Doorgaan naar hoofdcontent

Flatgebouw in lichterlaaie nadat Russische straaljager crasht: zeker 3 doden en 19 gewonden

HLN
Flatgebouw in lichterlaaie nadat Russische straaljager crasht: zeker 3 doden en 19 gewonden
De dodentol na de crash van een Russisch legervliegtuig bij een woongebouw in de Russische havenstad Jejsk, niet ver van Oekraïne, is opgelopen tot drie. Er vielen ook zeker negentien gewonden, aldus een nieuwe balans. Beelden van de enorme vuurzee zie je in onze video hieronder.
Lees verder

Het mag nooit te plezant worden in 'A Plague Tale: Requiem'
In zo goed als alle opzichten is 'A Plague Tale: Requiem' de overtreffende trap van voorganger 'Innocence'. Misschien hellen de proriteiten van de makers nèt iets te ver over naar de emotionele impact die ze wilden maken, maar die is meer dan krachtig genoeg om de game te dragen.
Lees verder

Meer dan honderd Oekraïense vrouwen vrijgelaten bij nieuwe gevangenenruil met Rusland
Bij een gevangenenruil tussen Oekraïne en Rusland zijn in totaal 108 Oekraïense vrouwen, in de eerste plaats militairen, vrijgelaten. Dat heeft een adviseur van de Oekraïense president maandag meegedeeld. Er werden in ruil ook 110 Russische gevangenen vrijgelaten door Kiev.
Lees verder

Is soja kankerverwekkend? En is het belastender voor het milieu dan vlees? Voedingsexperte scheidt 6 feiten van fabels over soja
Als er één voedingsmiddel is waarover je tegenstrijdige informatie vindt op dr. Google, dan is het wel soja. Volgens de ene beschermt het tegen kanker, volgens de andere vergroot soja het risico op die ziekte of andere aandoeningen door de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Tijd voor heldere antwoorden. Jolien Jonckheere, voedingswetenschapper bij Vlaams Instituut Gezond Leven, scheidt 6 feiten van fabels. "Let op met voedingssupplementen die soja-isoflavonen bevatten."
Lees verder

LIVE BALLON D'OR. Gala begonnen in Parijs, Cristiano Ronaldo moet zich tevreden stellen met 20ste plaats
Het kruim van de internationale voetbalwereld verzamelt vanavond in Parijs. Daar wordt in het Théâtre du Châtelet de 66ste Ballon d'Or uitgereikt. Real-spits Karim Benzema is de grote favoriet om Lionel Messi op te volgen. Thibaut Courtois is dan weer de grootste kanshebber op de Yashin-trofee, de prijs voor de beste doelman. Alle updates en uitslagen kan u hier vandaag LIVE volgen.
Lees verder

Antwerp zet Nainggolan voor onbepaalde tijd uit A-kern nadat hij voor de match op Standard e-sigaret rookte
Antwerp heeft Radja Nainggolan voor onbepaalde tijd uit de A-kern gezet nadat hij een uur voor de match op Standard van een e-sigaret lurkte. Dat maakte de club vanavond bekend.
Lees verder

LIVE BALLON D'OR. Putellas wint opnieuw bij de vrouwen, De Bruyne en Courtois nog steeds in de running bij de mannen
Het kruim van de internationale voetbalwereld verzamelt vanavond in Parijs. Daar wordt in het Théâtre du Châtelet de 66ste Ballon d'Or uitgereikt. Real-spits Karim Benzema is de grote favoriet om Lionel Messi op te volgen. Thibaut Courtois is dan weer de grootste kanshebber op de Yashin-trofee, de prijs voor de beste doelman. Alle updates en uitslagen kan u hier vandaag LIVE volgen.
Lees verder

Trumps bedrijf rekende geheime dienst extra hoge bedragen voor hotelovernachtingen
Het bedrijf van de Amerikaanse oud-president Donald Trump zou de geheime dienst aanzienlijk meer in rekening hebben gebracht voor hotelovernachtingen dan wat doorgaans maximaal de bedoeling was. Dat blijkt uit vrijgegeven documenten van een onderzoekscommissie van het Huis van Afgevaardigden.
Lees verder

Komt doellijntechnologie na al-dan-niet-goal tegen Mignolet weer op agenda Pro League? "Profclubs beslisten in 2020 al dat kosten te hoog zijn"
Geldige goal of niet? Na de fameuze redding van Club-doelman Mignolet op de poging van Anderlechtspits Silva valt wetenschappelijk niet uit te maken of de bal helemaal achter de lijn was of niet: de doellijntechnologie ontbreekt. Spoort de dubieuze fase de Pro League aan om alsnog te investeren?
Lees verder

Genkse goednieuwsshow duurt voort: "Eerste plaats verandert niets"
Met 31 op 36 de beste start ooit en alleen leider. Racing Genk leeft op een roze wolk en krijgt als trotse koploper van de vaderlandse competitie Westerlo op bezoek. "Deze leidersplaats moet niks veranderen."
Lees verder

