Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Lierde: Onze schoolomgevingen zijn terug wat veiliger

Gemeente Lierde
Onze schoolomgevingen zijn terug wat veiliger

Vandaag werden de woorden "schoolzone" en "school" aangebracht ter hoogte van Vrije Basisschool Sint-Vincent te Deftinge en gemeentelijke Kleuterschool 't Kapoentje te Hemelveerdegem. Dit om chauffeurs duidelijk te maken dat ze een schoolzone naderen.

Ook hebben de zebrapaden aan de Vrije Basisschool Sint-Vincent te Deftinge een opfrisbeurt gekregen. De leerlingen gebruiken deze zebrapaden zeer veel omdat de refter van de school zich aan de overkant bevindt. Het is dus belangrijk dat ze altijd goed zichtbaar zijn.

Lees verder

Corona - overlegcomité van 11 februari 2022

Het overlegcomité heeft vrijdag beslist dat we vanaf 18 februari overschakelen naar code oranje. Dit wil zeggen dat er geen sluitingsuur meer is in de horeca en het nachtleven opnieuw open kan. Ook zal de mondmaskerplicht vanaf 19 februari enkel nog gelden vanaf de leeftijd van 12 jaar.

Lees hier het volledige persbericht: https://bit.ly/3uK9ipN 

Lees verder

Route 42 mag zich twee jaar lang Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen noemen

Het samenwerkingsverband Route 42 kwam als winnaar uit de wedstrijd 'Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen' en ontvangt hiervoor een geldprijs van 5 000 EUR die kan gebruikt worden om activiteiten te financieren in 2022.

Lees verder

Gabriël Desmyter en Simon D'Herde zijn Route 42-regiodichters 2022!

De allereerste Route 42-dichters zijn gekend! In 2022 mogen Gabriël Desmyter (categorie +18) en Simon D'Herde (categorie -18) een jaar lang de titel dragen.

De prijzen werden uitgereikt op een wonderlijke woensdagavond 2 februari in de Wattenfabriek in Herzele. Klimaatdichters Willie Verhegghe en Moya De Feyter zetten meteen de toon met een voordracht uit eigen werk.

Lees verder