Doorgaan naar hoofdcontent

GEZIEN? ‘Kom op tegen Kanker, alles in de strijd’: “’Voor al dat geld mag Niels z'n flieter laten zien’, da...

HLN
GEZIEN? 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd': "'Voor al dat geld mag Niels z'n flieter laten zien', dachten ze bij VRT"
In het Eén-programma 'Kom op tegen Kanker, alles in de strijd' leren acht bekende koppen strippen om het taboe rond mannenkankers te doorbreken. Een nobel doel, maar moeten Niels Destadsbader en co daarvoor echt al hun kleren uittrekken? Of was een docureeks met getuigenissen even goed geweest? "Het verhaal van Warre Borgmans raakte een gevoelige snaar."
Lees verder

Ook luxewinkel Harrods beklad door activisten Just Stop Oil
Activisten van Just Stop Oil besmeurden donderdagochtend een vitrine van luxewinkel Harrods met oranje verf in de Londense wijk Knightsbridge. De actievoerders blokkeerden ook de straat Brompton Road en veroorzaakten zo een verkeersopstopping. Sommigen lijmden zich vast aan het asfalt.
Lees verder

Just Stop Oil bekladt luxewinkel Harrods en blokkeert drukke weg
Activisten van Just Stop Oil besmeurden donderdagochtend een vitrine van luxewinkel Harrods met oranje verf in de Londense wijk Knightsbridge. De actievoerders blokkeerden ook de straat Brompton Road en veroorzaakten zo een verkeersopstopping. Sommigen lijmden zich vast aan het asfalt.
Lees verder

"Sterk VAR-werk, maar Derijck verdiende rood": onze huisref Tim Pots verklaart bizarre VAR-interventie aan de Gaverbeek die minutenlang duurde
Consternatie alom aan de Gaverbeek. De eerste helft tussen Zulte Waregem en Anderlecht stond bol van de bedenkelijke scheidsrechterlijke beslissingen. De gelijkmaker van paars-wit kwam op een wel heel bizarre manier tot stand en Debast kreeg (aanvankelijk) een denkbeeldige rode kaart.
Lees verder

Zo ontstaat een complottheorie in 'De allerslimste mens': is dit de vloek van de winnaar?
Maar twee goede antwoorden weten over de moord op Martin Luther King, geen over Nero en ook maar twee Paus-namen kennen. Een complotdenker gaat dan zwaaien met allerlei theorieën. Zoals 'de vloek van de winnaar', of een afspraak hebben dat je maar één aflevering meekan of meewil. Precies wat gebeurde met Xavier Taveirne, in 2017 nog winnar van 'De slimste mens', nu niet meer dan een naam in een tabel. Hij kwam, speelde mee, verloor en verdween. En jawel, Danira blijft scoren.
Lees verder

LIVE. Arnstad krijgt rood na nieuwe tussenkomst VAR, houdt Anderlecht stand bij Zulte Waregem?
• Jupiler Pro League • 13de speeldag • Aftrap: 20u45 • Elindus Arena
Lees verder

Warre Borgmans openhartig over prostaatkanker met verregaande gevolgen: "Alle gevoelige zenuwen werden doorgeknipt"
Acteur Warre Borgmans, die momenteel te zien is in het VRT-programma 'Kom op tegen kanker: alles in de strijd', heeft prostaatkanker gehad. Dat vertelde hij in de eerste aflevering. "Geen erectie meer kunnen krijgen, dat is mentaal zwaar."
Lees verder

Recordhoeveelheid coca geteeld in Colombia in 2021
In Colombia is in 2021 een recordhoeveelheid coca geteeld. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van het bureau voor drugs en criminaliteit van de Verenigde Naties (UNODC). Van die plant kan cocaïne worden gemaakt, waarvan het Zuid-Amerikaanse land de grootste producent ter wereld is.
Lees verder

Ronaldo excuseert zich nadat hij uit de kern wordt gelaten voor clash met Chelsea: "Soms gaat het in het heetst van de strijd eens fout"
Manchester United speelde gisterenavond tegen Tottenham (2-0-winst) misschien wel z'n beste match van het seizoen, maar achteraf ging alle aandacht weer naar één man: Cristiano Ronaldo (37). De Portugese superster moest opnieuw toekijken vanop de bank en verliet uit frustratie vroegtijdig het stadion. Iets wat hem duur te staan komt, want komende zaterdag voor de uitwedstrijd tegen Chelsea zit de Portugees niet eens in de selectie van Ten Hag. Intussen heeft Ronaldo wel zijn excuses aangeboden.
Lees verder

Acteur Kevin Spacey wint slag rond aantijgingen seksueel misbruik
De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft een eerste slag gewonnen in de aantijgingen tegen hem over seksueel misbruik. Een man die beweerde als 14-jarige door Spacey te zijn belaagd, kreeg geen gelijk van de jury tijdens een proces in New York.
Lees verder

