Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe neemt u deel aan On/off?

Hoe neemt u deel aan On/off?
  • UGent zoekt 2.000 deelnemers (18+), die bereid zijn om gedurende lange tijd hun smartphone- en/of laptopgebruik te laten loggen én op welbepaalde momenten korte vragenlijsten te beantwoorden over hun stressniveau en mentale toestand. Het onderzoek loopt tot eind 2023.
Lees verder

Digitale toegang tot alle zusterkranten
Lees verder

Bestuurder carnavalsdrama Strépy reed 150 km per uur: 'Auto gebruikt als moordwapen'

Paolo F. (34) reed in maart van dit jaar met zijn opgedreven BMW in op een groep carnavalisten in het Waalse dorp Strépy. Uit nieuw onderzoek blijkt dat hij drie keer sneller reed dan de daar geldende limiet. 'Dat is absoluut enorm', zegt zijn advocaat.

Lees verder

Oud-president Hu plots weggeleid uit partijcongres in China

Het congres van de Chinese Communistische Partij kreeg zaterdag een onverwachte wending. Plots werd oud-president Hu Jintao, die naast huidig president Xi Jinping zat, weggeleid uit de zaal. Hu leek zich te verzetten, maar ging toch mee. Bekijk het incident hierboven. 

Lees verder

Trump gedagvaard voor aanval op Capitool

Donald Trump wordt officieel gedagvaard door de parlementaire commissie die onderzoek doet naar de aanval op het Capitool op 6 januari 2021. De dagvaarding werd verstuurd naar de gewezen president, die opgeroepen wordt om te getuigen op 14 november. Een datum die de Republikeinen goed uitkomt omdat het na de tussentijdse verkiezingen in de VS is. De vraag is maar of Trump zal opdagen.

Lees verder

'Close' wint twee prijzen op filmfestival in Chicago

De film 'Close' van Lukas Dhont (31) heeft vrijdagavond twee prijzen gewonnen op het 58ste Chicago International Film Festival. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds bekendgemaakt in een persbericht.

Lees verder

Flip Kowlier tien jaar alcoholvrij: 'Aan iedereen die op een soortgelijke trip zit: goed bezig!'

Op Instagram postte Flip Kowlier afgelopen week een openhartige boodschap. 'Dag op dag 10 jaar geleden dat ik alcohol dronk', schrijft de West-Vlaamse zanger. En hij probeert meteen ook anderen te motiveren.

Lees verder

Biden heeft 'intentie' om zich kandidaat te stellen voor tweede termijn

De Amerikaanse president Joe Biden, die in november 80 jaar wordt, heeft vrijdag gezegd dat hij de 'intentie' heeft om zich kandidaat te stellen voor een nieuwe termijn in 2024. Een formele beslissing heeft hij naar eigen zeggen nog niet genomen.

Lees verder

Arne Quinze bouwt gigantisch kunstwerk middenin woestijn

De Belgische kunstenaar Arne Quinze is bezig aan een kolossaal kunstwerk voor het Noor Riyadh-festival in Saoedi-Arabië. In de video hierboven krijgen we een blik achter de schermen van hoe het kunstwerk gemaakt wordt. 

Lees verder

Klok tikt voor het WK: geen comeback voor Lukaku dit weekend, maar mogelijk wel woensdag

Romelu Lukaku wordt woensdag in de thuiswedstrijd van Inter in de Champions League tegen Viktoria Plzen opnieuw op het veld verwacht. Dat heeft coach Simone Inzaghi vrijdagavond op zijn persbabbel gezegd. Voor het competitieduel van zaterdag bij Fiorentina haalt hij de selectie nog niet.

Lees verder

Charleroi ontslaat zijn coach

Edward Still is niet langer de trainer van Charleroi. De nederlaag van vrijdag tegen Cercle Brugge – 4-1 – was de druppel voor het bestuur van de Carolo's. Frank Defays neemt over als interimcoach.

Lees verder

Bewoner ontdekt drugsafval op zijn oprit in Turnhout, al derde dumping deze week

Al voor de derde keer deze week is er drugsafval gedumpt in de regio van Turnhout en Beerse. Ditmaal deed een bewoner van de Dombergstraat in Turnhout de ontdekking op zijn oprit. De politie waarschuwt ondertussen voor de gevaren.

Lees verder

Het studentenrestaurant waar mensen van heinde en herre voor komen: 'Zelfs mijn oma maakt het niet zo lekker klaar'

Hogeschool PXL past de lessenroosters aan omwille van een studentenrestaurant. Van heinde en verre komen zelfs niet-studenten er lunchen, waardoor de wachtrijen er tot buiten groeiden. En dat voor grootkeuken. 'Maar zelfs mijn oma kan het zo lekker niet klaarmaken', zegt een student.

