Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe gaat de regering nog 4 miljard vinden om het begrotingsakkoord te beklinken? En zullen we dat voelen in de portem...

HLN
Hoe gaat de regering nog 4 miljard vinden om het begrotingsakkoord te beklinken? En zullen we dat voelen in de portemonnee?
"Het zou toch waanzin zijn om zo'n gevoelig dossier - dat gaat over miljarden - op twee dagen tijd te beslissen?" De Vivaldi-regering heeft nog één dag om 4 miljard euro te vinden om de begrotingsput van 23 miljard euro — wat — te dempen, en haalt daarvoor verschillende mogelijkheden uit de kast: van raken aan het sociaal tarief voor energie, over een minitaxshift, tot méér flexi-jobs. Hoe willen de verschillende partijen het aanpakken? En welke maatregelen komen er allicht door?
Lees verder

Van Camille en Julie Vermeire tot Laura Tesoro: voor 'die ene speciale outfit' bellen ze allemaal naar Cilem Tunc
Van Camille en Julie Vermeire tot Laura Tesoro: voor die ene speciale outfit bellen ze Cilem Tunc (29). Amper vier jaar modeontwerpster, vandaag de chouchou van onze bekende fashionista's. "Prinses Delphine die in haar living bij een koffietje zegt dat ze zich prachtig voelt in mijn jurk: trotser kan niet."
Lees verder

Voor het eerst in maanden weer verschillende explosies in Kiev: zwarte rookpluim te zien
In de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn volgens burgemeester Vitali Klitsjko een aantal explosies geweest. Journalisten van de persbureaus Reuters en AFP melden ook dat explosies te horen waren in het centrum van de stad. Daar zou ook zwarte rook te zien zijn.
Lees verder

LIVE. Explosies in verschillende Oekraïense steden, ook in Kiev nieuwe ontploffingen - Zelensky: "Rusland probeert ons van aardbodem te vegen"
In de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn doden en gewonden gevallen bij meerdere explosies in de stad. Dat zeggen de hulpdiensten aan de publieke omroep Suspilne. Hoeveel slachtoffers er zijn is nog niet bekend. Ook in andere steden waren er ontploffingen. Rusland had eerder gedreigd met vergelding voor de verwoestende explosie op de voor de Russen strategisch belangrijke Krimbrug.
Lees verder

LIVE. Voor het eerst in maanden weer verschillende explosies in Kiev: doden en gewonden gemeld, ook in andere steden ontploffingen
In de Oekraïense hoofdstad Kiev zijn doden en gewonden gevallen bij meerdere explosies in de stad. Dat zeggen de hulpdiensten aan de publieke omroep Suspilne. Hoeveel slachtoffers er zijn is nog niet bekend.
Lees verder

Ex-topdoelman Iker Casillas zegt gehackt te zijn na tweet over 'coming out', LGBTQ+-gemeenschap is kwaad: "Respectloos"
Iker Casillas maakte vandaag de tongen los met een korte tweet waarin hij uit de kast leek te komen als homoseksueel. Het zorgde voor veel speculaties: was het echt, of een verkapte sneer richting de Spaanse roddelpers? De voormalige Spaanse topkeeper kwam ruim een uur later zelf met de verklaring: zijn account was gehackt.
Lees verder

Britten verdeeld over besparingsplannen Charles: "Alleen met een grootse kroning kunnen we indruk maken"
Aanvankelijk klaagde men dat de monarchie te duur was geworden, maar nu koning Charles (73) aan het besparen is geslagen, is het ook niet goed. Verschillende critici spreken zich namelijk uit over het imago van Groot-Brittannië, dat wel eens aangetast zou kunnen worden door de 'simpele kroning' van de nieuwe monarch.
Lees verder

Britten verdeeld over besparingsplannen Charles: "Alleen met een grootse kroning kunnen we indruk maken in het buitenland"
Aanvankelijk klaagde men dat de monarchie te duur was geworden, maar nu koning Charles (73) aan het besparen is geslagen, is het ook niet goed. Verschillende critici spreken zich namelijk uit over het imago van Groot-Brittannië, dat wel eens aangetast zou kunnen worden door de 'simpele kroning' van de nieuwe monarch.
Lees verder

Zijn dienstwagens van Vlaamse ministers te duur? "Rijdend kantoor dat 100.000 kilometer per jaar doet, dat lukt niet met 2pk'tje"
Als politici in crisistijden overwegen loon in te leveren, komt PvdA met een voorstel om extra te besparen: het wagenpark inkrimpen. De partij blijft hameren op het feit dat het gros van de Vlaamse ministers met leasewagens rijdt die de overheid maandelijks meer dan 2.000 euro kosten. "Marktconforme prijzen voor wie veel kilometers doet met merken zoals Mercedes, BMW en Volvo", nuanceren auto-experts.
Lees verder

