Doorgaan naar hoofdcontent

Het grote darts-interview met Elise Mertens: “Na elke match word ik bedreigd, tot de dood toe”

Het grote darts-interview met Elise Mertens: "Na elke match word ik bedreigd, tot de dood toe"

In onze reeks 'Het Grote Darts-interview' laten we Elise Mertens elf pijltjes naar het blok werpen, waarbij elk cijfer overeenkomt met een vooraf opgestelde vraag. "Mijn hond Bo is vorige week overleden, zijn as draag ik mee in een juweel, zo is hij altijd bij mij", vertelt een openhartige Elise.

Lees verder

Thomas Detry is voor het eerst leider in een PGA Tour toernooi

Met een tweede opeenvolgende ronde van 65 slagen heeft Thomas Detry de leiding gegrepen op het Sanderson Farms Championship (PGA Tour/7.9 miljoen dollar), dat doorgaat op de golfbaan in het Amerikaanse Jackson.

Lees verder

Nairo Quintana verlaat plots Arkéa Samsic in nasleep van positieve test op verboden pijnstiller: "Ik zal bewijzen dat ik een eerlijke renner ben"

Na drie jaar scheiden de wegen van Nairo Quintana en zijn Franse werkgever Arkéa Samsic. Dat maakte de Colombiaan vrijdagavond zelf bekend op sociale media. Medio augustus kwam aan het licht dat in het bloed van Quintana sporen van de verboden pijnstiller Tramadol werden gevonden. Hij werd toen niet geschorst, maar moest wel zijn zesde plaats van de Tour inleveren.

Lees verder

Belgian Cats spelen twee resterende én belangrijke EK-kwalificatiematchen in Leuven

Na het wereldkampioenschap in het Australische Sydney, waar de Belgian Cats op een knappe zesde stek eindigden en slechts verloren tegen de top-drie (USA, China en Amerika), is het uitkijken naar de volgende afspraak. Op donderdag 24 november spelen de Cats om 20u30 thuis tegen Noord-Macedonië. Drie dagen later, op zondag 27 november volgt om 16u15 een nieuwe wedstrijd voor eigen publiek, tegen Bosnië en Herzegovina. Beide wedstrijden vinden plaats in de Sportoase in Leuven en zijn in het kader van de kwalificatieronde voor het EK van 2023 (juni en in Slovenië en Israël).

Lees verder

Verenigde Staten hebben geen kind aan China en zijn voor de elfde keer wereldkampioen basketbal

De Verenigde Staten hebben zich zondagochtend in Australië voor de vierde opeenvolgende keer tot wereldkampioen basketbal gekroond. In de WK-finale in Sydney was Team USA een maat groter dan China. Het werd 83-61 (rust: 43-33).

Lees verder

Het blijft bibberen voor Spa-Francorchamps: Formule 1 streeft naar terugkeer naar Afrika, GP van België ook na 2023 onder druk

De Formule 1 streeft op korte termijn naar een terugkeer naar het Afrikaanse continent. Dat zei Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, vrijdagavond in de marge van de oefenritten voor de Grote Prijs van Singapore. Volgend seizoen staat er nog geen Afrikaanse GP op de kalender. "Maar we hebben een duidelijk doel: Afrika komt terug", liet Domenicali verstaan.

Lees verder

Francis Amuzu blikt voor het eerst terug op bewogen periode bij Anderlecht: "De liefde van de coach hield me hier"

Francis Amuzu (23) was hot deze zomer. Nice bood zo'n acht miljoen euro, maar de dribbelaar bleef uiteindelijk bij Anderlecht. Hij tekende zelfs een nieuw contract tot 2025 en hoopt nu om volgend jaar een transfer te versieren. Voor het eerst blikt hij terug op een bewogen periode. "Dat nieuwe contract is een bevrijding in mijn hoofd."

Lees verder

Luis Suarez is niet rancuneus over Ronald Koeman, de coach die hem wegstuurde bij Barcelona: "Uit respect en beleefdheid zou ik hem begroeten"

Het zorgde twee jaar geleden voor massale onvrede bij de fans, maar Ronald Koeman was bij zijn aanstelling bij FC Barcelona duidelijk: voor Luis Suarez was er niet langer plaats in zijn selectie. De Uruguayaanse spits had zich in de jaren voordien bij de Catalanen ontpopt tot gewaard spits in de schaduw van sterspeler en maatje Messi, maar dat was voor nieuwbakken coach Koeman niet van belang. Suarez was te oud en kon opkrassen.

