Doorgaan naar hoofdcontent

Glennis Grace naast mishandeling ook van bedreiging verdacht

HLN
Glennis Grace naast mishandeling ook van bedreiging verdacht
Het Openbaar Ministerie verdenkt Glennis Grace (44) ook van bedreiging in de zaak rond de vermeende vechtpartij in de Jumbo. Een woordvoerder van het OM in Amsterdam heeft een bericht daarover van 'Shownieuws' bevestigd.
Lees verder

OPROEP. HLN zoekt medewerkers in callcenters van energieleveranciers
Voor een artikel over de ervaringen van medewerkers in callcentra van energieleveranciers zoekt Het Laatste Nieuws mensen die willen getuigen. Sinds de energiecrisis bellen steeds meer klanten naar callcentra en lopen de wachttijden daardoor op. Het Laatste Nieuws wil uitzoeken welke impact dat heeft op de medewerkers. Werkt u momenteel in zo'n callcenter of heeft u er recent gewerkt en wilt u uw ervaringen met ons delen? Mail dan naar jeroen.bossaert@dpgmedia.be.
Lees verder

Iraans schoolmeisje doodgeslagen omdat ze weigerde regeringsgezind volkslied te zingen
De Iraanse politie heeft opnieuw een schoolmeisje van het leven beroofd. Toen een 16-jarig meisje weigerde om een pro-regime lied te zingen, werd ze herhaaldelijk geslagen tot ze overleed aan haar verwondingen. De wekenlange protesten tegen het geweld op vrouwen in Iran zetten zich naarstig voort na deze nieuwe drieste daad.
Lees verder

Britney Spears moest verplicht medische onderzoeken ondergaan: "Het leek alsof mijn vader me wou vermoorden"
Britney Spears (40) heeft het in een nieuw audiofragment op Twitter over haar vader als curator. Zo beweert de zangeres dat ze drie keer een uur lang onder een MRI-scan heeft moeten liggen, zonder te weten waarom. Om er zelf een verklaring aan te kunnen geven, ging ze ervan uit dat ze een kankerbehandeling onderging. Britney zegt nu zelf dat dat niet zo is, maar dat het de fout was van haar vader en de dokters om er niet met haar over te communiceren: "Ik had het gevoel dat mijn vader me wou vermoorden. Ik hoop dat hij brandt in de hel."
Lees verder

Ontsnapte arrestant die na urenlange klopacht werd gevat weer op vrije voeten
De man die maandag kon ontsnappen uit het politiekantoor in Oudenaarde en na een grote zoekactie opnieuw opgepakt werd, is opnieuw vrij. De twintiger mocht na verhoor beschikken. De politie heeft wel processen opgesteld wegens weerspannigheid aan politie en beschadigingen, zegt het Oost-Vlaamse parket.
Lees verder

Ezra Miller pleit onschuldig in inbraakzaak: 'The Flash'-acteur riskeert celstraf van 26 jaar
Ezra Miller (30) heeft niets gestolen tijdens een inbraak in een woning. Dat vertelde de acteur maandag in de rechtbank. Miller moest er verschijnen voor het vergrijp, dat in mei in de Amerikaanse staat Vermont zou hebben plaatsgevonden.
Lees verder

Selma Blair stopt met 'Dancing with the Stars' na MS-diagnose
De Amerikaanse actrice Selma Blair (50) zet haar avontuur bij het Amerikaanse dansprogramma 'Dancing with the Stars' stop. Die beslissing heeft ze genomen naar aanleiding van haar MS-diagnose. De actrice kreeg in 2018 te horen dat ze lijdt aan multiple sclerose, een chronische ziekte die je zenuwstelsel aantast. Doorheen het programma stond Blair altijd onder toezicht van artsen. Maar na enkele MRI-scans blijkt dat de zware dansinspanningen haar te veel worden. Tijdens de meest recente aflevering van het programma danste ze nog mee, maar ze maakte er ook haar laatste buiging. Naar aanleiding van haar exit, kan ze rekenen op veel lovende reacties: "Je bent een inspiratie voor velen", zegt jurylid Bruno Tonioli (66).
Lees verder

TikTok introduceert 18+ livestreams
TikTok verandert de regels voor gebruikers die live video streamen op het platform. Het sociale netwerk maakt een resem nieuwe functies en aanpassingen bekend in een blogpost.
Lees verder

Nog ongeopende originele iPhone uit 2007 geveild voor 40.000 euro
Een iPhone van de eerste generatie in de originele verpakking is op een veiling van eigenaar veranderd voor maar liefst 39.339,60 dollar of bijna 40.000 euro. Bij de lancering in 2007 kostte het toestel, met een geheugen van 8 GB, 599 dollar (608 euro aan de huidige koers). De eerste generatie iPhone (2G) werd niet verkocht in de Benelux.
Lees verder

OPROEP. Betaalt u ook voor bijles omdat er geen vakleerkracht is op school?
Pedro De Bruyckere trekt aan de alarmbel. Sinds corona en het lerarentekort, is de vraag naar bijlessen nooit zo groot geweest. "Als de kinderen op school geen Frans meer leren, moeten we er zelf maar voor zorgen", denken veel ouders. Daar willen we alles over weten.
Lees verder

