Doorgaan naar hoofdcontent

Franse premier grijpt naar noodmaatregel om staking brandstofdepots te breken

HLN
Franse premier grijpt naar noodmaatregel om staking brandstofdepots te breken
De Franse premier Elisabeth Borne heeft besloten een noodwet te gebruiken om de stakingen in de olie-industrie te breken, met name bij het bedrijf Esso-Exxonmobil. Opslagplaatsen en raffinaderijen van de onderneming worden door stakend personeel geblokkeerd wat onder meer leidt tot lege benzinestations. De Franse wet biedt de mogelijkheid om voor het algemeen belang in noodsituaties bepaalde individuele rechten zoals het stakingsrecht opzij te schuiven.
Lees verder

Mechelse rapper Makar scoort wereldhit met Nederlandstalig nummer
De jonge Mechelse rapper Makar Barsegjan (24) — met als artiestennaam Makar — heeft met zijn Nederlandstalige nummer 'Mood' een absolute wereldhit te pakken. Dat succes heeft de rapper, wiens muziekcarrière begon met een grap, vooral te danken aan het sociale medium TikTok. Daar werd zijn nummer namelijk meer dan 400.000 keer gebruikt in verschillende video's, die samen al miljoenen keer bekeken werden.
Lees verder

Mobilisatie blijkt nefast voor Russisch onderwijs: "In sommige scholen is er niemand meer om les te geven"
De gedeeltelijke mobilisatie blijkt een vernietigend effect te hebben op het onderwijs in Rusland. Dat meldt de onafhankelijke Russische nieuwssite 'Verstka'. Duizenden leerkrachten zijn naar het front vertrokken, ondergedoken of naar het buitenland gevlucht, waardoor er in sommige scholen niemand meer over is om les te geven.
Lees verder

KOERS KORT. Van der Poel verrassend aan de start van Ronde van Veneto - Marit sprint naar zege in Sluitingsprijs Putte-Kapellen
Alpecin-Deceuninck brengt woensdag Mathieu van der Poel en titelverdediger Xandro Meurisse aan de start van de Ronde van Veneto. De Nederlander, zondag nog derde op het eerste WK gravel in Italië, was eerst niet voorzien voor de wedstrijd tussen Padua en Vicenza (159,8 km), maar verschijnt toch aan de start. "Een kleine verrassing voor jullie", tweet het team. Gianni Vermeersch, de kersverse wereldkampioen gravel, is er niet bij.
Lees verder

BV 24/7. Bab Buelens en Vincent Banić vieren de liefde en Celine Van Ouytsel wordt in de bloemetjes gezet
The show must go on, want de showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Wegpolitie doet bijzondere vangst bij routinecontrole: "Negentien giftige adders, een ratelslang en een boompython"
De wegpolitie heeft zondag een bijzondere vangst gedaan. In een wagen troffen agenten twintig slangen aan. Negentien ervan bleken giftig.
Lees verder

Elektrisch rijden is volgens overheid nog altijd helft goedkoper dan met benzine: "Puur consumentenbedrog", reageert brandstoffenfederatie
Ondanks de torenhoge elektriciteitsprijzen zou elektrisch rijden nog altijd de helft goedkoper uitvallen dan met een vergelijkbare gezinsauto op fossiele brandstof. Zo moet toch blijken uit de nieuwe kwartaalprijzen van de FOD Economie die verplicht aan tankstations opgehangen moeten worden. Per 100 afgelegde km zou een elektrische wagen slechts 5,8 euro verbruiken tegen 12,1 euro voor een benzinewagen. "Terwijl die kloof in werkelijkheid onbestaande is", reageert brandstoffenfederatie BRAFCO boos. "Dit is gewoon consumentenbedrog."
Lees verder

NAVO houdt volgende week jaarlijkse nucleaire oefening
De NAVO houdt volgende week een nucleaire oefening om het grondgebied van de verdragsorganisatie te verdedigen met kernwapens. "Dit is een routinetraining die elk jaar plaatsvindt en ook al lang gepland was", verduidelijkte Jens Stoltenberg.
Lees verder

Het stopt niet voor Zinho Vanheusden: AZ-verdediger houdt breukje in voet over aan duel tegen Utrecht
Opnieuw tegenslag. Na meerdere zware blessures heeft de pech opnieuw toegeslagen bij Zinho Vanheusden (23). De Limburgse verdediger was net weer speeltijd aan het vergaren bij AZ Alkmaar, maar liep in het duel met FC Utrecht een breukje op in de linkervoet en is meerdere weken out.
Lees verder

LIVE. De Bruyne en Gómez in de basis tegen Kopenhagen, Haaland op de bank
• Champions League • Aftrap: 18u45 • Parken • FC Kopenhagen-Manchester City
Lees verder

