Doorgaan naar hoofdcontent

“Het zijn net onze rivalen die zich moeten verontschuldigen”: Christian Horner reageert scherp nadat eigen Red Bu...

HLN
"Het zijn net onze rivalen die zich moeten verontschuldigen": Christian Horner reageert scherp nadat eigen Red Bull boete krijgt van 7 miljoen dollar
De Internationale Autosportfederatie FIA heeft F1-renstal Red Bull Racing een boete van 7 miljoen dollar (7,03 miljoen euro) opgelegd omdat het team van tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen vorig jaar het budgetplafond heeft overschreden, zo maakte de FIA bekend. Red Bull aanvaardt de straf, maar excuses komen er niet. Integendeel, teambaas Christian Horner verwacht een verontschuldiging van andere ploegen.
Lees verder

"Ze is bekender dan haar man": de Chinese first lady is populairder dan ooit
De Chinese Carla Bruni wordt ze genoemd, omdat ze stijlvol is en net als de vrouw van de Franse president Sarkozy een zangcarrière uitbouwde. Peng Liyuan (59) maakte Xi Jinping tot wie hij is: de onbetwiste leider van bijna anderhalf miljard Chinezen. 'Dag Allemaal' stelt de first lady voor, die een onverwacht snuifje glamour toevoegt aan de wereldpolitiek.
Lees verder

INTERVIEW. Na 1 miljard views scoren Céline en Michiel (CeMi) nu ook in bioscoop. "Mama vloekte: 'Ge gaat nooit iets bereiken met die YouTube'"
Hij is 2 meter 10, maar haar glimlach lijkt nog groter. Céline Dept (22) en Michiel Callebaut (26) vormen samen 'CeMi', 's lands populairste internetkoppel. Hun vrolijke vlogs zijn op YouTube al meer dan 1 miljard keer bekeken en met 'Rewind' ging hun eerste langspeelfilm in première. Net als hun video's zijn de idolen van onze kinderen onvoorspelbaar. "De tijd dat internet niet bestond? Het lijkt wel leuk."
Lees verder

Kunst 'gijzelen' voor de goede zaak: van de gestolen Mona Lisa uit het Louvre tot de Limburgse Robin Hood die een Vermeer pikte en losgeld eiste voor de arme kinderen in Bangladesh
De voorbije weken werden wereldberoemde schilderijen beklad met aardappelpuree of tomatensoep en in Den Haag kleefde een klimaatactivist zich vast aan 'Het meisje met de parel' van Johannes Vermeer. Kunst van onschatbare waarde wordt al decennialang misbruikt voor de 'goede zaak'. Vijftig jaar geleden werd in Brussel een meesterwerk van Vermeer gegijzeld. 'Tijl van Limburg' vroeg 5 miljoen euro losgeld voor de hongerlijdende bevolking in Bangladesh.
Lees verder

Voor Club én voor de Spaanse nationale ploeg: tijd om te shinen voor Ferran Jutglà
Zijn bloedvorm is-ie even kwijt, maar de voorselectie voor het WK heeft de Catalaan beet. Ferran Jutglà (23) mag luidop dromen van La Roja: "Op basis van zijn Champions League verdient hij zijn selectie." Maar wie zijn zijn concurrenten? En hoeveel 'Bruggelingen' mogen net als Jutglà hopen op Qatar?
Lees verder

Van soep tot hoofdschotel en dessert: onze 3 HLN-chefs stomen een volledig menu klaar voor amper 22 euro
Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman haalden hun beste ideeën boven om een volledig etentje klaar te stomen en toverden een volledig menu uit hun potten en pannen. Van een soepje om mee te beginnen, tot een ovenschotel of vol-au-vent, een dessert én zelfs een snelle lunch. Voor amper 22 euro verras je je gasten aan tafel of gewoon je tafelgenoten. Smakelijk!
Lees verder

"Wacht niet tot je weer thuis bent om een klacht te uiten": dit zijn je rechten en plichten als je een vakantiehuis huurt
Vakantiehuizen blijven het bijzonder goed doen, en dat zowel in eigen land als in het buitenland. Daar zullen de stijgende hotelprijzen én de boom van nieuwe adressen zeker voor iets tussenzitten. Maar waarop moet je letten voor je boekt? En wat als er toch iets misloopt? Onze reisexpert Johan Lambrechts geeft advies. "Het is niet zomaar dat veel vakantiegangers via bekende platformen huren."
Lees verder

LIVE (zo, 16u15). Hazard in de basis tegen Girona? Benzema en Rodrygo twijfelachtig
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Santiago Bernabéu • Krijgt Hazard opnieuw minuten?
Lees verder

LIVE (zo, 16u15). Hazard staat, door het uitvallen van Benzema en Rodrygo, hoogstwaarschijnlijk in de basis tegen Girona
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Santiago Bernabéu • Krijgt Hazard opnieuw minuten?
Lees verder

Roberto Martínez kijkt niet naar vormpeil van steunpilaren Alderweireld en Vertonghen: "Toby en Jan zijn mentaal nu net op hun scherpst"
Over iets meer dan drie weken beginnen de Rode Duivels in Qatar aan hun WK. Tijd om nog eens poolshoogte te nemen bij bondscoach Roberto Martínez. Hoe kijkt hij naar het huidige vormpeil van de steunpilaren achterin? En raken Eden Hazard en Romelu Lukaku volledig wedstrijdfit tegen 23 november? "De comeback van 'Rom' heeft zijn proces met drie weken versneld."
Lees verder

