Doorgaan naar hoofdcontent

Hart van goud, al was het leven niet altijd mild: collega’s nemen afscheid van Noureddine Farihi (Mo uit ‘Thuis...

HLN
Hart van goud, al was het leven niet altijd mild: collega's nemen afscheid van Noureddine Farihi (Mo uit 'Thuis') na verloren gevecht tegen kanker
Noureddine Farihi (Mo uit 'Thuis') is op 65-jarige leeftijd en na een korte, oneerlijke strijd overleden aan de gevolgen van kanker. De ziekte werd pas recent ontdekt en bleek te agressief en vergevorderd. De Belgische acteur van Marokkaanse afkomst was duidelijk zeer geliefd bij zijn collega's, want die reageren online bedroefd en brengen massaal hulde.
Lees verder

LIVE UNION-GENT. Geraerts kiest voor z'n gevestigde waarden, hoe komen Vanhaezebrouck-loze bezoekers voor de dag?
• Dudenpark (18u30) • Ref: Jonathan Lardot • Union is gedeeld derde met 25 punten, Gent heeft er 20 en is zesde • Buffalo's doen het zonder zieke coach Vanhaezebrouck
Lees verder

Komt het er dan toch? Nieuwe baas hoopt Super League, met nieuw format, in 2024 te lanceren
De Super League is allerminst dood en begraven. Bernd Reichart, de nieuwe baas van A22 Sports Management - het bedrijf dat het competitieformat promoot -, bestempelt 2024-25 als een realistische deadline. Dat met andere ideeën dan anderhalf jaar geleden werd voorgesteld en door de hele voetbalgemeenschap werd weggeblazen. Zo wil men geen gesloten competitie meer. Real Madrid, FC Barcelona en Juventus springen alvast weer meteen op de kar.
Lees verder

Britse minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman stapt op
De Britse minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman is opgestapt, zo melden verscheidene Britse media.
Lees verder

Liz Truss verliest alweer minister: Britse minister van Binnenlandse Zaken neemt ontslag
De Britse minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman is opgestapt, zo melden verscheidene Britse media. De reden voor haar ontslag zou een inbreuk op de ministeriële code zijn. Ze verstuurde een officieel document met haar persoonlijke e-mailadres, zegt ze in haar ontslagbrief, die ze dinsdagavond postte op Twitter.
Lees verder

In Wallonië stijgen de distributienettarieven niet
De Waalse distributienetbeheerder Ores gaat, op vraag van de Waalse regering, de distributienettarieven voor gas en elektriciteit volgend jaar niet optrekken. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

De Teletubbies zijn terug: Netflix lost eerste beelden
Tinky-Winky, Dipsy, Laa Laa en Po maken hun comeback. Het olijke viertal is binnenkort te zien op Netflix, en daarvan loste het streamingplatform de eerste beelden. Het internet ontploft van de nostalgie, al zorgden de makers ook voor een nieuwe twist.
Lees verder

Nonkel van voorzitter Vlaamse jeugdraad bekent dat valies met 20 kg cocaïne van hem was
Mourad B. (45), de nonkel van voorzitter Amir Bachrouri van de Vlaamse jeugdraad, zit in de cel. Hij heeft bekend dat hij een valies met 20 kg cocaïne verstopte in de woning van de moeder van Amir Bachrouri. De nonkel verschijnt woensdag voor de raadkamer.
Lees verder

48 procent van buitenlandse bestuurders betaalt Belgische boetes niet: welk land is de grootste wanbetaler?
Het aantal bekeuringen dat ons land heeft uitgedeeld aan buitenlandse bestuurders steeg vorig jaar met 30 procent, maar het incasseren blijft een probleem. Bijna de helft van de boetes wordt immers niet betaald.
Lees verder

Wetenschappers roepen op tot dringende klimaathulp voor Afrika: "Van grootste belang voor hele wereld"
De rijkste landen ter wereld, de hoofdverantwoordelijken voor de opwarming van de Aarde, moeten meer steun verlenen aan Afrikaanse landen, waar de klimaatcrisis elk jaar honderdduizenden doden en zieken veroorzaakt. Die oproep is woensdag gelanceerd in zo'n 250 wetenschappelijke en medische tijdschriften.
Lees verder

