Doorgaan naar hoofdcontent

Gedrogeerde bestuurster die Vinny (25) omver maaide, stuurt haar kat naar rechtbank: “Terwijl ik op intensieve lag,...

HLN
Gedrogeerde bestuurster die Vinny (25) omver maaide, stuurt haar kat naar rechtbank: "Terwijl ik op intensieve lag, was zij met haar wenkbrauwen bezig"
"Ik weet nog steeds niet of ik mijn been kan behouden." Er stond Vinny (25) in maart een mooie toekomst te wachten: hij zat als koerier voor een frituur in zijn opzeg, want hij zou een contract tekenen als chef in een restaurant. "Totdat zij er plots anders over dacht", zucht hij. Voor de vreselijke aanrijding riskeert de vrouw met 20 (!) eerdere politieveroordelingen een effectieve celstraf, maar ze bleef uit de rechtbank weg. "Excuses? Ze trekt zich niets van me aan."
Lees verder

Zo betaal je je later niet blauw aan energie: deze 5 koopwoningen vanaf 260.950 euro scoren een energiescore A
Uit cijfers van Statistiek Vlaanderen blijkt dat begin dit jaar slechts één procent van de bestaande woningen – nieuwbouw dus niet meegerekend - energielabel A behaalde. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging op zoek naar vijf woningen die tot die ene percent behoren, en dus een beduidend lagere energiefactuur met zich meebrengen.
Lees verder

Een woning kopen met goede energiescore? Onze woonexpert tipt 5 buitenkansjes vanaf 260.950 euro
Uit cijfers van Statistiek Vlaanderen blijkt dat begin dit jaar slechts één procent van de bestaande woningen – nieuwbouw dus niet meegerekend - energielabel A behaalde. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging op zoek naar vijf woningen die tot die ene percent behoren, en dus een beduidend lagere energiefactuur met zich meebrengen.
Lees verder

Koningin Máxima pakt uit met foto's zonder make-up
Koningin Máxima blijft de wereld overvliegen, en dat doet ze in stijl. In één week tijd reisde de vorstin voor een driedaagse staatsbezoek met haar man naar en door Zweden, bezocht ze de Amerikaanse hoofdstad Washington voor haar VN-werk en vloog ze gisteravond naar Tanzania. Daar maakte ze indruk door zonder make-up uit het vliegtuig te stappen. Ze brengt vandaag en morgen een bezoek aan het Afrikaanse land in haar VN-rol als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.
Lees verder

Lenen voor een auto of energetische renovatie? Zo zijn de kredieten op afbetaling de afgelopen maanden geëvolueerd
Wat is de evolutie van de leningen op afbetaling sinds eind juni? Ben je met andere woorden nu meer of minder voordelig af dan net voor de zomer? Spaargids.be viste uit of autoleningen en leningen voor energetische renovatie goedkoper of duurder zijn geworden in vergelijking met iets meer dan drie maanden geleden.
Lees verder

Brooklyn Beckham barst in tranen uit door 'One Chip Challenge'
Brooklyn Beckham (23) kan het niet drooghouden door de One Chip Challenge. Voor die challenge moet je een chipje eten dat een heel pikant laagje heeft. Brooklyn toont op zijn Instagram-account hoe hij het chipje zonder twijfel op eet. Het duurt niet lang voor de tranen over zijn wangen rollen. Een glaasje melk en een sneetje brood helpen de zoon van David Beckham ook totaal niet.
Lees verder

Alaska gelast voor het eerst in geschiedenis seizoen van sneeuwkrabben af na verdwijnen miljarden krabben
Miljarden sneeuwkrabben zijn er naar schatting de laatste jaren verdwenen in de wateren rond Alaska. Wetenschappers onderzoeken hoe dat komt. Voor het eerst in de geschiedenis van de Amerikaanse staat Alaska is daarom het sneeuwkrabbenseizoen afgelast.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck geveld door ziekte: "Zelfs medicijnen konden hem niet op de been houden"
Geen Hein Vanhaezebrouck op de persconferentie voor het duel tegen Union, wel teammanager Peter Balette. De hoofdcoach van AA Gent zit ziek thuis. En dat enkele dagen na de clash met voorzitter Ivan De Witte. "Wat men ook moge denken, als ik Hein al aan de telefoon niet goed kan horen, dan weet je genoeg."
Lees verder

