Doorgaan naar hoofdcontent

Football Talk. Sobol verlengt contract bij Club Brugge tot 2025 - Dessers mist strafschop en verliest kelderkraker

HLN
Football Talk. Sobol verlengt contract bij Club Brugge tot 2025 - Dessers mist strafschop en verliest kelderkraker
Het zat niet mee voor Cyriel Dessers. De spits van Cremonese miste al na zeven minuten in de partij tegen hekkensluiter Sampdoria een strafschop. Tot overmaat van ramp scoorde Sampdoria wel (0-1) via ex-Genk-speler Omar Colley, en dus springen zij over Cremonese dat nu alleen laatst staat met amper vier punten na elf speeldagen. De teller van Dessers staat op twee goals in de Serie A.
Lees verder

HERBELEEF. Het crisisberaad in Tubeke, het ontslag van Mazzu en de persconferentie van Vandenhaute: dag één na het debacle op Sclessin
De druppel die de emmer deed overlopen. Standard-Anderlecht werd gisteren bij 3-1 voor de thuisploeg gestaakt omdat de bezoekende fans vuurpijlen op het veld gooiden. Die 3-1 wordt zo een 5-0-nederlaag, terwijl het lot van trainer Felice Mazzu intussen ook bezegeld is. Herbeleef hier nog eens alle ontwikkelingen van vandaag op Anderlecht, inclusief de persconferentie van voorzitter Wouter Vandenhaute.
Lees verder

Oekraïne beschuldigt Rusland van opzettelijk vertragen ruim 165 graanschepen
Oekraïne beschuldigt Rusland ervan opzettelijk meer dan 165 schepen voor graantransporten te vertragen door inspecties langer te laten duren. Dat blijkt uit een mededeling van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

LIVE (di, 21u). Guardiola knipoogt: "Hopelijk eet en drinkt Haaland niet te veel tijdens WK-break" - Dwingt City groepswinst af tegen Dortmund?
• Signal Iduna Park • Ref: Davide Massa (ITA) • City heeft tien punten, Dortmund heeft er zeven • Meunier geblesseerd bij bezoekers, mag Thorgan Hazard nog eens spelen?
Lees verder

Tornado komt net niet aan land boven Welle, wetenschapsexpert Martijn Peters geeft uitleg: "Dit kan zeker schade aanrichten"
Donkere onweerswolken veroorzaakten maandagavond even lichte paniek in Welle, bij Denderleeuw. Bewoners meenden immers een tornado te herkennen, maar verder dan een stevige stormwind kwam het uiteindelijk niet.
Lees verder

Inwoners Welle opgeschrikt nadat zich bijna 'tornado' vormt boven gemeente
Heel wat inwoners van Welle, deelgemeente van Denderleeuw, zijn deze avond geschrokken van een wolkenformatie die zich vormde boven de straten. Een wolk vormde zich er tot een tornado, maar kwam net niet aan de grond en verdween weer bijzonder snel. "Op dat moment was er een hevige wind", vertelt een van de bewoners daar.
Lees verder

Inwoners Welle opgeschrikt nadat zich bijna tornado vormt boven gemeente: "Kan zeker schade aanrichten"
Donkere onweerswolken veroorzaakten maandagavond even lichte paniek in Welle, bij Denderleeuw. Bewoners meenden immers een tornado te herkennen, maar verder dan een stevige stormwind kwam het uiteindelijk niet.
Lees verder

Is 'PGA Tour 2K23' eindelijk een golfgame die een breed publiek aanspreekt?
Golf heeft net zoals veel sporten een lange gamegeschiedenis. De eerste computerversies waren behoorlijk stijf, maar daarom niet minder uitdagend én verslavend. Twee jaar geleden maakte de voorganger van PGA Tour 2K23 best wel indruk. We schreven toen dat de game "veelbelovend" was, "maar nog geen hole-in-one". De spelreeks sloeg in 2021 een jaar over en dus begonnen we met zeer hoge verwachtingen aan de nieuwste editie. Is het dit keer dan wel een hole-in-one?
Lees verder

Protesterende cultuurstudenten verstoren Antwerpse gemeenteraad: "Ik versta u niet, er is wat achtergrondgeluid"
Heel wat animo maandagavond op de gemeenteraad, waar onder andere de nieuwe begroting op de agenda staat en dus ook de besparingen in de cultuursector. De kunststudenten - die het hardst getroffen worden - tekenen voor de zesde weekdag op rij present aan het stadhuis. In het zwart gekleed en met symbolische tape op de mond ontvangen ze de gemeenteraadsleden voor een bewogen gemeenteraad. Hun protest is tot diep in de raadzaal van de gemeenteraad te horen en zorgt voor verwarring tijdens de zitting.
Lees verder

Minstens 50.000 euro boete en 750.000 euro aan inkomsten kwijt, maar wat riskeren Anderlecht en relschoppers nog?
Vuurwerkgooiende Anderlecht-fans legden de wedstrijd tegen Standard lam. Welke andere gevolgen kan dat hebben voor paars-wit? Van een stevige geldboete tot wedstrijd(en) achter gesloten deuren, zo blijkt. Dreigt er een verbod op uitfans en komt er nog een sanctie voor Standard? Vijf vragen, vijf antwoorden.
Lees verder

