Doorgaan naar hoofdcontent

Gedeeltelijke mondmaskerplicht en ouders mogen school niet meer betreden: basisschool neemt opnieuw coronamaatregelen

HLN
Gedeeltelijke mondmaskerplicht en ouders mogen school niet meer betreden: basisschool neemt opnieuw coronamaatregelen
De kleuter- en basisschool van het Emmaüsinstituut in Aalter neemt preventieve maatregelen om een corona-uitbraak op school te vermijden.
Lees verder

Samen met Oekraïense soldaat terug naar huis na de bezetting: "Pas op, de meeste van mijn buren zijn voor de Russen, wie weet steekt het hier vol mijnen"
Maandenlang was Lyman bezet door de Russen, maar nu na de bevrijding kan de Oekraïense militair Yvan (31) — samen met onze reporter — eindelijk nog eens gaan kijken wat er rest van zijn huis, zijn stad en zijn arme buurvrouw... Een troosteloze blik op een schim van wat ooit was, waarbij de geur van de dood, de angst voor de mijnen en de haat voor de collaborateurs nooit ver weg is. "Zelfs mijn boekenrek hebben ze leeggeroofd, de rotzakken!"
Lees verder

Meer dan 70% van 65-plussers is gevaccineerd na één maand herfstcampagne, vanaf deze week nieuwste type vaccins ingezet
Een maand na de start van de herfstvaccinatiecampagne tegen Covid-19 is 72% van de 65-plussers in Vlaanderen gevaccineerd. Bij de 50- tot 64-jarigen heeft 41% een vaccin gekregen. Opvallend is wel dat bij de 80-plussers de vaccinatiegraad voorlopig lager ligt: zo'n 50% heeft zich al laten vaccineren. Dat meldt het agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

Nederland stuurt luchtafweerraketten naar Oekraïne
Nederland stuurt voor 15 miljoen euro aan extra luchtdoelraketten naar Oekraïne. Die moeten het land helpen zich te verweren tegen de Russische raketten en andere projectielen die Moskou de laatste dagen weer afvuurt op Oekraïne.
Lees verder

Voor 13 miljoen euro drugs in auto die van België naar Frankrijk reed
De Franse douane heeft vrijdag een recordvangst van 211 kilogram drugs in beslag genomen. De auto, die uit België kwam, werd onderschept aan de tolpoort in het noordelijke departement Oise, aldus het parket van Senlis. Volgens '20minutes' hebben de drugs een straatwaarde van ongeveer 13 miljoen euro.
Lees verder

Eerste ruimtetoerist ooit gaat nu met SpaceX rondje rond de maan vliegen
De eerste ruimtetoerist ooit gaat opnieuw de ruimte in. Dennis Tito (intussen 82) betaalde in 2001 als eerste om onze planeet even te mogen verlaten en gaat nu samen met zijn vrouw Akiko een toertje rond de maan maken. Hij zal dat doen met SpaceX, het ruimtebedrijf van Elon Musk. Hoeveel de Tito's hebben betaald voor de trip, is niet bekendgemaakt.
Lees verder

Kwart van kleuters kampt met overgewicht
Zowat een kwart van de kleuters in België kampt met overgewicht. Een derde van hun dagelijkse energie-inname halen ze uit zeer bewerkte voedingsmiddelen. Dat meldt de Hoge Gezondheidsraad. Vooral de veelvuldige promotie van ongezonde voedingsproducten baart zorgen, omdat die ertoe leidt dat kinderen slechte eetgewoontes aannemen.
Lees verder

Kwart van kleuters kampt met overgewicht, minister Dalle: "We moeten dit ernstig nemen"
Zowat een kwart van de kleuters in België kampt met overgewicht. Een derde van hun dagelijkse energie-inname halen ze uit zeer bewerkte voedingsmiddelen. Dat meldt de Hoge Gezondheidsraad. Vooral de veelvuldige promotie van ongezonde voedingsproducten baart zorgen, omdat die ertoe leidt dat kinderen slechte eetgewoontes aannemen.
Lees verder

Meer dan twee kerncentrales langer open? Groen: "Bevooradingszekerheid zal regering leiden"
De federale regering heeft niet beslist het langer openhouden van andere kerncentrales te onderzoeken, noch met Engie Electrabel te onderhandelen over meer dan twee centrales langer open te houden. Dat heeft Groen-fractieleider Wouter De Vriendt woensdag verklaard in de Kamer.
Lees verder

Toeval of meer aan de hand? Kroning van Charles valt pal op verjaardag van kleinzoon Archie
De Britse koning Charles (73) zal op zaterdag 6 mei 2023 officieel gekroond worden. Dat nieuws maakte Buckingham Palace bekend. Een opvallende datum, want die dag viert zijn jongste kleinzoon Archie, de zoon van prins Harry en Meghan Markle, net zijn verjaardag. "Vreemd, vind je niet?", reageren royaltyfans verbaasd. Britse koningskenners menen echter dat er van kwaad opzet geen sprake is.
Lees verder

