Doorgaan naar hoofdcontent

Herenthout: Herenthout gaat de strijd aan tegen zwerfvuil tijdens de zesde week van de Handhaving

Herenthout
Herenthout gaat de strijd aan tegen zwerfvuil tijdens de zesde week van de Handhaving
De zesde editie van de week van de Handhaving vindt plaats van 3 t.e.m. 9 oktober 2022. In verschillende Vlaamse steden en gemeenten worden tijdens deze week de controles op zwerfvuil en sluikstort fors opgedreven om duidelijk te maken dat de maat vol is. Heel wat lokale besturen en politiezones, de afvalintercommunales en Vlaamse partners bundelen de krachten. Ook Herenthout doet mee! De focus van onze gemeente ligt dit jaar op de controle van zwerfvuil-gevoelige locaties.
Lees verder

Test BE-Alert op 6 oktober
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 6 oktober zullen we dit systeem testen.
Lees verder

Win gratis frietjes voor jou en je buren met de Zonder Zwerfvuil Straat-actie!
Zwerfvuil op straat of in de natuur: het is een doorn in het oog voor velen. De 'zonder zwerfvuil straat'-wedstrijd van IOK Afvalbeheer i.s.m. de Kempense gemeenten doet elk jaar een warme oproep om zoveel mogelijk 'zonder zwerfvuil straat'-affiches achter het raam te hangen. Na de succesvolle editie van vorig jaar, wordt de wedstrijd dit najaar opnieuw georganiseerd. Erger jij je ook aan al het zwerfvuil in je buurt? Trommel dan zoveel mogelijk buren op om een affiche op te hangen, wie weet komt het frietkot volgend jaar wel naar jullie straat!
Lees verder

Ecobouwers Opendeur op 5 & 6, 11, 12 & 13 november
Binnenkijken in duurzame woningen van echte (ver)bouwers: dat is de Ecobouwers Opendeur. Op 5 & 6, 11, 12 & 13 november 2022 kan je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor gratis rondleidingen door ecologische, circulaire, lage-energie of passieve woningen. Enthousiaste eigenaars tonen welke technieken zij gebruikt hebben, vanuit welke filosofie ze vertrokken en met wie zij samenwerkten om hun duurzame bouwproject te verwezenlijken. Geen verkooppraatjes, maar ├ęchte ervaringen over hoe energiezuinig bouwen verloopt in de praktijk. Kom jij ook?
Lees verder