Doorgaan naar hoofdcontent

“Hoe kan het dat ze hem pas na 20 minuten zijn gaan zoeken?”: familie van kleuter (4) die gereanimeerd moest word...

HLN
"Hoe kan het dat ze hem pas na 20 minuten zijn gaan zoeken?": familie van kleuter (4) die gereanimeerd moest worden in De Nekker blijft achter met veel vragen
De familie van Aiden (4) houdt zijn adem in, bidt en hoopt op een mirakel. Al zit de vrees op een slechte afloop er wel in. De jongen uit Bonheiden werd dinsdag bewusteloos uit een waterplas in De Nekker gehaald. Hij werd gereanimeerd, maar zijn toestand is zorgwekkend.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'The Bear': Van sterrenrestaurant tot sandwichbar
Denk aan 'Kitchen Nightmares' met Gordon Ramsay, maar dan in een fictiereeks gegoten. In 'The Bear' staat de jonge chef-kok Carmen 'Carmy' Berzatto (Jeremy Allen White) centraal. Hij is opgeleid in de beste sterrenzaken, maar door de tragische dood van zijn broer moet hij noodgedwongen terugkeren naar zijn geboortestad Chicago om de sandwichbar van zijn familie uit het slop te halen.
Lees verder

Filip en Mathilde zijn in Duitsland en hebben mee: onze journalist, hun eigen auto, tolk én zelfs een vulpen
Koning Filip (62) en koningin Mathilde (49) zijn op een driedaagse werkreis in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Ze bezoeken in Mainz, Ludwigshafen en Koblenz verschillende bedrijven, een museum en zelfs een wijngaard. Wij schaduwen onze royals en nemen u mee achter de schermen van deze koninklijke reis: Filip en Mathilde gaan naar Duitsland en nemen véél meer met zich mee dan u denkt.
Lees verder

"Zijn eerste woorden deze ochtend waren 'stoute woef woef'": Ender (2) bekomt nadat rottweiler die van rode duivel Jason Denayer zou zijn, hem meters ver meesleurt
Wanneer een onthaalmoeder uit Ternat dinsdag met twee van haar kindjes op wandel ging, had ze nooit verwacht dat het zou eindigen in een drama. Een rottweiler — die volgens verschillende bronnen toebehoorde aan Rode Duivel Jason Denayer — beet de kinderen en sleurde er zelfs eentje enkele meters mee over straat. Kevin Agneesens (39), de vader van de 2-jarige Ender, heeft inmiddels klacht ingediend tegen Jason Denayer en vertelt ons het verhaal. "De hond liep al weken los, maar er moest blijkbaar eerst iets ernstig gebeuren..."
Lees verder

Minister Dalle wil nadenken over 'Dag van de Jongeren', maar stelt aan JEZ! één voorwaarde
De acht jongeren achter JEZ!, de opvolger van Rode Neuzen Dag, gingen deze middag op bezoek bij Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). Dat deden ze nadat ze hem een open brief hadden geschreven waarin ze vroegen om een eigen feestdag. Of die Dag van de Jongeren er ook echt komt, moet nog blijken. Als JEZ! aan één voorwaarde voldoet, wil de minister het op de politieke agenda zetten. Daarnaast kwam Dalle ook nog even terug op het uitblijven van de indexering van de werkingsmiddelen van de jeugdsector, wat tot onvrede leidt.
Lees verder

LIVE (21u). De Ketelaere - aan aftrap verwacht - jaagt nog steeds op eerste goal voor AC Milan, Ranieri: "In Italië voetballen is allesbehalve simpel"
• Derde speeldag groepsfase • Aftrap: woensdag, 21u • Stamford Bridge • Vooral Chelsea heeft de punten broodnodig na 1 op 6
Lees verder

LIVE (21u). De Ketelaere - aan aftrap verwacht - jaagt nog steeds op eerste goal voor AC Milan, Ranieri: "In Italië komen voetballen is allesbehalve simpel"
• Derde speeldag groepsfase • Aftrap: woensdag, 21u • Stamford Bridge • Vooral Chelsea heeft de punten broodnodig na 1 op 6
Lees verder

Slachtoffer van Jimmy Savile openhartig over gruwelijk misbruik: "Geen ontsnappen aan. Ik ben jouw eigenaar"
In de jaren 60 was hij een van de populairste dj's van Groot-Brittannië. Een man met aanzien en heel wat banden in de hogere kringen. Maar toen hij in 2011 op 84-jarige leeftijd stierf, werd hij ontmaskerd als monsterlijke pedofiel die meer dan 500 slachtoffers maakte. Nu, meer dan tien jaar later, getuigt één van zijn slachtoffers voor het eerst sinds zijn ontmaskering. Haar verhaal vertelde ze aan 'Mirror'.
Lees verder

Twee meerderjarigen aangehouden voor moord op Migelvio V.
De twee meerderjarigen die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op Migelvio V. zijn vanmiddag voor de onderzoeksrechter verschenen. Beide mannen zijn aangehouden en worden overgebracht naar de gevangenis. Meerdere verdachten kregen het in Beringen aan de stok met het slachtoffer. Mogelijk loste één van hen het dodelijke schot.
Lees verder