Lees verder

Wegens kritiek op het regime: "Voormalig Club-spits Kaveh Rezaei gearresteerd in Iran voor protest"

Kaveh Rezaei, tot afgelopen zomer speler in de Belgische competitie, zou in zijn thuisland Iran zijn opgepakt en in de gevangenis zitten. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Hengaw en zou ook bevestigd zijn door zijn familie. Rezaei, die in vijf jaar Jupiler Pro League uitkwam voor Charleroi, Club Brugge en Leuven, zou gearresteerd zijn omwille van kritiek op het regime.

Lees verder

70 jaar geleden overleed de grootste Belg uit het vooroorlogse voetbal: in de tijd van John Langenus

Zeventig jaar geleden overleed de grootste Belg uit het vooroorlogse voetbal: John Langenus, scheidsrechter in de allereerste wereldbekerfinale en chroniqueur van een onwaarschijnlijke tijd waarin arbiters in eerste klasse zelfs slaag krijgen. Dat lezen we toch in zijn boek 'Fluitend door de Wereld', verschenen in 1942. Vergeet de tijd van Roger, want in de tijd van John…

Lees verder

Wie is Antonio Nusa, het 17-jarige toptalent van Club Brugge? "Dankzij Neymar werd ik verliefd op voetbal"

Sinds zijn goal in Porto is Antonio Nusa (17) hot. Plots staat de Noor in alle lijstjes, tussen de allergrootste talenten op deze aardbol. Misschien wel terecht, want bij Club Brugge toonde hij al vlagen van klasse. Zijn eerste interview in België kwam dan ook niks te vroeg – dringend tijd om hem beter te leren kennen.

Lees verder

John Lelangue dient Marc Sergeant fel van antwoord na diens bitsige tweet over "zinkend schip": "Jij bent een specialist in het creëren van gaten"

Marc Sergeant hield zich donderdag niet in toen het nieuws bekendraakte dat John Lelangue na dit seizoen zijn functie als CEO van Lotto-Soudal naast zich neerlegt. Sergeant, die vorig jaar na jarenlange trouwe dienst aan de kant werd geschoven, haalde in een bitsige tweet uit naar Lelangue.

Lees verder

Team Antwerp stoot door naar kwartfinales op Masters 3x3 in Filipijnen

Team Antwerp heeft zaterdag zijn twee poulewedstrijden gewonnen op het World Tour 3x3-toernooi in Cebu in de Filipijnen. Bryan De Valck, Nick Celis, Dennis Donkor en Thibaut Vervoort zijn zo zeker van een plaats in de kwartfinales.

Lees verder

Hommeles in F1-land: Red Bull overweegt actie na "lasterlijke en onaanvaardbare" opmerkingen van Mercedes en Ferrari in budgetkwestie

Teambaas Christian Horner van Red Bull is niet gediend van de in zijn ogen "lasterlijke" en "onaanvaardbare" opmerkingen van met name Mercedes en Ferrari over een vermeende overschrijding van het budgetplafond van Red Bull. Hij haalde zaterdag uit naar de rivaliserende teams in de marge van de oefenritten voor de Grote Prijs van Singapore.

Lees verder

Een mooi gebaar: Bashir Abdi schenkt medaille weg aan sociaal sportieve organisatie indien hij op podium eindigt in London Marathon

Als Bashir Abdi zondag een medaille wint in de London Marathon, zal hij die onmiddellijk wegschenken aan de inclusieve omnisportclub Boezjeern uit Eeklo. Door zijn medaille weg te schenken wil Abdi een statement maken en tegelijk ook een nieuwe campagne aftrappen. Een reeks bekende sporters zal vanaf zondag haar prijs wegschenken aan een sociaal sportieve organisatie. Dat zijn organisaties die zich actief inzetten om sporten toegankelijker te maken voor iedereen die drempels naar sport toe ondervindt.

Lees verder

Lucinda Brand sprint naar overwinning in Berencross na Nederlands onderonsje: "Uitdagend dat ik dit seizoen meer onder druk wordt gezet"

Lucinda Brand heeft zaterdag de Berencross gewonnen. De 33-jarige Nederlandse was in en rond Domien Ter Borcht in het West-Vlaamse Meulebeke na een sprint met drie sneller dan Fem van Empel en Denise Betsema. Inge van der Heijden eigende haar de vierde plaats toe. Marion Nobert Riberolle werd vijfde. Voor Europese kampioene Brand was het haar eerste zege van het seizoen.

Lees verder

Mythisch shirt van bijna 10 miljoen van Diego Maradona wordt tentoongesteld op WK Qatar

Het shirt dat de Argentijnse voetballegende Diego Maradona droeg op het WK van 1986 tegen Engeland zal in Qatar tentoongesteld worden tijdens het aankomende WK, zo vernam het Franse persagentschap AFP zaterdag. Een half jaar geleden ging het iconische truitje nog onder de hamer voor 9,3 miljoen dollar.