Van een schokeffect gesproken: mascotte lijmt zich vast tijdens rust en ziet zijn ploeg uitzichtloze situatie ombuigen
In de Nederlandse tweede klasse ging Almere City gisteravond met een 0-2-achterstand de rust in tegen leider Heracles. Het sein voor Ally de Aap, de mascotte, om zich vast te lijmen op een tafel in de hoek van het veld. Stewards grepen in en droegen Ally en de tafel van het terrein. Het 'protest' had wel effect. Almere boog de scheve situatie helemaal om en won nog met 3-2. Onze landgenoot Anthony Limbombe was de uitblinker met drie assists.
Lees verder

De democratie staat op het spel bij deze midterm-verkiezingen, zegt Obama
De voormalige Democratische president Barack Obama heeft vrijdag tijdens een campagnebijeenkomst in de zuidelijke staat Georgia verklaard dat de democratie op het spel staat tijdens de tussentijdse verkiezingen van 8 november.
Lees verder

LIVE (13u30). City en KDB moeten het zonder Haaland doen tegen Leicester, waar Tielemans, Faes en Castagne starten
• Premier League • Aftrap: 13u30 • King Power Stadium • Kevin De Bruyne start voor City, bij Leicester staan Youri Tielemans, Wout Faes en Timothy Castagne in de basis
Lees verder

Bakken kritiek op foto van Braziliaanse jongen verkleed als Hitler op halloweenfeestje van school
Een foto van een Braziliaanse jongen die verkleed was als Adolf Hitler op een halloweenfeestje van zijn school heeft een golf van kritiek veroorzaakt. Een school in São Paulo deelde een foto van het feestje op sociale media. Daarop is een groep verklede leerlingen te zien. Een van hen, een jongen, draagt een kostuum met een hakenkruis op zijn arm en heeft het typische snorretje van de Duitse dictator op zijn bovenlip plakken.
Lees verder

Verdachte van moord op Jan-Willem Peeters onder elektronisch toezicht geplaatst
Semun K., de verdachte van de moord op advocaat Jan-Willem Peetersn, is onder elektronisch toezicht geplaatst door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt het Brussels Parket. Peeters werd 6 juli dood aangetroffen in zijn wagen.
Lees verder

Twintig jaar na haar laatste film maakt 'The Shining'-actrice Shelley Duvall haar comeback in een nieuwe horrorfilm
Opvallende comeback in de filmwereld. Shelley Duvall (73), bekend van haar rol in onder meer haar rol 'The Shining', is terug van weggeweest. Na een afwezigheid van zo'n twintig jaar duikt de actrice namelijk nog eens op in de nieuwe horrorfilm 'The Forest Hills'.
Lees verder

KOERS KORT. Evenepoel, Van Aert en Kopecky genomineerd voor de Velo d'Or
Remco Evenepoel, Wout van Aert en Lotte Kopecky staan op het lijstje genomineerden voor de Velo d'Or, de prestigieuze eindejaarsprijs van het Franse wielermagazine Velo.
Lees verder

Nederlandse voetbalmascotte steekt de draak met klimaatactivisten en lijmt zich vast aan tafel uit 'protest' tegen slechte prestatie
In de Nederlandse tweede klasse ging Almere City gisteravond met een 0-2-achterstand de rust in tegen leider Heracles. Het sein voor Ally de Aap, de mascotte, om iets te ondernemen om z'n ploeg wat aan te vuren. Hij vond er niets beter op dan een tafel het veld op te smijten en zich eraan vast te lijmen. Een meer dan vette knipoog naar klimaatactivist Jelle De Graaf, die zich eerder deze week live in het RTL 4-programma Jinek ook aan de tafel vastlijmde. Na de wedstrijd stak Ally op Twitter nog wat meer de draak met de klimaatactivist: "Als je nog lessen nodig hebt in 'Impactful Activism', Jelle, dan hoor ik van je, goed? Kun je Jinek gewoon met rust laten tijdens het programma. Dat is voor iedereen beter ook."
Lees verder

Verliesconsulente doorprikt mythes rond rouwen: "Je kunt gerust verdriet hebben én opnieuw verliefd worden"
Hoe mooi het ook kan zijn, het leven is ook een verhaal van verlies. De dood van een geliefde, het stuklopen van een relatie of het verwerken van een ongeval... Hoe geef je verdriet ruimte? Rouw- en verliesconsulent Marleen Vertommen deelt inzichten uit haar praktijk: "Rouwen is geen lijstje om af te vinken. Het begint niet bij een ontkenningsfase en eindigt niet bij aanvaarding."
Lees verder

"Het kan ervoor zorgen dat Charles de koninklijke titels van Harry en Meghan afpakt": Brits paleis in rep en roer door Harry's memoires
"Een frontale aanval op de koninklijke familie", klinkt het vanuit het Buckingham Palace. 'Spare', de memoires van prins Harry (38), beloven alles op stelten te zetten. De Britse royals wachten met een bang hart af tot de release op 10 januari. Hun advocaten staan alvast in de startblokken, wat volgens experts geen overbodige luxe is. "Prins Harry vertelt eindelijk hoe hij zich voelde tijdens Diana's begrafenis"
Lees verder