Doorgaan naar hoofdcontent

Flitsboetes die verdwijnen en agenten die speelden voor incassobureau: audit Comité P legt uitspattingen van politie...

HLN
Flitsboetes die verdwijnen en agenten die speelden voor incassobureau: audit Comité P legt uitspattingen van politiezone bloot
De zwijgcultuur in de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken heeft geleid tot ontoelaatbare uitspattingen. Dat blijkt uit een auditrapport van Comité P dat Het Belang van Limburg kon inkijken.
Lees verder

Nick Cannon is voor de tiende keer vader geworden: "Nog een zegening"
Amerikaanse presentator Nick Cannon (41) heeft zijn tiende kindje, genaamd Rise Messiah Cannon, verwelkomd. Dat maakte hij bekend op Instagram. Het is zijn derde kind met Brittany Bell.
Lees verder

Deze auto's zweven dankzij magneten met grote snelheid nét boven de weg
Chinese onderzoekers testen auto's die door middel van magneten net boven het wegdek zweven. In China bestaan ook al veel treinen die op deze manier voortbewegen. Zwevende auto's zouden zuinig, schoon en goedkoop zijn - en banden sparen.
Lees verder

Deze auto's zweven dankzij magneten met grote snelheid nét boven de weg
Chinese onderzoekers testen auto's die door middel van magneten net boven het wegdek zweven. In China bestaan ook al veel treinen die op deze manier voortbewegen. Zwevende auto's zouden zuinig, schoon en goedkoop zijn - en banden sparen.
Lees verder

Duitsland voert coronaregels voor herfst- en winter in, mondmaskerplicht wordt uitgebreid
In Duitsland is vandaag een resem voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus van kracht gegaan voor komende herfst en winter. Zo zijn FFP2-maskers vanaf 14 jaar verplicht op de langeafstandstrein, voorheen volstonden chirurgische mondmaskers. Voor kinderen tussen 6 en 13 jaar volstaat een chirurgisch masker.
Lees verder

Luipaardprint is terug. Maar hoe draag je het stijlvol en niet à la Carmen? Mode-expert weet raad
Dit najaar zijn prints overal. Al springt er eentje ver bovenuit: de luipaardprint. Het motief is lekker opvallend, een tikje gewaagd en zo veelzijdig dat het zelfs de status van basisstuk waardig is. Maar hoe draag je'm, zonder er goedkoop uit te zien? Onze mode-expert legt uit hoe je de print combineert, waar je de mooiste stuks koopt en hoe diep je ervoor in je buidel moet tasten.
Lees verder

Rapper Macklemore geopereerd aan gescheurde meniscus: "Tijd om te genezen"
Macklemore (39) is afgelopen donderdag geopereerd aan zijn knie. De Amerikaanse rapper had een gescheurde meniscus, waar hij al drie weken last van had. "Het is nu tijd om te genezen", liet hij weten op Instagram.
Lees verder

Deze drie landen juichen snelle toetreding van Oekraïne bij NAVO alleen maar toe
Estland, Letland en Litouwen zijn voorstander van een snelle toetredingsprocedure om Oekraïne in te NAVO op te nemen. "De Baltische vrienden van Oekraïne steunen het voluit om het land zo snel mogelijk te verwelkomen bij de NAVO", tweetten de ministers van Buitenlandse Zaken van de drie landen gisterenavond. "De inspirerende moed van Oekraïne kan onze alliantie alleen maar versterken."
Lees verder

INTERVIEW. West-Vlaamse fotografe verovert wereld met Netflix-docu: "Dit is alles waar ik al mijn hele leven van droomde, in één klap"
'Human Playground', de Netflix-docureeks over sport en spel die gisteren in 193 landen in première ging en die straks ook op het grootste streamingplatform van China staat, is het kindje van Hannelore Vandenbussche, een fotografe uit het West-Vlaamse Dadizele. Al jaren werkt ze in de coulissen. Nu, op haar veertigste, stapt ze rechtstreeks het wereldtoneel op. "Ik kan het zelf nog altijd niet geloven."
Lees verder

"Sta op één been tijdens het tandenpoetsen. Je traint evenwicht en spierkracht in je benen": gezondheidscoaches delen 15 tips voor een fysiek én mentaal gezonder leven
Fit, gezond en boordevol energie. Zo wil je je dag doorkomen. En dan deugddoend slapen en opnieuw beginnen. Om je daarbij te helpen schreven Paul en Carolien Van Den Bosch 'De ideale dag', een boek boordevol wetenschappelijk onderbouwd advies voor een fitter leven. "Gezondheidsinformatie is erg gefragmenteerd. Dat was een van de redenen om dit boek te maken: we wilden al die stukjes samenbrengen zodat je zicht krijgt op het totaalplaatje."
Lees verder