Lees verder

Jonas Vingegaard boekt tweede ritzege in drie dagen in Ronde van Kroatië en gaat als leider slotrit in

Jonas Vingegaard heeft na de derde nu ook de vijfde etappe in de Ronde van Kroatië gewonnen. De Tourwinnaar was tijdens de eindsprint in Labin sneller dan Oscar Onley en neemt de leiderstrui over van Jonathan Milan. Morgen (zondag) slaat de slotrit op het programma.

Lees verder

Michael Vanthourenhout boekt tweede zege van het seizoen in Berencross Meulebeke

Michael Vanthourenhout heeft in Meulebeke zijn tweede veldrit van het prille seizoen gewonnen. Nadat hij twee weken geleden ook al won in Kruibeke en afgelopen weekend tweede werd in Beringen, was hij nu de beste in de Berencross. Eli Iserbyt en Lars van der Haar mochten mee het podium op.

Lees verder

Charles Leclerc wint strijd om de pole in Singapore, Max Verstappen start morgen vanop de achtste plek

Charles Leclerc heeft op het Marina Bay Circuit een erg spannende strijd om de polepositie voor de GP van Singapore gewonnen. Een vreemd slot was er voor Max Verstappen die aan het einde van de kwalificatie plots werd binnengeroepen door het team omwille van vermoedelijk een probleem met de wagen.

Lees verder

Een prestatie om U tegen te zeggen: Leandro Trossard scoort hattrick op bezoek bij Liverpool en bezorgt Brighton punt

Leandro Trossard heeft tegen Liverpool nog maar eens indruk gemaakt. De Rode Duivel trok met Brighton naar Anfield en was de ster van de namiddag. Trossard opende al na vier minuten de score en had geen kwartier nodig om er nadien nog een tweede bij te prikken. Brighton incasseerde nadien wel drie goals, maar dankzij een derde doelpunt van Trossard graaide het toch nog een puntje mee.

Lees verder

LIVE. Kan Westerlo zich stevig in de middenmoot nestelen tegen Zulte Waregem? De bal rolt in Het Kuipje

Op speeldag 10 in de Jupiler Pro League krijgt Westerlo zaterdag het bezoek van Zulte Waregem. Het team van Jonas De Roeck kan mits een zege tegen hekkensluiter Essevee opschuiven naar de linkerkolom. Volg alle actie hier LIVE.

Lees verder

LIVE. Mits winst tegen Deinze kan Beerschot naar de koppositie wippen in de Challenger Pro League: aftrap op het Kiel om 20u

Ook in de Challenger Pro League rolt de balt alweer. Zaterdagavond ontvangt Beerschot het Deinze van clubambassadeur Denis Prychynenko. Mits winst tegen de Oost-Vlamingen klimt Beerschot (voor even?) naar de leidersplaats in onze tweede klasse. Volg alle actie hier LIVE.

Lees verder

Daar zijn ze dan: Remco Evenepoel traint voor het eerst in zijn nieuwe regenboogkleuren

Zes dagen heeft hij erop moeten wachten nadat hij afgelopen zondag in het verre Australië de wereldtitel veroverde, maar zaterdag was het zover: Remco Evenepoel mocht voor het eerst gaan trainen in een outfit met de regenboogkleuren. Ongetwijfeld een leuk moment voor de kersverse wereldkampioen, die in het Pajottenland - zijn thuisstreek - een trainingsrit van ruim 100 kilometer afwerkte. Na afloop deelde hij op Strava een foto van zijn nieuwe kledij.

Lees verder

LIVE. Kan KV Mechelen iets rapen op bezoek bij landskampioen Club Brugge?

KV Mechelen staat op speeldag 10 in de Jupiler Pro League voor een loodzware opdracht. Malinwa gaat zaterdagavond op bezoek bij landskampioen Club Brugge, dat zich geen puntenverlies kan veroorloven. Volg hier LIVE alle actie.

Lees verder

Enric Mas spoelt Vuelta-nederlaag door met eerste zege in anderhalf jaar: Spanjaard verslaat Tadej Pogacar in Giro dell'Emilia

De 27-jarige Spanjaard Enric Mas (Movistar) heeft zaterdag de 105e editie van de Ronde van Emilia (cat. 1.Pro) gewonnen. Na 198,7 kilometer van Carpi naar San Luca (Bologna) had de nummer twee van de Vuelta elf seconden voor op de Sloveen Tadej Pogacar, de tweede van de Tour. De Italiaan Domenico Pozzovivo werd op veertien seconden derde. Ilan Van Wilder was met een vijftiende plaats op 2:04 beste Belg.