BV 24/7. 'Blind Getrouwd'-koppels dansen erop los en Tine Embrechts is klaar voor 'De Allerslimste Mens'
The show must go on, want de showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Ordinaire kappers zijn passé, ontdek deze 5 nieuwe types: "Geen zorgen, de blinde kapper ziet goed wat hij doet"
Gewoon naar de kapper? Zo 2021. Dit najaar geniet je van de rust in de stoel van de stiltekapper of laat je de man/vrouw met de schaar al je stress wegknippen. Jawel: we gaan een tijdperk in met meer unieke, gespecialiseerde of gepersonaliseerde kapsalons, zodat je er niet meer buiten hoeft te wandelen met een naar gevoel. Onze beautyredactrice lijst ineens alle interessante adressen op.
Lees verder

Chaos troef op luchthaven Charleroi: vandaag én morgen kunnen geen reizigers vertrekken als gevolg van staking, vijf agenten gewond in tumult
De luchthaven van Charleroi sluit vandaag én morgen de deuren voor alle vertrekkende passagiers. Dat bevestigt luchthavenbaas Philippe Verdonck aan 'VTM Nieuws'. Het rondpunt richting het luchthavengebouw is afgesloten. Mensen die buiten staan te wachten, mogen nog naar binnen, maar daarna gaan de deuren onherroepelijk dicht. Ook morgen blijven ze gesloten. "Luchtvaartmaatschappijen zijn op dit moment bezig met reizigers te verwittigen dat hun vlucht morgen helaas niet zal doorgaan", zegt Verdonck. Aan de luchthaven is het al de hele dag - net als gisteren - chaos troef. Boze passagiers stonden deze ochtend buiten te drummen. In het tumult raakten vijf agenten gewond, zo vernam de luchthavenbaas van de politie.
Lees verder

CEO luchthaven Charleroi over staking veiligheidspersoneel: "De situatie is beschamend"
Vertrekkende passagiers kunnen de luchthaven van Charleroi, waar het veiligheidspersoneel staakt, niet langer binnen. De luchthavenautoriteiten hebben gezamenlijk besloten om wegens de chaos die er momenteel heerst, de toegang voor vertrekkende passagiers te sluiten. Morgen zullen er dus geen passagiers kunnen vertrekken. De CEO van de luchthaven van Charleroi, Philippe Verdonck, vindt de situatie "beschamend". Dat zegt hij in een interview met VTM Nieuws.
Lees verder

Chinese strijdkrachten rekruteren Britse piloten die hen moeten leren het Westen te bekampen: "Ongelooflijk beangstigend"
China heeft tientallen voormalige Britse militaire piloten aangeworven om de Chinese strijdkrachten te leren hoe zij westerse gevechtsvliegtuigen en helikopters kunnen bekampen, zo hebben Britse regeringsfunctionarissen onthuld. China wil op die manier een strategisch voordeel behalen op het Westen in geval van oorlog.
Lees verder

Als ze even op vrije voeten is, krijgt ze weer lange vingers... En dus zit beruchtste dievegge van het land na 220 feiten nog maar eens in de cel
Françoise Z. (60) uit Grimbergen, de beruchtste winkeldievegge van het land, zit opnieuw in de cel. Twee weken geleden werd ze aangehouden, nadat ze een farde sigaretten had gestolen uit een Colruyt. Ze kwam vrij onder voorwaarden... om vervolgens opnieuw toe te slaan. "Ze kan de drang niet weerstaan om dingen te stelen", pleiten haar advocaten steevast. Kleptomanie dus, en toch twijfelt het parket of de vrouw wel écht aan ziekelijke steelzucht lijdt.
Lees verder

