Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe heel je je lichaam na intens verdriet? “Wat 20 jaar geleden gebeurde, heeft vandaag nog impact op je lijf”

HLN
Hoe heel je je lichaam na intens verdriet? "Wat 20 jaar geleden gebeurde, heeft vandaag nog impact op je lijf"
Geen leven is vrij van verdriet. Te vaak proberen we het, tegen beter weten in, 'een plaats' te geven. Geen goed plan volgens neurotherapeut Tom De Prest. Hij schets de fysieke gevolgen van onverwerkt verdriet en leert hoe je het wel kan verwerken, om verzuurde spieren, hartziekten, obesitas en vervroegd verouderen tegen te gaan. "Onverwerkt verdriet slaat zich op in je lijf, waar het zich nestelt en zelfs tot in je DNA doordringt. Je wordt dan ziek."
Lees verder

Bijna 31.000 Europese bedrijven in Russische handen
Bijna 31.000 bedrijven in Europa hebben Russische eigenaars. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Commissie. Het gaat om ondernemingen die vooral actief zijn in vastgoed, de bouw, hotels, energie en de financiële sector.
Lees verder

"Iran houdt lichamen dode betogers achter", zegt VN-organisatie
De mensenrechtenorganisatie van de Verenigde Naties vindt dat Iran betogers die worden opgepakt slecht behandelt. Er zijn onder meer aanwijzingen dat het land de lichamen achterhoudt van demonstranten die tijdens protesten of in detentie zijn omgekomen.
Lees verder

Disney viert 100ste verjaardag met concerten en tentoonstellingen in Europa
Volgend jaar mag Disney 100 kaarsjes uitblazen en dat viert de wereldberoemde filmstudio met een muzikale tournee door Europa, waarbij de ze bekendste liedjes uit hun rijkelijke geschiedenis zullen spelen. Ook komt er een interactieve tentoonstelling.
Lees verder

Openbaar ministerie niet mals voor man die 29ste veroordeling riskeert: "U bent een hopeloos geval"
Een dertiger uit Kasterlee met een meer dan rijkelijk gevuld strafblad, riskeert nog een nieuwe veroordeling voor de verkoop van cocaïne. Al denk het Openbaar Ministerie dat zelfs een effectieve gevangenisstraf hem niet veel gaat bijbrengen. "U bent echt wel een hopeloos geval", klonk het streng.
Lees verder

Openbaar ministerie niet mals voor man die 29ste veroordeling riskeert: "U bent echt een hopeloos geval"
Een dertiger uit Kasterlee met een meer dan rijkelijk gevuld strafblad, riskeert nog een nieuwe veroordeling voor de verkoop van cocaïne. Al denkt het Openbaar Ministerie dat zelfs een effectieve gevangenisstraf hem niet veel gaat bijbrengen. "U bent echt wel een hopeloos geval", klonk het streng.
Lees verder

Regering steunt kandidatuur van Ypersele voor voorzitterschap VN-klimaatpanel
De federale regering steunt de kandidatuur van klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele (UCLouvain) voor het voorzitterschap van het IPCC, het klimaatpanel van de Verenigde Naties. Dat heeft de ministerraad beslist.
Lees verder

Netflix-serie 'The Crown' verfilmt accident van prinses Diana in Parijs
De Netflix-serie 'The Crown' is momenteel volop bezig met het filmen van hun zesde seizoen. In dat seizoen zal er ook aandacht worden besteed aan het auto-ongeluk waardoor prinses Diana overleed in 1997. Het ongeval gebeurde in een bekende tunnel in de Franse hoofdstad Parijs. Voorbijgangers konden al zien hoe die scène werd gefilmd. De opnames vinden niet plaats in dezelfde tunnel, maar wel daar in de buurt.
Lees verder

Holebi-pionier Paul Rademakers (102) overleden: "De rechten van onze gemeenschap vandaag, hebben we aan hem te danken"
De Antwerpse holebi-pionier Paul Rademakers is op 102-jarige leeftijd overleden. Rademakers was onder meer de oprichter van het Gespreks- en Onthaalcentrum (GOC), een van de voorlopers van de latere holebi-verenigingen. "Waar we vandaag staan met onze gemeenschap en onze rechten, hebben mede te danken aan Paul."
Lees verder

Holebipionier Paul Rademakers (102) overleden
De Antwerpse holebipionier Paul Rademakers is op 102-jarige leeftijd overleden. Rademakers was onder meer de oprichter van het Gespreks- en Onthaalcentrum (GOC), een van de voorlopers van de latere holebiverenigingen.
Lees verder

Antwerp-coach Van Bommel komt terug op poging tot carjacking: "De maatschappij verhardt, wordt agressiever"
In aanloop naar de wedstrijd in Charleroi kwam Antwerptrainer Mark van Bommel nog een (laatste) keer terug op de poging tot carjacking waarmee hij maandag werd geconfronteerd. "De maatschappij verhardt en dat maakt het er niet leuker op", aldus Van Bommel.
Lees verder

