Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe zit het met je belastingen als je handelt in crypto? Fiscaal expert legt uit wat je moet weten

HLN
Hoe zit het met je belastingen als je handelt in crypto? Fiscaal expert legt uit wat je moet weten
De grootste Bitcoin-conferentie van de Benelux zal op 8 oktober plaatsvinden in Gent en inzoomen op de toekomst van cryptomunten. Een van de sprekers is advocaat Gertjan Verachtert. Samen met zijn confrater bij Sansen International Tax Lawyers Daan Van Nieuwenhove belicht hij hier al even zijn topic: 'Bitcoin en de fiscus, hoe zit dat nu?'. "De meest gestelde vraag is: moet ik nu wel of geen belastingen betalingen op de winsten uit mijn crypto-investering?"
Lees verder

Goed onderhoud loont in je portemonnee: laat tijdig je ketel, ventilatie en zonnepanelen nakijken
Het onderhoud van de technische installaties in je woning is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook nodig om optimaal te blijven presteren én je veiligheid te garanderen. Wat is nu precies de onderhoudsfrequentie per toestel? Kan je dat onderhoud bovendien zelf doen of heb je de tussenkomst van een erkend technicus nodig? Bouwsite Livios geeft een overzicht.
Lees verder

Dure onderhoudskosten voor je ventilatiesysteem of zonnepanelen? Deze zaken kan je perfect zelf doen
Het onderhoud van de technische installaties in je woning is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook nodig om optimaal te blijven presteren én je veiligheid te garanderen. Wat is nu precies de onderhoudsfrequentie per toestel? Kan je dat onderhoud bovendien zelf doen of heb je de tussenkomst van een erkend technicus nodig? Bouwsite Livios geeft een overzicht.
Lees verder

En plots liggen er een wc-bril en een grote soeppot op je auto: "Ze smeerden zelfs houtschilfers met urine en uitwerpselen over de klink"
Vandalen hebben zaterdagnacht een wagen in het centrum van Zwankendamme - een deelgemeente van Brugge - beklad. Ze gooiden houtschilfers met urine en uitwerpselen over de auto. Maar ook allerlei attributen belandden op de auto. "Ze plooiden mijn spiegels en ruitenwisser om en er zitten enkele krassen in het koetswerk", zegt de eigenares.
Lees verder

Regering kan spoorbonden niet geruststellen: 24 urenstaking start dinsdagavond
De vakbonden bij de spoorwegen bevestigen dat de 24 urenstaking - vanaf morgen om 22 uur - doorgaat. De brief die premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) stuurden in antwoord op hun bezorgdheden, voldoet niet. Het antwoord "bevat geen enkele budgettaire garantie en blijft beperkt tot een intentieverklaring", zeggen de bonden in een persbericht. "Dat engagement is onvoldoende."
Lees verder

Federale regering kan spoorbonden niet geruststellen: 24 urenstaking start dinsdagavond
Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de spoorwegen bevestigt dat de 24 urenstaking - vanaf dinsdag 4 oktober om 22 uur - doorgaat. De brief die premier Alexander De Croo en minister van Mobiliteit Georges Gilkinet stuurden in antwoord op hun bezorgdheden, voldoet niet. Het antwoord "bevat geen enkele budgettaire garantie en blijft beperkt tot een intentieverklaring", zeggen de vakbonden in een persbericht. "Dat engagement is onvoldoende."
Lees verder

Goffin wordt opgevist als 'lucky loser' en treft nummer 1 van de wereld Alcaraz in Kazachstan
David Goffin (ATP 66) is dan toch van de partij op het ATP-toernooi in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan (hardcourt/1.900.000 dollar). De 31-jarige Luikenaar verloor gisteren zijn tweede (en laatste) kwalificatieronde van de Italiaan Luca Nardi (ATP 152), maar werd opgevist als 'lucky loser'. In de eerste ronde wacht hem een absoluut toptreffen met nummer één van de wereld Carlos Alcaraz.
Lees verder

1.609 euro voor de nieuwe iPhone 14 Pro Max: is het toestel zijn geld waard? Onze techexpert nam de proef op de som
De iPhone 14 Pro (Max) is het enige toestel van deze generatie Apple-mobieltjes dat écht iets meer biedt dan zijn voorgangers. Maar daar staat wel een heftige prijs tegenover. "Als die features voor jou het verschil maken, zal je die met plezier betalen. Zo niet, dan kan je net zo goed een toestel van de vorige generatie kopen en wat geld sparen voor je energiefactuur", vindt onze techexpert Kenneth Dée, die het toestel onderwierp aan een grondige test.
Lees verder

Twee meisjes op weg naar school aangesproken door onbekende man: "Hij zou hen gevraagd hebben om mee te komen"
De politie onderzoekt een melding over een verdachte man die twee kinderen aansprak in Jabbeke. Volgens de meisjes vroeg de man hen om mee te komen. Ze konden echter weglopen en met de bus vertrekken. "Wij hebben nog nazicht gedaan, maar er kon niemand meer aangetroffen worden", aldus de politie.
Lees verder