Kate Middleton gespot met 'grootste' juwelentrend van het moment: hier shop je betaalbare alternatieven
Nadat we jarenlang kozen voor een minimalistische aanpak mogen onze juwelen en accessoires weer opvallen dit najaar. More is more, zo lijkt het wel. Zelfs Kate Middleton is grote fan. Hoewel ze elke dag kan kiezen uit de Britse koninklijke sieradenkist, maakte ze onlangs een aparte keuze en gaf ze de voorkeur aan een gouden, chunky ketting met een groot hart, letterlijk.
Lees verder

Gastvrouw van de 'Kristallen Fiets' Lies Vandenberghe: "Sportfiguren zijn tegenwoordig ook showbizz"
Lees verder

Lies Vandenberghe wil graag nog een derde zoontje: "Dat wordt wellicht heel druk"
Lees verder

RECENSIE. 'Mike': "Een wervelwind van seks, drugs en zelfhaat die niet altijd even raak mept"
Mike Tyson aka 'de stoutste man op de planeet', mag tegenwoordig dan wel vrezen dat zijn levenseinde in zicht is, in de nieuwste reeks op Disney+ zijn z'n hoogdagen weer springlevend. 'Mike' hangt acht afleveringen op aan het tragische, wilde en controversiële leven van de bokslegende met de gezichtstattoo en hoe hij uitgroeide van mollig gepest kind tot de terreur van de Amerikaanse zwaargewichtendivisie. Maar of deze reeks -waar Tyson allesbehalve z'n goedkeuring voor heeft gegeven- ook echt iets toe te voegen heeft aan de alom bekende levenswandel van Iron Mike? Of de zoveelste reeks is die gewoon een trefzekere hit wil scoren? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Khloé Kardashian liet tumor in gezicht verwijderen en waarschuwt anderen: "Laat je geregeld controleren"
De volgers van Khloé Kardashian (38) hadden al langer door dat er iets niet pluis was, aangezien ze steeds werd gespot met een verband op haar gezicht. De realityster verklaart openhartig op Instagram dat ze onder het mes moest omwille van een tumor. "Ik moest onmiddellijk geopereerd worden", klinkt het.
Lees verder

De 'horrorzussen' die verstrikt raakten in hun eigen pact: het ware verhaal achter 'The Silent Twins'
De Belgische kijkers moeten nog even geduld hebben, maar in Amerika ging 'The Silent Twins' onlangs in première. Deze nieuwe thriller vertelt het waargebeurde verhaal van June en Jennifer Gibbons, die bekend - of eerder berucht - werden als de zwijgende tweeling. Op vierjarige leeftijd sloten de zussen een 'duivelspact', dat hen hun hele leven aan elkaar bond en enkel door de dood verbroken kon worden. Dit is hun verhaal.
Lees verder

Mathieu van der Poel geeft op in eerste wegwedstrijd sinds WK
Mathieu van der Poel heeft opgegeven in de Italiaanse eendagswedstrijd Ronde van Veneto. De Nederlander kreeg te maken met materiaalpech. Het was voor Van der Poel zijn eerste wegwedstrijd sinds zijn aanhouding in Australië voorafgaand aan de WK.
Lees verder

Bejaarde vrouw (86) dood teruggevonden in tuin in Zoersel: "Magda werd met geweld om het leven gebracht"
Er is een onderzoek geopend naar de moord op een 86-jarige vrouw in Zoersel. Ze werd vorige zondag dood in de tuin aangetroffen. Een autopsie wees dinsdag uit dat de vrouw met geweld is omgebracht.
Lees verder

Russische grensstad Belgorod opgeschrikt door verschillende explosies
De Russische stad Belgorod, die vlakbij de grens met Oekraïne ligt, is woensdag opgeschrikt door explosies. Die zijn wellicht afkomstig van luchtafweergeschut. Wat er exact aan de hand is, is voorlopig onduidelijk. Niet-geverifieerde Russische bronnen melden dat Oekraïense raketten uit de lucht zijn geschoten.
Lees verder

Plooien gladgestreken: lijnrechter die 'hou je bakkes' zei tegen Capon in Oostende - Genk, excuseert zich
De heisa die begin deze maand was ontstaan na afloop van KV Oostende - Racing Genk lijkt bekoeld. De Limburgers wonnen toen in de slotminuten met 1-2 en scoorden de beslissende goal op hoekschop. Bij KVO waren ze van mening dat voorafgaand die corner een overtreding gebeurde.
Lees verder