Doorgaan naar hoofdcontent

Gaan schrijvers van 'Familie' te ver met vechtende Niko? "Soms spelen we scènes anders, omdat we geen zin hebben in ...

HLN
Gaan schrijvers van 'Familie' te ver met vechtende Niko? "Soms spelen we scènes anders, omdat we geen zin hebben in ruziemaken"
Het is al weken een heftige verhaallijn in 'Familie': na een bijna-doodervaring zoekt Niko (Jo Hens) telkens het gevaar op om te kunnen terugkeren naar die emotie. Hij komt zo in een vechtclub terecht, wat zorgt voor zeer ongewone scènes in de reeks. Maar de bijna-doodervaring is wel gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Toch hebben de scenaristen acteurs Jo Hens en Caroline Maes (Mieke) moeten overtuigen van deze storyline. "Het is zwaar verhaal voor een dagelijkse soap. De kijker wil af en toe ook iets leuks", vertellen ze aan Showbits.
Lees verder

Caroline Maes en Jo Hens niet blij met heftige verhaallijn in 'Familie': "Dit is heel zwaar thema voor een soap"
Het is al weken een heftige verhaallijn in 'Familie': na een bijna-doodervaring zoekt Niko (Jo Hens) telkens het gevaar op om te kunnen terugkeren naar die emotie. Hij komt zo in een vechtclub terecht, wat zorgt voor zeer ongewone scènes in de reeks. Maar de bijna-doodervaring is wel gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Toch hebben de scenaristen acteurs Jo Hens en Caroline Maes (Mieke) moeten overtuigen van deze storyline. "Het is zwaar verhaal voor een dagelijkse soap. De kijker wil af en toe ook iets leuks", vertellen ze aan Showbits.
Lees verder

REVIEW. Kan Motorola RAZR 2022 concurrent Samsung van troon der plooibare telefoons stoten?
Na twee jaar is er met de RAZR 2022 eindelijk een nieuwe plooibare Motorola-smartphone. Dat komt op het perfecte moment, want Samsung deed het dit jaar met de Galaxy Flip 4 wel erg rustig aan. Maar is de nieuwe RAZR, met een adviesprijs die 100 euro hoger ligt, ook beter dan de grote concurrent?
Lees verder

"Daar strijkt iedereen zijn onderbroeken": Steven vertelt in 'In mijn caravan' over zijn tijd in de gevangenis
In een nieuwe aflevering van 'In mijn caravan' houdt Kristof Dewamme halt op camping De Moor in Tremelo. Hier ontmoet hij Steven, die 6,5 jaar in de gevangenis zat. Hij doet een opmerkelijke uitspraak over zijn gezeten tijd. "Elke nacht strijk ik alles, tot mijn onderbroeken toe", waarna Kristof in de lach schiet. "Jij lacht, maar alle gevangenen doen dat. Het is anders niet proper."
Lees verder

"Daar strijkt iedereen zijn onderbroeken": Steven vertelt over zijn tijd in de gevangenis
In een nieuwe aflevering van 'In mijn caravan' houdt Kristof Dewamme halt op camping De Moor in Tremelo. Hier ontmoet hij Steven, die 6,5 jaar in de gevangenis zat. Hij doet een opmerkelijke uitspraak over zijn gezeten tijd. "Elke nacht strijk ik alles, tot mijn onderbroeken toe", waarna Kristof in de lach schiet. "Jij lacht, maar alle gevangenen doen dat. Het is niet proper anders."
Lees verder

Is het normaal dat je urine of stoelgang rood kleurt als je rode bieten eet?
Oktober en november is traditioneel het hoogseizoen van de rode bieten. "Eet ze maar op, want ze zijn gezond", hoor je vaak als argument om ze toch op het menu te zetten. Toch valt de groente door zijn sterke aardesmaak niet bij iedereen in de smaak. Hoe gezond is de rode biet dan echt? En is het normaal dat je urine rood kleurt als je rode biet eet? Diëtiste Sanne Mouha legt uit.
Lees verder

Jeroen Meus werkt aan programma rond overleden broer: "Ik zal het nooit helemaal te boven komen"
Op oudejaarsavond moest Jeroen Meus zijn broer afgeven. Hans Meus overleed na een zware strijd tegen kanker. De tv-kok is intussen bezig met een tv-programma rond hem, vertelt hij in 'Humo'. "Het gemis is ontzettend."
Lees verder

Klimaatactivist Mirjam (25) bekent: "Ik gooide aardappelpuree naar schilderij van Monet"
Ze bezette eerder al Duitse kruispunten door zich vast te lijmen aan de grond. Zondag gooide ze het met een mede-activist over een andere boeg door een peperduur schilderij van Monet te bekladden met aardappelpuree. In een tweet rechtvaardigt de Duitse Mirjam Herrmann (25) haar daad door te stellen dat "kunst en cultuur niets waard zal zijn wanneer we moeten vechten voor ons eten".
Lees verder

LIVE (do, 21u). Gentse ziekenboeg puilt uit: nu ook Hanche-Olsen 3 maanden uit met schouderblessure
• Aftrap: 21u
Lees verder

Zelensky: "Snel financiële hulp nodig om begrotingstekort van 38 miljard euro op te vangen"
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft op een conferentie over de wederopbouw van zijn land in Berlijn gevraagd om extra financiële steun. Hij verwacht dit jaar een begrotingstekort van ruim 38 miljard euro en hoopt op snelle steun uit het buitenland.
Lees verder

