Doorgaan naar hoofdcontent

Gevangene ontsnapt uit politiekantoor in Oudenaarde: zoektocht met speurhonden in tuinen rond Lietspark

HLN
Gevangene ontsnapt uit politiekantoor in Oudenaarde: zoektocht met speurhonden in tuinen rond Lietspark
In Oudenaarde is een gevangene ontsnapt uit het politiekantoor in de Minderbroedersstraat. Toen de agenten hem uit zijn cel haalden, kon hij zich losrukken en zette hij het op een lopen, met zijn handboeien nog aan.
Lees verder

Twee jaar voor de Spelen is de ploegkoers van 'ons', maar wielerbond predikt kalmte: "Op twee jaar kan er veel veranderen"
Met vier medailles mag de Belgische delegatie terugblikken op een geslaagd WK baanwielrennen. Zeker in de ploegkoers met wereldkampioenes Lotte Kopecky - Shari Bossuyt en het bronzen duo Fabio Van Den Bossche en Lindsay De Vylder mogen we in 2024 op dezelfde piste in Parijs dromen van olympische eremetaal, maar met wie, dat staat nog niet vast.
Lees verder

"Begin geen serieuze relatie met een kerel vóór je 30ste": Biden geeft bizar relatieadvies aan jong meisje
Joe Biden heeft de nodige wenkbrauwen doen fronsen bij een bezoek aan een school in Californië. De Amerikaanse president legde zijn hand op de schouder van een jong meisje en gaf haar ongevraagd relatieadvies. Voor zijn criticasters is dit het zoveelste bewijs dat hij zich ongepast gedraagt in de buurt van het andere geslacht.
Lees verder

André Hazes over drank- en drugsgebruik: "Ik was blij als ik de volgende ochtend haalde"
De drank- en cocaïneverslaving van André Hazes (28) was vorig jaar zo heftig dat hij keren onder invloed op het podium stond. Dat vertelt de zanger in de vijfdelige Videolanddocumentaire 'André Hazes', waar zojuist een nieuwe trailer van verscheen. "Ik schaam me gewoon voor mezelf."
Lees verder

André Hazes bekent drank- en drugsmisbruik in nieuwe trailer : "Ik was blij als ik de volgende ochtend haalde"
De drank- en cocaïneverslaving van André Hazes (28) was vorig jaar zo heftig dat hij meerdere keren onder invloed op het podium stond. Dat vertelt de zanger in de vijfdelige Videolanddocumentaire 'André Hazes', waar zojuist een nieuwe trailer van verscheen. "Ik schaam me gewoon voor mezelf."
Lees verder

Boerin (78) riskeert vijf jaar cel nadat ze echtgenoot in regenput wou gooien: "Ik sleepte hem gewoon naar buiten om een frisse neus te halen"
Een 78-jarige boerin uit Pittem hangt vijf jaar effectieve celstraf boven het hoofd voor poging tot moord. Volgens het Openbaar Ministerie wou de vrouw haar echtgenoot, die in half comateuze toestand was door drankgebruik, in een regenput werpen. De vrouw zelf vraagt echter de vrijspraak, want volgens haar sleurde ze haar man naar buiten om een frisse neus te halen. "In die regenput lagen ook al de twee honden des huizes."
Lees verder

"Ze komen achter je aan Rhaenyra": spanning ten top in seizoensfinale 'House of the Dragon'
Het is bijna zover. De seizoensfinale van 'House of the Dragon' is in zicht en het zal erom spannen. De beruchte 'Dans van de Draken', de brute burgeroorlog die Westeros dreigt te verscheuren, barst nu écht los. Wie zal er eindigen op de Ijzeren Troon? De fans kunnen alvast op hun twee oren slapen. De reeks kreeg al na de allereerste aflevering groen licht voor een vervolg.
Lees verder

Noodcentrale slaat zelf alarm door personeelstekort: "Twee collega's met de ziekenwagen afgevoerd"
De noodcentrale 101 in Antwerpen slaat zelf alarm. Volgens de medewerkers moeten ze in onmenselijke omstandigheden werken, en zijn ze met zo weinig dat iedereen op zijn tandvlees zit. Alle 101 noodcentrales hebben mensen tekort, maar de situatie in Antwerpen is het grootst, zegt het ACV.Bovendien laat ook de huisvesting daar te wensen over. Twee collega's zijn in het ziekenhuis opgenomen omdat ze uitgeput waren, zeggen ze.
Lees verder

Kanye 'Ye' West doet schokkende uitspraken: "George Floyd stierf niet door verstikking"
Kanye 'Ye' West heeft opnieuw enkele schokkende uitspraken gedaan. In een 43 minuten durend interview met 'N.O.R.E.' heeft de rapper zich onder meer uitgelaten over zijn ex Kim Kardashian, haar ex-vriend Pete Davidson en Joden, maar voornamelijk over George Floyd.
Lees verder

Voelt je 'snel internet' niet zo snel aan? Deze tips helpen je op weg
Snel internet is in veel huishoudens een absolute must. Films en series streamen in HD, liefst op verschillende schermen tegelijk, terwijl iemand aan het gamen is en een ander gezinslid ook nog eens door TikTok scrolt: je hebt er snel internet voor nodig. Maar wat als je het gevoel hebt dat je internet helemaal niet zo snel is? Mijntelco.be geeft je advies.
Lees verder