Lees verder

Heeft Boris Johnson de nodige steun voor kandidatuur partijleiderschap?

Rishi Sunak, voormalig Brits minister van Financiën, heeft als eerste de nodige steun verworven van zeker honderd Conservatieve parlementariërs als potentieel kandidaat voor het partijleiderschap na het aftreden van premier Liz Truss. Volgens The Guardian heeft ook Boris Johnson die intussen, al is dat nog niet officieel.

Lees verder

Tienkoppig KV Kortrijk kan Westerlo geen punten afsnoepen

Westerlo heeft na de zware nederlaag tegen Racing Genk opnieuw aangeknoopt met de zege. Op bezoek bij KV Kortrijk had het genoeg aan een doelpunt van Nicolas Madsen en een knappe goal van Nene Dorgeles om de drie punten mee naar de Kempen te nemen. KV Kortrijk moest meer dan een uur met tien spelen na rood voor Habib Gueye.

Lees verder

Perfect rapport voor Steven Defour: tienkoppig KV Mechelen klopt Eupen

Na de zege tegen Standard eerder deze week, heeft KV Mechelen ook in de tweede wedstrijd van Steven Defour als hoofdcoach aan het langste eind getrokken. Ondanks een rode kaart voor David Bates bleef Mechelen in de tweede helft zoeken naar de winnende treffer. Een strafschopdoelpunt van Julien Ngoy zorgde ervoor dat Mechelen alsnog de drie punten thuis hield.

Lees verder

OH Leuven blijft steken op scoreloos gelijkspel tegen tienkoppig STVV

Zelfs een vol halfuur met een mannetje meer, na de uitsluiting van Ameen Al-Dakhil, volstond niet om een doelpuntje te maken. En dus bleef OH Leuven steken op een 0-0 gelijkspel bij STVV. Als de Leuvenaars hun play-off-ambitie kracht willen bijzetten, mogen ze stilaan een tandje gaan bijsteken.

Lees verder

Slachtoffer van zinloos geweld in Parkbos in Gent overleden, vijf maanden na aanval

Een 57-jarige man die in mei het slachtoffer werd van zinloos geweld in het Gentse Parkbos, is vrijdag overleden. Dat wordt bevestigd door het parket van Oost-Vlaanderen.

Lees verder

Aanvaring tussen Filip De Winter en activisten in Kessel-Lo, één man kreeg proces-verbaal

In de Leuvense deelgemeente Kessel-Lo kwam het zaterdagavond tot een confrontatie tussen Vlaams Belang-lid Filip Dewinter en enkele tientallen demonstranten. Een man die Dewinter tegen de grond werkte, kreeg een proces-verbaal.

Lees verder

Tienkoppig Union pakt onverhoopt punt tegen Club Brugge na 0-2-achterstand

Van de hemel naar de hel, van 0-2 tegen tien man naar een nieuw zuur puntenverlies. Club Brugge gooide zaterdagavond 75 minuten in de meerderheid helemaal weg. Het dacht na al snel de schaapjes op het droge te hebben, maar een dapper Union vocht nog helemaal terug. Met een late gelijkmaker van Nieuwkoop als beloning.

Lees verder

Chinese leider Xi Jinping haalt historische derde ambtstermijn binnen

De Chinese president Xi Jinping krijgt zoals verwacht een derde termijn als leider van het land. Dat is zondag bevestigd na de eerste vergadering van een herschikt Centraal Comité van de Communistische Partij van China.

Lees verder

Buien op komst

Zondag wisselen opklaringen af met veel wolkenvelden en tegen het einde van de voormiddag komen er vanuit Frankrijk buien.

Lees verder

Waarom de midterms van cruciaal belang zijn voor Joe Biden

Op 8 november trekken de Amerikanen naar de stembus voor de tussentijdse verkiezingen: de zogenaamde midterms. Maar wat staat er eigenlijk op het spel. Journaliste Sofie Hens blikt vooruit in bovenstaande video. 

Lees verder

Vermiste Nederlandse jongen teruggevonden in Den Haag

In Nederland is de vermiste Jayden (11) na een intensieve zoektocht teruggevonden in Den Haag. Dat heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.12 uur bekendgemaakt.

Lees verder

Jonny Greenwood als filmcomponist van het jaar bekroond op filmfestival Gent, Billie Eilish maakte beste nummer

De Britse componist Jonny Greenwood heeft zaterdag de prijs voor filmcomponist van het jaar gewonnen op de uitreiking van de prijzen voor filmmuziek waarmee het internationale filmfestival van Gent traditiegetrouw werd afgesloten.

Lees verder

Regi kiest twee winnaars in 'Regi Academy'

Tijdens de finale van Regi Academy in een uitverkocht Sportpaleis heeft Regi Penxten twee winnaars gekozen: Arno Louwette (22) en Melanie Opio Amollo (18).

Lees verder