Tot 240.000 euro uittredingsvergoeding in parlement. Werkexpert: "Dat men hier eens over spreekt, in plaats van over lagere lonen voor ministers"
De federale regering legt momenteel de laatste hand aan de begroting voor 2023 en 2024. Daarbij ligt een inlevering van 8 procent van de ministerweddes op tafel. Voor onze werkexpert, professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent), volstaat dit evenwel niet. Hij vindt de uittredingsvergoeding die vele politici ontvangen wanneer hun mandaat afloopt een veel groter probleem.
Lees verder

'Deadpool'-ster T.J. Miller wil niet meer met Ryan Reynolds werken: "Hij is vreselijk gemeen"
Acteur T.J. Miller wil niet meer samenwerken met Ryan Reynolds. Op de set van 'Deadpool' (2016) en 'Deadpool 2' (2018), waar ze samen in speelden, zou Reynolds zich vreemd tegen hem hebben gedragen. Dat vertelde Miller in de podcast de 'Adam Carolla Show'.
Lees verder

BV 24/7. Aaron Blommaert doet aan zelfzorg en Mathieu Terryn is op vakantie in New York
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Hotels in Liverpool tijdens songfestivalfinale zo goed als volgeboekt
Fans die volgend jaar tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival een hotel in Liverpool willen boeken, hebben pech of moeten diep in de buidel tasten. Boekingswebsite Booking.com liet zaterdagavond, een dag na de aankondiging dat het muzikale evenement in Liverpool wordt gehouden, aan 'The Guardian' weten dat 99 procent van de hotels op 13 mei al is volgeboekt.
Lees verder

Ga je van metalmuziek sneller rijden? Deze 50 liedjes zijn ideaal voor een vlotte, maar veilige autorit
Keiharde rock, snelle pop of toch maar zwoele jazz in de auto? Wat je ook kiest, jouw muziekkeuze heeft een invloed op je rijstijl. Maar zorgt stevigere muziek er écht voor dat je meer gas gaat geven? Stef Willems van verkeersinstituut VIAS geeft het antwoord. "Er bestaat een playlist met nummers die het meest geschikt zouden zijn om op te zetten tijdens het autorijden."
Lees verder

WK-deelname in gevaar voor Paulo Dybala na 'penaltyblessure': "Het ziet er slecht uit voor hem"
Paulo Dybala moet deelname aan het WK in Qatar, waar hij hoopte te gaan schitteren aan de zijde van Lionel Messi, waarschijnlijk uit het hoofd zetten. Volgens AS Roma-coach José Mourinho heeft de Argentijnse aanvaller zondagavond een flinke spierblessure opgelopen.
Lees verder

"Zo kan je tot 80% besparen op de aankoop van een speed pedelec": de financieringsmogelijkheden voor een elektrische fiets op een rij
Het aantal speedpedelecs op de Belgische wegen blijft groeien. In de eerste acht maanden van 2022 zijn er 11.717 nieuwe exemplaren ingeschreven. Dat is volgens mobiliteitsfederatie Traxio een toename van 34,6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Zo'n nieuwe speedpedelec, in feite een snelle elektrische fiets, kost naargelang het merk, het type en de opties gemiddeld tussen 4.000 en 6.000 euro. Daarom kiezen geïnteresseerden soms voor een lening. Maar welke zijn de goedkoopste leningen? En wat zijn de verschillende opties? Spaargids.be zocht het uit.
Lees verder

Vlaamse bedrijven kunnen een beroep doen op uitgebreide overbruggingslening
Vlaamse bedrijven die in acute liquiditeitsnood verkeren, kunnen vanaf vandaag/maandag een beroep doen op de uitgebreide overbruggingslening - een vorm van lenen aan een goedkoop tarief. Dat meldt Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) maandag. Het gaat om een van de maatregelen uit de Septemberverklaring om de forse energiekosten op te vangen.
Lees verder

Drie redenen waarom Max Verstappen een tweede keer wereldkampioen geworden is
Max Verstappen kroonde zich gisteren voor de tweede keer tot wereldkampioen in de Formule 1. Hieronder drie redenen waarom die tweede wereldtitel er is gekomen.
Lees verder

Gents koppel op huwelijksreis per fiets zamelt geld in voor kwetsbare gezinnen: "Overal zó gastvrij ontvangen dat we iets terug willen doen"
Een half jaar geleden verkochten Niels en Stefanie uit Gent hun inboedel en vertrokken ze met de fiets op een huwelijksreis van onbepaalde duur. Intussen hebben ze 5.500 km afgelegd en zijn ze in de VS aanbeland. Ze mochten onderweg zoveel warmte en gastvrijheid ervaren, dat ze iets gaan terugdoen. "Want voor zoveel mensen is een fiets niet vanzelfsprekend ", melden Stefanie en Niels vanuit Colorado.
Lees verder

Houthulst benoemt wereldkampioen Gianni Vermeersch tot ereburger
En of ze trots zijn op hun wereldkampioen! De gemeente Houthulst trakteerde gisteren al met een gratis vat in het supporterslokaal 't Rooneplezier in Woumen, maar van zodra Gianni Vermeersch (29) voet op Belgische bodem zet, krijgt de Klerkenaar de titel van ereburger.
Lees verder