Doorgaan naar hoofdcontent

Gekocht voor 17.000 euro, heimelijk verkocht voor 1,45 miljoen: topruiter Ludo Philippaerts eist 1 miljoen euro nadat...

HLN
Gekocht voor 17.000 euro, heimelijk verkocht voor 1,45 miljoen: topruiter Ludo Philippaerts eist 1 miljoen euro nadat zakenpartner paard Amaretto D'Arco verpatst
De bekende ex-springruiter Ludo Philippaerts uit Meeuwen-Gruitrode vordert 1 miljoen euro schadevergoeding voor het toppaard Amaretto d'Arco. Hij had het paard als jong veulen in 2002 voor 17.000 euro gekocht samen met zakenman Patrick Smet. Die verpatste Amaretto d'Arco in 2008 zonder medeweten van Philippaerts aan een Amerikaanse fokkerij voor een exuberant bedrag. Philippaerts eist nu een schadevergoeding van de twee dochters van Smet. Een verhaal over miljoenen euro's, Zwitserse bankrekeningen en bedrog op het hoogste niveau.
Lees verder

Boeren uit Ninove die stier en koe voortsleepten nu toch veroordeeld: "Geen overmacht, maar pure dierenmishandeling"
Twee boeren uit Appelterre (Ninove) zijn voor het Gentse hof van beroep veroordeeld tot een geldboete na feiten van dierenmishandeling. Het parket vervolgde vader en zoon nadat ze een stier en een zwangere koe hadden voortgesleept met de tractor en ganzen hadden platgereden. Eerder werden ze vrijgesproken door de rechtbank in Dendermonde, maar het hof besliste daar woensdag anders over.
Lees verder

"Keert André met hangende pootjes terug naar Monique, dan staat zijn mandje klaar": dit zijn alle spelers in de entourage van André Hazes
Donderdag komt er een nieuwe docu uit over het leven van André Hazes (28). Voor fans, haters en onwetenden, maakten onze Nederlandse collega's van het Algemeen Dagblad een eenmalig overzicht van alle hoofdpersonen, bijrollen en figuranten in de voortdurende Hazes-soap. "Het begrip klef krijgt een nieuwe lading als we ons oor bij André en diens neef/tourmanager/schaduw te luister leggen."
Lees verder

Echtgenoot van vrouw die 'zelfmoord pleegde' in cel
In het onderzoek naar de dood van een 60-jarige vrouw in de Brusselse gemeente Sint-Gillis is vorige week donderdag een man onder aanhoudingsbevel geplaatst. Het gaat om de echtgenoot van het slachtoffer.
Lees verder

Passagiers schrikken zich rot: slang kruipt door businessclass van vliegtuig
Gillende passagiers begin deze week op een vliegtuig van Tampa naar Newark, bij New York in de Verenigde Staten. Een slang had zich naar binnen gewurmd en kroop tussen de passagiers.
Lees verder

Voormalige 'Deal or No Deal'-collega dient Meghan Markle van repliek: "De show bood ons zoveel kansen"
In de recentste aflevering van haar podcast 'Archetypes' vertelt Meghan Markle (41) openhartig over haar tijd in de reeks 'Deal or No Deal'. Ze maakt hierover enkele opmerkelijke uitspraken. Zo voelde ze zich 'gereduceerd tot een bimbo'. Hier is echter haar voormalige collega Claudia Jordan (49) het absoluut niet mee eens. Ze reageert op Instagram en geeft de hertogin van Sussex lik op stuk. "De show heeft ons nooit als bimbo's behandeld", klinkt het resoluut.
Lees verder

Europees Parlement wil elke 60 kilometer een laadpaal voor elektrische auto's op snelwegen
Tegen 2026 moeten de bestuurders van elektrische auto's op Europese snelwegen minstens om de zestig kilometer hun voertuig kunnen opladen. Dat heeft het Europees Parlement voorgesteld.
Lees verder

Rebel Wilson is toevallig getuige van jubileum Kourtney Kardashian en Travis Barker: "Veel plezier, tortelduifjes!"
Romantiek ten top voor Kourtney Kardashian (43) en haar kersverse echtgenoot Travis Barker (46). Het koppel keerde exact één jaar na hun huwelijksaanzoek terug naar de locatie waar dé vraag werd gesteld. Voor de gelegenheid was het strand bedekt met rozen in de vorm van een hartje en speelde er live muziek. Toeval wil dat 'Pitch Perfect'-actrice Rebel Wilson (42) het romantische tafereel kon bewonderen vanuit haar hotel. Ze deelde de beelden op Instagram en schreef erbij: "Veel plezier, tortelduifjes!"
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Notre-Dame': een brandje dat andermaal geblust moet worden
15 april 2019. Rond zeven uur 's avonds ontstaat er in Parijs brand. En niet zomaar eentje. Deze vuurzee verwoest namelijk een deel van de beroemde kathedraal van Notre-Dame.Een gebeurtenis die wereldwijd de voorpagina's haalde, en waar ondertussen ook een Netflixserie van bestaat.
Lees verder