"Zullen hen niet zeggen dat ze geen korte rokken mogen dragen": bond reageert op nieuws dat spelersvrouwen welkom zijn op WK
Extra stimulans om de tweede groepsmatch tegen Marokko op het WK voetbal tot een goed einde te brengen. Erna mogen de Rode Duivels hun partners, kinderen en ouders verwelkomen in het Hilton Salwa Beach Resort, de Belgische uitvalsbasis in Qatar aan de Perzische Golf. Ze mogen er ook de nacht doorbrengen. De kosten voor vlucht en transport ter plaatse zijn wel voor eigen rekening: de bond legt geen charter in. Het is voorlopig het enige familiale bezoekmoment dat op de planning staat. Marketingdirecteur Manu Leroy: "Martínez ziet zijn spelers ook als mensen."
Lees verder

LIVE UNION-GENT. Geraerts kiest voor z'n gevestigde waarden, bij AA Gent krijgt Cuypers rust
• Dudenpark (18u30) • Ref: Jonathan Lardot • Union is gedeeld derde met 25 punten, Gent heeft er 20 en is zesde • Buffalo's doen het zonder zieke coach Vanhaezebrouck
Lees verder

LIVE. Union meteen aan het feest! Lazare knalt Brusselaars op héérlijke wijze op voorsprong
• Dudenpark (18u30) • Ref: Jonathan Lardot • Union is gedeeld derde met 25 punten, Gent heeft er 20 en is zesde • Buffalo's doen het zonder zieke coach Vanhaezebrouck
Lees verder

Ongelooflijk: Ivo en Merijn breken magische grens van 100 uur onafgebroken lopen... en ze doen nog voort
De ultralopers die eerder vandaag het wereldrecord 'Backyard Ultra' verbraken, hebben om 18 uur vanavond een magische grens doorbroken. Ivo en Merijn zijn al 100 uur onafgebroken aan het lopen, goed voor meer dan 670 kilometer.
Lees verder

Ivo en Merijn breken magische grens van 100 uur onafgebroken lopen... en ze doen nog voort
De ultralopers die eerder vandaag het wereldrecord 'Backyard Ultra' verbraken, hebben om 18 uur vanavond een magische grens doorbroken. Ivo en Merijn zijn al 100 uur onafgebroken aan het lopen, goed voor meer dan 670 kilometer.
Lees verder

Tabaksautomaten binnenkort enkel toegelaten in supermarkten
Er komt een algemeen verbod op sigarettenautomaten, behalve in de supermarkten. Dat staat in een wetsontwerp van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), dat dinsdag in eerste lezing groen licht kreeg in de bevoegde Kamercommissie. Indien de tekst de parlementaire weg aflegt, zullen tabaksautomaten dus moeten verdwijnen uit de horeca.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. "Jullie gaan allemaal dood": hoe valse bommelding van tiener tot grootse evacuatie leidde op Lommelse school
"Ik wil jullie even mededelen dat morgen tijdens het vierde lesuur de school wordt gebombardeerd." Het is één zinnetje uit een slordig geschreven bericht dat door een student van het WICO Campus werd verstuurd via Smartschool. Wat volgde was een evacuatie woensdagochtend van maar liefst 1.000 leerlingen. Het parket arresteerde in totaal drie minderjarigen. Twee van hen hadden zeker niets met de feiten te maken.
Lees verder

Klimaatexperts over Greta Thunberg: "Ze was een breekijzer in de transitie naar een duurzame wereld"
Nu klimaatactiviste Greta Thunberg minder zichtbaar wil worden in de media, polsen we bij klimaatexperts hoe groot haar rol in de klimaatbeweging tot nog toe is geweest. "De Europese Green Deal is grotendeels aangevuurd door de luide stem van de jongerenbeweging die Thunberg op de been bracht", oordeelt Jill Peeters.
Lees verder

"Vaccinatie met Pfizer en Moderna voor kinderen vanaf 6 maanden is een goed idee", zegt Europees geneesmiddelenagentschap
Het Europese geneesmiddelenagentschap, EMA, raadt aan om de vaccinatie met de coronavaccins van Pfizer en Moderna ook goed te keuren voor kinderen vanaf 6 maanden. Dat meldt het agentschap in een persbericht.
Lees verder

"Als iets me niet zinde, draaide ik niet": Dj Afrojack leefde volgens opvatting dat de artiest God is
Van een snotneus schopte Nederlander Nick van de Wall (35), beter bekend als dj Afrojack, het tot de wereldtop der dj's. Nu begeleidt hij jonge artiesten. "Ik ben genoeg op mijn bek gegaan om anderen daarvoor te behoeden", vertelt hij in een interview met het Nederlandse magazine 'Mezza'. In het gesprek blikt de dj terug op de hoogte- en dieptepunten uit zijn leven en blikt hij vooruit op zijn toekomst. "Sommige mensen met wie ik soms jarenlang optrok en die bij me op de bank sliepen, stalen uiteindelijk van me, bedreigden me of lieten mij vallen."
Lees verder