Doorgaan naar hoofdcontent

“Het ene moment lag ik te slapen, het andere lag alles vol glasscherven”: bewoners bekijken ravage na enorme gase...

HLN
"Het ene moment lag ik te slapen, het andere lag alles vol glasscherven": bewoners bekijken ravage na enorme gasexplosie Oostende
Een dag na de gasontploffing in Oostende komen buurtbewoners voorzichtig een kijkje nemen naar de schade. De Ooststraat ligt bezaaid met puin en verschillende huizen zijn rijp voor de sloop. VTM Nieuws trok naar de rampplek en sprak er met verschillende buurtbewoners.
Lees verder

Snelste ontslag ooit: Britse premier Truss dankt minister van Financiën Kwarteng na amper 38 dagen af, Jeremy Hunt volgt hem op
De Britse premier Liz Truss heeft Kwasi Kwarteng ontslagen als minister van Financiën, zo meldt Kwarteng zelf op Twitter. "Ik ben gevraagd om een stap opzij te zetten als minister van Financiën, en dat heb ik geaccepteerd", klinkt het. Truss geeft later vandaag een persconferentie, naar alle verwachting over de zogeheten minibegroting. Jeremy Hunt, voormalig minister van Buitenlandse Zaken en kandidaat voor het leiderschap van de Conservatieven, zal Kwarteng opvolgen, zo meldt Downing Street.
Lees verder

Snelste ontslag ooit: Britse premier Truss dankt minister van Financiën Kwarteng na amper 38 dagen af
De Britse premier Liz Truss heeft Kwasi Kwarteng ontslagen als minister van Financiën, zo meldt Kwarteng zelf op Twitter. "Ik ben gevraagd om een stap opzij te zetten als minister van Financiën, en dat heb ik geaccepteerd", klinkt het. Truss geeft later vandaag een persconferentie, naar alle verwachting over de zogeheten minibegroting.
Lees verder

LIVE (zo, 18u30). Carl Hoefkens eerste keer tegen Anderlecht als coach: "Voor ons is er géén verband tussen Europees voetbal en competitienederlagen"
Na de kwalificatie in de Champions League, nu de klassieker op Anderlecht voor Club Brugge. De eerste voor Carl Hoefkens als coach. "We moeten de druk voor onszelf zo hoog mogelijk houden."
Lees verder

Snelle schrikt er zelf van dat hij op tour gaat in België: "Ik had geen idee dat ik zo populair ben bij jullie"
Hij verkocht in maart nog zonder problemen de Lotto Arena uit, maar nu trekt Snelle opnieuw naar kleinere zalen. Samen met de Lieve Jongens Band speelt de Nederlander z'n 'Tot Nu Toe(r)' in kleinere clubs, en voorziet hij ook enkele tussenstops in ons land. "En daarna hoop ik een nummer te schrijven voor Pommelien Thijs of Camille. Zij zijn écht goed bezig."
Lees verder

Michel Wuyts ziet Belgische schaarste op de kasseien: "Als Van der Poel, Van Baarle en Pogacar uitpakken, kunnen we zonder Van Aert alleen inpakken"
Dat België een enorme weelde heeft in de koers, klonk het terecht na de uitreiking van de Kristallen Fiets. Grote rondes, massasprints, tijdritten... Op elk vlak behoort minstens één Belg - en vaak zelfs twee - tot de wereldtop. Enkel op de kasseien is de spoeling nu zowaar dun, ziet onze columnist Michel Wuyts. "In de meest begeerde kasseiklassiekers was Van Aert onze enige optie op succes. Naast Van Aert stond niemand. En dat voelt in 'ons' koerssegment vreemd aan."
Lees verder

Heeft Rusland nog voldoende raketten om dit spervuur vol te houden? Dit zeggen militaire experts
Toen Rusland deze week Oekraïne bombardeerde, vroegen militaire waarnemers zich af hoeveel en welke soorten raketten Rusland nog in zijn arsenaal heeft. Met andere woorden, hoelang kan het Kremlin het spervuur nog volhouden?
Lees verder

Nauwelijks nog nieuwe gevallen van apenpokken in ons land
Het aantal nieuwe besmettingen met apenpokken neemt nauwelijks nog toe. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. Intussen werden ruim 3.000 vaccins toegediend.
Lees verder

"De rug is één van de moeilijkste plekken om vet weg te werken": Lieven Maesschalck geeft oefeningen en advies om die 'muffin-top' aan te pakken
Als je een strakke broek aantrekt, zijn ze daar plots: de vetrolletjes op je (onder)rug. "De beste manier om daarvan verlost te geraken, is door een combinatie van gewichtsverlies en oefeningen die je rugspieren versterken" , zegt topkinesist Lieven Maesschalck. Hij legt uit hoe je daar het best aan begint, en geeft enkele oefeningen die je meteen al zelf kunt doen.
Lees verder

Last van vetrolletjes op je onderrug? Lieven Maesschalck geeft advies om ze weg te werken: "Met genoeg spierweefsel verbrand je zelfs vet in rust"
Als je een strakke broek aantrekt, zijn ze daar plots: de vetrolletjes op je (onder)rug. "De beste manier om daarvan verlost te geraken, is door een combinatie van gewichtsverlies en oefeningen die je rugspieren versterken" , zegt topkinesist Lieven Maesschalck. "Sterkere rugspieren helpen je aan een mooi postuur en zijn essentieel voor een correcte houding."
Lees verder

