Doorgaan naar hoofdcontent

“Goedkoper dan tien dagen Belgische kust.” Christa, Jana en Tessa Wullaert zweren bij een all-invakantie

HLN
"Goedkoper dan tien dagen Belgische kust." Christa, Jana en Tessa Wullaert zweren bij een all-invakantie
Volgens de Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet zullen de meeste mensen volgende zomer een all-invakantie boeken. Jana (24), Christa (53) en profvoetbalster Tessa Wullaert (29) zweren erbij en verklappen wat het hen kost. Het kan een slimme lastminute zijn voor de herfstvakantie, want 'gewone' reizen worden alleen maar duurder. "Ons budget valt makkelijk in te schatten. Alleen is dat polsbandje altijd zo lelijk."
Lees verder

Belgische waarzegger met geweld om het leven gebracht in Ierland
Een Belg die in Ierland bekend is omdat hij als waarzegger de toekomst voorspelt, is met geweld om het leven gebracht. De politie ontdekte het lichaam van Stefan Posschier (65) na een tip in de tuin van zijn huis, gewikkeld in tentzeil. De politie heeft een verdachte opgepakt. Waarom de helderziende is vermoord, blijft voorlopig een mysterie.
Lees verder

Oud-VN-medewerker drogeerde en verkrachtte vrouwen tijdens humanitaire missies: "Monsterlijke misdaden"
Een voormalige medewerker van de Verenigde Naties is donderdag in een rechtbank in New York veroordeeld tot vijftien jaar celstraf voor het drogeren en verkrachten van verschillende vrouwen tijdens humanitaire missies in het Midden-Oosten.
Lees verder

Neem jij maandag de trein? Opgelet, want NMBS past aanbod aan op brugdag
De NMBS waarschuwt haar reizigers dat er op de brugdag maandag minder treinen zullen rijden, omdat de spoorwegmaatschappij minder reizigers verwacht. In de herfstvakantie zijn er ook op verschillende plaatsen werken aan het spoor, met gevolgen voor de dienstregeling.
Lees verder

Inflatie en hoge rente: welk effect heeft het op het aantal woonleningen? En hoe evolueren de rentevoeten?
De hoge inflatie en de stijgende rentevoeten beginnen hun tol te eisen. De daling van het aantal aanvragen voor een hypotheeklening uit het tweede trimester zette zich tussen begin juli en eind september door in een terugval van het aantal effectief afgesloten kredieten. Spaargids.be zet deze trends op een rij.
Lees verder

Heeft Rachel Hazes haar zoon André op straat gezet? "Hij moet hulp zoeken voor zijn gedrag"
De Nederlandse volkszanger André Hazes (28) zou op straat gezet zijn door zijn moeder Rachel Hazes (52). Dat blijkt uit de Instagram Stories van 'Life Of Yvonne', het juicekanaal van "Nederlands grootste roddeltante" Yvonne Coldewijer. "Ik geloof het bijna zelf niet, maar het is echt waar", klinkt het onder meer.
Lees verder

"Hou ramen en deuren dicht in buurt Sportpaleis": brand in papieropslag veroorzaakt hinder in Antwerpen
Vlak bij het Sportpaleis woedt sinds vanmorgen een brand in een papieropslag. De brandweer is met veel manschappen en middelen aanwezig om het vuur aan te vallen. De witte rookwolk is tot ver in de stad te zien.
Lees verder

Zelensky vergelijkt strijd tegen Rusland met verzet tegen nazi's: "Het kwaad is na 80 jaar uit de as herrezen"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de strijd van zijn land tegen Rusland vergeleken met het verzet tegen de nazi's in de Tweede Wereldoorlog. Rusland streeft dezelfde doelen na als het nazisme ooit deed, klinkt het in zijn dagelijkse videoboodschap.
Lees verder

Luka Doncic steelt de show met no look pass, maar krijgt ook beker naar z'n hoofd door fan
Luka Doncic (23) heeft de Dallas Mavericks naar een felbevochten zege tegen de Brooklyn Nets geleid. De Serviër pakte uit met een triple-double, maar kreeg ook een beker naar het hoofd geslingerd door een fan.
Lees verder

Ingrid Kempeneers (CD&V) is nieuwe burgemeester van Sint-Truiden: "We gaan er een lap op geven"
Ingrid Kempeneers (CD&V) is de nieuwe burgemeester van Sint-Truiden. Ze volgt Hilde Vautmans (Open VLD) op die twee dagen geleden waarnemend burgemeester werd. Eerder was Kempeneers al waarnemend burgemeester tijdens de schorsing van partijgenote Veerle Heeren.
Lees verder

Ingrid Kempeneers (CD&V) is nieuwe burgemeester van Sint-Truiden
Ingrid Kempeneers (CD&V) is de nieuwe burgemeester van Sint-Truiden. Ze volgt Hilde Vautmans (Open VLD) op die twee dagen geleden waarnemend burgemeester werd. Eerder was Kempeneers al waarnemend burgemeester tijdens de schorsing van partijgenote Veerle Heeren.
Lees verder