Lees verder

Woedende Max Verstappen slaat debriefing met team over nadat hij door blunder Red Bull pas als achtste mag starten in GP Singapore

Max Verstappen kan zondag wereldkampioen worden in Singapore, maar die opdracht is ineens een flink stuk moeilijker geworden. De Nederlander leek op het einde van de kwalificaties op weg naar een sterke rondetijd, maar werd plots naar binnen geroepen door zijn team Red Bull. Een eerdere blunder van het team bleek de oorzaak, het resultaat is een achtste startplaats voor de race.

Lees verder

ONS OORDEEL. Collectief sterke partij van Westerlo: Bolat houdt de netten schoon, Chadli mag voor het eerst vieren

Niets dan lachende gezichten in het Kuipje. Westerlo pakte 9 op 9 na 2-0-winst tegen Zulte Waregem. Sinan Bolat kon de netten pas voor de tweede keer schoon houden, voorin mocht Nacer Chadli zijn eerste doelpunt in Westelse loondienst vieren. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

Wat een flater: ex-speler Lierse werkt ongevaarlijke bal zomaar voorbij eigen doelman

Voor Borussia Mönchengladbach was het een heel pijnlijke zaterdagavond. Op bezoek bij Werder Bremen stond het bij de rust al 4-0 achter, onder meer door een knullig eigen doelpunt van Ramy Bensebaini (in het seizoen 2014-2015 nog aan de slag bij het toenmalige Lierse SK). De Algerijn werkte een op het eerste gezicht ongevaarlijke bal zomaar voorbij zijn eigen doelman. Uiteindelijk eindigde de partij op 5-1.

Lees verder

REACTIES. Jonas De Roeck in goede luim na derde zege op rij: "Nu kunnen we met verlof gaan, hé"

Negen op negen, een eerste clean sheet sinds de eerste speeldag en een kloof van negen punten op de degradatieplaatsen. Jonas De Roeck had tal van redenen om gelukkig te zijn. Toch besefte de Kempense coach dat zijn ploeg niet de beste wedstrijd van het seizoen heeft gespeeld.

Lees verder

Topreekshoofd Sinner geeft in Sofia op in halve finale bij achterstand in derde set tegen Rune

Het Italiaanse topreekshoofd Jannik Sinner (ATP 10) heeft zaterdagavond in zijn halve finale op het ATP-toernooi in de Bulgaarse hoofdstad Sofia (hard/534.555 euro) bij een 5-7, 6-4 en 5-2 stand in het voordeel van het Deense vijfde reekshoofd Holger Rune (ATP 31) moeten opgeven.

Lees verder

ONS OORDEEL. Beste match en hoogste punten van het seizoen voor Beerschot

Beerschot had het veertig minuten lang niet onder de markt tegen Deinze. Wat Beerschot nadien op de mat legde, was van het beste dat er dit seizoen te zien was. Op de 2-0-zege viel dan ook niets af te dingen. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

Goalgetter Alexander Hendrickx sloopt Tsjechische hockeyers in Euro Hockey League

In de Euro Hockey League heeft Pinoké, de Nederlandse club van de Belgische goalgetter Alexander Hendrickx zaterdag een monsterzege behaald. Pinoké verpletterde Slavia Praag uit Tsjechië in Hamburg met 16-0.

Lees verder

ONS OORDEEL. Peyre baas achterin bij aanvallend onmondig Malinwa

KV Mechelen ging met 3-0 onderuit op het veld van Club Brugge. Malinwa kon na de openingstreffer van Jutgla nooit de indruk wekken dat er iets te rapen viel in het Jan Breydelstadion. Dit zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

REACTIES. Thibo Baeten na nieuwe goal en assist: "Het kan altijd nog beter"

Koploper Beerschot is in vorm en niemand die dat zo belichaamt als Thibo Baeten. In acht wedstrijden zit de jonge aanvaller aan evenveel bijdragen. Doelpunt nummer zes en assist nummer twee waren doorslaggevend in de 2-0-overwinning tegen Deinze.

Lees verder

REACTIES. Defour kan niet stunten bij debuut als T1: "We hadden voorin te weinig vertrouwen"

KV Mechelen ondervond zaterdagavond dat er weinig te doen viel tegen Club Brugge. De Kakkers begonnen nochtans degelijk aan de wedstrijd, zag ook debutant-hoofdcoach Steven Defour. "Club Brugge heeft het gewoon heel slim uitgespeeld, wij hebben offensief te weinig gebracht."

Lees verder

Er zullen amper Rode Duivel-supporters zijn in Qatar, maar zij maken de reis wel: "Duur, zo'n WK? Thuis moet je ook eten en drinken"

Te duur, slechte timing, morele bezwaren… De Rode Duivels zullen het in Qatar moeten stellen met een beperkte schare supporters. Voorlopig zijn er nog geen 900 tickets verkocht. Deze fans maken de reis wél. "Duur, zo'n WK? Thuis moet je ook eten en drinken."

Lees verder