INTERVIEW. Koen Wauters over zijn passie voor Dakar en tijdsinvulling na scheiding en corona: "Ik weet nu dat ik heel goed op mijn eentje kan leven"
"Zolang het me gegund word, wil ik me alive and kicking voelen." Koen Wauters legt in een uitgebreid interview uit waarom hij op 55-jarige leeftijd eind dit jaar weer aan de hoofdcompetitie van de Dakar-rally deelneemt. Na de scheiding van zijn vrouw en de coronaperiode is hij strenger in de keuzes van wat hij doet: "Ik heb wonderlijk genoeg gemerkt dat ik heel goed op mijn eentje kan leven. Ik ben niet op zoek naar een nieuwe relatie, al zeg ik ook niet dat ik er geen moet hebben."
Lees verder

Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico's
58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
Lees verder

Popsensatie Lizzo komt in 2023 naar België
De Grammy én Emmy Award winnende Lizzo (34) komt in 2023 naar België met haar 'The Special Tour'. Op dit moment trekt de zangeres nog doorheen de Verenigde Staten. Maar volgend jaar staan maar liefst vijftien Europese steden op de planning. Waaronder ook Antwerpen, want op vrijdag 24 februari 2023 staat ze in het Sportpaleis.
Lees verder

Spotters geloven hun ogen niet wanneer orka's en walvissen drie uur (!) lang vechten
Walvisspotters zijn getrakteerd op een uniek schouwspel in de Salish Sea, aan de Amerikaanse westkust. Twee bultruggen namen het op tegen een grote groep orka's. Op de beelden is te zien hoe de dieren stuimig tekeergaan in het water. De vechtpartij bleef maar liefst drie uur lang duren.
Lees verder

Britse regering maakt ommezwaai en schrapt belastingverlaging voor allerrijksten
Na forse kritiek op haar begrotingsplannen heeft de Britse regering een enorme ommezwaai gemaakt. Minister van Financiën Kwasi Kwarteng kondigde maandagochtend aan dat de belastingschaal van 45 procent op verdiensten boven 150.000 pond - de meest controversiële maatregel uit de begroting - dan toch wordt afgeschaft.
Lees verder

'The Beatles'-ster Ringo Starr annuleert concerten vanwege 'mysterieuze' ziekte: "Het had effect op zijn stem"
'The Beatles'-legende Ringo Starr (82) heeft afgelopen weekend zijn concerten in Noord-Amerika abrupt moeten annuleren vanwege ziekte. Later bleek hij door de mysterieuze aandoening te worstelen met zijn stem. "Hij heeft geen Covid-19", klinkt het in een verklaring.
Lees verder

Gentse 'superpooier' die "meer dan 500 prostituees onderdak bood" krijgt twee jaar cel en moet ruim 1,5 miljoen euro ophoesten
Een 43-jarige pooier, Tim H., uit Gent is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en een torenhoge geldboete. Samen met zijn partner verhuurde hij illegaal tientallen kamers in Gent en omstreken aan prostituees. Ook hield hij de agenda's bij van de vrouwen, die wekelijks 490 euro moesten neerleggen voor hun kamer. Tot op vandaag ontkent hij op de hoogte geweest te zijn van wat er zich in zijn kamers afspeelde.
Lees verder

Netflix sluit 'talentendeal' met Belgisch-Nederlandse maker van 'Undercover'
Netflix heeft een 'talentdeal' gesloten met Nico Moolenaar, de maker van hitseries 'Undercover' en 'Ferry'. Dit betekent dat Moolenaar de komende jaren nieuwe series voor Netflix zal gaan ontwikkelen. Het is de eerste keer dat de internationale streamingdienst, die wereldwijd meer dan 220 miljoen abonnees heeft, zo'n deal sluit in de Benelux.
Lees verder

"Gas besparen in Europa cruciaal komende winter om lege opslagplaatsen te voorkomen"
Besparingen op het gasverbruik zijn komende winter cruciaal in de Europese Unie, om te voorkomen dat de opslagplaatsen leeg raken en er tekorten zouden kunnen optreden. Dat zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een rapport.
Lees verder

Tweede bank verhoogt de rente op het spaarboekje: de spaarrente gaat van 0,09% naar 0,30% bij deze bank
Het spaarboekje blijft populair, ook al zorgt de stijgende inflatie ervoor dat je koopkracht in werkelijkheid afneemt. Wie goed vergelijkt, vindt op de markt wel nog spaarrekeningen met een hoger rendement dan het wettelijke minimum van 0,11%. Zo trekt de online bank MeDirect de rente op haar ME3-rekening van 0,09% netto naar 0,30% netto op. Het gaat om nagenoeg de hoogste rente op de Belgische spaarmarkt voor wie zijn geld tussen drie maanden en een jaar kan missen. Spaargids.be legt uit hoe de vork in de steel zit.
Lees verder

Emily Ratajkowski niet te spreken over nieuwe 'Blonde'-film: "Vrouwelijke pijn wordt te veel geseksualiseerd"
'Blonde', de biopic over Marilyn Monroe, krijgt te maken met behoorlijk wat kritiek. De controversiële, expliciete en provocerende scènes in de Netflix-film zorgen voor geschokte reacties. Ook model Emily Ratajkowski (31) is niet te spreken over de verfilming van de Hollywoodster. "Het is geen verrassing dat het alweer een film is waarbij vrouwelijke pijn wordt geseksualiseerd", klinkt het.
Lees verder