Een poppetje zonder mond, abnormaal grote handen of een vierkant vlak... Wat kan een kindertekening je (niet) vertellen?
Geef kinderen potloden en papier en ze tekenen erop los. In een tekening kan een kind zich uiten, stelt vaktherapeut Theresa Foks-Appelman. Maar net als de tekening zelf, is ook de interpretatie ervan een kunst. "Hoogbegaafde kinderen tekenen niet zozeer 'mooier' dan hun leeftijdsgenoten, maar ze tekenen wél opvallend vaak bijzondere details."
Lees verder

Steven Van Herreweghe bijna in de val gelokt door Eveline: "Ik werd wakker en kreeg foto's in lingerie"
Steven Van Herreweghe (44) vertelt in 'Beste Kijkers' over hoe hij ook foto's en berichtjes ontving van Eveline. Hij besloot om er niet op in te gaan en ontdekte later dat dat een verstandige keuze was. "Het begon met 'Hey', maar mensen die ik niet ken geef ik geen antwoord. Dan nog eens, en dat bleef maar komen, een paar dagen lang. 'Wij kennen mekaar van achter de schermen bij tv', zei ze, maar ik kom zoveel mensen tegen. Ik dacht: een mooie vrouw, maar ik ken ze écht niet. Op een bepaalde ochtend werd ik wakker en kreeg ik foto's in lingerie. Ik heb die verwijderd, en zoveel tijd later bleek dus dat dat die Eveline was."
Lees verder

Duitsland zet eerste stappen richting legalisering van cannabis
De Duitse regering bereidt de mogelijke legalisering van cannabis voor. Daarover hebben Duitse lokale media dinsdag bericht. De aankoop en het bezit van tot 20 gram cannabis vanaf 18 jaar zal niet meer bestraft worden.
Lees verder

Britse premier Truss onder vuur in parlement: "Ik ben een vechter, geen opgever"
De Britse eerste minister Liz Truss werd na de chaos van de afgelopen dagen woensdag voor het eerst geconfronteerd met moeilijke vragen in het parlement. "Ik ben een vechter, geen opgever", beet ze van zich af.
Lees verder

Finland wil hek bouwen aan Russische grens
De grens tussen Finland en Rusland is 1.300 kilometer lang. Nu wil het Finse parlement een proefproject voor de bouw van een grenshek steunen. Alle partijen stemmen in met het voorstel, zo meldt 'Der Spiegel'.
Lees verder

Belg Jean-Paul Servais nieuwe voorzitter van wereldwijde organisatie beurstoezichthouders
Jean-Paul Servais, de voorzitter van beurswaakhond FMSA, is verkozen als nieuwe voorzitter van IOSCO, de wereldwijde organisatie van beurstoezichthouders. Het is de eerste keer dat een Belg voorzitter wordt van de internationale organisatie, klinkt het vandaag in een persbericht.
Lees verder

Delhaize gaat bijna vervallen producten meer promoten: eigen rek en nieuw label
Delhaize gaat bijna vervallen producten beter in de kijker plaatsen. Producten die de houdbaarheidsdatum naderen, krijgen een nieuw label en een eigen rek in de winkel. De dalende koopkracht maakt dat steeds meer consumenten op zoek zijn naar manieren om te besparen, en dus hun winkelmandje vullen met producten die de houdbaarheidsdatum naderen.
Lees verder

ANALYSE. Hoe Iraanse paardenstaarten Oekraïne kunnen redden: als Teheran raketten levert, staat niets de vernietiging nog in de weg
De Russen gaan Oekraïne helemaal vernietigen als er niet gauw een staakt-het-vuren komt. Dat voorspelt een Amerikaan die diplomaat in Moskou was ten tijde van de Cubacrisis. Om dat te doen, heeft Moskou wapens nodig die het hoopt te krijgen van Iran. Maar ook daar wordt het regime in zijn voortbestaan bedreigd — door vrouwen met een paardenstaart.
Lees verder

Verlinden: "Loonsverhoging politie komt vandaag neer op meer dan 2.000 euro"
De loonsverhoging die minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) met de politiebonden overeen was gekomen, komt aan de huidige index overeen met 2.128,84 euro bruto. Dat heeft de minister in de Kamer verklaard.
Lees verder

"Hoe oud ben jij?": koning Charles krijgt vraag van nieuwsgierig kind en reageert geamuseerd
De Britse koning Charles heeft geamuseerd gereageerd op een vraag van een nieuwsgierig kind. De 73-jarige koning bezocht samen met Camilla 'Project Zero Walthamstow', een jongerenorganisatie die zich inzet voor positieve sociale inclusie. Terwijl de koning naar het centrum liep, praatte hij met kinderen die zich langs de kant van de weg hadden verzameld. Onder hen zat blijkbaar iemand met een prangende vraag: "Hoe oud ben jij, koning Charles?", vroeg het kind. Koning Charles reageerde met een brede glimlach: "Je mag raden, raad maar", antwoordde hij.
Lees verder

Dit zijn de beste en slechtste dingen om te eten als je pijnlijke maandstonden hebt, volgens de wetenschap
Buikkrampen, rugpijn en stemmingswisselingen die sneller gaan dan een ritje op een rollercoaster. Voor veel vrouwen is hun menstruatie geen pretje. Het liefst troosten we onszelf dan met chocolade, ijs of pijnstillers. Maar wist je dat de juiste voeding ook soelaas kan bieden? Dat toont een nieuwe studie. Voedingsdeskundige Roxanne Vanderghinste legt uit wat je het beste eet tijdens de verschillende fases in je cyclus.
Lees verder