Parijse 'Koffermoordenares' plots verward tijdens ondervragingen: "Ik heb me enkel verdedigd tegen een spook"
"Dat doet me niets", zegt ze als speurders haar foto's van de vermoorde Lola Daviet (12) voorleggen. De 24-jarige vrouw die toegegeven heeft dat ze het meisje misbruikte en mishandelde tot de dood, is in absolute afzondering opgesloten in de vrouwengevangenis van Fresnes. Ze wordt ook de klok rond gecontroleerd - om te vermijden dat ze zichzelf iets aandoet. Ze trok haar bekentenissen intussen al gedeeltelijk terug in.
Lees verder

Zo wil Europa hoge gasprijzen aanpakken: dynamische prijslimiet en groepsaankopen
De Europese Commissie heeft haar langverwachte wetsvoorstellen neergelegd om de hoge gasprijzen aan te pakken. Ze stelt onder meer een flexibele pieklimiet voor de gasprijs voor. Verder moeten EU-landen 15 procent van hun gas samen gaan inkopen en komt er een nieuwe richtprijs voor gas. De commissie hoopt daarmee de lidstaten, die al maanden touwtrekken over bijvoorbeeld een gasprijsplafond, later deze week op een Europese top op één lijn te krijgen.
Lees verder

Socialemediabedrijf Meta moet website Giphy verkopen van Britse toezichthouder
De Amerikaanse multinational Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, zal dan toch de GIF-website Giphy moeten verkopen. Dat heeft de Competition and Markets Authority (CMA), de Britse markttoezichthouder, definitief beslist. Meta ging in beroep tegen de beslissing, maar dat is nu mislukt.
Lees verder

The day after: blinkend van trots toont Thibaut Courtois zijn award bij start van Real-training
Uiteraard een stralende Thibaut Courtois op training van Real Madrid. Onze nationale nummer één won gisteren de Lev Yashin Award - de trofee voor beste doelman. En daar hoorde vóór de training in Madrid een foto bij met de hele ploeg en staf. "Elk jaar wordt de doelman belangrijker in een ploeg: deelnemen aan het spel, reddingen verrichten, een beetje als libero achter de linies... Hopelijk kan ik er nog zo een jaar aan breien, daar ga ik nu alles aan doen", vertelde Courtois gisteren. Die andere laureaat stond uiteraard ook mee op de foto. Glimmend van fierheid toonde Karim Benzema zijn Ballon d'Or. Onder luid applaus tilde hij de trofee nadien omhoog.
Lees verder

"Ik werd m'n hele jeugd lang afgeranseld door mijn moeder": Sinéad O'Connor rekent in nieuwe docu af met haar demonen
Dankzij haar emotionele song 'Nothing Compares 2 U' uit 1990 werd Sinéad O'Connor (55) in één klap wereldberoemd. Is ze aanvankelijk nog de chouchou van de muziekwereld, blijft daar drie jaar later niets van over. Ze klaagt het seksueel misbruik in de katholieke kerk aan, weigert om een abortus te ondergaan en stuurt haar kat naar de Grammy Awards. In de nieuwe documentaire 'Nothing Compares' - die vertoond wordt op het Film Fest Gent - blikt ze terug op die zware periode en de mishandeling door haar moeder, die diepe sporen naliet. "De wereld dacht dat ik gek was."
Lees verder

Voormalige 'royal' butler klapt uit de biecht over Kate Middleton: "Ze was niet zoals de anderen"
Grant Harrold (44) werkte zeven jaar lang als 'royal' butler voor koning Charles III. Aan 'The Mirror' doet hij onder meer zijn boekje open over de prille romance van de prins en prinses van Wales tijdens hun studententijd. En wat blijkt? Dat Kate Middleton (40) een erg goede beurt maakte. "Ze maakte steeds grapjes met het personeel", klinkt het.
Lees verder