Over en uit voor Mazzu? Anderlecht in extremis onderuit bij rode lantaarn Zulte Waregem na spektakelmatch waarin VAR hoofdrol opeist
Het lot van Felice Mazzu hangt opnieuw aan een zijden draadje. Zelfs bij de laatste ging Anderlecht de boot. In een tumultueuze match waarin Arnstad rood kreeg, gaf paars-wit de zege uit handen en leed het nog maar eens een nieuwe nederlaag.
Lees verder

Moeder Snapchat ziet groei terugvallen door lastige reclamemarkt
Snap, het moederbedrijf van de app Snapchat, heeft in het derde kwartaal zijn meest beperkte groei in een kwartaal ooit doorgemaakt. De Amerikaanse onderneming heeft veel last van de afnemende advertentie-uitgaven en dalende marketingbudgetten bij bedrijven.
Lees verder

Bart De Wever sluit coalitie met Vooruit niet uit na 2024
N-VA-voorzitter Bart De Wever sluit een coalitie met de socialisten van Vooruit op Vlaams niveau niet uit na de verkiezingen van 2024. Dat heeft De Wever donderdagavond tijdens een lezing voor studenten in Leuven gezegd.
Lees verder

Alweer verlies voor Anderlecht en AA Gent, leider Genk haalt uit en Defour debuteert met zege: de hoogtepunten van speeldag 13
Anderlecht ging opnieuw de boot in, dit keer bij hekkensluiter Zulte Waregem. Maar ook bij AA Gent duurt de miserie voort na verlies bij Union. Leider Racing Genk, Antwerp en Club Brugge wonnen dan weer wel vlot. Alle samenvattingen van de 13de speeldag in de Jupiler Pro League vindt u hieronder.
Lees verder

Felice Mazzu vreest mogelijk ontslag niet: "Ik werk gewoon verder" - Van Crombrugge: "Winnen is enige manier waarop we coach kunnen redden"
Zelfs bij de laatste in de stand, Zulte Waregem, ging Anderlecht onderuit. Paars-wit leek op weg naar een overwinning, maar ging na de rode kaart voor Arnstad toch nog kopje onder aan de Gaverbeek. Zit Felice Mazzu zondag nog op de bank in Sclessin? "Of ik moet vrezen voor mijn job? Die vraag moet je aan het bestuur stellen."
Lees verder

Schaakgrootmeester die beschuldigd wordt van bedrog eist schadevergoeding van 100 miljoen dollar
De Amerikaanse schaker Hans Niemann (19) heeft wereldkampioen Magnus Carlsen en enkele andere schakers aangeklaagd. Niemann eist een schadevergoeding van maar liefst 100 miljoen dollar (102 miljoen euro), omdat hij door onder anderen de Noor openlijk is beschuldigd van valsspelen. De Amerikaan zegt dat zijn reputatie is "verwoest" en zet daarom in een rechtszaak hoog in.
Lees verder

"Musk wil als driekwart van personeel Twitter ontslaan"
Elon Musk heeft potentiële investeerders in zijn overname van Twitter verteld dat hij van plan is bijna 75 procent van de 7.500 werknemers van het sociale medium te laten gaan zodra hij eigenaar is. Dat bericht The Washington Post op basis van interviews met ingewijden en documenten die de Amerikaanse krant heeft ingezien. Twitter zou na een dergelijke ingreep nog maar 2.000 medewerkers over hebben.
Lees verder

Lijkschouwer maakt finale bevindingen bekend in onderzoek naar vermiste Théo Hayez
In Australië heeft de "coroner" of lijkschouwer van de deelstaat New South Wales haar finale bevindingen bekendgemaakt in het onderzoek naar de verdwijning van de Belgische rugzaktoerist Théo Hayez in Byron Bay. Twee mogelijke theorieën worden weerhouden, namelijk die van een vreselijk ongeval of een overlijden door toedoen van derden, luidt de conclusie.
Lees verder

Europees akkoord over aanpak gasprijzen
Na tien uur onderhandelen hebben de Europese leiders donderdagnacht een politiek akkoord gevonden over een strategie om de piekende gasprijzen af te toppen. Ze vragen aan hun ministers van Energie en aan de Commissie om dringend een tijdelijke, dynamische prijscorridor voor de handel in aardgas in te voeren, maar benadrukken dat die de bevoorradingszekerheid niet in gevaar mag brengen en niet tot meer gasverbruik mag leiden. Die laatste toevoegingen waren belangrijk om Nederland, maar vooral ook Duitsland aan boord te houden.
Lees verder

Inferno in Mexico na botsing tussen trein en tankwagen
In de Mexicaanse staat Aguascalientes is donderdag een vrachttrein op een tankwagen gebotst. Dat leidde meteen tot een reusachtige brand die ook meerdere huizen trof.
Lees verder