Kroning van koning Charles wordt "goedkoper", maar zal wél een spektakel zijn
Koning Charles III (73) zou naar verluidt zeer gevoelig zijn voor de huidige crisis die zich momenteel afspeelt in - onder andere - het Verenigd Koninkrijk. Daarom gaven eerdere berichten aan dat zijn kroning "kleiner en eenvoudiger" zou worden dan de drie uur durende extravaganza van zijn moeder in 1953. Maar nu hebben verschillende bronnen toch benadrukt bij de 'Daily Mail', dat Charles' kroning helemaal niet gespeend zal zijn van pracht en praal.
Lees verder

NAVO-chef: Rusland mikt op burgers omdat het op slagveld verliest
De Russische rakettenregen op burgerdoelen in Oekraïne is een teken van zwakte, zegt NAVO-chef Jens Stoltenberg. Rusland incasseert aan het front nederlaag na nederlaag, constateert hij.
Lees verder

BINNENKIJKER. Koppel transformeert art-decowoning uit 1945 om tot energiezuinige woonst: "Er is een pak denkwerk aan voorafgegaan"
Bij de verbouwing van hun rijwoning in Kluisbergen, die twee jaar geleden werd gedaan, creëerden Valerie en Alexander een zee van licht en ruimte, wat hen toeliet om bij de inrichting nadrukkelijk donkere, warme materialen te gebruiken. Onze woonexpert Björn Cocquyt ging er een kijkje nemen en geeft ook enkele tips om in je eigen woning zo veel mogelijk licht binnen te brengen.
Lees verder

"Plots voelde ik zijn erectie tegen mijn arm": memoires Mel C onthullen duistere kant van het leven als Spice Girl
"Ik lag daar, volledig naakt en kwetsbaar." In haar memoires 'The Sporty One' praat Spice Girl Mel C (48) voor het eerst openhartig over de aanranding die ze jarenlang verdrong, maar die onlangs toch weer kwam bovendrijven. Chisholm - de echte naam van de zangeres - heeft het in het boek bovendien ook over haar eetproblemen, die ene dronken ruzie met Victoria Beckham en haar gedoemde relatie met popster Robbie Williams. "Je wil niet weten hoeveel ik gepikt heb van die kerel."
Lees verder

Anna Sorokin uit 'Inventing Anna' heeft grote plannen: "Ik ben met veel projecten bezig"
Anna Sorokin (31), de fraudeur op wie het hoofdpersonage in de Netflixserie 'Inventing Anna' is gebaseerd, heeft aan 'The New York Times' verteld dat ze bezig is met het schrijven van een boek én het maken van een podcast.
Lees verder

Zeges voor Iserbyt en Van Empel, een straffe prestatie van Nys: verdienen ze een plekje in jouw Gouden Cross-ploeg?
Eli Iserbyt en Fem van Empel hebben de eerste klassementscross op hun naam geschreven. De pionnen van Pauwels Sauzen-Bingoal scoorden logischerwijs ook in de Gouden Cross de meeste punten. Kunnen ze zondag - in Fayetteville - opnieuw aan het langste eind trekken? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals de hoofdprijs van 5.000 euro cash.
Lees verder

Onbeschikbaarheid kernreactor Tihange 3 opnieuw verlengd tot 21 oktober
De kernreactor Tihange 3 zal niet zoals eerst gedacht op 15 oktober kunnen herstarten. Uitbater Engie gaat nu uit van 21 oktober, zo bevestigt het bedrijf.
Lees verder

"Vanaf nu één missie: de Tour winnen", maar Remco Evenepoel hint in dubbelgesprek met Dirk De Wolf wel naar Giro 2023 als tussenstap
Monument, grote ronde, wereldtitel. Remco Evenepoel (22) heeft zijn eerste carrièredoelen bereikt. In een exclusief dubbelgesprek met onze allereerste laureaat, Dirk De Wolf, blikt de Kristallen Fiets-favoriet ambitieus vooruit op zijn toekomst. "Tot dusver oogt de Ronde van Italië van 2023 zeer mooi. Dus zou je kunnen zeggen: ik de Giro, Fabio (Jakobsen, red.) de Tour, Tim (Merlier, red.) de Vuelta." Remco Evenepoel honderduit over onder meer de interesse van Ineos, zijn huwelijk en een gemiste kans: "Ik heb er spijt van dat ik Milaan-San Remo niet heb gereden."
Lees verder

In pretparksimulator 'Park Beyond' zijn zelfs de natuurwetten niet heilig
'Park Beyond' kan de zoveelste variant op 'Rollercoaster Tycoon' worden. Maar de makers van de game, het Duitse Limbic Entertainment, hebben er ambitieuzere plannen mee: ze zijn bezig aan een game waarin zeer weinig in de weg staat van je droomrollercoaster of droompark. Zelfs niet de wetten van de natuur.
Lees verder

België krijgt opnieuw zitje in VN-Mensenrechtenraad
België zetelt van 2023 tot en met 2025 in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC). De kandidatuur van ons land is dinsdagnamiddag goedgekeurd op de Algemene Vergadering van de VN in New York. Federaal minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) reageert tevreden.
Lees verder