IN BEELD. Regisseur Stijn Coninx bezoekt boekvoorstelling Wim Vanlessen
Van de bühne naar Maasmechelen Village. Nadat Wim Vanlessen enkele jaren geleden z'n danscarrière stopzette, stelt hij nu z'n eerste kinderboek voor. 'Een heel bijzondere jongen' vertelt het levensverhaal van de voormalige topdanser op kindermaat, en lokte heel wat bekend volk naar het Limburgse outletdorp.
Lees verder

Een ufo-hoed, koersfiets en elegant staatsbanket: dit was de eerste dag van het bezoek van Filip en Mathilde aan Litouwen
Koning Filip (62) en koningin Mathilde (49) zijn in Litouwen aangekomen voor een driedaags staatsbezoek aan de Baltische staat. Hij viel op met een oproep aan Oekraïne, zij met haar ufo-hoed. En Filip kreeg een koersfiets cadeau. Dit zijn de markantste momenten van dag 1.
Lees verder

FOD Binnenlandse Zaken over incidenten in Luik: "Enkele relschoppers verpesten het voor alle andere supporters"
De AD Veiligheid & Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken heeft gereageerd op de incidenten die zich gisteravond hebben afgespeeld in en rond Sclessin, het stadion van Standard. De voetbaltopper tussen de Rouches en Anderlecht ontspoorde compleet en moest definitief worden gestaakt. "De politiediensten zijn begonnen met de analyse van de beschikbare beelden."
Lees verder

Moties van wantrouwen tegen Franse regering mislukt, begroting aangenomen
Twee moties van wantrouwen die de oppositie in de Franse Assemblée nationale tegen de regering had ingediend over de begroting, hebben maandag geen meerderheid verkregen. Daarmee is de begroting voor 2023 goedgekeurd.
Lees verder

REPORTAGE. Bihucourt, waar een tornado het halve dorpje verwoestte: "Het is een mirakel dat iedereen nog leeft"
Een tornado heeft enorme schade aangericht in het noorden van Frankrijk, onder meer in de Amiens en dorpjes Conty en Bihucourt. Tientallen huizen zijn vernield, meer dan honderd mensen op slag dakloos. Bewoners spreken van oorlogscènes. "Ik pakte mijn kat vast en dacht dat ik ging sterven."
Lees verder

Anderlecht in diepste crisis ooit, maar voorzitter Vandenhaute wil niet weten van overgangsseizoen: "Europees voetbal blijft de ondergrens. Ja, dat zit er nog in"
Het liefst van al werkt hij in de luwte, maar als het kot bijna letterlijk in brand staat, moet de voorzitter komen blussen. Wouter Vandenhaute gaf tekst en uitleg bij het ontslag van Felice Mazzu en de zoektocht naar een opvolger. "De tijd dat Anderlecht zich meer kon permitteren dan de rest komt niet meer terug. We moeten dagelijks onze borst nat maken en die cultuur is er nog te weinig."
Lees verder

Maankind Ilano uit 'Extreme Makeover Vlaanderen' moet opnieuw geopereerd worden
Afgelopen weekend stal de kleine Ilano alle harten in 'Extreme Makeover Vlaanderen'. Het jongetje is een Maankind, en kan niet tegen zonlicht. In 'De tafel van vier' vertelt z'n mama dat ze slecht nieuws gekregen hebben. "Er zijn terug twee letsels die geopereerd moeten worden", klinkt het. "Volgende week donderdag moet hij opnieuw geopereerd worden." Dat betekent dat er een huidtumor verwijderd zal worden. "Hij heeft intussen al een negental operaties achter de rug."
Lees verder

Jason Momoa vist in traditionele Hawaiiaanse lendendoek en laat daarbij weinig aan de verbeelding over
'Aquaman'- en 'Game Of Thrones'-acteur Jason Momoa is aan het vissen op Hawaii. De 43-jarige acteur draagt daarbij niets meer dan een traditionele lendendoek uit Hawaii. Op de beelden kunnen de fans veel meer zien dan de blote bast van Momoa.
Lees verder

Hebben Jana en Christiaan de volgende stap gezet in 'Blind getrouwd'?
(Spoiler alert!) ''t Is gebeurd!', zou Erik Van Looy zeggen. De vier trefwoorden bij Jana en Christiaan in 'Blind getrouwd': 'vrucht', 'geproefd', 'lotto' en 'winnen'. Een feestje voor Christiaan, al stelde het duo even later hun relatie ook in vraag. Tegelijkertijd gaat het bij Joren en Lien van kwaad naar erger en beginnen 'slakjes' Florence en Jiri zowaar voorzichtig te flirten.
Lees verder

'Will & Grace'-acteur Leslie Jordan (67) overleden na crash met auto
Acteur en komiek Leslie Jordan is op 67-jarige leeftijd overleden. Dat melden diverse Amerikaanse media. Jordan kwam om het leven nadat hij met zijn BMW tegen de gevel van een gebouw in Hollywood reed. Vermoedelijk werd hij onwel tijdens de rit.
Lees verder