Oma van Dean (4) over het blijvende gemis: "Voor hij naar Dave ging, fluisterde hij: 'Mag ik niet bij jou blijven, moeke?'"
Samen met mama Elke (40) deed ze een oproep toen haar kleinzoon Dean (4) nog vermist was. "Of Dave De Kock hem alsjeblieft thuis wou komen afzetten", smeekten ze toen in januari. Enkele momenten later volgde het keiharde verdict: de jongen werd levenloos teruggevonden tussen de betonblokken. Voor het eerst doet oma Linda (64) haar verhaal: over het missen van haar kleinzoon, een pijnlijke verhuis en de hartproblemen van haar man.
Lees verder

Hoe zal Hoefkens alle spelers in z'n sterke kern tevreden houden? "Bij mij zullen de besten altijd spelen"
Dertien matchen in 44 dagen, in de NBA doen ze maar nipt beter. "Natuurlijk is dat schema een nadeel, maar onze ambitie blijft onveranderd", is Carl Hoefkens klaar voor de achtbaan waarop Club zich straks begeeft. Een andere uitdaging wordt om alle spelers, vooral ook zij die niet in de basis starten, tevreden te houden.
Lees verder

Slecht nieuws voor Spa-Francorchamps? Formule 1 wil terugkeren naar Afrika
De Formule 1 streeft op korte termijn naar een terugkeer naar het Afrikaanse continent. Dat zei CEO Stefano Domenicali. Volgend seizoen staat er nog geen Afrikaanse GP op de kalender. "Maar we hebben een duidelijk doel: Afrika komt terug." En dat is mogelijk slecht nieuws voor de GP van België.
Lees verder

Erdogan lijkt afstand te nemen van Poetin: Turkije verwerpt Russische annexatie
Turkije verwerpt de recente inlijving van vier Oekraïense gebieden door Rusland, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Istanboel. Daarbij brengt het ministerie in herinnering dat Turkije eerder de annexatie van de Krim weigerde te erkennen. Erdogan, die goede betrekkingen onderhoudt met zowel Rusland als Oekraïne, lijkt zo wat meer afstand te nemen van Poetin.
Lees verder

De vierde wereldtitel op rij: Amerikaanse basketvrouwen peuzelen China op
De Amerikaanse vrouwen hebben zich voor de vierde keer op rij tot wereldkampioen basketbal gekroond. In de WK-finale in Sydney versloeg Team USA China met 83-61 cijfers (rust: 43-33).
Lees verder

Baas van kerncentrale Zaporizja ontvoerd door Russen, zegt Oekraïne: "Hij werd uit auto gehaald en geblinddoekt weggevoerd"
Volgens de uitbater van de Oekraïense kerncentrales hebben Russische troepen gisteren de baas van de bezette kerncentrale Zaporizja ontvoerd. Rusland reageerde nog niet op de beschuldigingen.
Lees verder

'Valkyrie Elysium' is RPG die uitblinkt in actie
Soms denk je als gamer "Goh, nu heb ik wel zin in een nieuw deel van een langlopende reeks waarin ik mezelf een weg moet hakken door horden fantasiewezens in een wereld geïnspireerd op Noorse mythologie."
Lees verder

'Valkyrie Elysium' blaast met frisse actie nieuw leven in dood gewaande RPG-reeks
Soms denk je als gamer: "Goh, nu heb ik wel zin in een nieuw deel van een langlopende reeks waarin ik mezelf een weg moet hakken door horden fantasiewezens in een wereld geïnspireerd op Noorse mythologie." Meestal blijf je dan wel even op je honger zitten, met je nicheverlangens in een wereld van jaarlijkse 'FIFA's' en andere 'Call of Duty's'. Maar kijk: soms gebeurt het dat je op amper een maandje tijd niet één, maar twee zulke titels op je bord krijgt. Want terwijl zowat iedere PlayStation-bezitter reikhalzend uitkijkt naar 'God of War: Ragnarok', is hier plots 'Valkyrie Elysium' om het wachten wat te verzachten.
Lees verder

Stad Antwerpen en vzw Payoke vragen minister Crevits om geld voor opvang slachtoffers van mensenhandel
Het Antwerps stadsbestuur en vzw Payoke roepen Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) voor de tweede keer op om haar verantwoordelijkheid te nemen voor de slachtoffers van mensenhandel op de Borealis-site in Beveren. Net als op 26 augustus, stuurt de stad een brief met een vraag om hulp. Ze vragen nu om geld om de slachtoffers op te vangen.
Lees verder

LIVE (13u45). Eli Iserbyt jaagt op eerste zege in Berencross: "Een wedstrijd in de buurt wil je altijd winnen"
In Meulebeke staat met de Berencross de derde manche van de Exact Crossen op het programma. Nagenoeg een thuiswedstrijd voor Eli Iserbyt, die vorig weekend in Beringen won. De vrouwen starten om 13u45, de heren om 15u. Beide wedstrijden zijn LIVE te bekijken op VTM of te volgen in onderstaande liveblog.
Lees verder