Spice Girls lanceren nieuwe clip met nooit eerder vertoonde beelden (en mét Victoria Beckham)
Feest bij de Spice Girls: het is 25 jaar geleden dat de iconische popgroep het nummer 'Spice up Your Life' uitbracht. Om dat zilveren jubileum te vieren, heeft de meidengroep een alternatieve clip gelanceerd voor het lied. In de video zijn nooit eerder vertoonde beelden te zien vanuit de jaren 90.
Lees verder

Gazprom: "Groot deel van Nord Stream moet worden vervangen, herstel kan meer dan jaar duren"
Volgens de topman van het Russische staatsgasbedrijf Gazprom, Aleksei Miller, zal een groot deel van de Nord Stream-gaspijpleidingen, die door explosies beschadigd raakten, vervangen moeten worden. Dat heeft hij gezegd op de Russische televisie. Eerder deze week schatte Gazprom al dat de herstellingswerken meer dan een jaar kunnen duren.
Lees verder

Vooruit pleit voor tijdelijke plafonnering huur handelspanden
Oppositiepartij Vooruit pleit ervoor de huurindexering van alle handelspanden voor één jaar te plafonneren op 2 procent. Volgens Vlaams parlementslid Caroline Gennez staat het water bij veel ondernemers aan de lippen. "Er moet nu ingegrepen worden", stelt Gennez.
Lees verder

VN noemen verkrachtingen in Oekraïne "militaire strategie"
"De verkrachtingen en seksuele aanvallen die aan Russische troepen in Oekraïne worden toegeschreven, vormen duidelijk een militaire strategie en een opzettelijke tactiek om de slachtoffers te ontmenselijken." Dat zegt de speciale VN-vertegenwoordiger Pramila Patten, die "vreselijke gevallen en zeer gewelddadige wreedheid" aan de kaak stelt.
Lees verder

Vader timmert moeder in elkaar, kindje (3) vraagt aan agent om vastgepakt te worden
Een 50-jarige man uit Gent riskeert een celstraf van 50 maanden en een boete van 400 euro wegens ernstige feiten van partnergeweld. Na een banale discussie met zijn partner ging hij volledig door het lint, voor de ogen van hun twee jonge kinderen.
Lees verder

De herfstglorie bewonderen in het bos? Dan zijn deze 15 praktische tassen onmisbaar tijdens je uitje
De herfst is in het land. Hét moment om de natuur in te trekken voor een verkwikkend bosbad. En dat doe je natuurlijk het liefst met een handtas die praktisch is. Met deze 15 exemplaren die je over je heupen, schouders of rug hangt, geef jij jouw wandeloutfit een stijlboost. Wandelschoenen aan en ... gaan!
Lees verder

Anderlecht-fans misdragen zich op West Ham: vuurpijl wordt in thuisvak gegooid en stoeltjes vliegen in het rond, ook enkele fans opgepakt voor drugsbezit
Anderlecht verloor vanavond met 2-1 bij West Ham. In de slotfase ging het ook nog eens mis tussen de supporters van beide clubs. Op videobeelden is te zien hoe paars-witte fans een vuurpijl gooien in een thuisvak, terwijl anderzijds stoeltjes in het London Stadium los werden gerukt en in het rond gegooid. Geen fraaie beelden. Anderlecht veroordeelt het gedrag van zijn fans.
Lees verder

Ook noodgenerator uitgevallen in Brugse gevangenis: tweede black-out in evenveel dagen
De problemen met de elektriciteit in de gevangenis van Brugge blijven duren. Nadat gisteren de stroom was uitgevallen in het complex, heeft nu ook de noodgenerator het begeven. "We hebben inderdaad melding gekregen van een algemene panne", bevestigt Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen.
Lees verder

"Ik wil niet werken, maar ben heet en zou moeten krijgen wat ik wil" Influencer koopt "per ongeluk" zetel van 100.000 euro en snikt dan om geld
"Ik ben heet, ik ben mooi, ik ben cool en ik ben slim. Ik zou moeten krijgen wat ik wil in deze wereld." Aan het woord is de Amerikaanse influencer Quenlin Blackwell (21). Ze weent krokodillentranen met tuiten in een virale video waarin ze volgers oproept om haar geld te geven.
Lees verder

Poetin plant voorlopig geen "massale" aanvallen op Oekraïne, gesprekken met Biden "niet nodig"
De Russische president Vladimir Poetin heeft gezegd dat hij geen nieuwe "massale" aanvallen op Oekraïne plant. Begin deze week bombardeerde Rusland meerdere steden in Oekraïne als vergelding voor de gedeeltelijke vernieling van de Krimbrug, waarvoor Poetin Kiev de schuld geeft. "In de onmiddellijke toekomst is er geen behoefte aan massale aanvallen. Op dit moment zijn er andere doelen. Daarna zullen we wel zien", zei hij op een persconferentie na een regionale top in Kazachstan.
Lees verder