Vlieghe: "Van een degelijke evaluatie kunnen we alleen maar beter worden"
"Van een degelijke evaluatie kunnen we alleen maar beter worden." Dat schrijft infectioloog Erika Vlieghe namens de leden van de expertengroep GEMS in een opiniestuk voor 'Knack'. De reactie komt er na enkele oproepen in de pers om het coronabeleid in België door onafhankelijke onderzoekers onder de loep te laten nemen. In onze krant schreef onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert er dit opiniestuk over.
Lees verder

Nieuwe Russische aanvallen op Oekraïense steden: "Dit is wat ze het beste kunnen: burgers terroriseren en doden"
Luchtalarmen schrikken ook vandaag veel burgers wakker in Oekraïne. Rusland heeft in verschillende steden opnieuw aanvallen uitgevoerd. In onder meer de hoofdstad Kiev, Mykolajiv, Kryvy Rih, Dnipro, Zjytomyr en Charkov zijn dinsdagmorgen explosies gemeld door de lokale en landelijke autoriteiten, meldt The Kyiv Independent. De aanvallen zijn onder meer gericht tegen de energie-infrastructuur van de steden.
Lees verder

Zoon geflitst met 149 per uur op Singel met BMW 5 van ouders: rijverbod, boete én auto verkocht
De ouders van een jonge bestuurder uit Sint-Niklaas hebben hun BMW 5 verkocht nadat hun zoon er met 149 per uur mee was geflitst op de Singel in Sint-Niklaas. Op die plaats is de maximum toegelaten snelheid 70 kilometer per uur.
Lees verder

"Hij begon als een gek te roepen tegen de bediening": James Corden uit restaurant gezet na ongepast gedrag
Er is momenteel veel te doen rond James Corden (44). De Britse talkshowhost ligt onder vuur omdat hij zich onbeleefd gedragen heeft tijdens een restaurantbezoek. Corden zou onder meer geroepen hebben tegen één van de medewerkers van het restaurant. "Hij is een ontzettend getalenteerde komiek, maar als persoon stelt hij niet veel voor."
Lees verder

Siska Schoeters heeft het té druk om nog radio te maken: "Alleen 's nachts tussen 3 en 4u vrij"
Drukke tijden voor presentatrice Siska Schoeters. Binnenkort is ze terug op Eén met een nieuw seizoen van 'Durf te vragen'. Showbits vraagt zich af of Siska ooit nog te horen zal zijn op de radio. "Ik blijf verbonden aan Radio 2, maar het zou mij alleen lukken om tussen 3u en 4u 's nachts om nog een vrij moment te vinden in mijn agenda. Het lukt dus even niet, maar radio blijft wel mijn huisje", vertelt ze aan Showbits.
Lees verder

ASSISEN. Het vizier op een andere potentiële dader en een onduidelijke doodsoorzaak: mysterie rond duinenmoord wordt steeds groter
Het mysterie rond de duinenmoord in Zeebrugge is dinsdagvoormiddag alleen maar groter geworden. Niet alleen konden de speurders hoofdverdachte Kenan Bulut (57) nooit in Zeebrugge plaatsen, een precieze doodsoorzaak kon ook nooit worden teruggevonden bij z'n vriendin Milena Raycheva (26). "Als het slachtoffer gesmoord is, zien we daar meestal letsels van. En die waren hier niet", stelde wetsdokter Geert Van Parys. Waarna een inwoonster van Zeebrugge opnieuw een veroordeelde moordenaar uit Antwerpen als potentiële dader aanwees.
Lees verder

Wat gebeurt er als je van de ene op de andere dag stopt met het drinken van alcohol? Expert legt uit: "Je kan het vergelijken met afkicken van suiker"
André Hazes geeft in de trailer van zijn nieuwe documentaire toe dat hij vorig jaar met een intense drankverslaving kampte. Zanger Bart Herman schudde zijn drankdemonen 15 jaar geleden al van zich af door van de ene op de andere dag gewoon te stoppen met alcohol. Is dat de beste manier om van die verslaving af te komen? Verslavingsexpert Frieda Matthys (VUB) legt uit en ontkracht heel wat vooroordelen. "Let op voor een delirium met hallucinaties."
Lees verder

Thibaut Courtois legt er zich bij neer: "Voor een doelman is het onmogelijk om de Ballon d'Or te winnen"
Thibaut Courtois won gisteren op het gala van de Ballon d'Or de Lev Yashin Award voor beste doelman van het jaar, maar in het algemene klassement werd onze landgenoot 'maar' zevende. En dat steekt toch een beetje.
Lees verder

Eerste beelden van beschadigde Nord Stream-pijpleiding bewijzen krachtige explosie: stuk van 50 meter weggeblazen
De twee lekken in de Nord Stream-gaspijpleidingen in het Deense deel van de Oostzee zijn door "krachtige explosies" veroorzaakt. Die conclusie trekt de politie van Denemarken op basis van de eerste bevindingen van het onderzoek naar de vermoedelijke sabotage. De Zweedse krant 'Expressen' heeft video's op zijn website geplaatst waarop een deel van de schade aan Nord Stream 1 te zien is.
Lees verder

Marc Bracke, ex-teamanager van Doltcini-vrouwenploeg die werd aangeklaagd voor seksuele intimidatie, stapt uit het leven
Marc Bracke, de ex-teammanager van het Doltcini-vrouwenteam die vorig jaar werd aangeklaagd voor seksuele intimidatie, is uit het leven gestapt. Hij was voor drie jaar geschorst door de UCI.
Lees verder