Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Herent: 11.11.11 komt in actie voor een rechtvaardig klimaatbeleid

Gemeente Herent
11.11.11 komt in actie voor een rechtvaardig klimaatbeleid
In de periode rond 11 november voert 11.11.11 haar jaarlijkse actie. Dit jaar staat in het teken van mondiale klimaatrechtvaardigheid: er wordt opgeroepen tot een rechtvaardig beleid dat de ongelijke gevolgen van de klimaatcrisis bij de wortel aangepakt. In Herent zijn er verschillende acties.
Lees verder

Boeren & Buren
Vanaf eind oktober heeft Veltem-Beisem zijn eigen Buurderij in de Drogenbosstraat 6. Je kunt er elke woensdag lokale producenten ontmoeten en je verse lokale producten ophalen (groente, fruit, brood, zuivel, vleeswaren,...) die je vooraf online besteld hebt.
Lees verder

Brandweervrijwilliger, iets voor jou?
Hulpverleningszone Oost gaat binnenkort op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers om de brandweerposten te versterken. Je hoeft geen uitzonderlijke held of bovenmenselijke sporter te zijn, maar wel over een grote portie portie doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel te beschikken.
Lees verder

Wegens groot succes hernomen: En toen was er licht
Van vrijdag 16 tot zondag 18 december vindt voor de derde maal het evenement 'En toen was er licht' plaats. Met dit lichtfestival wil de gemeente de inwoners, wijken en deelgemeenten met elkaar verbinden en op de been brengen. Vraag voor 1 december je subsidie om je wijk aan te kleden.
Lees verder

Veegactie 9 november, graag elders parkeren
De gemeentewerkers gaan opnieuw op pad om de openbare weg te vegen, zwerfvuil op te ruimen en onkruid te wieden. Tijdens die werken vragen we de bewoners om elders te parkeren.
Lees verder