'Met 100 Mbps kom je in de meeste gevallen al heel ver': wat is snel internet en hoe controleer je het?
Snel internet is in veel huishoudens een absolute must. Films en series streamen in HD, liefst op verschillende schermen tegelijk, terwijl iemand aan het gamen is en een ander gezinslid ook nog eens door TikTok scrolt: je hebt er snel internet voor nodig. Maar wat als je het gevoel hebt dat je internet helemaal niet zo snel is? Mijntelco.be geeft je advies.
Lees verder

Gevaarlijk volgens de ene, handig volgens de andere: experts geven tips om draagdoek veilig te gebruiken
In Australië verloor een mama haar zoontje nadat hij stikte in de draagdoek. Veel jonge ouders schrikken van het nieuws: draagdoeken zijn steeds populairder onder hen. Tegenstanders roepen dan weer luid dat zo'n doek altijd al 'gevaarlijk voor de baby is'. Twee draagdoekconsulenten lichten toe hoe het kan misgaan en wat de juiste knooptechnieken zijn. "Ik dacht vroeger dat ik het al heel goed kon, maar ik knoopte vaak te los of kon voor meer ademruimte zorgen."
Lees verder

Duitse man bijt in politiehond tijdens arrestatie
Man Bijt Hond, maar dan in het echt. De Duitse politie heeft vrijdag gemeld dat een dronken man tijdens een arrestatie een politiehond heeft gebeten. Een vrouw die bij hem was sloeg ook een politieagent in het aangezicht.
Lees verder

Kerncentrale Zaporizja na nieuwe beschietingen weer van stroomnet gehaald
De kerncentrale in de Oekraïense regio Zaporizja is als gevolg van Russische beschietingen opnieuw losgekoppeld van het stroomnet. Dat meldt het Oekraïense staatsenergiebedrijf Energoatom. Vervangende dieselgeneratoren zijn ingeschakeld om voor reactorkoeling te zorgen, zodat er geen meltdown ontstaat.
Lees verder

Madonna trekt stoute kleren aan en danst in nieuwe TikTok-video
Madonna (65) trekt haar stoute kleren aan op TikTok voor een nieuwe dansvideo. De zangeres post wel vaker video's op de app waarin ze haar nieuwste looks toont. Deze keer danst ze in een outfit met een zwart korset en riemen over haar hele lichaam. 'Als ik ouder ben, wil ik eruit zien als Madonna', schrijft een fan. Andere mensen stellen zich eerder vragen bij de video. "Is alles oké?"
Lees verder

RENNERS OP VAKANTIE. Netjes uitgedoste Van der Poel geniet van vrije tijd met Roxanne - Vingegaard schrikt wakker wanneer zijn vliegtuig in het water landt
De Ronde van Langkawi breit nog een verlengstukje aan het wielerjaar, maar de meeste coureurs kunnen na een lang en slopend seizoen eindelijk genieten van een welverdiende vakantie. Hieronder vindt u een overzicht van de opvallendste vakantiekiekjes.
Lees verder

Duizenden Belgische stomers dan toch gered van containerpark
De duizenden stomers die onbruikbaar waren na het faillissement van de Gentse foodboxleverancier Mealhero krijgen dan toch een tweede leven. Binnenkort wordt het mogelijk om eender welke maaltijd met de toestellen te maken.
Lees verder

Chaos op luchthaven Charleroi door staking veiligheidspersoneel: luchthaven om 16u gesloten voor vertrekkende passagiers
De luchthaven van Charleroi wordt vanaf 16 uur afgesloten voor passagiers die op reis vertrekken. Aanleiding is een gebrek aan beschikbaar veiligheidspersoneel als gevolg van een stakingsactie, waardoor sinds deze ochtend al chaos heerst op de luchthaven. Directeur Philippe Verdonck onderstreept dat er voor de aankomende vluchten geen gevolgen zullen zijn. Het is ook de bedoeling dat de luchthaven dinsdagochtend opnieuw volledig operationeel is.
Lees verder

LIVE BALLON D'OR. Thibaut Courtois en verloofde Mishel stappen samen met Karim Benzema op het vliegtuig naar Parijs
Het kruim van de internationale voetbalwereld verzamelt vanavond in Parijs. Daar wordt in het Théâtre du Châtelet de 66ste Ballon d'Or uitgereikt. Real-spits Karim Benzema is de grote favoriet om Lionel Messi op te volgen. Thibaut Courtois is dan weer de grootste kanshebber op de Yashin-trofee, de prijs voor de beste doelman. Alle updates en uitslagen kan u hier vandaag LIVE volgen.
Lees verder

EU trekt militaire steun aan Oekraïne op tot 3,1 miljard euro
De Europese buitenlandministers hebben maandag een nieuwe schijf van 500 miljoen euro uit de Europese Vredesfaciliteit (EPF) vrijgemaakt om Oekraïne te steunen met militair materieel. De totale steun komt daarmee op 3,1 miljard euro. Ook de lancering van een militaire opleidingsmissie kreeg groen licht.
Lees verder