Psycholoog over hoe je mentaal sterk blijft bij oorlogsnieuws. "Als je níks leest, voel je je ook machteloos"
Lig je wakker van de bommen in Oekraïne of vrees je een oorlog op eigen bodem? Logisch. Onzekere tijden doen ons piekeren, en 'doemscrollen' verergert dat nog: je blijft op slechtnieuwsverhalen klikken, op zoek naar iets hoopgevends. "Maar hoe meer je leest, hoe ongeruster je net wordt", weet psychologieprofessor Filip Raes. Hij legt uit hoe je controle krijgt over je angst, zonder je af te sluiten van de actualiteit. "Er is één uitstekend tegengif voor dat gevoel van bedreiging."
Lees verder

Poetin hoopt dat de situatie in de geannexeerde gebieden zal "stabiliseren"
De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag gezegd dat hij hoopt dat de situatie in de onlangs geannexeerde Oekraïense gebieden zal "stabiliseren". Oekraïne herovert in die gebieden alsmaar meer terrein op de Russen.
Lees verder

Man gooit Romeinse borstbeelden tegen de grond in Vaticaanse Musea
Een man heeft woensdag twee oude Romeinse borstbeelden in de Vaticaanse Musea omvergeworpen. De bustes raakten daarbij licht beschadigd. De verdachte werd gearresteerd.
Lees verder

"Dit is geen biopic, maar een horrorfilm": waarom Netflixfilm 'Blonde' met de grond gelijk gemaakt wordt
Marilyn Monroe krijgt een abortus. De kijker mag het hele gebeuren meevolgen... vanuit haar vagina. De blonde 'bombshell' wordt ook brutaal verkracht, brengt een derde van de film topless door en noemt haar man 'daddy'. Het zijn scènes die de kijkers van 'Blonde', over het leven van Marilyn Monroe, maar moeilijk weggeslikt krijgen. Zeker omdat het merendeel van de 'biopic' onbewezen, zoniet compleet verzonnen is. "Marilyn is al 60 jaar dood. Wanneer gaan we eindelijk haar échte verhaal vertellen?"
Lees verder

10 eetadressen onder 10 euro in Gent: waar kan je nog goedkoop uit eten?
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. In deze 10 eetadressen in Gent kan je daarentegen nog lekker eten onder de 10 euro. Van sushi tot pasta, croques en heerlijke buddha bowls.
Lees verder

Alec Baldwin en familie van overleden Halyna Hutchins treffen schikking in rechtszaak rond 'Rust'-incident
Alec Baldwin (64) en de familieleden van de overleden cinematograaf Halyna Hutchins zijn tot een akkoord gekomen in de rechtszaak rond het dodelijk ongeval op de filmset van 'Rust'. Dat nieuws raakte op woensdag bekend. De Amerikaanse acteur schoot Hutchins per ongeluk dood op de set van de western. De productie van de prent zou nu in januari 2023 hervat worden.
Lees verder

Van Quickenborne: "Dossier Bende van Nijvel verjaart niet per se in 2025"
Het dossier naar de Bende van Nijvel zal niet per se verjaren in 2025. Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) laten verstaan in de Kamer. Hij wil daarover voor het einde van het jaar met een tekst naar de ministerraad trekken. Die moet dan snel zijn weg naar het parlement vinden.
Lees verder

Russische tv-journaliste geeft toe dat ze ontsnapt is uit huisarrest: "Poetin zou een enkelband moeten dragen, niet ik"
De Russische tv-journaliste Marina Ovsjannikova (44) is ontsnapt uit huisarrest. Dat heeft ze zelf bevestigd in een statement. De journaliste werd door de Russische overheid beschuldigd van het verspreiden van fake news nadat ze tijdens een nieuwsuitzending protesteerde tegen de oorlog in Oekraïne. "Maar ik ben volkomen onschuldig", schrijft ze in een bericht op Telegram.
Lees verder

Dan toch Europees prijsplafond voor gas? Expert waarschuwt voor "nefaste gevolgen" en "nieuw probleem"
Komt er dan toch een Europees prijsplafond voor gas? Europees Commissievoorzitster Ursula von der Leyen doet de deur voorzichtig open voor het voorstel waar ook ons land pleitbezorger van is. Al waarschuwen experts voor ongewenste bijwerkingen. "En dan zitten we met een nieuw probleem."
Lees verder

Chauffeur die in rijdt op eigen woning moet 4 jaar naar de gevangenis: "Een celstraf van drie maanden gaat hem niet weg houden uit het verkeer"
Een man met een hele reeks veroordelingen op zijn palmares heeft van de politierechter in Halle een zware straf gekregen na een zoveelste misstap. Dit keer reed hij zijn eigen gevel aan flarden.
Lees verder

Horecazaak van Simon Mignolet wordt overspoeld door supporters na topprestatie: "Hier wordt hij op handen gedragen"
'De onpasseerbare muur van Brugge', 'ongezien', 'niet te kloppen': er wordt enkel met superlatieven gesproken over Club Brugge-doelman Simon Mignolet na zijn prestatie van gisterenavond tegen Atlético Madrid. Kilometers verderop in Sint-Truiden, de stad die Mignolet thuis noemt, werd de match met argusogen gevolgd. Benieuwd naar wat 'hun Simon' zou doen. "En vandaag is het hot topic," vertelt Davy van Twenty Two Coffee, "Zoals gewoonlijk wanneer Simon speelt."
Lees verder