Liz Truss afgetreden als Brits premier, Rishi Sunak formeel benoemd als haar opvolger
Liz Truss is officieel afgetreden als premier van het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe premier, Rishi Sunak, is benoemd als haar opvolger. In haar allerlaatste verklaring als premier zei Truss dat de regering in korte tijd "dringend en doortastend" heeft gehandeld. Daarna trok ze naar koning Charles om haar ontslag aan te bieden De conservatieve politica vertoefde amper 49 dagen in Downing Street 10, de kortste regeerperiode ooit in de Britse geschiedenis. Koning Charles heeft Rishi Sunak intussen gevraagd een nieuwe regering te vormen. De politicus heeft dit aanvaard en is vervolgens formeel tot nieuwe premier benoemd.
Lees verder

Liz Truss officieel afgetreden als Brits premier. "Regering handelde dringend en doortastend", laat ze verstaan in laatste verklaring als eerste minister
De regering heeft in korte tijd "dringend en doortastend" gehandeld. Dat heeft Liz Truss dinsdag voor Downing Street 10 gezegd in haar allerlaatste verklaring als premier, aldus 'Sky News'. Daarna trok Truss naar koning Charles om formeel haar ontslag aan te bieden. Intussen is dat gebeurd en is ze officieel Brits premier af. De conservatieve politica vertoefde amper 49 dagen in Downing Street 10, de kortste regeerperiode ooit in de Britse geschiedenis. Koning Charles maakt zich nu op om haar opvolger Rishi Sunak te ontvangen.
Lees verder

Radja Nainggolan traint met Antwerpse B-kern: nederlaag tegen Genk en 6 op 15 veranderen niets aan disciplinaire schorsing
Wie dacht dat Radja Nainggolan na Antwerps nederlaag tegen Genk snel weer zou worden opgevist in de A-kern van de Great Old heeft het mis. De voormalige Rode Duivel blijft tot nader order disciplinair geschorst en trainde dinsdagochtend met de Antwerpse beloften.
Lees verder

Premier Meloni geeft eerste toespraak voor Italiaans parlement: "Toegeven aan chantage van Poetin heeft geen zin"
Het heeft volgens de nieuwe premier van Italië geen zin om toe te geven aan de "chantage" van de Russische president Vladimir Poetin, alleen om de brandstofrekeningen omlaag te brengen. "Dat zou de energiecrisis enkel maar erger maken", stelde Giorgia Meloni in haar eerste toespraak voor het Italiaanse parlement. Ze zei verder dat de NAVO aan haar regering een "trouwe bondgenoot" zal hebben.
Lees verder

Rechter keldert hoop van drugsmilieu: "Bewijzen uit operatie Sky ECC zijn betrouwbaar"
Mohamed Reda C., in het Antwerpse drugsmilieu beter bekend als 'De Algerijn', is veroordeeld tot 6 jaar cel voor het organiseren van een aanslag op het huis van een havenarbeider in Deurne. Als belangrijkste bewijs legde de aanklager heel wat berichten uit de gekraakte chatdienst Sky ECC voor. De talrijke procedurefouten die de advocaten tegen de Sky ECC-operatie hadden opgeworpen zijn van tafel geveegd. Dat is een belangrijk precedent.
Lees verder

"We zijn in een geheim universum": eerste trailer 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania' gelost
Acteur Paul Rudd (53) en actrice Evangeline Lilly (43) zijn helemaal terug als Ant-Man en de Wasp in een gloednieuw avontuur: 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania'. Ook Michael Douglas (78) en Michelle Pfeiffer (64) keren als vanouds terug. Er valt wel een nieuw gezicht te spotten in de trailer van de nieuwe 'Marvel'-prent: Kathryn Newton (25) vertolkt, de intussen iets oudere, Cassie Lang. Vanwege een incident belanden ze in de Quantum Realm. Maar als al snel blijkt dat ze hier niet alleen zijn, is het hek van de dam. "Er is iets wat ik je nog niet heb verteld."
Lees verder

Lokale ondernemers stellen Zuhal Demir in gebreke in het Ventilus-dossier
Begin november wil de Vlaamse regering een beslissing nemen over de beruchte hoogspanningskabels. Een deel van de West-Vlaamse ondernemers, die zich op het geplande tracé bevinden, verzet zich tegen het regeringsvoorstel. Hun collectief 'Involte vzw' stelt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) nu formeel in gebreke.
Lees verder

"Daten met Julia werd me te veel": Matthew Perry getuigt in memoires over zijn split met Julia Roberts
'Friends'-acteur Matthew Perry (53) heeft in zijn recent verschenen memoires 'Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing' niet alleen onthullingen gedaan over zijn jarenlange drank- en drugsverslaving, maar ook over zijn woelige liefdesleven. Zo heeft de ster onder meer een relatie gehad met actrice Julia Roberts (54), die hij na een moeizame verovering na slechts twee maanden aan de kant schoof voor een wel zeer verrassende reden.
Lees verder

Cholera rukt snel op in Libanon: meerdere doden, onder wie baby van vijf maanden
Oxfam waarschuwt dat er in Libanon een race tegen de klok heerst om er de verspreiding van cholera een halt toe te roepen. "Dit kan honderdduizenden mensen in nog grotere kwetsbaarheid duwen", klinkt het bij de solidariteitsorganisatie.
Lees verder

Een Nederlandse prins mag niet, een vrouw wél: hoe zal Elisabeth kiezen in de liefde? "Ze zal met haar ouders een lijstje maken"
Een bevallige verschijning is het, onze kroonprinses Elisabeth in het portret voor haar 21ste verjaardag. Ongetwijfeld een jongedame met menig aanbidder, maar jammer genoeg voor de prinses loopt haar liefdespad niet zoals bij een andere twintiger. Ze heeft namelijk niet zómaar de keuze, en moet enkele (on)geschreven regeltjes volgen als het op de selectie van een partner aankomt. "Kroonprinses Amalia krijgt een veel vrijere keuze."
Lees verder