV zonder stress naar Club Brugge: "Het is voor mij als thuiskomen"
Het was al geleden van 2013 dat doelman Jo Coppens mocht optreden in de Jupiler Pro League. Door de blessure van Daniel Schmidt kwam de Zonhovenaar in actie thuis tegen Sporting Charleroi. De Kanaries wonnen verdiend en trekken woensdagavond zonder stress naar Club Brugge.
Lees verder

ASSISEN. Zelfs speurders sluiten andere dader voor duinenmoord niet uit: "We hebben gedaan wat we konden"
Speurder David Roelant deed destijds onderzoek naar een andere potentiële verdachte voor de duinenmoord in Zeebrugge. Aleksander Tryksza werd intussen veroordeeld voor een brutale moord op een prostituee in Antwerpen en woonde vlakbij de plek waar Milena Raycheva (26) dood aangetroffen werd. "Ik weet niet of hij de feiten gepleegd heeft, maar ik moet eerlijk zijn: we kunnen het ook niet uitsluiten." Kenan Bulut (57) aanhoorde het graag van in de beschuldigdenbox.
Lees verder

Zoektocht in water levert geen spoor op van Nederlandse Hebe (10) en begeleidster Sanne (26)
De Nederlandse politie zoekt nog altijd naar de 10-jarige Hebe uit het Nederlandse Vught en haar begeleidster Sanne (26). Het gebied rond het Noord-Brabantse dorp Waspik wordt sinds vanmiddag uitgekamd door de politie nadat er aanwijzingen binnenkwamen dat de twee vermiste personen daar gisterenmiddag waren geweest. Op een industrieterrein werd in het water een oliespoor gevonden, waarna hulpdiensten een zoektocht naar een mogelijke auto startten. Die werd niet gevonden, en dus is er opnieuw geen enkel spoor van de twee.
Lees verder

Auto in het water gevonden tijdens zoektocht naar Nederlandse Hebe (10) en begeleidster
In de zoektocht naar de 10-jarige Hebe uit het Nederlandse Vught en haar begeleidster heeft de politie vanmiddag rond 16.35 uur een auto in het water gevonden. Die ligt in een zijtak van de rivier Oude Maasje, bij een industrieterrein in het Noord-Brabantse dorp Waspik. Het gebied rond dat dorp wordt sinds vanmiddag uitgekamd door de politie, nadat er aanwijzingen binnenkwamen dat de twee vermiste personen daar gistermiddag waren geweest.
Lees verder

Politie verhoort vriend van overleden vrouw (51), die mogelijk al enkele dagen dood lag in appartement in hartje Brugge
In het centrum van Brugge is dinsdagochtend vroeg het lichaam gevonden van M.T. (51). De vrouw werd levenloos aangetroffen in haar appartement. Volgens onze informatie lag ze er mogelijk al enkele dagen. Opvallend: ook haar nieuwe partner C.R. was aanwezig in de woning. De 40-jarige man is opgepakt voor verhoor.
Lees verder

James Bond-acteur Daniel Craig krijgt dezelfde prestigieuze titel als zijn personage, van prinses Anne
De Britse prinses Anne heeft acteur Daniel Craig, bekend van de James Bond-films, benoemd tot Companion of the Order of St Michael and St George. Dat is niet toevallig dezelfde titel als zijn beroemde personage met zich mee draagt.
Lees verder

LIVE. Kortrijk-supporters boycotten verplaatsing naar Charleroi: "Dit aftrapuur is meer dan een brug te ver"
• Speeldag 13 JPL • Aftrap: dinsdag, 18u30 • Stade du Pays • Charleroi is 11de, Kortrijk staat in de degradatiezone
Lees verder

Angèle bezoekt shootlocatie van haar albumcover mét goede reden: kondigt plots nieuwe nummers aan
Zangeres Angèle (26) overrompelt haar fans met een grote (muzikale) verrassing. In een filmpje op Instagram toont ze de locatie waar de albumcover van haar plaat 'Nonante-cinq' is geshoot én kondigt bovendien ook plots een vervolg aan.
Lees verder

Tom Felton over 'Harry Potter': "Daniel Radcliffe gebruikte een foto van Cameron Diaz om te weten naar waar hij moest kijken"
Een trucje om te weten naar welk punt je moet kijken tijdens het filmen? 'Harry Potter'-acteur Daniel Radcliffe (33) bedacht er een creatieve oplossing voor. Tijdens de vliegscènes op zijn bezemsteel gebruikte hij een foto van Cameron Diaz (50). Dat onthulde 'Harry Potter'-collega Tom Felton (35) in zijn memoires 'Beyond the Wand: The Magic and Mayhem of Growing Up a Wizard'.
Lees verder

Waarom stort een beveiligingsfirma een luchthaven in chaos? "Twee bedrijven voor dezelfde job: dat is onwerkbaar"
Chaos in Charleroi, nu al twee dagen op rij. Maar waarom kiezen de vakbonden van een beveiligingsfirma voor zo'n strijd, ten koste van duizenden en duizenden passagiers? En waarom verzorgt Security Masters, gespecialiseerd in beveiliging in de Antwerpse haven, de security in een Waalse luchthaven? Een poging tot opheldering.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Als de angst zo weinig concreet is en zelfs voorbarig, dan neigt het naar machtsmisbruik"
Huilende mensen. Geschreeuw. Buggy's gaan de lucht in. Politie die de wapenstok moet bovenhalen. Mensen die uren aanschuiven en vervolgens onwel worden en flauwvallen. Vijf agenten raken gewond. Het zijn taferelen die je niet voor de deuren van een respectabele luchthaven verwacht. Het zijn mensen die hun vlucht proberen te halen. En halen ze die niet, dan is het verre van zeker dat ze dat geld ooit recuperen. Voor overmacht breng je als reiziger begrip op. Voor aanslagen, voor vulkaanuitbarstingen, voor dikke onveilige mist. Voor stakingen? Ander verhaal.
Lees verder

"We konden er niet zijn voor elkaar en dat woog": relatiebreuk en ellende met de knie bezorgden Nina Derwael moeilijke aanloop naar WK turnen
Na meer dan een jaar zonder competitie maakt Nina Derwael over een tiental dagen haar rentree op het WK artistieke gymnastiek in Liverpool. Een medaille aan de brug behoort tot de mogelijkheden, maar is zeker geen garantie, want de olympische kampioene kende fysiek wel wat probleempjes. En ook emotioneel waren er ups en downs, onder meer door de relatiebreuk met haar vriend Siemen Voet.
Lees verder