Op stap in Barcelona: Bayern-spelers bezoeken nachtclub na overwinning in Camp Nou en CL-groepswinst
Geen leuke avond voor Barcelona. De Catalaanse club werd veroordeeld tot Europa League-voetbal en ging later kansloos onderuit tegen Bayern München: 0-3. De Duitse recordkampioen verzekerde zich met 15 op 15 van groepswinst. Zo kon Xavi voor het tweede jaar op rij niet voorkomen dat zijn teerbeminde ploeg vroegtijdig de aftocht moest blazen op het hoogste Europese podium. En Bayern? Dat zette een stapje in de wereld na de zege.
Lees verder

Club Brugge mist Skov Olsen en Mata tegen Oostende
• 15de speeldag • Aftrap: 20u45 • Jan Breydelstadion • Club incasseerde deze week een tik tegen Porto
Lees verder

Britse premier Sunak verdedigt afwezigheid bij klimaattop: "Eerst focus op Britse kwesties"
De Britse premier Rishi Sunak heeft zijn besluit verdedigd om niet naar de VN-klimaattop te gaan. Hij zegt dat het Verenigd Koninkrijk al "leiderschap" getoond in de strijd tegen klimaatverandering, maar dat hij zich nu moet concentreren op Britse kwesties. Daarmee doelde hij vooral op de uitdagingen op economisch gebied.
Lees verder

Hallucinante getuigenissen van slachtoffers van Turkse 'tandenmaffia': "Halfweg de ingreep werd ik in een auto geduwd om direct 4.500 euro te gaan afhalen"
Op tv en sociale media zijn witte, perfect gevormde tanden de norm. Geen wonder dus dat velen er alles voor doen om ook met zo'n gaaf gebit te kunnen pronken. Eén van hen is Alana Boone (23). In de Streamz-reeks 'Chasing Beauty is te zien hoe de studente naar Turkije trok voor een nieuw gebit. Een reis die al snel veranderde in een nachtmerrie. "Ik moest ter plekke 3.420 euro bijbetalen." Uit getuigenissen die 'Dag Allemaal' wist te verzamelen, blijkt ook dat Alana lang niet de enige is die bedrogen werd. "De gekmakende pijn dreef mij naar een opname in de psychiatrie."
Lees verder

Ook verongelukte Sanne (26), begeleidster van Hebe (10), begraven
In het Nederlandse dorp Heeze gaat vandaag de besloten uitvaart door van Sanne, de 26-jarige begeleidster van het 10-jarige gehandicapte meisje Hebe. De twee kwamen vorige week samen om het leven bij wat de Nederlandse politie als een noodlottig ongeval beschouwt. Nadat ze dagen vermist waren, werden Sanne en Hebe in het water gevonden bij Den Bosch. Ze waren vanuit Raamsdonksveer, waar Hebe in het orthopedagogisch dagcentrum 't Overstapje verbleef, op weg naar het huis van Hebe in Vught. Maar daar kwamen ze nooit aan. Ze waren onderweg verongelukt.
Lees verder

Maggie De Block wordt voorzitster van adviesorgaan WHO
Open VLD-fractieleidster in de kamer en voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block is door de Wereldgezondheidsorganisatie gevraagd om een nieuwe adviesgroep van de WHO voor te zitten.
Lees verder

Wordt 'The Rock' de volgende James Bond? "Ik zie dat wel zitten"
Dwayne Johnson (50) wil dan toch de nieuwe James Bond worden. In een nieuw interview vertelde 'The Rock' dat hij het wél ziet zitten om in de huid van het iconische personage te kruipen. In de slechterik spelen, heeft de acteur dan weer iets minder zin in. "De boom in met de slechterik."
Lees verder

"Ik zag dat je in het ziekenhuis ligt, maar kan je toch een foto maken met onze producten?": influencer Yentl Keuppens deelt opmerkelijk bericht van bedrijf
De schaamte voorbij. Als druk bevraagde influencer toont Yentl Keuppens (30) doorgaans de mooie kant van haar samenwerkingen met bedrijven. Vandaag deelde de brunette echter inkijkje in de minder fraaie kant van dat bestaan. Eentje waarbij zelfs een ziekenhuisopname geen bezwaar vormt voor sommige bedrijven. "Kan je alsnog foto's maken, én een leuke outfit aantrekken?", staat er te lezen.
Lees verder

Michael Van der Plaetsen is de nieuwe coach van Nafi Thiam
De nieuwe coach van Nafi Thiam is bekend. Michael Van der Plaetsen moet de tweevoudig olympisch kampioene naar volgende successen leiden. Michael is de broer van atleet Thomas Van der Plaetsen.
Lees verder