Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Lierde: Gemeenteraad keurt invoering conformiteitsattest goed

Gemeente Lierde
Gemeenteraad keurt invoering conformiteitsattest goed

Tijdens de gemeenteraad van maandag 30 mei 2022 werd het invoeren van het verplicht conformiteitsattest goedgekeurd. Dankzij dit attest is een (ver)huurder zeker dat de woning die hij wil (ver)huren in goede staat is.

Wat is het conformiteitsattest?

De bepalingen van dit attest zijn vastgelegd in de Vlaamse Codex Wonen van 2021 en stellen vast dat de woning die jij wil (ver)huren voldoet aan vastgelegde normen van veiligheid, gezondheid en woningkwaliteit.

Lees verder

De Lijn - mogelijke hinder op 31 mei 2022

Dinsdag, 31 mei, zal er hinder zijn bij De Lijn door een vakbondsactie.

Op de website van De Lijn kan je nagaan of jouw bus zal rijden: delijn.be/alternatievedienstverlening

Lees verder

Veiligheidsmaaibeurt

Volgens het Bermbesluit kan er tussen 15 april en 15 juni een veiligheidsmaaibeurt worden uitgevoerd. Dit gebeurt enkel op de locaties waar dit nodig is om de verkeersveiligheid te garanderen. Vandaag start de veiligheidsmaaibeurt.

Lees verder

Niet-chemische onkruidbestrijding - mogelijke hinder

Tussen 30 mei en 2 juni zal een externe firma in opdracht van de gemeente de niet-chemische onkruidbestrijding op verhardingen uitvoeren. Dit kan lichte hinder teweegbrengen in de vorm van stof en steentjes. Om de werken vlot te kunnen uitvoeren, zal een parkeerverbod worden uitgevaardigd in delen van de Struntel, Nieuwstraat, Kloosterstraat, Bosveldstraat, Tempel, Elleboogstraat, Hekkouterstraat, Kruisstraat en Kapellestraat.

Het vegen wordt uitgevoerd in volgende straten.

Lees verder