Lawine aan matchen begint mentaal door te wegen bij Club Brugge (en dan moet het zwaarste nog komen)
Afgetroefd door Union Saint-Gilloise, weggepoetst door FC Porto. De marathon weegt door bij Club Brugge: ongetwijfeld fysiek, maar vooral mentaal. En dan moet de climax van de rollercoaster nog komen.
Lees verder

Last van vage buikpijn en krampen? Misschien is het wel een lintworm: "Zo'n 11.000 Belgen per jaar hebben prijs"
Zo'n 11.000 Belgen per jaar kampen volgens Gezondheid en Wetenschap met een lintworm. Over die parasiet doen de wildste verhalen de ronde. Klopt het bijvoorbeeld dat je ervan afvalt omdat die lintworm je eten 'opeet'? En kan een lintworm écht tot tien meter lang worden? Professor Danny De Looze (UZ Gent) legt uit hoe je een lintworm herkent en hoe je ervan afgeraakt. "Meestal krijg je pas klachten als de lintworm al groot geworden is."
Lees verder

Proximus test supersnel internet van 10 Gbps bij 250 klanten
Proximus zal de komende maanden 250 klanten in vijf steden fibertechnologie van 10 Gigabit per seconde (Gbps) laten testen, zo meldt het telecombedrijf. Dat is het snelste internet op de markt. Momenteel is 1 Gbps het maximum.
Lees verder

KU Leuven-rector Luc Sels: "Ik krijg melding dat slachtoffers minder makkelijk melding maken door aandacht voor verkrachtingszaak"
KU Leuven-rector Luc Sels vreest dat de aandacht voor de verkrachtingszaak aan de universiteit van afgelopen week ervoor zorgt dat slachtoffers opnieuw minder makkelijk naar het vertrouwensnetwerk van de universiteit stappen. Dat zei hij in De Ochtend op radio 1. De rector benadrukte er ook opnieuw dat de discretie die de universiteit aan de dag heeft gelegd in de zaak er kwam op vraag van de studente zelf en het gerecht.
Lees verder

Madonna snuift aan flesje tijdens TikTok Live en draait even weg: "Alles voelt zo anders"
Madonna (64) ging live met een bekende TikTokker Terri Joe. Wanneer de vrouw vragen stelt aan de 'Queen of Pop', pakt Madonna een klein flesje vast waar ze stevig aan snuift. "Zijn dat poppers?", vraagt Terrie voor ze begint te lachen. Poppers zijn de verzamelnaam voor enkele snel verdampende stoffen die een korte maar intense roes veroorzaken. Voor de rest van de video spreekt de Amerikaanse zangeres wartaal en kan ze niet ophouden met lachen. "Alles voelt zo anders."
Lees verder

Vijf studenten van VUB en ULB geschorst: "Solvay-leden hadden seks met dronken meisje tegen haar wil"
De klacht van de VUB tegen studentenvereniging Solvay gaat over twee mogelijke verkrachtingen. Tijdens de jaarlijkse skireis zouden twee jongemannen met een dronken meisje seks hebben gehad, zonder dat zij dat wilde. In de maanden ervoor zou een van de mannen ook een eerstejaarsstudente Rechten hebben misbruikt. Volgens onze informatie zijn vijf studenten inmiddels geschorst. Het gaat om vier studenten van de VUB en een student van de ULB.
Lees verder

Veel nieuwe liefde in de Zillion: Goedele Liekens en Maksim Stojanac stellen partners voor
Veel onstuimige feestgangers op de première van 'Zillion', deze week, maar wie goed oplette zag ook vele tortelduifjes op de rode loper. Zo stelden zowel Goede Liekens als '#LikeMe'-acteur Maksim Stojanac hun nieuwe partner voor.
Lees verder

Jeff Bezos raakt tientallen miljarden kwijt door forse koersdaling van Amazon
De schatrijke Amerikaan Jeff Bezos lijkt door de tegenvallende resultaten van webwinkel Amazon tientallen miljarden dollars aan vermogen kwijt te raken. De aandelen van zijn bedrijf staan in de voorbeurshandel nog eens 12 procent lager dan een dag eerder, wat een verdere neergang van de waarde van de techgigant betekent.
Lees verder

VIDEO. 3 grote Belgische muzikanten en hun poulains over hun weekend: "Hoe laat ik opsta? Ik sta níét op"
Een lievelingsactiviteit van vele Belgen: in het weekend een concertje meepikken. Maar wat doen die muzikanten zelf het liefst in hun weekend? We vroegen het aan drie gevestigde waarden in het muziekwereldje en enkele jonge talenten. "Mijn weekend-uniform bestaat uit iets meer dan als ik optreed. Niet dat ik thuis naakt rondloop, maar ... (schaterlacht)"
Lees verder