Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: ‘Knus in Mol’ met sobere kerstverlichting en winterse verhaalwandeling

'Knus in Mol' met sobere kerstverlichting en winterse verhaalwandeling

Terwijl we de afgelopen jaren ons eindejaarsprogramma lanceerden onder de slagzin 't Gloeit in Mol kiezen we dit jaar voor Knus in Mol. Door de fors gestegen energieprijzen gaan we in samenspraak met onze handelaars voor minder kerstverlichting, een opstart na Sinterklaas en beperkte branduren. Voor onze lichtwandeling werken we samen met de creatievelingen van Eye-Opener. In plaats van een lichtwandeling met spectaculaire lichteffecten trakteren we je dit jaar op een winterse verhaalwandeling waar een knusse sfeer, authentieke beleving en subtiele verlichting centraal staan.

Lees verder

Tijdelijk tweerichtingsverkeer in deel Collegestraat voor heraanleg Centrum West

Vanaf woensdag 12 oktober geldt er tijdelijk tweerichtingsverkeer in het deel Collegestraat tussen Vennestraat en Gasthuisstraat. Deze beslissing werd genomen in samenspraak met de aannemer die momenteel aan de slag is voor de heraanleg van Centrum West. Dankzij de tijdelijke verkeersmaatregel vermijden we dat werfverkeer telkens moet omrijden via de Gasthuisstraat, Edmond Van Hoofstraat en Schansstraat. Dat mindert het risico op conflicten met zwakke weggebruikers in de twee scherpe bochten ter hoogte van de Edmond Van Hoofstraat. Omdat tweerichtingsverkeer meer ruimte vraagt dan enkelrichting, geldt aanvullend een tijdelijk parkeerverbod langs dit gedeelte van de Collegestraat. De maatregel geldt tot het einde van fase 1 van het project Centrum West. Bewoners ontvangen nog een gerichte bewonersbrief.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt 3 maatschappelijk werkers sociale dienst

Het gemeentebestuur zoekt 3 maatschappelijk werkers algemeen maatschappelijk werk, (2 voltijdse en 1 deeltijdse voor 80%) in contractueel dienstverband voor onbepaalde duur, niveau B. Solliciteren kan tot en met 30 oktober 2022! Meer info vind je op www.gemeentemol.be > vacatures.

Lees verder

Raad voor Vergunningsbetwistingen onderzoekt geweigerde KMO-units in Citéwijk

Smets Investeringsmaatschappij diende een verzoekschrift in bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De projectontwikkelaar gaat niet akkoord met de beslissingen van het gemeentebestuur en de deputatie om het project met 10 KMO-units in de Gompelse Citéwijk niet te vergunnen. De Raad voor Vergunningsbetwistingen beoordeelt het project niet inhoudelijk. Dit beroepsorgaan focust zich uitsluitend op het correct volgen van de juiste juridische procedures. Tijdens de beroepsprocedure laat het college van burgemeester en schepenen zich bijstaan door een gespecialiseerd advocatenbureau.

Lees verder