Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Lierde: Week van de Korte Keten

Gemeente Lierde
Week van de Korte Keten

Van 14 tot 22 mei is het Week van de Korte Keten.  Tijdens deze week worden hoeve- en streekproducten nog eens extra onder de aandacht gebracht.

Heb jij de 2 keukenschorten van deze actie al gevonden in onze gemeente? Hiermee willen we tonen dat ook wij de lokale economie steunen.

Lees verder

Regenboogvlag voor Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie

Vandaag, 17 mei, is het Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. De regenboogvlag wappert deze week voor het gemeentehuis. Hiermee betuigen we onze steun aan iedereen die zichzelf wil zijn, ongeacht geaardheid, gender of geslacht.

Lees verder

Wees niet gek. Doe de tekencheck.

Had jij al eens een tekenbeet? Door klimaatopwarming zal de contactkans met teken kunnen veranderen. Je kunt ze overal in de natuur tegenkomen, dus niet alleen als je het bos intrekt. Ook als je in de tuin werkt, gaat wandelen of buiten speelt, kan een teek je pad kruisen. En van een teek kun je ziek worden … Daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen om tekenziekten te voorkomen.

Lees verder

Code oranje: hoog risico op natuurbrand in Oost-Vlaanderen

Het is erg droog en daardoor brandgevaarlijk in de natuur. Natuur en Bos kondigt daarom code oranje af in Oost-Vlaanderen. Wees voorzichtig, rook niet en maak geen vuur in natuur en bosgebieden.

We bevinden ons in een periode van aanhoudende droogte, zonder significante neerslag. Dit brengt een hoog risico op brandgevaar met zich meebrengen. Elk bijkomend risico op brand als gevolg van het maken van vuur of roken in natuur- en bosgebieden moet dan ook vermeden worden.

Code oranje: wat betekent dat?

Lees verder