Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: Vaccinatiepunt Baldemore blijft maximaal open na 1 november

Vaccinatiepunt Baldemore blijft maximaal open na 1 november

Vaccinatiepunt Baldemore blijft ook na 1 november maximaal open. Dat wil zeggen dat inwoners er nog steeds minstens drie dagen per week terecht kunnen: op maandag, woensdag en vrijdag. Afhankelijk van de drukte organiseren we extra dagen. Op die manier heb je blijvend de vrije keuze: vaccinatie in de vertrouwde omgeving bij je huisarts óf vaccinatie via het Vaccinatiepunt in Ecocentrum De Goren, Postelsesteenweg 71 in Mol.

Lees verder

Het nieuwe jeugdhuis Tydeeh: Een plek om jong te zijn, zonder de buren te storen

Na goedkeuring op de gemeenteraad van 24 oktober kan  het gemeentebestuur op zoek naar een architectenbureau voor het ontwerpen van een nieuw jeugdhuis. De goedkeuring van deze opdrachtbeschrijving betekent meteen de officiële start van dit bouwdossier. "Een plek om jong te zijn, zonder de buren te storen." Dat is de droom van 270 jongeren die tijdens het participatietraject dit voorjaar hun mening gaven over het nieuwe jeugdhuis Tydeeh. Het moet mogelijk zijn om feesten met versterkte muziek te organiseren, wat nu niet kan door de te nabije buren. De toekomstige locatie – het skatepark aan de overkant van de straat – voldoet voor de jongeren aan alle voorwaarden. Het volledige participatierapport lees je op www.gemeentemol.be/nieuwjeugdhuis

Lees verder

Buurtweg tussen Zwaluwstraat en Arendstraat opnieuw bruikbaar

Onze werklieden maakten de afgelopen weken een officiële buurtweg die de Zwaluwstraat met de Arendstraat verbindt, opnieuw vrij voor wandelaars. Dit mooie wandelpad in Millegem loopt doorheen de velden en was de afgelopen jaren in onbruik geraakt, waardoor het stapsgewijs verdween. Het wandelpad maakt ter hoogte van een nieuwe inbuizing de oversteek van de Stokteloop. Om te vermijden dat het pad opnieuw dichtgroeit, is het belangrijk dat zoveel mogelijk wandelaars de wandelroute gebruiken. Zo bekijkt onze dienst toerisme of de  Streek-GR Mol-Om langs dit pad kan worden omgelegd. Uiteraard kan je zelf ook een wandeling langs het pad uitstippelen. Een suggestie voor een mooi blokje van 3,3 kilometer doorheen de velden: Stokt, Zwaluwstraat, Arendstraat, Koekoekstraat en Dellen.

Lees verder

Eénrichtingsverkeer Achterbos tussen Sint-Apollonialaan en ovonde op 1 november

Om de drukte rond Allerheiligen op dinsdag 1 november ter hoogte van de begraafplaats op Achterbos in goede banen te leiden, geldt tussen 9 en 17 uur een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen. Op Achterbos wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd vanaf de Sint-Apollonialaan tot aan de ovonde (Brandkuilstraat). In dit gedeelte worden de fietspaden aan beide zijden verplicht gebruikt als parkeerstrook. Gevolg is dat fietsers op de rijbaan moeten rijden. Het verkeer komende van de Turnhoutsebaan volgt de omleiding via Bruggeske en Sint-Apollonialaan.

Lees verder