LIVE BALLON D'OR. Geweldige erkenning voor Thibaut Courtois: Rode Duivel wint Yashin-trofee, de prijs voor de beste doelman ter wereld
Het kruim van de internationale voetbalwereld verzamelt vanavond in Parijs. Daar wordt in het Théâtre du Châtelet de 66ste Ballon d'Or uitgereikt. Real-spits Karim Benzema is de grote favoriet om Lionel Messi op te volgen. Thibaut Courtois viel zonet al in de prijzen. De Rode Duivel kreeg de Yashin-trofee, de prijs voor de beste doelman. Volg de rest van het gala hieronder LIVE.
Lees verder

Nainggolan uit A-kern gezet nadat hij voor de match e-sigaret rookte: "Kan straf enkel accepteren, ook al vind ik ze zelf wat zwaar"
Antwerp heeft Radja Nainggolan voor onbepaalde tijd uit de A-kern gezet nadat hij een uur voor de match op Standard van een e-sigaret lurkte. Dat maakte de club vanavond bekend. Nainggolan erkent dat hij fout was en aanvaardt z'n straf, al vindt hij die zelf "misschien wat te zwaar". "Maar ik ga op één of andere manier toch proberen mijn steentje bij te blijven dragen."
Lees verder

Het zit er dik tegen bij Jiri en Florence: "Ik heb het gevoel dat het een uitgemaakte zaak is"
Donderwolken bij Florence en Jiri. Het koppel slaagt er maar niet in een stevige band op te bouwen en dat leidde tot een aanvaring over affectie en onbegrip aan de ontbijttafel. Bij Christiaan en Jana gaat het er heel anders aan toe: zij draaiden de eerste tongkus van het seizoen en laten zelfs het woord 'seks' vallen. De lichtjes wanhopige Joren en Lien roepen hun moeders dan weer in als laatste hulpmiddel.
Lees verder

Linda de Mol deed beroep op een psycholoog na 'The Voice'-rel: "Ik voelde me als een papieren bootje op een woeste zee"
Linda de Mol (58) was bang om depressief te worden toen de schandalen rondom haar ex Jeroen Rietbergen (51) en 'The Voice of Holland' aan het licht kwamen. Dat schrijft de presentatrice in haar editorial in de nieuwe editie van LINDA, die vanaf woensdag in de winkel ligt.
Lees verder

Naar B-kern na incidenten rond rijbewijs en e-sigaret: heeft Radja nog toekomst op de Bosuil?
Rijden zonder rijbewijs en vapen in het stadion van Standard: het blijft niet zonder gevolgen voor Radja Nainggolan. De ex-Rode Duivel werd voor onbepaalde tijd uit Antwerps A-kern gezet. Meteen rijst de vraag of de 34-jarige middenvelder nog veel toekomst heeft op de Bosuil.
Lees verder

Karim Benzema wint Ballon d'Or, historische podiumplek voor Kevin De Bruyne: "In dat lijstje staan, betekent veel"
Karim Benzema (34) heeft de 66ste Ballon d'Or gewonnen. De Franse spits kreeg de bekroning van voetbalmagazine France Football voor de beste voetballer ter wereld zonet tijdens een gala in Parijs. Benzema won de verkiezing voor Sadio Mané en Kevin De Bruyne - een historische podiumplek voor de Rode Duivel. Nooit eindigde een Belg hoger in de Ballon d'Or-verkiezing.
Lees verder

'Koffermoordenares' in Parijs bekent: Lola (12) moest dood "omdat ik geen toegangspasje kreeg"
Volgens de speurders in Parijs is er voor de lugubere dood van Lola één hoofdverdachte: een 24-jarige dakloze vrouw met mentale problemen. Het motief volgens haar: het 12-jarige meisje moest boeten voor het feit dat haar mama de verdachte geen toegangspasje had willen geven voor het woonblok.
Lees verder

Thibaut Courtois verkozen tot beste doelman ter wereld op gala van Ballon d'Or: "Heel trots op deze prijs"
Thibaut Courtois (30) mag zich vanaf nu ook officieel de beste doelman ter wereld noemen. De Rode Duivel van Real Madrid maakte vanavond, in het bijzijn van zijn verloofde Mishel Herzig, zijn favorietenrol waar en mocht de Lev Yashin Award in ontvangst nemen.
Lees verder

Olga Leyers quizt zonder broek in 'De allerslimste mens' (of zo lijkt het toch)
De overwinning van Bart Cannaerts en van Michèle Cuvelier had ze al op zak, maar bij aanvang van haar derde beurt leek het vooral dat Olga Leyers een broek of een ander vestimentair onderdeel was vergeten aan te trekken. Er waren vooral blote benen te zien. Het viel jurylid Jelle De Beule meteen op. "Ik vind het gewaagd dat Olga geen broek draagt", klonk het. Wat natuurlijk niet het geval was. Maar ook met (korte) broek haalde Olga het dit keer niet.
Lees verder

Meesteroplichter uit Netflix-docu 'The Puppet Master' overgeleverd aan Frankrijk
België heeft maandag een Britse oplichter aan Frankrijk overgeleverd. Dat heeft het Franse nieuwsagentschap AFP vernomen uit een bron dicht bij het dossier. Frankrijk had tegen de man een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd omdat hij twee agenten zou omvergereden hebben.
Lees verder